• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hayal kırıklığımı, güven sorunumu yoksa gelecek endişesi mi bilemedim

Kolay mı sanıyorsunuz iki kez badire atlatmak ben kazayı anlatmadan psikolojim düzelmemişken hala o insanlardan nefret ile söz ederken şimdi sırf onlar torun sevsin diye tüp bebek tedavisine zorlıcaklar. O süreçte duyacağım sözler cabası yazıda kalp kırmak istemiyorum demiştim ama lütfen bu konuda bu şekilde yorum yapmayın

arkadaşım kalbimi kırabilirsin sorun değil..
2 kere ne badiresi atlattınız bilmiyorum.. keşke ilk mesajınız daha açıklayıcı olsaydı o halde..
kimden nefret ettiğinizide anlamadım eşinizin ailesinden mi?

yaptığım yorumun sizin tarafınızda olmaması mı sizi rahatsız etti ? onuda anlamadım..
sizden taraf bir yorum yapmış olsaydım sizin yaşayacağınızı zannettiğiniz şeyler düzelecek miydi?

kimsenin sizi istemediğiniz şeyler yapmasına zorlamasına izin vermeyin .. tüp bebek tedavisi istemiyorsanız bunu dile getirin..

sanırım herşeyi fazlaca sorun yapan bir yapınız var ama bunun size zararı olur ..

Eşinin suçu yok, densiz aile baskı yapmıştır çocuk için. Artık ne dedilerse, o da dayanamayıp "yeter artık sorun bende kesin sesinizi" anlamında susturmuştur. Germeyin kendinizi, eşiniz için çok zordur bi de...
Bana normal konuştu ama ben iki yıldır hiçbir zaman baskı yapmadım yada o istemedikçe açmadım bile konuyu şimdi o kalkmış bana normal bir şey konuşmuş gibi anneme sorun bende dedim diyor
Ki ben kendi üzerime aldım her sorduklarında hazır değilim buna dedim gerçekten hazır değilim çocuklar ı çok seviyorum ama yeni doğmuş bebek görmek canımı yakıyor görmek istemiyorum

O vicdan azabı çekmez milletin ağzı ile konuşmuştur yanımda konuşmadılar ki ne olduğunu bilmiyorum eşimin dediği kadarını biliyorum ama aklıma başka şeyler geliyor ve ben bundan sonra nasıl hareket edeceğimi bilmiyorum

tüp bebek tedavisi zor bir süreç, ben de cesaret edemiyorum ama eğer ki evliliğinizi sürdürecekseniz ve gerçekten anne de olmak istediğiniz zaman tedaviye başlarsınız... sırf birileri torun sevsin diye, artık çocuk sahibi olun laflarını duyuyorsunuz diye kendinizi mecbur hissetmeyin.
kimseye anlatmayalım diye karar verdiyseniz eşiniz ağzını sıkı tutmalıydı ama yapamamış demek ki, belki de çok üstelediler?
herşey insanlar için... ne diyeyim allah kolaylık versin inşallah cümlemize.

Ne demek onlar torun sevsin diye tüp bebek tedavisine başlamak ? Siz çocuk istemiyorsunuz da onlar istiyor diye mi başlayacaksınız? Yanlış yerden bakıyorsunuz konuya. Sakın başlamayın tüp bebek tedavisine bu kafayla. Önce diğer sorunlarınızı halledin iç huzurunuzu toplayın sonra tedavi olursunuz. Böyle size de yazık olur o psikolojiyle gelecek bebeğede yazık olur.
Hep bir emri vaki ben eşimle karar almak istedim ama o annesine anlatmak istedi şimdi içimde en ufak bir umut kırıntısı kalmadı güvenimi yıktı,

Kusura bakmada herşeye kendine dert eden kadınlar varya onlardansın ortada doğru düzgün bişey yok, ama sen güvenim sarsıldı öyle oldu böyle oldu diye ağlıyorsun duyanda sorun sende de kocan onu söyledi sanıcak

Hanfendi kocanız onu vurmayın beni vurun demiş..önünüze atlamış..

Siz ne olsun istiyorsunuz?

siz altlı-üstlü oturuyormuşsunuz, tüp bebek tedavisi görseniz zaten söylemesenizde kuşkulanırlar öğrenirler mutlaka, ayda kaç kere doktora gidiyor insanlar, ilaçlar vs. zaten saklamanız çok kolay olmaz ki...
sizin de sağlık sorununuz varmış, eşinizin de... doktorda çok ertelemeyin demiş...
yaşınız kaç? erken menapoz riski yazmışsınız eski konularda? onların torun sahibi olmasından ziyade kendi anne olma şansınızı azalttığınızı düşünün... ille ilk tedavide de olacak diye bişey yok, okuyoruz burada :S allah isteyen herkese en kısa zamanda nasip etsin.
güçlü olun, belli ki gerek kaza gerek sürekli birarada olmanız sizi yıpratmış ama sabırdan başka çıkış yok gibi?

Kusura bakmada herşeye kendine dert eden kadınlar varya onlardansın ortada doğru düzgün bişey yok, ama sen güvenim sarsıldı öyle oldu böyle oldu diye ağlıyorsun duyanda sorun sende de kocan onu söyledi sanıcak
Ben onunla defalarca konuştum kimse bilmeyecek söylemeyelim diye kendi dedi sonra kalkıp kendi anlatmış ve anlattığı normal bir şey gibi hiç sıkılmadan direk söyledi amacın beni korumak mı yoksa annenin vicdanını rahatlatmak mı sorusuna tamam sus başım ağrıyor konuşmak istemiyorum dedi madem söyleyecekti. Söyleyelim dediğimde söyleseydi ne değişti.

Kendi kusurunu söyleyerek beni ne alçalttı nede yükseltti ben elinde sonunda söyleyeceğini tahmin ediyordum ama bu şekilde değildi ben evde yokken kim bilir nasıl konuştu ve kendi kusurlarını hiç çekinmeden anlatan kim bilir benim hakkımda neler konuşuyor
Ben onun için defalarca anneme sesimi yükselttim ve hep bebek içindi her defasında da eşim yanımdaydı ben anneme sitemli konuşurken neden sustu. Ben ona olan bütün inancımı kaybettim şuanda iki gün önce sevgimi nasıl dile getiririm diye düşünürken bu yaptığı hç olmadı

Ben onunla defalarca konuştum kimse bilmeyecek söylemeyelim diye kendi dedi sonra kalkıp kendi anlatmış ve anlattığı normal bir şey gibi hiç sıkılmadan direk söyledi amacın beni korumak mı yoksa annenin vicdanını rahatlatmak mı sorusuna tamam sus başım ağrıyor konuşmak istemiyorum dedi madem söyleyecekti. Söyleyelim dediğimde söyleseydi ne değişti.

Kendi kusurunu söyleyerek beni ne alçalttı nede yükseltti ben elinde sonunda söyleyeceğini tahmin ediyordum ama bu şekilde değildi ben evde yokken kim bilir nasıl konuştu ve kendi kusurlarını hiç çekinmeden anlatan kim bilir benim hakkımda neler konuşuyor
Ben onun için defalarca anneme sesimi yükselttim ve hep bebek içindi her defasında da eşim yanımdaydı ben anneme sitemli konuşurken neden sustu. Ben ona olan bütün inancımı kaybettim şuanda iki gün önce sevgimi nasıl dile getiririm diye düşünürken bu yaptığı hç olmadı

Peki acıların kadını Bergen pardon beynel :KK51:
maden güvenin kalmadı bu derdi kaldıramıyorsun boşan

siz altlı-üstlü oturuyormuşsunuz, tüp bebek tedavisi görseniz zaten söylemesenizde kuşkulanırlar öğrenirler mutlaka, ayda kaç kere doktora gidiyor insanlar, ilaçlar vs. zaten saklamanız çok kolay olmaz ki...
sizin de sağlık sorununuz varmış, eşinizin de... doktorda çok ertelemeyin demiş...
yaşınız kaç? erken menapoz riski yazmışsınız eski konularda? onların torun sahibi olmasından ziyade kendi anne olma şansınızı azalttığınızı düşünün... ille ilk tedavide de olacak diye bişey yok, okuyoruz burada :S allah isteyen herkese en kısa zamanda nasip etsin.
güçlü olun, belli ki gerek kaza gerek sürekli birarada olmanız sizi yıpratmış ama sabırdan başka çıkış yok gibi?
Tedaviye başlasam söylense normal karşılayabilirdim ama soruma cevap vermiyor ki ben onun annesinin rahat etmesi için dediğini çok iyi biliyorum iki yıl olacak bu zamana kadar aklı neredeydi defalarca söyleyelim dedim o zaman neredeydi şimdi vicdanını rahatlatmak için oda bana seni korudum diyor asıl amacı annesini rahatlatmaktı ve ben şuan ne kadar çok istesem de ne yüzüne bakmak ne sesini duymak istemiyorum kalbini kırmaktan korkuyorum ve bu bir bitişte olabilir. Anlatamayacağım şeyler var o yüzden ben eşimin beni korumak için söylemediğine o kadar eminim ki eminliğimde ysnılmayı o kadar çok istiyorum ki ama yok önüme tencere ile konan yemeği nasıl yok sayabilirim

Hanfendi kocanız onu vurmayın beni vurun demiş..önünüze atlamış..

Siz ne olsun istiyorsunuz?
İki yıl önce atla dediğimde aklı neyin peşindeydi bilip bilmeden yorum yapmayın insan gibi anlamaya çalışıp yardımcı olacaksanız buyrun sıkkın canımı daha fazla sıkmaya çalışıyorsanız kusura bakmayın
Peki acıların kadını Bergen pardon beynel :KK51:
maden güvenin kalmadı bu derdi kaldıramıyorsun boşan

İki yıl önce atla dediğimde aklı neyin peşindeydi bilip bilmeden yorum yapmayın insan gibi anlamaya çalışıp yardımcı olacaksanız buyrun sıkkın canımı daha fazla sıkmaya çalışıyorsanız kusura bakmayın
Yazıları okunaklı olupta en dilini anlayamadığım üye oldunuz..

Şuan eşiniz kendısını suçlu hıssedıyor..

Şöyle bi anımı anlatayım sıze bundan 1 hafta once eşime varıkosel teshisi koydular ama tam emın değildi doktorlar sperm testı falan istemişler 2 gun sonrasına.
Eşim o 2 gun boyunca okadar kotuydu kı bana şunu bıle dedı;
Aşkım ıstersen kenardakıı butun paramı sana verım ve benden ayrıl. Suan ıstemesende ilerde çocuk ıstıceksın yol yakınken benı bırak bıle dedı ..
Ama ben yanında oldum saçmalama dedim . Çocuğumuz olmasa dahı senı asla bırakmam dedım.
Ki gerçektende öyle . Ben evlatlık edınmeye sıcak bakanlardanım. Ki Allaha şükür eşimin spermleri çok guzel çıktı.
Bu surecçte eşinizin yanında olun. Eminim sizi kırmak ıstememiştir..
İki yıl olacak biz bunu öğreneli ve ben ona şimdiye kadar hep destek olmak istedim olduğumuda sanıyordum ama olmuyor muşum demek ki ben o gidip doğru düzgün muayene olmazken tek bir spermiyogram ile sırf mutlu olmak için tedaviyi de kabul ettim ama o neyin peşinde bilmiyorum ben şuan bütün hislerimi kaybettim ve bana yaşattığı bu güvensizliği nasıl kaldırabileceğimi yada kaldırabilecek miyim onu düşünüyorum bunu yaparken amacı neydi kaç kez söyleyelim dediğimde yok dedi şimdi sinirle ağzımdan kaçtı, yok benim hatam onun üzerine gitmeyin yani söyledikleri o kadar tezat ki soruma bile beni susturarak cevap veriyor başı ağrıyor muş.

Hayatım sorun etmeyin , eşin seni korumaya çalışmış kendince , iyi niyetli düşünmüş annesine seni üzmemeleri için baştan anlatmış .Birbirinize kenetlenin , eşin kendini suçlu hissetmiş muhtemelen ...Eltim tam 11 yıl sonra tüp bebek yöntemi ile bebeğini kucağına aldı .Allah dan umut kesilmez.İnşallah her şey yoluna girer metanet li olun ...
Sizin sandığınız gibi bir şey olsaydı keşke
İki yıl neden bekledi. Bu iki yılda defalarca söyleyelim deme me rağmen yok diye inatla diretti ve ben yokken oturup konuşuyor ben en basit bunlarla şüpheleniyorum iki yıl içerisinde yaşadıklarımı saymadan sizce normal bir davranış mı birden bire söylemesi daha düne kadar söylemicem diyen biri için

sonuçta sorun sizde değil size bir şey denmeyecek ama bu kadar takmayın.
Allah yardımcınız olsun hayırlı evlat versin inşallah bu arada duamı da edeyim..
Ben suçlu değilim evet ama yarın birgün tüp bebek için baskı kurulduğunda suçlu ben olacağım. Ve ben şuan çocuk istemiyorum unuttum yani bir anda anne olmayı çocuk sevgimi

arkadaşım kalbimi kırabilirsin sorun değil..
2 kere ne badiresi atlattınız bilmiyorum.. keşke ilk mesajınız daha açıklayıcı olsaydı o halde..
kimden nefret ettiğinizide anlamadım eşinizin ailesinden mi?

yaptığım yorumun sizin tarafınızda olmaması mı sizi rahatsız etti ? onuda anlamadım..
sizden taraf bir yorum yapmış olsaydım sizin yaşayacağınızı zannettiğiniz şeyler düzelecek miydi?

kimsenin sizi istemediğiniz şeyler yapmasına zorlamasına izin vermeyin .. tüp bebek tedavisi istemiyorsanız bunu dile getirin..

sanırım herşeyi fazlaca sorun yapan bir yapınız var ama bunun size zararı olur ..
Kv yüzünden kp kaza yaptı ve ben yatalak kaldım suçluymuşum gibi bastırıldım aslında konuşmamam içindi onlar. Şimdi tüp bebek için ben sorunlıymuşum gibi yüklenecekker ve yine suçlu gibi görünecek benim aleyhime yada lehime yorum çok önemli değil önemli olan ciddiyetti

Adam da 2 yılin sonunda bunalmıs demekki. Annesi üstüne gelmistir sizden dolayı çocuk olmuyo diye, esiniz de o sinirle hem de sizi korumak için anlatmışır.
Üstelik de annesi yani, böyle bir rahatsızlıgı varsa elbette paylaşabilir. Siz de annenize söylememekle iyi etmissiniz çünkü esinizin rahatsızlığı.
Bu kadar abartılacak bir konu değil bence, güvenimi kırdı vb bir durum da yok. Bence siz biraz sakinlesin ve sonra bubkonuyu bir daha düşünün

Hiç anlamıyorum yazdıklarınızı. Sadece bu değil diğer konularda da. Bazı şeyleri çok abartıyorsunuz. Sürekli bir negatiflik var. Bunu neden sorun yaptınız. Eşiniz sizi korumaya calışmış. Sorunun olması ayıp ve ya unutanılacak birsey mi? Söyledi diye sinirlendiniz?
Söyledi diye sinirlenmedim güvenimi sarstığı için sürekli aynı şekilde davrandığı için şuan onu annesine söylemesinin bana bir yararı yok ama zararı çok o kadın çok konuşur ve üç gün sonra bana tüp bebek diye baskı kuracak ve ben onun benim evimi yönetmesinden çok sıkıldım eşim her zaman ki gibi annesiyle paylaştı gereksiz bir dönemde tedaviye başlayıp söyleseydi anlayışla karşılardım ama bu durumda bütün inisiyatif imi kaybetti ne kadar çok seversem seveyim şuan boşanma konusu geçsin arkama bakmadan çekip giderim ilk yaşadığım olay değil defalarca kendi sorunlarımızı başkalarına taşıdı çözüm ondaymış gibi bu durumu nasıl kanullenirim kabullenebilir miyim bilmiyorum

Adam da 2 yılin sonunda bunalmıs demekki. Annesi üstüne gelmistir sizden dolayı çocuk olmuyo diye, esiniz de o sinirle hem de sizi korumak için anlatmışır.
Üstelik de annesi yani, böyle bir rahatsızlıgı varsa elbette paylaşabilir. Siz de annenize söylememekle iyi etmissiniz çünkü esinizin rahatsızlığı.
Bu kadar abartılacak bir konu değil bence, güvenimi kırdı vb bir durum da yok. Bence siz biraz sakinlesin ve sonra bubkonuyu bir daha düşünün
Defalarca söyleyelim dedim yok dedi. O beni korumak için değil annesinin vicdanını rahatlatmak için söyledi. Bugün e kadar sorgusuz sualsiz tedavi olmayı kabul ettim tüp bebek için. Madem ki çözümü annesi bulacak gitsin kendi tedavi olsun ben kendimi de cezalandırıyor um belki ama çocuk hasreti çekene kadar gitmiyorum tedaviye hemde tutup tutamayacağını bilmeden

Sorun ne olursa olsun. Kimde olursa olsun. Millete ne oluyor ki. Herkes bilse ne olacak. Kim istemez ki çocuģu olmasın. Herkes kendi isteğiyle mi belirliyor bunu. Allah vergisi bu durum. Kimseye hesap verecek değilsiniz. İsterse bir dunya karşınıza gelsin. Dik durun, sağlam durun gerekirse tedavi olur eşiniz yada tüp bebek olur. Allah kolaylık versin.

Back
X