1. Asla duygusal veya damar müzik dinlemem.
2. Yalnızsam bile konuşmaya çalışırım.
3. Sık duş alırım. Ve kendimi överim :) bu şekilde yapmak zorunda oldugum diyet ve sporu yapmadıgım zaman mutsuz olmam.
4. Negatif yorum yapan herkesten uzak dururum.
5. Günlük amaç ve hedefler belirlerim. Çalışırken bunu kısa orta ve uzun vadeki olarak yapardım.
6. Dışarda zaman geçiriyorsam kulaklık takmam ve çevreyi dinlerim. Bol bol selam verir gülümserim. Birilerinin gülmesi beni motive ediyor.
7. Duymak istedigim herşeyi kendime söylerim. İyi veya kötü kendimi dürüstce eleştirip bolca gaz verrim.
8. İnsanlara yardım edebileceğim aktivitelerim olur. Sonuç hep mutlu eder .
9. Mümkünse çocuklarla fazla zaman geçirrim. Kalabalık ortamlarda büyüklerle dedikodu yapmaktan daha zevkli.
10. Kitap okurum. Günlük yazarım. Arada kendime mail yazarım.
Özet: boş zamanları doldurursan kendini amaçsız hissetmeye fırsatın olmaz.
Yeri göğü doğayı izlemek bile mutlu eder beni. Ooo hele çiçek yetiştirmek harika.
Mutlu olmak için karşı cinse ihtiyacımız yok. Bizler bireyiz. Düşünsene yaratılırken her insanın parmak izi dna sı ayrı ayrı yaratılmış. Neden hislerimizde baglı olsun yada çoğul olsun ki...
Olmazsa olmazları düşünmekten hayatı yaşayamıyoruz. Tamam düzen ve plan iyidir ama kendini kaptırmadığın sürece.
Her andan tat almalıyız. Belki son saatimiz hatta son dakikamızdır. Mutlu olmak çok zor değil.
Silkelen. Seni yataga bağlayan şeylerden kurtul. Amaç ve hedefleri bi süre düşünme günlük yaşa. Bol bol kendini sev. Çatlak tenini kilolu göbegini sev... biz okdr harikayız ki ben düşündüğüm zaman bile mutlu oluyorum.
Mesela kendi elimi tutarak uykuya dalarım. Aşık oldugum adamla evli oldugum halde. Çünkü ben yaşadıgım kötü bi taciz olayına takılıp korkarak bi hayat sürmüyorum. Ve güçlü olmak için mutlu olmak için kimseye ihtiyacım yok.
Evet ona aşığım ama o çok şanslı ben onu sevdigim için. Aynı sevgiyi ilgiyi dünyanın en mal adamına göstersem oda aşık olurdu bana.... kimse kimseye göre yaşamıyor.
Aç insanları düşününce aslan gibi önüne nr gelse yiyosun.
Hastaları düşününce sağlıklı beslenmeye ve yaşamaya alışıyorsun.
Kötü ailelere bakınca kendi ailenin kıymetini anlıyorsun.
Kötü insanları gözlemledikce iyi bi insan oluyor ve çevrene iyilik dağıtmayı hedefliyorsun...
Okudugum bi romanda hasta olan karakter hastaneye giriş anında şöyle diyor... ağaçların bile sıhhatini kıskandım...
Engeli olup mutlu olan hayatla baş eden bi sürü insan var. Sen tahminimce gencecik birisin... dış görünüşün yada başarın yada sağlıgın değil mesele....
Bütün mesele YAŞAMAK.
ee madem YAŞIYORUZ... patlat en sevdigin şarkıyı harika sesinle. Hayatın tadını çıkar...
Yanında olan insanlar mutluluguna ortak olur,olmayanlar mutlulugundan mahrum kalır.