• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hayat amacınız, bir şeyler yaparken motivasyonunuz ne?

Sık sık depresyona girer çıkarım ben :)
Alıştım artık.

Beni ayakta tutan iki şey üretmek ve birilerine faydalı olmak.
Bu iki şeyi yaptığım her an yaşama isteğim artar.

Sağlıklı olduğumuz her güne çok şükür.
Yaparken içimde çiçekler açmıyordu ama kaç gündür temizlik yapıyorum.
Temizlik yapacak güç vardı vücudumda ne mutlu diyorum.
Mis kokular içinde de mutlu hissediyorum şuan..
Yorgun ama mutlu..
Yalnız ama mutlu..
Faydalı ve mutlu gibi çoğaltabiliriz. :)

Siz bugün birine ya da kendinize faydalı bir şey yaptınız mı acaba?
Başkalarına faydalı olmak iyi hissettiriyor gerçekten. Siz gelişigüzel olan şeylerle mi faydalı oluyorsunuz yoksa belli yaptığınız bişey var mı? Ne biliyim çocuk yurdunu ziyaret etmek gibi mi yoksa günlük ihtiyacı olan birine destek olmak gibi mi? Benim pek aklıma bişey gelmiyor da

Benim tek motivasyonum seyehat etmek.
Bu günlerde ne bir isim rast gidiyor ne birşey, depresyona girdim gireceğim.
Ben de bu böyle olmaz dedim, odama kocaman bir pano yaptım Türkiye haritasi seklinde, dünya haritası sipariş ettim duvarım için boydan boya,gittiğim yerleri işaretleyip gitmek istediklerimle ilgili bilgileri asacağım.
Azıcık kendime geldim , böylelikle :)
Sizi de motive eden elbet birşey vardır. İstanbuldaysaniz bir resim atölyesine kaydolun mesela. Grupanya'da indirimli kırk liraya bile var. Belki de icinizdeki buhranı kağıda döker ,melankolik ruh halinizi işe yarar bir şeye dönüştürmüş olursunuz
Ayrıca bisiklet surebilirsiniz. İlk 15 dakikadan sonra endorfin salgılamaya başlıyormuşsunuz. Ben de ne zaman canım sıkıldı biner giderim bir yerlere, yolda kendi kendime şarkılar söyler, eve mutlu dönerim :)
Diyet yapmak istiyormuşsunuz. Bu sitede diyet grupları oluyor. Yarış falan yapıyorlar. Onlarla birlikte başlayabilirsiniz,sayfada herkes birbirini motive eder halde zaten.
Ya da , ben kendim için gunluk acmistim 'beni baştan yarat' köşesinde. O dönem için gerçekten epey işime yaramıştı. Onu da deneyebilirsiniz.
Ayrıca kedi köpek sevmek de sana kendini iyi hissettirir. Beş kilo mama al, suyla beraber her sabah ver kedilere. Hem evden çıkıp hava almış olursun
Resim çizmeyi küçükken çok severdim. Keşke vakit olsaydı da kursa yazılsaydım. Genelde tatiller kısa geliyor sürekli il il yer değiştiriyorum bölünüyor

Başkalarına faydalı olmak iyi hissettiriyor gerçekten. Siz gelişigüzel olan şeylerle mi faydalı oluyorsunuz yoksa belli yaptığınız bişey var mı? Ne biliyim çocuk yurdunu ziyaret etmek gibi mi yoksa günlük ihtiyacı olan birine destek olmak gibi mi? Benim pek aklıma bişey gelmiyor da

Değişiyor..
Maddi olarak sıkışan birine para yardımı yaparak, görme engelli birine yolda yardımcı olarak,
markette ağlayarak annesini zor durumda bırakan bir çocuğu oyun vs gibi bir şeyle sakinleştirerek,
masalara yetişmeye çalışan garsona temiz masa bırakarak..
Kısacası iyi bir insan olmak adına en küçük çabamız bizi
faydalı bir insan yapar.. :)

Favorilerime ekliyorum ellerinize sağlık.
Bdv ye sık sık yazsanız ne iyi olur..
Boş lakırdı yok full faydalı bir yorum olmuş :KK66:
Okurken ben bile pozitif enerji doldum.
Sizinle kanka olan kişi kadir gecesi doğmuş be ya! :KK70:
Hahahaa harikasınız. Konu sahibinden çok yorum okuyanlar etkilendi heralde:KK50:

Mutsuz olmak için bahane çok herkesin bi küçük emrah yönü vardır. Mutlu olmak için sebep ararsak tmmdır.:halay::halay:

Hahahaa harikasınız. Konu sahibinden çok yorum okuyanlar etkilendi heralde:KK50:

Mutsuz olmak için bahane çok herkesin bi küçük emrah yönü vardır. Mutlu olmak için sebep ararsak tmmdır.:halay::halay:
En etkileyen yorumlardan biri oldu yeterli tepki verememiş olabilirim :KK51: Başka önerileriniz varsa yazmanız mutlu eder tüm yorumları okuyorum

Sık sık depresyona girer çıkarım ben :)
Alıştım artık.

Beni ayakta tutan iki şey üretmek ve birilerine faydalı olmak.
Bu iki şeyi yaptığım her an yaşama isteğim artar.

Sağlıklı olduğumuz her güne çok şükür.
Yaparken içimde çiçekler açmıyordu ama kaç gündür temizlik yapıyorum.
Temizlik yapacak güç vardı vücudumda ne mutlu diyorum.
Mis kokular içinde de mutlu hissediyorum şuan..
Yorgun ama mutlu..
Yalnız ama mutlu..
Faydalı ve mutlu gibi çoğaltabiliriz. :)

Siz bugün birine ya da kendinize faydalı bir şey yaptınız mı acaba?
:KK50: birilerine faydalı olup bundan mutlu olabilmek öyle büyük bi erdem ki.
Artık insanlar bunu kullanılmak gibi görüyor çoğunlukla. Karşılıksız çay bile içirmez hale gelmiş toplum.

Çok üzücü bi durum.

Ben de bu tarz konu açacaktım takipteyim. Hiçbir şey yapasım yok, öyle yatmak istiyorum. Aynı şeyi ben de düşünmüştüm, trilyonum olsaydı ne yapardım diye. Ben de yapacak bir şey bulamamıştım. Pdr mezunu arkadaşıma sorduğumda "bir psikologla görüş depresyon olabilir" demişti

Yapmaktan zevk alacağınız şeylerin ne oldugunu harbiden bilmiyor musunuz. Yani bi fırsat olsa şunu yapardım diyebileceginiz hiç bir şey yok mu. ? Çok ilginç.
Hobi edinmek için trilyona gerek yok ama hayal kurmak bedava:KK6::KK6:

İşe yaradıysa ne mutlu.
Nasılsınız peki. Bi sürü öneri verildi size biraz iyi geldi mi?
İyiyim bugün yediklerime dikkat ederek başladım birazdan da yürüyüşe çıkıcam. Bu ruh halimin kendimi suçlamaktan ve sürekli başkalarıyla kendimi kıyaslamaktan dolayı olduğunu fark ettim. Bir de çok fazla telefonla internette vakit geçirmenin kendimi işe yaramaz hissettirdiğini düşünüyorum, akşam ben de amaçlarımı da yazacağım bir günlük tutmaya başlamayı düşünüyorum artık hayırlısı :kahve:

1. Asla duygusal veya damar müzik dinlemem.
2. Yalnızsam bile konuşmaya çalışırım.
3. Sık duş alırım. Ve kendimi överim :) bu şekilde yapmak zorunda oldugum diyet ve sporu yapmadıgım zaman mutsuz olmam.
4. Negatif yorum yapan herkesten uzak dururum.
5. Günlük amaç ve hedefler belirlerim. Çalışırken bunu kısa orta ve uzun vadeki olarak yapardım.
6. Dışarda zaman geçiriyorsam kulaklık takmam ve çevreyi dinlerim. Bol bol selam verir gülümserim. Birilerinin gülmesi beni motive ediyor.
7. Duymak istedigim herşeyi kendime söylerim. İyi veya kötü kendimi dürüstce eleştirip bolca gaz verrim.
8. İnsanlara yardım edebileceğim aktivitelerim olur. Sonuç hep mutlu eder .
9. Mümkünse çocuklarla fazla zaman geçirrim. Kalabalık ortamlarda büyüklerle dedikodu yapmaktan daha zevkli.
10. Kitap okurum. Günlük yazarım. Arada kendime mail yazarım.
Özet: boş zamanları doldurursan kendini amaçsız hissetmeye fırsatın olmaz.
Yeri göğü doğayı izlemek bile mutlu eder beni. Ooo hele çiçek yetiştirmek harika.

Mutlu olmak için karşı cinse ihtiyacımız yok. Bizler bireyiz. Düşünsene yaratılırken her insanın parmak izi dna sı ayrı ayrı yaratılmış. Neden hislerimizde baglı olsun yada çoğul olsun ki...

Olmazsa olmazları düşünmekten hayatı yaşayamıyoruz. Tamam düzen ve plan iyidir ama kendini kaptırmadığın sürece.

Her andan tat almalıyız. Belki son saatimiz hatta son dakikamızdır. Mutlu olmak çok zor değil.

Silkelen. Seni yataga bağlayan şeylerden kurtul. Amaç ve hedefleri bi süre düşünme günlük yaşa. Bol bol kendini sev. Çatlak tenini kilolu göbegini sev... biz okdr harikayız ki ben düşündüğüm zaman bile mutlu oluyorum.
Mesela kendi elimi tutarak uykuya dalarım. Aşık oldugum adamla evli oldugum halde. Çünkü ben yaşadıgım kötü bi taciz olayına takılıp korkarak bi hayat sürmüyorum. Ve güçlü olmak için mutlu olmak için kimseye ihtiyacım yok.

Evet ona aşığım ama o çok şanslı ben onu sevdigim için. Aynı sevgiyi ilgiyi dünyanın en mal adamına göstersem oda aşık olurdu bana.... kimse kimseye göre yaşamıyor.

Aç insanları düşününce aslan gibi önüne nr gelse yiyosun.
Hastaları düşününce sağlıklı beslenmeye ve yaşamaya alışıyorsun.
Kötü ailelere bakınca kendi ailenin kıymetini anlıyorsun.
Kötü insanları gözlemledikce iyi bi insan oluyor ve çevrene iyilik dağıtmayı hedefliyorsun...
Okudugum bi romanda hasta olan karakter hastaneye giriş anında şöyle diyor... ağaçların bile sıhhatini kıskandım...

Engeli olup mutlu olan hayatla baş eden bi sürü insan var. Sen tahminimce gencecik birisin... dış görünüşün yada başarın yada sağlıgın değil mesele....
Bütün mesele YAŞAMAK.
ee madem YAŞIYORUZ... patlat en sevdigin şarkıyı harika sesinle. Hayatın tadını çıkar...
Yanında olan insanlar mutluluguna ortak olur,olmayanlar mutlulugundan mahrum kalır.:KK49::KK49:
:KK9:ayy siz kisisel gelisim uzmani,psikolog, yasam kocu falan olun:KK73:
Pozitifliginize bayildimm

İyiyim bugün yediklerime dikkat ederek başladım birazdan da yürüyüşe çıkıcam. Bu ruh halimin kendimi suçlamaktan ve sürekli başkalarıyla kendimi kıyaslamaktan dolayı olduğunu fark ettim. Bir de çok fazla telefonla internette vakit geçirmenin kendimi işe yaramaz hissettirdiğini düşünüyorum, akşam ben de amaçlarımı da yazacağım bir günlük tutmaya başlamayı düşünüyorum artık hayırlısı :kahve:
Harikasın... illa telefonla uğraşacaksan gizli bi blog yap oraya yaz. Ama en iyisi sanaldan uzak durmak. Çok sevindim senin adına.
Birde ben kötü zmnlarımda kuş lokumu vs alır parka gider çocuklara dağıtırdım yolda gördügüm insanlara verirdm falan. Bi kaç saniyelik sohbetler bile iyi gelirdi. İnsanlara yeniden güvenebilmemi buna borçluyum.

Yürüyüşe alışınca bazen koşarsında :halay::halay:

:KK9:ayy siz kisisel gelisim uzmani,psikolog, yasam kocu falan olun:KK73:
Pozitifliginize bayildimm

Teşekkür ederim... sıkıntılı süreçler atlatmanın sonucu diyebiliriz :KK76:

Keşke imkanımız olsa da insanların mutlu yaşamasına küçükte olsa etkimiz olsa.

Oğuz saygın, mümin sekman, anthony robinson, doğan cüceloğlu gibi kişisel gelişimin ustalarına saygılar.

çalışmak=para=rahat bir yaşam=istediği almak=istediğin gibi harcamak iş motivasyonum sadece para
mecburi sohbetler=geçici bir an=bir daha yüzünü görmen gerekmiyor=yüzüne gül geç istemediğim bir sohbet yada ortamda bulunmak zorunda kaldı isem motivayonum bu durumun geçici olduğunu bilmek
hayattan zevk almak için=benden kötüsü var=elim ayağım tutuyor=sağlıklı isem herşeyi yaparım sağlığıma şükür motivasyon sebebim
gibi gibi çoğaltılır...

+++++++++
Cok guzel yazmissiniz, hayran kaldim

Benim keyifsiz olmaya bile vaktim olmadigi icin hic dusunemedim bu sorunun cevabini

Depresyon bulaşıcıdır. Bugün kaçıncı depresif düşünce içeriğiyle açılmış konu. Kimseye bunu bulaştırma ya hakkınız yok kendinizi dusunmuyosaniz etrafınizdakileri düşünün. Negatif Duygu durumunuza maruz kalan insanlara açıyin. Motivasyon kaynağını zda bu olsun. Psikiyatrisler bıle hastaya ne yapıcagini söylemez kendi yolunu kendisinin bulmasını sağlar. Yaşama sevinci diye bişey var ve bunu bulacak iradeyi ve aklı Allah her insanın kafasına koymuş. Geriye kuluna çabalamak kalmış. Depresif insanlarin olumlu düşünmeye usendigini düşünüyorum

Depresyon bulaşıcıdır. Bugün kaçıncı depresif düşünce içeriğiyle açılmış konu. Kimseye bunu bulaştırma ya hakkınız yok kendinizi dusunmuyosaniz etrafınizdakileri düşünün. Negatif Duygu durumunuza maruz kalan insanlara açıyin. Motivasyon kaynağını zda bu olsun. Psikiyatrisler bıle hastaya ne yapıcagini söylemez kendi yolunu kendisinin bulmasını sağlar. Yaşama sevinci diye bişey var ve bunu bulacak iradeyi ve aklı Allah her insanın kafasına koymuş. Geriye kuluna çabalamak kalmış. Depresif insanlarin olumlu düşünmeye usendigini düşünüyorum
Yanlış düşünüyorsunuz. 2 yıldır depresyon tedavisi gören biri olarak, olumlu düşünmeye olan üşengeçliğim, psikolog psikolog gezmek, ilaç kullanıp yan etkilerini iliklerime kadar yaşamak, ailemden gizlemek için gülmeye çalışmak (en acı verici nokta bu), maddiyatımı tamamen deneme yanılma ile psikologlara harcamak, kişisel gelişim kitaplarını gece insanlar mışıl mışıl uyurken içerisinden nasıl düşünce yapımın düzeleceğini umut ederek okumaktan daha fazla. Bütün bunlara üşenmeyip, olumlu düşünmeye üşenmek hakaret olur. Etrafımızdaki insanları düşünüyoruz, ailem bu sancılarımı asla bilmiyor ancak, bu duruma onlar yüzünden geldiğimi de bilmiyorlar ne yazık ki..Allah kimsenin başına vermesin, bu derde düşünce hayalimdeki ev kadar para çıkıyor cepten de umrunda olmuyor insanın..İntihar edenlerin çoğunluğu depresyonu yenememiş insanlar. Bir üşengeçlik için yaşamlarını sonlandırıyor olamazlar. İnsan bu durumdayken kanser hastalarına özeniyor, onlara bakıp şükürler olsun diyemiyor. Bu ne kadar acı, umarım asla ve asla anlamazsınız.

motivasyon kaynagi insanlari kendinden korumak mi olmali?? asil sizin bu dusunceleriniz insanlari hasta eder. depresyonda olan kimse tum gun kendini yargilar bir de siz sucluluk duygusuna itiyorsunuz. psikiyatristler ne yapilmasi gerektigini soylemeyip aninda ilac yazdiklari icin insanlar bu halde. depresyondakiler yeterince kendilerini sucluyorlar bir de sizin hastalikli dusunceleriniz eklenmesin.

Back
X