Hayat bana güldüğünde dişleri döküktü..

birgaripyazar

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
29 Mayıs 2013
1.528
677
123
Nereden başlayacağımı bilemiyorum.23 yaşındayım ama 60 hissediyorum.Annem kendine ait marketinde durur evin bütün yükü bende.Hep abimin ne kadar uslu,akıllı,çalışkan benim ne kadar işe yaramaz olduğumu her fırsatta dile getirmeleri.Dayımla teyzem anlatır seni annen evde bırakırdı daha aylıkken ağzında biberon, abini alır gezmeye giderlerdi.Bir gün o kadar ağlamışım ki camı kırıp beni çıkartmışlar.İlk okulda bile hatırlıyorum kendim giyinip giderdim ne kahvaltı ne bir şey.Üstüm başım dağınık pasaklı.Daha sonra kız kardeşim dünyaya geldi ben 11 yaşımda iken, onu ben büyütmeye başladım bana anne diyordu şaşırıp.Annem tek bir işin ucundan tutmaz tutmamayı geç yaptığına saygısı yoktur.Halıların altında kullanılmış pedini mi bulmadım.Yatakların kenarında kirli iç çamaşırını mı bulmadım. En yakın arkadaşıma siz bunla arkadaşlık etmeyin sizi satar demediğini mi duymadım.Tertemiz yaptığım mutfağa, marketin mutfağında yıkamayıp eve taşıdığı yığınla bulaşığını mı bulmadım.Kuruşu kuruşuna biriktirdiğim paralarımın annem tarafından bulunup cebe indirildiğini mi görmedim.Evde bir şeyi kaybolsun sen çaldın diye beni bırakın teyzeme,arkadaşlarıma dahi iftira attığını mı duymadım.İlk okulda 50 tl para yardımı yapılırdı annem en önden giderdi.20 tl kaybettim diye milletin ortasında kafamdan ısırdığını kanattığını mı yaşamadım.Tamam elleme her işi ben yapayım sen marketini temizle.O da yok tarihi geçmiş bulgurlar,pirinçler,dağınıklık içinde raflar..En kötüsü daha benle abim ufakken bizi dolmuşa bindirip arkaya götürüp ön tarafta dolmuşçuyla öpüşmek..Üniversite okudum 1 kez bana kızım al bu 10 tl benden olsun dediğini duymadım.2 tl istesem arkamdan yediniz doymadınız,tükettiniz..
Babam ben kendimi bildim bileli annemi aldatır.Zamanında annem babanın telefonundan mesajlara bak dedi diye ve ben de bakıp anneme söyledim diye 15 16 yaşlarındayken beni bir güzel pataklayıp boğazımı sıktı seni geberteceğim dedi, teyzem yetişmese hayatta değildim belki.Ondan sonra yediğim dayakları saymıyorum.Saçlarımdan sürüklemeler o kadar şiddetli yiyordum ki üstüm başım yırtılıyordu.1 sene önce yine üstüme yürüdü o kadar nefret doluydum ki nasıl yittirdiysem çok kötü düşmüştü masanın üstüne.İnsanlara iş verir üzerinden para kazanır kimsenin parasını vermez herkesden beddua alır.Ve Allah da kazandığının hayrını göstermez bir türlü iki yakamız bir araya gelmezdi.Keşke o mallar olmasaydı, o para hırsı o paylaşamama olmasaydı keşke mutlu olsaydık.
Varlık içinde yokluk bir hayat.İki kuruşu çocuklarına fazla gören ama en az bir milyon değerinde bir mal varlığı içinde her şeyden eksik büyümüş çocuklar.Kpss den 80 puan alıp ama hala bir halta yaramayan ben.Hedefimi tutturamamanın, insanların çalışıyorsun da ne oluyor diye alay ettiği,tüm bunlar neticesinde psikolojisi bozulmuş bir ruh hali.
1 seneye yakın görüştüğüm,sevdiğim insanı artık kurtuluş olarak görmem.Onunla ise bizimkilerin yüzünden karakolluk olup,orada tanışmış olmamın verdiği eziklik.Ve ileride olabilecek bir düğün dernek mevzusunda üstümüze düşenleri yapamayacak olmanın korkuları.
Evde ders çalışıp dinleneceğim vakitleri 5 kişinin arkasını toplayarak değerlendirmek.Girdiğim onca muhteşem geçen mülakatı sırf torpilim yok diye geçememek geçtiklerinden de geri dönüş alamamak.Hem maddi en büyük de manevi yıkıntıları..Çok daha az puanlıların çok daha az seviyedekilerin,iş başında iş haricinde her şeyi yapanların kısacası hak etmeyenlerin,senin uğruna canını vereceğin yerde iş sahibi olması.Yine her şeye rağmen şükretmem.
Kimseye akıl vermek niyetim değil ama ne olursa olsun kendi kurtuluşunuza bakın kimse için kendinizi feda etmeyin hele ki değmeyecek insanlar için.Gün doğmadan neler doğar.Çabalamaya,gayret etmeye devam.Pes etmeyin ben etmedim.Vuruldum ama yıkılmadım.Her nasip,vaktin esiridir.Elbet nasibimiz bizi bulur.Ben bütün bu olanlardan sonra çok daha güçlü oldum,çok daha dik.Ne demişler öldürmeyen acı güçlendirir.Elbet insan oğlu üzülecek ağlayacak..Ağlayın atın zehri ben öyle yapıyorum.Allah kimsenin çabalarını,emeklerini boşa çıkarmasın.Allah çok büyük.....

Kalbimin çarpıntısıyla okuyorum anne baba konularını

İnşaallah bundan sonra yolun hep açık olur. ❤

Sakın yanlış bir evlilik yapma , çok duşun. Düşün ki olabilecek çocuklar için güzel bir yuva olsun.

aferim sana canım kendini bırakmamışsın bırakma da, senin imtihanın da ailen malesef annen, ama bırakmaman kendini çok güzel bir şey

Çünkü maalesef doğurmak her insanı anne yapmıyor.
Yaşamımız da emek vermeden nasıl bir şey elde edemiyorsak, annelik sorumluluğunu üstlenmeden de evlat sahibi olunmaması gerektiğinin en güzel kanıtı annen.

Kendini bırakma, hayatından vazgeçme..
Bundan sonrası için kendi hikayeni kendin yazabilecegine yürekten inanıyorum.

Özel sektöre yönelsen?

Kpss işi torpil vs safi yalan bence.

Bence iş bulup kendinizi o evden kurtarın. Kafanız sağlama çıktığında kpssydi veya eğitimdi daha çok adım atarsınız.

İlk etapta para bulup kaç , sonra bakrsın.

Son düzenleme:
Şaşkınlıktan ağladım... Allah yardımcın olsun çok güçlüsün hep böyle kal inşallah canım.

offfff o ne yahu, neler yaşamışsın arkadaşım sen.. hiç bir destek almayı falan düşündün mü? gerçi o hapisten çıkmadan alacağın desteğin de bir anlamı olur mu bilemedim allah kurtarsın seni tez zamanda.

Çok kötü oldum okurken Umarım bundan sonra her şey istediğin gibi olur.Bu şartlar altınca üniversiteyi de bitirmişsin.Keşke bir iş bulsan bu ortamdan en azından gün boyu uzaklaşırdın kalıcı bir çözüm bulana kadar.

Çok çok üzüldüm ya inşallah ailenizde gormedginiz sevgiyi kuracaginiz ailede görür ve yaşarsınız

İçim sızladı okurken
Sokaktan gelen kedilere kıyamıyorum ben, insan evladına nasıl bu kadar kıyar
Kurtar kendini, bence atanmayı bekleme, özel sektöre yönel
Kendine bir düzen kur, kurtul, sonra yeniden denersin sınavları
Rabbim yardımcın olsun

Bir kadın evi saray da yapar, rezilhane de yapar..Çoğu şey anneye bağlı yani..

Senin annen bir tek sana karşı böyle değil, hayata bakışı, kendine olan davranışı da böyle maalesef. Çok üzücü..

Sen oldukça sakin ve olgunsun. Biri olsa çekip kurtarsa seni bu dünyadan. Ancak kabul edilmesi çok zor bir şey var ki o da bu yaşadıklarının faturasını bir şekilde ödeyeceksin ruh dünyada. Anne babadan en büyük ve değiştirilmez miras bu ve parayla satın alınmaz. Mutlu, başarılı çocuklar mutlu ailelerde yetişir.

Böyle okuyunca ne diyeceğimi bilemiyorum. Ama şuan yapman gereken ordan kurtulmak
Evlilik çözüm olmayabilir belki iş anlamında birşey yapabilirsin. Allah yolunu açık etsin inşallah

Seni cok iyi anlayabiliyorum cunku bende anne ve babadan yana sanssizim. Sanirim ben isten yana sansliydim tabiri caizse kopekler gibi calisip atandim hayatimi kurtardim. Umarim sen de kurtulursun bir an once o evden o insanlardan. Yikilma dimdik dur ayakta ve kendine bile tam olarak guvenme bu hayatta :)

İs bul ayri eve cik onlara da bi kurus koklatma. Birak dugununde yaninda olmalarindansa olmamalari daha iyi. Kavga gurultu cikarirlar huzurun olmaz. Bi kibrit copu alsalar bile herseyi ben aldim diye basina kakarlar. Onlarla gorusmemen senin icin en hayirlisi bence. Kocanla da arani bozarlar allah korusun. Eve senden para gircek diye annen seni vermek de istemez zaten

Para insanı bozmaz, kim olduklarını anlamaya yardımcı olur. Bu sözü çok önemserim. Anne ve babanda karaktersizmiş, malları da daha çok azmalarına bahane olmuş. İnsanlar türlü türlü şeylerle sınanır. Çok şanslısın ki güzel bir kalbin var ve böyle bir ortamda bile kararmamış. Neden bilmiyorum ama seni çok sevdim. Kanım ısındı. Vazgeçmeyeceğine yürekten inanıyorum. Sana bir tavsiyem olacak. Lütfen evliliği bir çıkış kapısı olarak görme. İşe gir kasiyerlik bile olsa gir ve bu süreçte yine dene kpssyi. Evde durmak sana iyi gelmez. Boşver yapma temizlik yıpratma kendini nasıl olsa önemi yok, sırtını daha çok dayar sen yaparsan

taktir ettim okurken Allah sevdiği kulunu sınarmış rabbim yardımcın olsun..özele kesinlikle yönelme derim hazır bilgilerin tazeyken devam et çalış..özelde insanı sömürüyorlar resmen sonu da garanti değil yorgunluktan kpss ye çalışamaz verim alamazsın..ayrıca çalıştığın paraya da el koyarlar büsbütün beter olur her şey azimle devam lütfen inşallah atanırsın en kısa sürede..

rookie,
senin gibi guclu insanlara cok ozeniyorum, cok!. Sen bu hayatta herseyi yapabilirsin bunu sakin unutma.

"Nerede degilsem orada mutlu olacakmisim gibi" yazmissin ya. Dogru, lutfen ama lutfen o evden git.
ilk isin iyi kotu bir is bulmak para kazanmak olsun. kendi hayatini kur.
Evlilik icin de acele etme. bir alevden kacarken bir baska yanlisa atilma sakin, cok dikkatli ol.
sevgiler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…