• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hayal kurma sorunu

Hayal kurmak tabi ki güzeldir Rahatlatır Umut verir ancak kimi insanlar var ki neyin gerçek olduğunu fark edemezler

Düşününce kendinizde aşırı üzüntü ya da aşırı sinirlilik farketmiyorsanız
Günlük hayatınızdan çalıp hayal kurmak için vakit ayırmaya uğraşmıyorsanız
Çoğu zaman uykudan yeni uyanmış kadar sersem hissetmiyorsanız şükredin çünkü bu varolan bir ruhsal problem

Şimdi masum görünse de ileride ciddi bir hal alabilir Bence bir uzmanla görüşün İçiniz rahatlasın en azından

Hayellerinizin sizi mutlu etmesi gerektiğini düşünüyorum ve tabiki uzak vadede ulaşılabilir olmalı bence biraz hayallerinizi gerçege yakın kurun

Hayal kuran biri de bendim zamanında o kadar çok hayal kurardım ki gece uyumadan önce daha çok, uykum kaçardı kurduğum hayalin verdiği mutlulukla hayallerime kavuşamayınca bıraktım hayal kurmayı şimdi mutsuz umutsuz biri oldum, ara sıra hayal kuruyorum yine elimde olmadan hayalin içinde buluyorum kendimi, kurduğum hayallere bakıyorum da şimdi hep kötü hayaller; biriyle kavga ediyorum, birini öldürüyorum , hep acı var hayallerimde hep mutsuzluk hep gerginlik, seni mutlu ediyorsa hayal kurmak kendini bırak akışına , ben engelliyorum kendimi hayal kurmamaya çalışıyorum

Hayal kurmak kadar güzel birşey var mı şu hayatta?
Napcaksın, milletin hayattan bezmiş suratını mı izleyeceksin?

konuyu okuyunca ne zamandır hayal kuramadıgımı farkettim ve hayal kurmayı bıraktıgımdan beri ne kadar depresif oldugumu. hayatın gerceklerinden kacamayacak kadar yorgun düstüm sanırım. imrendim. bence nasıl mutluysanız dogru olan odur :KK50:

Hayal kurmak çok güzel ya. :KK15:
İnsanı ayakta tutan şeylerin başında geliyor bence. Özellikle onlara ulaşmak için çabalıyorsan. :KK200:

Hayal etmek guzel birseydir ama dozunu kacirmamak lazim.. bende'de soyle bir takinti var, gelecekte yasayabilecegim guzel seyleri hayal edersem, sanki o yasayacaklarim gerceklesmeyecek gibime gelir.. mesela ilerde evlenmeyi dusunuyorum Allah nasip ederse, kendimi gelinlikle hayal etmekten kaciniyorum, hayal edersem gerceklesmeyecek diyorum kendi kendime.. umarim anlatabilmisimdir :KK200:

Ya ben de öyleyim. Hayalimdeki adam manken gibi gercektekiler :cry: O zaman çok kötü oluyor damdan dusmus gibi :D hayali bırakmaya çalışıyorum sigarayı bırakanlar olur ya aynen öyle gibi. Çünkü alışkanlık olmuş artık. Ve o manken çocuk gelmiyor :D

konuyu okuyunca ne zamandır hayal kuramadıgımı farkettim ve hayal kurmayı bıraktıgımdan beri ne kadar depresif oldugumu. hayatın gerceklerinden kacamayacak kadar yorgun düstüm sanırım. imrendim. bence nasıl mutluysanız dogru olan odur :KK50:
Bence bir insanin hayal kurmasına mani olmak ona verilecek en büyük cezalardan. Hayali olmayanın umudu da yok demektir.

Herkese iyi akşamlar. Kendimi bildim bileli hayal kurmayı çok severim ve boş zamanlarımı hayal kurarak geçirim. Normalde olmadığım kadar mutlu oluyorum ve stresimi de bu şekilde atıyorum aslında. Ama şöyle bir şey var ki beni mutlu eden hayallerimle hayatım arasındaki uçurum arttıkça günlük hayatta o kadar mutsuz oluyorum. Sosyal hayatım iyidir ama hayallerimdeki hayatım daha iyi ve daha mutluyum.

Hayalimdeki hayatımdan vazgeçmek istemiyorum çünkü gerçekten olmadığım kadar mutluyum ama gerçeğe dönünce mutsuz olmak da istemiyorum. Dengem şaştı iyice. Terapi mi alsam bu konuyla ilgili karar veremiyorum. Tuhaf bir dert biliyorum ama sizce ne yapmalıyım?
Aynı sorun bende var. Hatta iki yaşantım varmış gibi. Bu konuda ne derece gerçek bir şey duydum. Çok yaşlandığı zaman insan. Kurduğu hayalleri gerçek sanıyormuş. Ben uzun bir süre hayalimde bir ormanda ağaç evde yaşadım. Şimdi başka bir hayalin peşinden gidiyorum. Biraz daha atraksiyonlu bir şey. Ben hayal kurabildiğim için seviniyorum. Hiç bir şikayetim yok. Bir hayalim var, ondan da mahrum kalmak istemem. Bence hastalıksa en güzel hastalık. Üstelik hayaller roman, hikaye, filme dönüşebilir.

küçüken çok hayal kurardım özellikle 14-16 yas arasında ama sonra nedense ve nasılsa geçti

Hayal etmek guzel birseydir ama dozunu kacirmamak lazim.. bende'de soyle bir takinti var, gelecekte yasayabilecegim guzel seyleri hayal edersem, sanki o yasayacaklarim gerceklesmeyecek gibime gelir.. mesela ilerde evlenmeyi dusunuyorum Allah nasip ederse, kendimi gelinlikle hayal etmekten kaciniyorum, hayal edersem gerceklesmeyecek diyorum kendi kendime.. umarim anlatabilmisimdir :KK200:
İlk defa sizin gibi düşünen biriyle karşılaşıyorum. Değişik bir bakış açısı :super:

Ya ben de öyleyim. Hayalimdeki adam manken gibi gercektekiler :cry: O zaman çok kötü oluyor damdan dusmus gibi :KK70: hayali bırakmaya çalışıyorum sigarayı bırakanlar olur ya aynen öyle gibi. Çünkü alışkanlık olmuş artık. Ve o manken çocuk gelmiyor :KK70:
Hahaha bir gün bulursunuz siz de kenan imirzalıoğlugillerden bir tane umudunuzu kaybetmeyin:KK60:

Aynı sorun bende var. Hatta iki yaşantım varmış gibi. Bu konuda ne derece gerçek bir şey duydum. Çok yaşlandığı zaman insan. Kurduğu hayalleri gerçek sanıyormuş. Ben uzun bir süre hayalimde bir ormanda ağaç evde yaşadım. Şimdi başka bir hayalin peşinden gidiyorum. Biraz daha atraksiyonlu bir şey. Ben hayal kurabildiğim için seviniyorum. Hiç bir şikayetim yok. Bir hayalim var, ondan da mahrum kalmak istemem. Bence hastalıksa en güzel hastalık. Üstelik hayaller roman, hikaye, filme dönüşebilir.
Valla çok yaşlandığımda hayallerim gerçek olmamış olursa, hayallerimi gerçek sanmamın hiçbir sakıncası yok bence. Mutlu ölürüm bari :ruh:

Düşünmek, hayal kurmak o kadar güzel bir nimet ki bence. Kafanın içinde bir dünya var ve orada özgürsün. Kuralları, sınırları sen belirliyorsun. Muhteşem bir şey bence.
Gerçek hayattan kopmadığın sürece hiçbir beis yok. Ki gerçekleşmeyecek şeyler de değil bu bahsettikleriniz. Umutsuzluğa kapılmadan hayallerinizi motivasyon kaynağı olarak kullanmaya çalışın.

Hem hayal de kuramayacaksak niye yaşıyoruz ki?
Doğru. Özellikle bir amacın varsa ona ulaşmak için hayal kurmak iyi bir araçtir ama gerçek dünya ile bağlar koparilmamali

Back
X