okuyunca yaşadıklarım aklıma geldi. emin ol hemen hepimiz çok benzer şeyler yaşıyoruz. sadece isimlerimiz ve yaşadığımız zamanlar farklı. çok üzüleceksin, için çok acıyacak. üstelikte hep kendini suçlayacaksın. bazen davranışlarında sözlerinde arayacaksın suçu, bazen kişiliğinde, bazende görüntünde. en güzel taraflarını en kötü özelliklerinmiş gibi göreceksin bir süre. herkesi ama herkesi senden daha güzel, daha gururlu, daha kişilikli, daha akıllı, daha şanslı görme ihtimalin çok yüksek. önceleri neden böyle oldu diye düşünürken durumu kabul etmeye başlayacaksın. oldu artık diyeceksin. bu seferde neden benim başıma geldi, hak edecek ne yaptım diye düşüneceksin. bu arada onunla görüşmeye çalışıp bunları anlamaya çözmeye çalışacaksın. hep iyi özelliklerini güzel zamanlarınızı hatırlayacaksın. zor günler seni bekliyor.
şu anda bile çok iyi bildiğin o sebebi kabullenme aşaması ancak bunları yaşadıktan sonra gelir. sende farkındasın hayatında başka biri olduğunu. mümkünü yok başka biri olmasa bu şekilde davranamayacağını. ama kabullenmek çok zor. duysan da, görsen de hatta itiraf etse de inanmak istemeyeceksin. hele hele o kişiye aşık olduğunu hiç bir zaman kabul etmeyeceksin.
yaşayacakların aşağı yukarı belli. yapman gereken bunlara hazırlıklı olmak. ilk olarak yalnız olmadığını her insanın buna benzer deneyimler yaşadığını asla unutmaman gerekiyor. ve bunu evlenmeden yaşadığın için şanslı olduğunu bile düşünebilirsin. emin ol boşanmak sevgilinden ayrılmandan çok daha zor. bu kişiyle "birlikte" olduğunu sanıyorum. bu da sorun değil. bu bir suç değil. suç sayılabilmesi için bir eylemin birilerine zarar vermiş olman gerekiyor. suçsa bile sen işlemedin. ve hayır suça iştirakte sayılmaz... bu durum sadece ve sadece seni ilgilendirir. ne anneni, babanı, ne evleneceğin kişiyi ne de çocuklarını. kimsenin blmeye de, sormaya da hakkı yok. bunu kafandan at. şimdi kendine ve geleceğine odaklanma vakti. tanıdığın insanlara "ilişkimiz bitti ve bu konu hakkında konuşmak istemiyorum" demeyi öğrenmelisin. kim sorarsa sorsun "bu konuyu konuşmak istemiyorum lütfen ben konuyu açmadıkça bir daha da bahsetmeni istemiyorum" demelisin. ben destek olmak için..., acını paylaş...., ama ben öyle demek istemedim......, sadece merak ediyorum acaba şöyle mi....., başka biri mi var....., bir şey duymuştumda...... bunlar duyacağın cümlelerin ilk sözcükleri. sakın tamamlanmalarına izin verme. kesin bir tonda "lütfen, kapatalım konuyu" demen, olmadı mı oradan anında kalkman lazım. böylelikle birde insanlarla uğraşmak zorunda kalmazsın. sonrası kolay zaten. onunla geçirdiğin zamanları kurslarla, kitaplarla, filmlerle özellikle de yabancı dizilerle doldurabilirsin. çok güzel seriler var dvd olarak bulabileceğin. o kişiyle ilgili hiç bir şeyi bırakma ortalıkta. her şeyi bir kutuya kujtuyu da evde görmeyeceğin bir yere kaldır. telefonunu, mailini, mesajlarını sil. kuaföre git, kendini yenile. spora yazıl. dil kursuna yazıl. hem ruhunu, hem beynini, hem vücudunu geliştir bu zor dönemde. dua et bol bol. ama duaların hep "Allahım, bana yenilenme gücü ver" olsun. dualarında bile o kişiyi anma. ailenle ilişkilerini kuvvetlendir. arkadaş çevreni elemen için mükemmel bir fırsat bu ayrıca. mutlaka elenmesi gereken insanlar etrafımızda, bu zor zamanında bunu belirle. enerjini düşüren hiç kimseyle ne kadar iyi olurlarsa olsunlar görüşme. bir bahaneyle kaç telde bile görüşme. enerjisi yüksek insanlara yapış. saçma muhabbetler yapılsa bile hep kalabalık ortamlarda bulun. sinemaya git. yalnız git. inanılmaz iyi geliyor. göreceksin sorun sende değil. aslında sorun da yok. erkekler böyle işte. doğaları gereği bizden farklılar. bu farklılığı dinleyerek okuyarak değil çok acı tecrübelerle yaşayarak öğreniyoruz. bir çocuğa ne kadar anlatırsan anlat, ateşin yaktığını ancak kendisi denedikten sonra anlaması gibidir aynen. ilahi adalete güven, kendini kendine teslim et. inan birkaç ay sonra çok başka çok daha güzel ve donanımlı biri olacaksın. burayı da çok takip etme. burası sana onu hatırlatacaktır. haftada bir yazıp bizi haberdar et yeter :).
Not: aktardan sarı kantaron otu al ve günde 2 fincan kaynatıp iç. depresyona girmeni engeller. kendini çok rahat hissedersin. çok fazla içme ama açık tenliysen yaz aylarında güneşte belki cilt hassasiyeti yapabilir.