• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hayallerde mi yaşıyorum acaba?

Hayal değil ama insanların eleştirmeyi sevdiği türden=)
Ben de senin gibiydim, evlendim de barklandım da
Ha 20 li yaşlarda asla düşünmedim evliliği, 36 da evlendim
Hayatımda kimseden izin almadım ama Türk toplumunun gerçekleri var, özgürlüğüm için bedel ödedim mi ödedim
İsteğimi giydim, istediğim yerde gezdim, vücudumla ilgili kararları kendim verdim ama şunu bil ki hayatın temeli çok çalışmak , ayaklarını sağlam basmak. 22 yaşımdayken beni eleştirenler 35 de eteğimi öptüler gencinden yaşlısına. 40 yaşındayım şu an dolu dolu, yaşadığım hiç bir şeyden pişman olmadım çok şükür, tutuculuğuyla , kadını ezmesiyle bilinen çok kalabalık aileye mensup bir adamla evlendim. Hatta ilk 1,5 yıl birlikte yaşadık. Onu ve beni çok eskiden tanıyan ortak arkadaşlarımız var, herkes hayretle bakıyor nasıl anlaşır bunlar diye, hayatta her zaman ne istediğini bileceksin ve karşındakine açık olacaksın, olduğundan başka birine dönüşmek hayatta insanın yaşayabileceği en büyük başarısızlıktır bence. İnsanları dinleme, onlara uymaya çalışma, kendi dünyanı kur ve ilerle
Haklısınız ben de o yolda ilerlemek istiyorum ama bütün arkadaş çevrem böyle düşünen insanlarla dolu. Hal böyle olunca istediğim kafa yapısında biriyle tanışamıyorum ve umutsuzluğa, korkuya kapılıyorum malesef :KK43:

Son düzenleme:
Gerçekten mi? Öyleyse çok mutlu oldum. O kadar çok duydum ki daha aşık olmadığın için böylesin, aşk fedakarlık gerektirir, seni o zaman görürüz laflarını. Kendimden şüphe ettim artık
Aşk niye fedakarlık gerektirsin yahu? Kendinden ödün veriyorsan o ilişki sana göre değil demektir. Yanlış adamları sevip sonra da fedakarlık yapıyoruz diyorlar.

Haklısın ben de o yolda ilerlemek istiyorum ama bütün arkadaş çevrem böyle düşünen insanlarla dolu. Hal böyle olunca istediğim kafa yapısında biriyle tanışamıyorum ve umutsuzluğa, korkuya kapılıyorum malesef :KK43:

Korkma, bizim toplumun özü bu, baskıyla insanları pasifize etmek
Bildiğini yap, gerekirse arkadaşın olmasın, inan bana çok da gerekli bir şey değildir arkadaş
Bu yaşa geldim henüz bir işe yaradıklarını görmedim, hele ki okul zamanlarının arkadaşları
Bulunduğun yaş insan hayatının dönüm noktası, okul, meslek, tecrübe edinme konularına adım atılan zamanlar, boş arkadaş zırvalarıyla geçirme bu günleri. Kendine hedefler belirle ve ilerle, evlilik biraz kısmet işidir, okuyan, üreten sen yaşlarda birine asla evlen demem, her ne kadar hayat yalnız geçmiyorsa da evlilik bağlayıcı bir şeydir, iki insan ortak bir hayat kurar, yaşam şeklimden hiç vazgeçmesem de artık iki kişilik düşünüyorum, bu benim yaşımda kaybettirici birşey değil ama senin yaşında kaybettirici olabilir, çünkü evdeki adam tam tabiri ile ayak bağıdır gençlikte. Asla umutsuz olma, önce yapman gerekenleri yap, kalanını Allah'a bırak =)

Ben böyle klasik tip vasatın biriyle evlendim seviyorum diye. yıllarım gitti. kıskançlık , kısıtlama gibi aptallıklar geçmiyor zamanla. seni iyice hayatından bezdiriyor hatta kendilerine benzetmeye başlıyorlar. işten eve evden işe . trekkinge gitsek olmaz mı diyorsun gerek yok diyor . yurtdışına gidelim diyorsun para yok diyor. gitgide bitkiye dönüşüyorsun
Geçen yıl yaşamak istemiyorum diye konu açmıştım....
Etrafındaki insanlar senin iyiliğini düşünmüyor ve çok cahiller. başında bir erkek bulunsun diye evlenmek zorunda değilsin. Ben boşandım ve keşke hiç evlenmeseydim diyorum.

Soylenisi: erkekler boyle kizlari ciddiye almaz
Meali: kendimizi kendimiz olarak kabul ettiremedigimiz icin onlarin istedigi kaliplara hapsolup mal veya robot gibi hayatimiza devam edersek, bu halimiz birilerinin egosunu oksar lutfedip bizi hayatlarina alirlar.

Boyle bir hayat istiyorsaniz arkadaslarinizin tavsiyesine uyun.

Bence siz cok normalsiniz. Keske tum kadinlar sizin gibi olsa.

canım kimsenin kimseyi eleştirme veya kısıtlama hakkı yok . İsteyen istediğini yapar. eger öyle olsa sen sen olmazsın ki ! sen bir başkası haline dönüşürsün. Maalesef o kadar çok fazla var ki etrafta. Ama seni yaşın daha genç bunları dert etme bnce :)

Niye olmasın

Bikini giyerim bir ara mayo da aldım da eşim bu niye kapalı bu kadar dedi

Evlenmeden birlikte de yaşadım 10 yılı aşkın evliyim Kv kp ile telefon konuşmam 10 u bulmaz

Aynı şehirdeyiz ne Zaman istersem o Zaman giderim en son yılbaşında gittim mesela

Kimseye giderken izin de almadım şimdiye kadar ne sevgili ne evli iken

Bu tarz adamlar var ki benimki 80 model bunların 90 2000 modelleri de vardır daha yeni daha parlak vs vs

canım kimsenin kimseyi eleştirme veya kısıtlama hakkı yok . İsteyen istediğini yapar. eger öyle olsa sen sen olmazsın ki ! sen bir başkası haline dönüşürsün. Maalesef o kadar çok fazla var ki etrafta. Ama seni yaşın daha genç bunları dert etme bnce :)
Yaşım genç tabii öyle evleniyim ediyim kafasında değilim ama sevgilim de olmadı diyorum ya 13 yaşındaki kuzenim bile geçen sevgilisiyle tanıştırdı, evde başbaşa takıldılar ben yalnızlığıma utandım, daha karşı cinsin elini tutmamış insanım üst katımdaki yarı yaşımdaki çocuk beni 5'e katladı :D halbuki istediğim kişiyi bulsam neler yapıcam da olmuyor işte yaz tatilinde evde otura otura dert edindim kendime

Yaşım genç tabii öyle evleniyim ediyim kafasında değilim ama sevgilim de olmadı diyorum ya 13 yaşındaki kuzenim bile geçen sevgilisiyle tanıştırdı, evde başbaşa takıldılar ben yalnızlığıma utandım, daha karşı cinsin elini tutmamış insanım üst katımdaki yarı yaşımdaki çocuk beni 5'e katladı :KK70: halbuki istediğim kişiyi bulsam neler yapıcam da olmuyor işte yaz tatilinde evde otura otura dert edindim kendime

Canım anlıyorum seni :) önemli olan sana uygun biri ile karşılaşman. Öyle birini bulupta başınıza bin bir türlü zorluklar da gelecektir inan buna. Burda neler neler okuyoruz . İllaki bişiler oluyo , sevgili yaptım herşey günlük gülistanlık olmuyo malesef :( . İnşallah gönlüne göre birini nulursun canım :)

Niye olmasın

Bikini giyerim bir ara mayo da aldım da eşim bu niye kapalı bu kadar dedi

Evlenmeden birlikte de yaşadım 10 yılı aşkın evliyim Kv kp ile telefon konuşmam 10 u bulmaz

Aynı şehirdeyiz ne Zaman istersem o Zaman giderim en son yılbaşında gittim mesela

Kimseye giderken izin de almadım şimdiye kadar ne sevgili ne evli iken

Bu tarz adamlar var ki benimki 80 model bunların 90 2000 modelleri de vardır daha yeni daha parlak vs vs
Benim karşıma çıkmadı şimdiye kadar umarım vardır gerçekten :dua:

Onu da yerdiler biliyor musunuz. Sözde böyle rahat, üst seviyeden tanıdığı olan insanlar varmış ama o kadar rahatlarmış ki erkek gidip başkalarıyla birlikte olurken kadın bilmesine rağmen ses çıkarmıyormuş. Öyle rahatlık bunu getirirmiş.

Saçmalamışlar yahu

Ben üst eğitim ve gelir düzeyindenim öyle bir şey yok. Aksine, iyi eğitimli insanlar saçmalıktan uzak durmayı tercih ediyor. Bizim ülkede iyi eğitimli insan sevilmez zaten, varoş seviciliği var. Eğitimli insan kibar olur, aklı başında olur, insana hayvana ağaca değer verir, doğayı korur. Varoş tiplerin attığı saçma sapan iftiralara kanmayın.

Çomarlar kıskanıp iftira atmışlar kısacası yok öyle bir şey. Cahilliğin yüceltilmesini de ayrıca toplum için tehlikeli buluyorum.

Açın bakın 3. sayfa haberlerini 6 çocuğunu bırakıp 3 çocuklu komşuya kaçtı, işten erken dönünce karısını aşığıyla bastı vb haberlerde hiç avukat, mühendis, doktor var mı?

Ankara'nın üst gelir gruplarının oturduğu semtlere Çukurambar'a, Beysukent'e, Çayyolu'na gidin bakın bana inanmıyorsanız, insanlar rahat, sakin, modern, çok sayıda köpek sahibi insan var, huzurlu şekilde aileleriyle yaşıyorlar. Taciz, tecavüz haberleri buralardan değil, Sincan gibi alt gelir gruplarının yaşadığı yerlerden çıkıyor daha çok.

Çok gençsiniz konu sahibesi. Okuyun, araştırın, master yapın, kendinize yatırım yapın, her söylenene de inanmayın. Eğitim de bilgi de güçtür, kolay yoldan para kazanma peşinde uyanık geçinen varoş tiplere de inanmayın.Sevgiler:)

Son düzenleme:
Valla guzelim cevrendeki insanlarin nasil olmasini istiyorsan ona gore insan sececeksin. Kendini kime layik buluyorsun? Bu sorunun cevabi cok onemli. Arkadasin demek ki kendine o adami layik bulmus. Evet cok azlar ama varlar. Ben 1 tanesini buldum mesela. E kocamin ablasinin da rahat bir hayati var, cünkü o da kendine gore birini bulmus. Ya da abilerimin esleri de cok rahatlar. Bizim cevre toptan arkadaşının tabiriyle aski memnu o halde de haberimiz yok. Biz boyle cok mutluyuz. Kimse basina coban niyetine birini bulmamis, sevdiği ve mutlu oldugu icin beraberligine devam ediyor. Eger 1 kere o tarz bir adama bulasirsan tum akrabalarin, arkadas cevren vs o comarlardan olusur haberin olsun. :kusmuk:

Ama bence iste bu yasa kadar hic erkek arkadasinin olmamasinin dezavantaji bunlar. Hemen etkilemişsin arkadasinin dediklerinden. Halbuki simdiye kadar sevgili tecrüben olmus olsaydi ne tarz bir adamla mutlu olabileceğin konusunda daha emin ve kararli olurdun. Sana tavsiyem ufaktan da olsa birileriyle gorusmen. Ciddi iliski yasamak zorunda degilsin sonucta.

Ama bence iste bu yasa kadar hic erkek arkadasinin olmamasinin dezavantaji bunlar. Hemen etkilemişsin arkadasinin dediklerinden. Halbuki simdiye kadar sevgili tecrüben olmus olsaydi ne tarz bir adamla mutlu olabileceğin konusunda daha emin ve kararli olurdun. Sana tavsiyem ufaktan da olsa birileriyle gorusmen. Ciddi iliski yasamak zorunda degilsin sonucta.
Kesinlikle katılıyorum ama dediğim gibi görüştüğüm kişiler de oldu ama hepsi bu tarz kafadaydı. Sadece bu arkadaşım değil bütün arkadaşlarım bu kafadalar durum böyle olunca çevrem, tanıştığım insanlar da böyle oluyor maalesef.

Bir kadının evlendikten sonra "değişmesini" ben de anlamıyorum.
Kuzenlerim "tessettüre gir vallahi 2 günde evlenirsin" demişlerdi bana. Allahın emrini koca bulma amacıyla kullanmak gibi geliyor bana bu.
Toplulumuzun sosyal yapısı bazı şeylere müsaade etmiyor. Evlenmeden bir arada yaşama olayı ya da bir erkeğin ailesinden tamamen bağımsız olması vs gibi.
Ha bunu yaşayan var mı
Elbette var
Ancak bunu bir çıta ve kural olarak düşinirseniz sizi çoğu iyi insanla tanışmaktan men eder.
İlk kısım için baştan sona hak veriyorum ama.

ya bırak Allah aşkına, sen o arkadaşı hemen hayatından çıkar bence, hemen, derhal. yok et gitsin...
böyle insanlar, bu kafadaki tipler topluma tamamen zarar. ben böylesine zerre kadar dahi saygı duymuyorum, NEDEN? olay bireysel olsa saygı duyardım belki, bana ne deyip geçerdim, kendi hayatı derdim. ama düşünsene, bu kafadakiler ürüyor ve kendi evlatlarını da kendileri gibi yetiştiriyor. bu saçma zihniyet biteceği yerde çoğalıyor daha çok. bunlara boyun eğdikçe insanlar bunun normal olduğu yanılgısına kapılıyorlar. o arkadaşın ve onun gibiler birey olamamış, kadın olamamış, yazık, acınacak haldeler. boynuna tak bir tasma, nereye çekersen oraya giderler öyleleri. çünkü cahil, düşünemez, sorgulayamaz, anlayamaz. yaptığı saçmalıkları "fedakarlık" diye nitelendirerek fedakarlığın ne demek olduğunu da bilmediklerini ortaya çıkarmış oluyorlar. sen neysen o olacaksın, mesela etek giymiyor musun? kimse sana etek giydirememeli. şort mu giyiyorsun? kimse senin şort giymene karışamamalı. karıştırmazsan karışmazlar ve öyle erkekler var. eğitim düzeyi yüksek tipleri tercih et ve aşık olma kritlerlerinin arasında zihniyet de olsun lütfen. ben mesela öyleyim. ben asla kaba saba, kadına saygısı olmayan bir erkeğe aşık olmadım, olmam da. öylesine afedersiniz ama dışkımı bile layık görmem, o ne öyle yahu? o yüzden şu kadınları da hiç anlamam mesela: sevgilisi/eşi çok ksıtlayıcıdır, kabadır, zihniyeti iğrençtir, kadına saygı duymaz falan, kadın bundan rahatsız olur ama "seviyorum ne yapayım" der. ben böylelerini nasıl sevdiklerini hiç anlamam. rahatsız olmayan kadının seviyorum demesini anlarım ama rahatsız olan kadının seviyorum demesini anlamam. böyle salak huyları sonradan çıkaran herifler de olabiliyor, onların da popolarına tekmeyi vurabilecek güçte bir kadın olman lazım.

sakın kimseye muhtaç ya da mahkum hissetme kendini, köle olmak isteyen tipler sadece kendilerini batırsalar zerre kadar üzülmem ama toplumu da etkiledikleri için onlardan ciddi anlamda rahatsızım. yani sen de nasıl bu kadar cahil bir kızla arkadaşlık yapıyorsun, bi düşün istersen.

Kesinlikle katılıyorum ama dediğim gibi görüştüğüm kişiler de oldu ama hepsi bu tarz kafadaydı. Sadece bu arkadaşım değil bütün arkadaşlarım bu kafadalar durum böyle olunca çevrem, tanıştığım insanlar da böyle oluyor maalesef.

Aynen oyle. Bu insanların cok guzel becerdikleri bir sey de toplum baskisidir. Sen rahat bir kadin olursan hafif, rahat bir erkek olursan da godos olursun. Hepsinden nefret ediyorum ve asla 1 tanesine bile cevremde tahammul edemiyorum. Umarim is hayatinda bu insanlardan kurtulursun. Dedigim gibi basina coban niyetine birini bulursan kayinvaliden de boyle olur kayınpederin de gorumcen de. Herkes ahlak kumkumasi kesilebilecek ozellikte olurlar. Kendini bu insanlardan soyutlamak senin elinde.

bişey söyleyeyim mi,
evlendikten sonra karısının giyimine/gezmesine karışan erkeklerin yarısı ele güne maço görünmek için, diğer yarısı da evlendikleri kadınlar böyle şeylerden hoşlandığı için karışıyor,
yoksa erkekler hemcinslerimizden daha farkında, kadının diz kapağının ya da omzunun görünmesinin bişey ifade etmediğinin.
o kadıncıklar kendilerini kandırsınlar "kocişkoşkom beni seviyor gözünden sakınıyor, aslağğğ dirsekten yukarımı göstertmez" diye, gerçekten seven erkek karısının seçimlerine her şeyiyle saygı duyar.
zaten aksi olsa plajlar bikinili evli kadınlarla dolup taşmazdı, onların kocası ne? sadece toplum baskısını sallamayıp huzuru seçen adamlar işte.

Back
X