Hayallerim yıkıldı :(

erdemli33

Nirvana
Kayıtlı Üye
4 Nisan 2010
1.662
156
688
Hanımlar merhaba, 3 gündür moralim çok bozuk hırsımdan, sinirimden ağlayamıyorum bile öfke doluyum içimi dökmek istedim.

5 yıldır evliyim eşimle ikimizin biraz birikmiş paramız var. Küçük bir ev alıp o evde otururken biraz daha birikim yapıp daha büyük bir ev alalım diye planlayıp ev aramaya başladık. Sevgili olduğumuz zamanlardan bu yana hep hayalimiz müstakil bahçeli küçük bir evdi. Sürekli oturmalık değil hobi bahçesi gibi hafta sonları gidip kafa dağıtacağımız bi yer istiyoduk hep.

Ev ararken hayallerimizi ertelemeyelim ufak bahçe alıp 2 gözlü ev yaptıralım dedik. Oturduğumuz ilçeye yakın bir köyde tam istediğimiz gibi bahçe bulduk. Evi de var ama ev köy evi biraz tadilat istiyor. El ele verip kendi emeklerimizle burayı düzene sokarız dedik.

Eşim yıllık izinde hergün gidip oraları toparlıyo otları falan yoluyo 1 aydır hayaller kuruyoruz sürekli oraya gidip, internetten bahçe malzemeleri bahçe mobilyaları bakıyoruz. . Bahçede ekim yapacağımız yerleri belirliyoruz falan. Anlıycağınız 1 aydır havalardayım mutluluktan. Bu sene dokunmuycaktık oraya seneye bahara doğru başlıycaktık tadilata.

Hafta sonu kayınvalidemler geldi hem bizi görmek hemde bahçeye bakmak için. Çok beğendiler hatta kayınvalimde bayıldı buranın çok işi var deyip hemen eşimle otları yolmaya ağaçların diplerini kazmaya başladılar. 2 gün gittiler birlikte, dün görümcem ve kayınbabam döndü, kayınvalidem dönmedi işi çok oğluma yardım edicem diye. Kayınvalimdem bahçeyi gördüğünden beri onun hayallerini dinliyoruz evde.

Sanki oğlu annesiyle kendisine almış orayı. Benim konuşmama fikir vermeme fırsat bile vermiyo. Evi şöyle boyarız, mutfağa mobilya evi mobilya sürekli konuşuyo şu renk olsun bu renk olsun. Arkaya kümes, sabah kalkıp şu ağacın altında çay içerim. Ayyy geçen bauhausta bahçe mobilyası görmüştüm buraya çok güzel olur. Hiç susmuyo eşimde madem hayallerin var gel işte yer var burda diye onu destekliyo.

Bu sabahta gittiler evlerine yanlarına kahvaltılık bişeyler aldılar bahçemizde kahvaltı yapalım diye ben de çıktım işe geldim. Ağlayamıyorum bile hırsımdan onlar benim hayallerimdi bizim hayallerimizdi ama eşim ve annesini hepsini yıktı.

Hiç benim adım bile geçmiyo sanki oğlu kendi almış orayı, yıllarca ben de çalıştım yatırım yaptım hala çalışıyorum kızımı bakıcıya bırakarak. Kendilerinin 1 kuruşu bile yok orda. Bana eşimin ailesinden biri hayırlı olsun bile demedi ya. Napıcağımı nası tepki vereceğimi bilmiyorum tepki bile veremiyorum. Sadece susuyorum kendilerinin olsun bahçeleri evleri oğluyla yapsınlar istedikleri gibi hayallerini gerçekleştirsinler.

Kusura bakmayın biraz uzun olmuş, okuyanlara şimdiden teşekkür ediyorum.

Dün akşam olanları konuda yazmıştım ama okunmuyor sanırım burdan ekleme yapıyım hemen;

Esim galiba sessiz kalisimdan biseyleri anladi ve bugun annesiyle surekli didisdiler. Annesi komsulardan ogrendim ben bu mevsimde maydonoz tere bikac bisey daha sayiyodu ama dinlemiyordum ekiliyomus. Yarin tohum alalim dikelim ciksin dedi. Esimde dediki anne ben suan yillik izinde oldugum icin gidiyorum hergun ise baslayimca ilgilenemem hergum gidemem dedi. Basima is cikarma biz suan orayla ugraamiycaz zaten bahara basliycaz, hem biz oyle cok sey istemiyoruz bakabilcegimiz ladar domates salatalik biber dikicez oyle degil mi erdemli dedi. Ben de evet anne artik kis geliyo biz oraya gidemeyiz planlarimizi ilk bahara gore ayarladik, sagolun yoruldunuz kac gundur elinizden geleni yaptiniz tesekkur ederiz dedim. Yine soylenip durdu tabi ama ben esimden cevabimi aldigim icin cokta tinlamadim.
Icim cok rahatladi bugun aksama kadar cok uzgundum. Ama simdilim sikinti yok gibi. Insallah ilk baharda da gelip burnumdan getirmez.

Son düzenleme:
Hanımlar merhaba, 3 gündür moralim çok bozuk hırsımdan, sinirimden ağlayamıyorum bile öfke doluyum içimi dökmek istedim.

5 yıldır evliyim eşimle ikimizin biraz birikmiş paramız var. Küçük bir ev alıp o evde otururken biraz daha birikim yapıp daha büyük bir ev alalım diye planlayıp ev aramaya başladık. Sevgili olduğumuz zamanlardan bu yana hep hayalimiz müstakil bahçeli küçük bir evdi. Sürekli oturmalık değil hobi bahçesi gibi hafta sonları gidip kafa dağıtacağımız bi yer istiyoduk hep.

Ev ararken hayallerimizi ertelemeyelim ufak bahçe alıp 2 gözlü ev yaptıralım dedik. Oturduğumuz ilçeye yakın bir köyde tam istediğimiz gibi bahçe bulduk. Evi de var ama ev köy evi biraz tadilat istiyor. El ele verip kendi emeklerimizle burayı düzene sokarız dedik.

Eşim yıllık izinde hergün gidip oraları toparlıyo otları falan yoluyo 1 aydır hayaller kuruyoruz sürekli oraya gidip, internetten bahçe malzemeleri bahçe mobilyaları bakıyoruz. . Bahçede ekim yapacağımız yerleri belirliyoruz falan. Anlıycağınız 1 aydır havalardayım mutluluktan. Bu sene dokunmuycaktık oraya seneye bahara doğru başlıycaktık tadilata.

Hafta sonu kayınvalidemler geldi hem bizi görmek hemde bahçeye bakmak için. Çok beğendiler hatta kayınvalimde bayıldı buranın çok işi var deyip hemen eşimle otları yolmaya ağaçların diplerini kazmaya başladılar. 2 gün gittiler birlikte, dün görümcem ve kayınbabam döndü, kayınvalidem dönmedi işi çok oğluma yardım edicem diye. Kayınvalimdem bahçeyi gördüğünden beri onun hayallerini dinliyoruz evde.

Sanki oğlu annesiyle kendisine almış orayı. Benim konuşmama fikir vermeme fırsat bile vermiyo. Evi şöyle boyarız, mutfağa mobilya evi mobilya sürekli konuşuyo şu renk olsun bu renk olsun. Arkaya kümes, sabah kalkıp şu ağacın altında çay içerim. Ayyy geçen bauhausta bahçe mobilyası görmüştüm buraya çok güzel olur. Hiç susmuyo eşimde madem hayallerin var gel işte yer var burda diye onu destekliyo.

Bu sabahta gittiler evlerine yanlarına kahvaltılık bişeyler aldılar ben de çıktım işe geldim. Ağlayamıyorum bile hırsımdan onlar benim hayallerimdi bizim hayallerimizdi ama eşim ve annesini hepsini yıktı.

Hiç benim adım bile geçmiyo sanki oğlu kendi almış orayı, yıllarca ben de çalıştım yatırım yaptım hala çalışıyorum kızımı bakıcıya bırakarak. Kendilerinin 1 kuruşu bile yok orda. Bana eşimin ailesinden biri hayırlı olsun bile demedi ya. Napıcağımı nası tepki vereceğimi bilmiyorum tepki bile veremiyorum. Sadece susuyorum kendilerinin olsun bahçeleri evleri oğluyla yapsınlar istedikleri gibi hayallerini gerçekleştirsinler.

Yakınlarda arsalar var, size de bakalım isterseniz anneciğim deyin.

yerinde olsam sessiz kalırdım. bişey desen eşin belli ki annesini savuncak.sen sinirlendiğinle kalıcaksın.
bir işin ucundan bile tutmazdım. napıyorlarsa yapsınlar.
ha illede fikrini alırlarsa ne istiyolarsa zıttını iste.
beğendiyseniz size de alalım falan de laf çarpıt.
ha anlamıyorlarsa hala bir kuruşta para verme bundan sonra.

ters tepkı alsaydınız daha mı ıyı olurdu?
heves etmıs kadın barız sekılde, kırmayın bence onları. ıyı nıyetlı gıbı duruyorlar.
he he deyıp gecın nasıl olsa sızın paranız ıle alınacak, ne kadar ustlenebılırler kı?
hayallerınızın yıkıldıgı bır durum gormedım konuda ben.

heves etmıs kadın barız sekılde, kırmayın bence onları. ıyı nıyetlı gıbı duruyorlar.
he he deyıp gecın nasıl olsa sızın paranız ıle alınacak, ne kadar ustlenebılırler kı?

bence eşi alır annesinin istediği şeyleri.kadına hayallaerini gerçekleştir işte al sana ev demiş önüne sunmuş.

yerinde olsam sessiz kalırdım. bişey desen eşin belli ki annesini savuncak.sen sinirlendiğinle kalıcaksın.
bir işin ucundan bile tutmazdım. napıyorlarsa yapsınlar.
ha illede fikrini alırlarsa ne istiyolarsa zıttını iste.
beğendiyseniz size de alalım falan de laf çarpıt.
ha anlamıyorlarsa hala bir kuruşta para verme bundan sonra.
Zaten öyle yapıcam hiç bir şekilde destek olmuycam artık. İlk gün göstermek için gittim gitmedim bi daha. Evdeki işi bahane ettim. Hiç hevesim kalmadı artık nasıl istiyolarsa öyle yapsınlar.

Zaten öyle yapıcam hiç bir şekilde destek olmuycam artık. İlk gün göstermek için gittim gitmedim bi daha. Evdeki işi bahane ettim. Hiç hevesim kalmadı artık nasıl istiyolarsa öyle yapsınlar.

Sakın böyle yapmayın
Tam tersi orası sizin olduğunu her defasında belirtin. Laf aralarında "misafir" kelimesini çok kullanın. Mesela "siz de misafir olarak geldiğinizde yatmak için yataklı bir kanepe alayım diyorum anneciğiiiimmm" deyin.

Ya da "çok eşya almayacağım, sonuçta biz kaç kişiyiz ki, misafir de arada sırada gelir zaten"

O kadar kendinizi kısıp fedakarlık yaptığınız yerden vazgeçmeyin.

Eşinize de çok geç olmadan " canım, orası bizim hayalimizdi, senin benim ve aşkımızın" Annenlere başka bir yerden alalım çok istiyorlarsa İLERİDE deyin. Ama o ilerisi onlar da katkıda bulunmadan gelmesin.

Heves ediyosa kendi alıp yapsın. Kendi köyünde kocasının köyünde yerleri var hep. Gitsin orda yaptırsın. Ben paramla neden kayınvalidemin hayallerini gerçekleştiriyorum.Kendi parasına kıyamıyo gelip burda benim paramla heves gideriyo

Üstüne basa basa bizimmmmmmmmmmm evimizzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz. Bizzzzzzzzzs karar veririz deyin. Eşin ne düşünüyor peki?
Eşim annesini destekliyo gel işte madem hayalin vardı yer var hayallerini gerçekleştir diyo. Zaten eşim böyle destek verdiği için kayınvalidem susmuyo

Çok haklısınız üzülmekte. Bence kayınvalidenize de eşinize de tavrınızı açık ve net bir şekilde belli edin, asla kenara çekilmeyin. Kayınvalideniz misafir olacağını bilsin. Çok arzu ediyorlarsa benzer bir ev alsınlar.

Eşim annesini destekliyo gel işte madem hayalin vardı yer var hayallerini gerçekleştir diyo. Zaten eşim böyle destek verdiği için kayınvalidem susmuyo
O zaman tek kuruş para verme kendileri uğraşıp dursunlar. Ama esine söyle, biz bu hayale anneni katmadık de. Eşin düşünceni bilsin. Hatta azıcık duygu sömürüsü yap.

Bu sabahta gittiler evlerine yanlarına kahvaltılık bişeyler aldılar ben de çıktım işe geldim. Ağlayamıyorum bile hırsımdan onlar benim hayallerimdi bizim hayallerimizdi ama eşim ve annesini hepsini yıktı.

ya bırak ne yapıyorsa yapsın ağzını bile yorma eviniz yapılsın istediğin gibi daya döşe karışırsada tepkini koy burada ben oturacagım anneciğim de.bazen cevap gerekio.:sinirli:

Eşini kenara çek ve konuş. Ama sakince, hayallerinden bahset. Bugünlere gelinceye kadar kurduğunuz hayalleri hatırlat, şimdi de yaşadığın hayal kırıklığını anlat. Anne vurgusu yapmadan, ikiniz arasındaki yaşanılan hayal kırıklığını anlat. Sonra ayrıca kadınla da konuş. Ama sakın her detayı bırakma, ömrün boyunca sinir olursun. Hayallerini yaşa, ortalığa bomba koymadan konuşarak Hakkı'nı hatırlat:) hayırlı olsun ne kadar güzel bir şey yaşıyorsunuz,didinip uğraşıp hayalinizi gerçekleştiriyorsunuz lütfen sakin kalmaya çalışın. Kadın kötü niyetli değil bence siz çalıştığınız için yardımcı olmaya çalışıyor o da Mutlu olmuştur sizinle birlikte. Sadece sınırlarını aştığının farkında değil. Terslerseniz kocanızla aranız bozulur. Huzursuz olmadan güzellikle halledersiniz inşallah

Yaaa yapmayın arkadaşlar... Tapusunu almamış ya kadıncağız... Yeni heves işte... Zamanla bıkar yine size kalır. Eşyaları da sırtına alıp götürecek değil... Eşinizle bu sebepten kırgınlık çıkarmayın. Annesiz babasız eşsiz dostsuz akrabasız tek başına saray olsa neye yarar... Paylaşmak her zaman güzeldir...

Okurken benim içim şişti resmen, insanda heves kalmaz, haklısınız :(

Arkaya kümes dediğinde "arkaya sebze ekeceğim anne" deyin, o bir şey söylediğinde siz ne yapmak istiyorsanız onu söyleyin.

Hiç kenara çekilip meydanı bırakmayın bence, içinize sinmeden oturursanız mutsuz olursunuz. Evde nereye baksanız bugünleri hatırlarsınız sonra :(

Kolay gelsin ne diyeyim.

Vallahi sizin yerinizde olsam içimde büyük bir deprem olurdu kocanızı alın karşınıza burada nasıl hissetiyseniz aynı şekilde konuşun restinizi çekin cevabı annesi olursa yapacağınız 2 şey var ya boşanırsınız yada sineye çeker oturursunuz bunun kararıda sizde.

Sakın böyle yapmayın
Tam tersi orası sizin olduğunu her defasında belirtin. Laf aralarında "misafir" kelimesini çok kullanın. Mesela "siz de misafir olarak geldiğinizde yatmak için yataklı bir kanepe alayım diyorum anneciğiiiimmm" deyin.

Ya da "çok eşya almayacağım, sonuçta biz kaç kişiyiz ki, misafir de arada sırada gelir zaten"

O kadar kendinizi kısıp fedakarlık yaptığınız yerden vazgeçmeyin.

Eşinize de çok geç olmadan " canım, orası bizim hayalimizdi, senin benim ve aşkımızın" Annenlere başka bir yerden alalım çok istiyorlarsa İLERİDE deyin. Ama o ilerisi onlar da katkıda bulunmadan gelmesin.
Kayınvalidem biraz kaba bi tabir olucak ama arsızdır. Yani ben ona ne dersem deyim o kendi bildiğini okuycak. 1 2 laf söylesem bu seferde ağlayıp zırlayıp çekip gidicek oğluna karın beni istemiyo deyip duygu sömürüsü yapıcak. Malesef artık bu kadınla mücade edemiyorum ben pıstırdı beni çünkü. Herşeyden vazgeçtim ne yaparlarsa yapsınalr.

Back
X