• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hayallerde mi yaşıyorum acaba?

Mihrimah95

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Temmuz 2017
14
14
3
29
Merhabalar. Bir konu hakkında çevremden o kadar tepki alıyorum ki acaba yanlış mı düşünüyorum diye kendimi sorgulamaya başladım ve fikirlerinize ihtiyacım var. 22 yaşında iyi bir üniversitede mimarlık öğrencisiyim ve şimdiye kadar hiç sevgilim olmadı. Olmamasının sebebi de şu; kafama göre birisini bulamadım. Neyse konu tam olarak bu değil. Mesela şu anki eşiyle tanışmadan önce bikini, kısa şortlar giyen bir arkadaşım artık eşinin isteğiyle mayo ve daha kapalı şeyler giydiğini söylüyor. Ya da kızın erkek arkadaşlarıyla, erkeğin kız arkadaşlarıyla görüşmeyi kestiklerini duydum kaç kişiden. Birbirlerinden izin alma konusuna hiç girmiyorum. Evde babası, eşi var diye sevgililerinden, arkadaşına ev ziyareti için izin alamayan tanıdıklarım var ya.

Bense bu konularda böyle düşünmüyorum diye çok rahatsın, erkekler böyle kızları ciddiye almaz gibi tepkiler alıyorum. Büyük konuşuyormuşum. Bunları yazarken bunaldım resmen ya. Normal mi böyle şeyler? Ben mi çok abartıyorum? Gerçekten sevgili, eş demek bu demek mi? Kafama uygun birisini bulamama sebeplerimden birisi de bu. Kiminle görüşsem daha en başında bu tarz şeyleri ima ettiler çünkü. Ben istiyorum ki ailesinden bağımsız olsun, onlarla kalmasın, evlenmeden birlikte yaşayıp birbirimizi daha iyi tanıyalım. Çok mu hayal dünyasında yaşıyorum acaba? Fikirlerinizi çok merak ediyorum gerçekten.:110:

Neden olmasinki
Digerleri aile cevre insanlar onlar bunlar icin yasamaya calisan biz gibi siradan insanlar...
Siz boyle dusunuyorsaniz illaki istediginiz gibi bir hayat yasarsiniz
Kendinizi kaliplastirmaya calisanlara uygun bir dille anlatin
Amlamayan olursada sutlayin
Umarim hersey gonlunuzce olur

Kastettiğin erkekler ya türkiyedeki dizilerde ya da avrupada abd de filan yaşıyor.
Bizim türk erkeklerinde bukadar rahatı yok. Yani çok nadir.
Ayrıca sevgilin kısıtlayan ve kıskanan bi tipse bile bu zamanla geçiyor.
İnsan evleneceği zaman bağımlı oluyor. Ben bağımsız olmak istiyorum dersen, az ilgiye de hazırlıklı olmalısın. Çünkü türk erkeklerinin ilgi anlayışı kıskançlık ve kısıtlamadan ibaret.

Erkekler böyle kızları ciddiye almaz derken bile, nasıl kendi kendilerine hakaret ediyorlar, farkında bile değiller. Ciddiyet giyimle olsaydı, herkes ona göre giyinince hiçbir sorun kalmazdı. Demek ki kafa ile ilgili, duruş ile, öz güven ve karakter ile ilgili.

Erkekleri genelleme olayı da bir acayip, allasen kaç erkek görüp tanıyıp böyle çıkarımlarda bulunabiliyorlar şaşıyorum, ya da nasıl bir çevredeler ki her erkek kendilerini örtme, kısıtlama istemiyle yaklaşıyor onlara.

Siz kendi düşüncelerinizi, duruşunuzla giyin üzerinize. Herkes bir değil, ne istediğinizi bildikten sonra gerisi gelir, ona göre insanlarla dolar çevreniz, ona göre gelir teklifler.

Benim adam ailesinden ayrı yaşardı mesela, şu zamana kadar sevgililik de evlilik de dahil, bir kere izin aldığımı bilmem, haber veririm o kadar. İlk evlendiğimiz sıra bi "O eteği giymesen" diyecek oldu, "Nerede ne giyeceğimi bilmeyen birisi değilim" dedim, bitti bulaşmadı bir daha. Makyaj konusunda "Kırmızı ruj kullanmasan, ben pek hoşlanmıyorum" dedi, onun yanında kullanmam, uyum sağlar dikkat ederim ama o da sınırını bilir, beni rencide etmez. Güven ve uyum işi bunlar.

Son düzenleme:
Seyma subasina bak kocasi veyahut sevgilisi..
Hic arkadasina gittigi ortama giydigine karisiyormu
Kadinin girdigi ortamlar bayandan cok erkek ..sanada bir acun denk gelir insallh

Erkekler böyle kızları ciddiye almaz derken bile, nasıl kendi kendilerine hakaret ediyorlar, farkında bile değiller. Ciddiyet giyimle olsaydı, herkes ona göre giyinince hiçbir sorun kalmazdı. Demek ki kafa ile ilgili, duruş ile, öz güven ve karakter ile ilgili.

Erkekleri genelleme olayı da bir acayip, allasen kaç erkek görüp tanıyıp böyle çıkarımlarda bulunabiliyorlar şaşıyorum, ya da nasıl bir çevredeler ki her erkek kendilerini örtme, kısıtlama istemiyle yaklaşıyor onlara.

Siz kendi düşüncelerinizi, duruşunuzla giyin üzerinize. Herkes bir değil, ne istediğinizi bildikten sonra gerisi gelir, ona göre insanlarla dolar çevreniz, ona göre gelir teklifler.
Sorun da şurada aslında. Mesela o evli kızın ailesini de tanırım. Benim ailem de onun ailesi de 45+ olmasına rağmen bikini giyer ve karışan eden yoktur. Böyle bir çevrede büyümesine rağmen böyle laflar duyuyorum ondan. Gözüm korktu o yüzden

Varoş bunu diyenler

Üst eğitim ve sosyoekonomik sınıftan erkeklere bak

Onların arasında kadın erkek ayrımcısı tipler daha az çıkıyor
Onu da yerdiler biliyor musunuz. Sözde böyle rahat, üst seviyeden tanıdığı olan insanlar varmış ama o kadar rahatlarmış ki erkek gidip başkalarıyla birlikte olurken kadın bilmesine rağmen ses çıkarmıyormuş. Öyle rahatlık bunu getirirmiş.

çok gençsiniz daha ,arkadaşlarınızda sizinle yaşıttır diye düşünüyorum insanın kişiliği oturmadan evlenmemeli,
şimdilik yaranma hoş tutma iş güdüsü ile böyle düşünüyorlar 10 sene sonra değişecek her şey ,
hani bir laf halk arasında buldumcuk olmak ,koca delisi diye ,bunlar hep toyluk ,
ciddiye almayın ayaklarınızın üstünde durun ,emin olun çok daha iyi olur ,
herkesten önce kendiniz mutlu edin siz memnun olun ,
37 yaşındayım kendim için giyindim ,kendim için görüştüm arkadaşlarımla ,
erkek arkadaşımda oldu ,hoş benim ortamım biraz daha sporcu ağırlıklıydı öyle onu giydin bunu giydin sorunu hiç yaşamadım ,evlendimde kv bikini giyiyor yahu ne mayosu :)

Sorun da şurada aslında. Mesela o evli kızın ailesini de tanırım. Benim ailem de onun ailesi de 45+ olmasına rağmen bikini giyer ve karışan eden yoktur. Böyle bir çevrede büyümesine rağmen böyle laflar duyuyorum ondan. Gözüm korktu o yüzden

O öyle biri ile birlikte diye herkesi aynı düşünüp kendi durumunu kabule uğraştığından, kendine söylediği bir yalana inanmayı tercih ettiğinden öyle konuşuyor.

Eh yani her erkek öyle ise, benim adam ne? Erkek değil mi? Her insan, her bakış şekil şekil, herkesin ilişkisi kendine özel. Taviz vere vere o hale geleni de olur, taviz vermeyerek minimum değişen ve öyle kabul edenler de olur, bu tip konuları hiç dillendirmeyen, böyle sorunları olmayan daha hür bakışta olanlar da olur. Takılmayın, darlamayın kendinizi.

Evde babası, eşi var diye sevgililerinden, arkadaşına ev ziyareti için izin alamayan tanıdıklarım var ya.
Yuhhh
Başlarım öyle işe,
Sevgili için kılımı kıpırdatamadım bugüne kadar,
Eş için belki birazcık dikkat ettim,o da belki,
Arkadaşımın abisi babası evde diye sevgili beyefendi gitme diyecek,ben de dinleyecem,yok yeaa

Gerçekten mi? Öyleyse çok mutlu oldum. O kadar çok duydum ki daha aşık olmadığın için böylesin, aşk fedakarlık gerektirir, seni o zaman görürüz laflarını. Kendimden şüphe ettim artık
'aşk fedakarlık gerektirir,'
Böyle derken vuramadın mı ağzına kürekle?:tokat:

'aşk fedakarlık gerektirir,'
Böyle derken vuramadın mı ağzına kürekle?:tokat:
Ya o kadar emin ve kesin konuşuyorlar ki, kendimden şüphe ediyorum ben de mi böyle olacağım acaba diye:kusmuk: hatta bana isyankar kız demeye başladılar. Sözde onlar da sevgilisi olmadan önce benim gibilermiş sonradan değişmişler. Asla yapmam dediklerini yapmışlar falan.

Kastettiğin erkekler ya türkiyedeki dizilerde ya da avrupada abd de filan yaşıyor.
Bizim türk erkeklerinde bukadar rahatı yok. Yani çok nadir.
Ayrıca sevgilin kısıtlayan ve kıskanan bi tipse bile bu zamanla geçiyor.
İnsan evleneceği zaman bağımlı oluyor. Ben bağımsız olmak istiyorum dersen, az ilgiye de hazırlıklı olmalısın. Çünkü türk erkeklerinin ilgi anlayışı kıskançlık ve kısıtlamadan ibaret.
Ya yine de genellememek lazım. Mesela benim ailemin içinde kimse kimseyi kısıtlamaz ki. Annem, yengemler arkadaşlarıyla tatile gider falan. Ben sosyal ortamlara girmeye başlayınca öğrendim mesela buna "izin vermeyen" normal karşılamayan tipler olduğunu.

Merhabalar. Bir konu hakkında çevremden o kadar tepki alıyorum ki acaba yanlış mı düşünüyorum diye kendimi sorgulamaya başladım ve fikirlerinize ihtiyacım var. 22 yaşında iyi bir üniversitede mimarlık öğrencisiyim ve şimdiye kadar hiç sevgilim olmadı. Olmamasının sebebi de şu; kafama göre birisini bulamadım. Neyse konu tam olarak bu değil. Mesela şu anki eşiyle tanışmadan önce bikini, kısa şortlar giyen bir arkadaşım artık eşinin isteğiyle mayo ve daha kapalı şeyler giydiğini söylüyor. Ya da kızın erkek arkadaşlarıyla, erkeğin kız arkadaşlarıyla görüşmeyi kestiklerini duydum kaç kişiden. Birbirlerinden izin alma konusuna hiç girmiyorum. Evde babası, eşi var diye sevgililerinden, arkadaşına ev ziyareti için izin alamayan tanıdıklarım var ya.

Bense bu konularda böyle düşünmüyorum diye çok rahatsın, erkekler böyle kızları ciddiye almaz gibi tepkiler alıyorum. Büyük konuşuyormuşum. Bunları yazarken bunaldım resmen ya. Normal mi böyle şeyler? Ben mi çok abartıyorum? Gerçekten sevgili, eş demek bu demek mi? Kafama uygun birisini bulamama sebeplerimden birisi de bu. Kiminle görüşsem daha en başında bu tarz şeyleri ima ettiler çünkü. Ben istiyorum ki ailesinden bağımsız olsun, onlarla kalmasın, evlenmeden birlikte yaşayıp birbirimizi daha iyi tanıyalım. Çok mu hayal dünyasında yaşıyorum acaba? Fikirlerinizi çok merak ediyorum gerçekten.:110:

Hayal değil ama insanların eleştirmeyi sevdiği türden=)
Ben de senin gibiydim, evlendim de barklandım da
Ha 20 li yaşlarda asla düşünmedim evliliği, 36 da evlendim
Hayatımda kimseden izin almadım ama Türk toplumunun gerçekleri var, özgürlüğüm için bedel ödedim mi ödedim
İsteğimi giydim, istediğim yerde gezdim, vücudumla ilgili kararları kendim verdim ama şunu bil ki hayatın temeli çok çalışmak , ayaklarını sağlam basmak. 22 yaşımdayken beni eleştirenler 35 de eteğimi öptüler gencinden yaşlısına. 40 yaşındayım şu an dolu dolu, yaşadığım hiç bir şeyden pişman olmadım çok şükür, tutuculuğuyla , kadını ezmesiyle bilinen çok kalabalık aileye mensup bir adamla evlendim. Hatta ilk 1,5 yıl birlikte yaşadık. Onu ve beni çok eskiden tanıyan ortak arkadaşlarımız var, herkes hayretle bakıyor nasıl anlaşır bunlar diye, hayatta her zaman ne istediğini bileceksin ve karşındakine açık olacaksın, olduğundan başka birine dönüşmek hayatta insanın yaşayabileceği en büyük başarısızlıktır bence. İnsanları dinleme, onlara uymaya çalışma, kendi dünyanı kur ve ilerle

Ya yine de genellememek lazım. Mesela benim ailemin içinde kimse kimseyi kısıtlamaz ki. Annem, yengemler arkadaşlarıyla tatile gider falan. Ben sosyal ortamlara girmeye başlayınca öğrendim mesela buna "izin vermeyen" normal karşılamayan tipler olduğunu.
Nadir dedim ya canım. Gerçekten nadir. Genelimiz kısıtlanmaya çalışıldık.

Back
X