Hayal kıriklığı?

Sanırım tam da burada hem calısıp, hem 2 cocuguna bakıp kpss hazırlanan bırı vardı kı bır suru vardır.
Evde olunca tum vaktınızı ders calısmaya mı harcıyorsunuz
Hem çalışıp, hem ev işi yapıp, hem de çocuk yetiştirebilen hatunlara hayranım. Helal valla, sizin yapamayacağınız şey yok diyorum yine bu vesile ile :sampiyon: Bir de bunu üzerine KPSS ye hazırlananlar süper hatun :KK55:

iyi de iki maas giren eve su an tek maas giriyor,
muhakkak ki bir seylerden kisilacak,
biblodan, tablodan, saldan kisilmasi kadar dogal bir sey goremiyorum ben suan.

Merhaba arkadaşlar
3 aylık evliyim.Evliliğim güzel gidiyor eşimi de çok seviyorum ama dünkü olay moralimi bozmaya yetti bile..Kizlar ben bu sene çalışmayıp evde kpssye hazırlanmak istiyordum.Bir senemı vereyim sessiz sessiz evimde ders çalışayim diyordum.Ama bu zamana kadar çalıştığim için eşimle para konusunda sıkıntı yaşamaya başladım sanki.Biz evimizin tün eşyalarını aldık ama dekorasyon olarak bişey almadık.Düğünden sonra rahat rahat alırız diye düşündük.Ama simdi herşeye ne.gerek var demeye basladi.Yatak odasına iki tane abajur alınacak ne gerek var.Koltuğa şal istedim 120 tl diye pahalı dedi.Salonda bir tane bile duvarda tablo yok.Kagİt üzerine baskı yaptırıp onu cerçevelettirnek istedim.Bir fotogtafcidan fiyat aldım iki büyük baskıya 250 dedi ve eşim yine çok pahalı...iyi bir işi var maddi sorunumuz borcumuz fikan da yok. Bazen oluyor al istediğini diyor bazen böyle saçma sapan şeyler yapıyor. Keşinlikle aşırı bir harcama filan da yapmıyorum aksine evim o kadar sade ki.Fazladan bir biblo bile uok...Bu sene güzelce ders çalışmak istiyordum ama sanki benim için hayal gibi rahat rahat ders çalışmak.Sizce kpss sevdasından vazgeçip özel sektörde calismaya devam mı etmeliyim ?Eş de olsa para konusunda başkasına muhtaç olmak p kadar kötü kı.Hem çalışıp hem kpss hem evlilik ise yürütemem arkadaşlar kendimi de biliyorum malesef...

Madem eşinizin durumu iyi o kadar eğilip kıvrılmayın ve sadece alın. Zaten müsrif birisi değilmişsiniz o kadar da olsun. Erkekler için bu tarz detaylar durumu ne olursa olsun gereksizdir. Onun ''AAAaa baskı alıp tablo yapmak mıı? Muhteşem fikir. Hemen alalım demesini bekelemeyin''...

Tablo, biblo, şal alabilmek için, hayatını etkileyecek ve bir bakıma garantiye alacacak KPSS sınavından vazgeçmek!
Bu cümle sana ne kadar mantıklı gözüküyorsa o şekilde hareket et.

Önceden bu meseleyi konuştunuz mu eşinizle? Evlendikten 3 ay sonra eğer birden ben evde oturup kpss çalışıcam dediyseniz hoş olmamış. Yeni evlisiniz birikime, maddiyata en ihtiyaç duyduğunuz zaman eğer gerçekten sınava çalışmak istiyorsanız bunu bir işte çalışırken de yapabilirsiniz. Eğer işten çıktıysanız artık eve tek maaş giriyor elbette bir şeylerden koşulması gerek. Almak istediğiniz şeyler bana göre de ıvır zıvır koltuk şalı, abajur, tablo bir evin olmazsa olmazı değil.

İstediğiniz şeyler size gerekli gelir başkasına gereksiz. Tek maaş giriyor evinize ama maaş var maaş var. Borcunuz da yokmuş esinizin işinin ve maaşının iyi olduğunu da yazmışsınız, toplamda çok fazla birşey değil bana kalırsa istedikleriniz. Sürekli değil bir sefer olacak bir masraf sonuçta.
İmkan varsa almak istememeyi doğru bulmuyorum ben.

Eşiniz aksesuar olduğu için gereksiz görüyor olabilir, erkekler için gereksiz ayrıntı olabiliyor çünkü. Diğer ihtiyaç yada harcamalarda böyle değilmiş. Sürekli ısrarcı olmayın almak için, bu konunun da çalışma motivasyonunuzu düşürmesine izin vermeyin. Sizin gerekli gördüğünüzü eşiniz gereksiz görebilir, eşinizin gerekli gördüğünüzü siz, zamanla ortak nokta bulmak daha kolay olacaktır.

Bakın bu dediğiniz şeyler erkeklere fuzuli masraf olarak geliyor. Eşinize boşa kızmayın. Ben de eşiniz gibi düşünüyorum mesela ama kayınvalidem çok sever o aldı birkaç parça aksesuar. Hevesi var diye koydum bende. Ne güzel size harcadığı parayı sakınmıyormuş. Bu devirde tek maaşla çok zor. O da harcamalarına dikkat ediyordur kendince. Böyle şeyler aranızı açmayın eşinizle. Allah mutluluğunuzu daim etsin

erkekler ev işlerine yardımcı olmadığı zaman hayat müşterek diyerek erkeklere yükleniyoruz. peki çalışmayıp ev ekonomisine katkıda bulunmayan hanımlara ne demeli? günümüz şartlarında tek maaşla geçinmek çok zor bence. ya bu konuda eşinize maddi anlamda destek olmalısınız ya da fuzuli şeyler istememelisiniz

Konunuzu okuyunca istedigi oyuncak slinmayinca agkayan bir cocuga benzettim. Koltiginun uzerine sal orten hic gormedim ben. Fazladan her esya da tozu alinmasi gereken is demektir. Ihtiyac degilse sadelik her zaman guzeldir. Kpss sizin asil ihtiyaciniz. Esyayi bosverin. Onlara verilecek paralarla biriktirip ben gelecegime yatirim yapardim.

Konunuzu okuyunca istedigi oyuncak slinmayinca agkayan bir cocuga benzettim. Koltiginun uzerine sal orten hic gormedim ben. Fazladan her esya da tozu alinmasi gereken is demektir. Ihtiyac degilse sadelik her zaman guzeldir. Kpss sizin asil ihtiyaciniz. Esyayi bosverin. Onlara verilecek paralarla biriktirip ben gelecegime yatirim yapardim.
AsLinda gerçekten evim o kadar sade ve gösterişten uzak ki.Sadece zevkime göre birkaç bisye olsun yeter diye düşünüyorum

Yalnız koltuk şalı ne oluyor ya ilk kez duyuyorum :))

Kpss calısmaktan :D dekorasyonu kaçırmişım ben. Öneririm size de. Inanın bir baslayınca başlarım tablosuna bile diyeceksiniz.

Evlenir evlenmez evin eksiklerinin hemen tamamlanması gerekmiyor, sonuçta çok elzem şeyler değil.
O ev sizin artık zamanla eksiklerini tamamlarsınız.
Daha 3 ay olmuş evin gelir gideri oturmamış, kışın doğalgaz vs faturası ödememişsiniz bi evliliğinde kışı geçir bi evin düzeni otursun seneye belki farklı şeylerle dekore etmek isteyeceksin

Hem çalışıp hem KPSS'ye hazırlanılamıyor mu? Bir de eşiniz 3 ay önce yani evlenmeden önce bu planlarınızı biliyor muydu? Yoksa sürpriz mi yaptınız?

Acelesi yokki daha çok yen evlisiniz zamanla alırsın tek tek hepsi bianda olması zor takma kafana

oy koltuk şalı ne ola? koltuğa şal mı takıyoruz bir de. :KK48:
bende o istediklerini evden çıkarıyorum tek tek.
üstüme üstüme geliyorlar vallahi, yeni gelinken ne gereksiz saçma şeyler almışım.
Biblo,süs eşyaları hiç yok şuan.. mis mis.. ferahladım.
Eşim bana senin dediklerini dese bende aynı tepkiyi verirdim.
Daha mühim şeyler var hayatta, bunlar için üzülmeye ve üzmeye değer mi?

Bu konu biraz kişiden kişiye değişir mesela benim için yaşam alanım evim benim ruh durumum için çok önemli. Evimi dolu dolu seviyorum. Herkes bizim evimizede yorum yapıyor işte çok lüks şubu diye ama benim zevkim, kişiliğim, ruhum bu ben böyle mutluyum. Sabah kalktığımda kendimi iyi hissetmem lazım. Şatafatı seviyorum kendime iyi geliyor. Eşim tam tersi ama hep der evde öncelik bayana aittir yapacak birşey yok diye. Bence eşinize kendinizi anlatın evde yapmak istediklerinizi nedenlerini, kendinize iyi geleceğine, evinize alışmak için ufak tefek değişiklik istediğinize anlatmanız lazım direk gereksiz gelebilir ama sizi mutlu edeceğine düşündüğü için aklına yatabilir.

Ne güzel sadeymis eviniz.. Instagram'da sade yaşam ile ilgili yerler var takip edin..minimal yaşam ve az eşya bol huzur..10 yıla yakın evliyim benimde duvarlarım bomboş duvar bazı eksiklerim var ama hiç sorun etmiyorum..durumumuz daha iyi olunca onlarda olur elbet diyorum.biraz lukse alismissiniz gibi sanki.daba yeni evlisiniz maddi sıkıntılar olması çok normal.hayal kırıklıgina uğrayacak hicbirsey yok, abartmayın

Canım kpssyi kazanmak diye bsey yok kime göre neye göre. Alcaksin 85puanini kadro bekliceksn açilsn diye. Kadro açilcak mülakatta elenceksn. Gir çalış bi sene sonra dersin ki bu kiz hakliymis senem gtti.

Back
X