hayat eskiyorda eskidi artık..

Wilma11

Nirvana
Kayıtlı Üye
3 Haziran 2015
36.937
119.196
798
36
merhaba arkadaşlar sizden bişey öğrenmek istiyorum.
evinizin eşyalari nasıl yeniliyorsunuz? eski mobilyalariniz nabiyorsunuz?
bide eski kıyafetleri nabiyonuz atıyomusun?
bende çok eşyam var bi türlü azatamiyorum.. herşeyi yenilemek istiyorum onu da yapamıyorum..
siz nasıl yapıyonuz eskileri nabiyonuz?
hayat eskidi beni artık!!! yaşlı nineler gibi hissediyorum daha 26 yaşindayim ya:(

ya ben kıyanmyorum eşyalarimi..
bilmiyorum eskisede tamir yapıyorum..
eski kıyafetlerimi yıkıldı mı dikiyorum hemen.. yenisi aliyorum çok çogaliyo bide azatamiyorum sorun bu:(

Ikinci el esya alanlara satin hem bir katki olur ama en guzeli ozellikle elbiseler ihtiyaci olanlara vermek ne guzel sadaka olur

Bulundugunuz yerdeki belediyeye sorun ya da muhtarliga onlar yardimci olurlar ihtiyaci olanlara ulasmaniz kolay olur

kime vercem ki fakir bir şehir degil yaşadığım şehirde:KK43:
olur mu, alan çok kurum var.
nakliye vs. bile kendileri karşılayan yerler çok.
hiç olmadı apartman görevlisine veriyorum, yakınları da var. bir soruştur bence

Ne güzel valla bulabilirsem vercem.. fazlalıklarim çok.. kullanamadığım eşyam da çok..
kimisi mobilyasini satıp yeniliyormuş nereye satıyo ki

Ohoooooo
Eskimesini bile beklemiyorum.
3 sezondur bunu kullanıyorum, sıkıldım, yeniliklere yer açalım deyip veriyorum.

Eskiden ben de sizin gibiydim, küçüklükten gelen alışkanlıklar (40 yaşındayım ya :KK56:)
Yama döneminden, çorapların onarılması döneminden, kazakların örüldüğü, gerçekten ihtiyaçların alındığı, yeni kıyafetin çoğunlukla bayramlarda alındığı, restoranda yemek yemenin çoookkk lüks sayıldığı, lastik topun bile sadece yazın alındığı ve patlayınca ölümüne üzüldüğümüz dönemden gelen alışkanlıklar.

Hatırlıyorum cüzdan aldım işe başlayınca. 12 sene başka cüzdan almadım. Neden? E cüzdanım vardı ya zaten. İşimi de görüyordu. Sonra dank etti, gidip başka aldım. Ama o değişiklik öyle iyi geldi ki. Sonra 2 tane daha aldım, değişe değişe kullanıyorum şimdi.

Ama artık devir değişti. Çorabın tanesi 1 TL'ye satılıyor. Alım gücümüz arttı. Ne gerek var bu kadar sıkılmaya.

Bazen sadece psikolojim değişsin diye alışveriş yapıyorum. Mesela her sabah aynı çay bardağında çay içmekten sıkıldım, gidip yenisini aldım. Çay bardağı dediğin kaç tl sonuçta. Ama benim moralim düzeldi, sabah havam değişti yani öyle anlatayım.

Eskileri de hiç tutmuyorum evde. Kalabalık çünkü. Onları omuzlarımda taşıyormuşum gibi geliyor.

Ohoooooo
Eskimesini bile beklemiyorum.
3 sezondur bunu kullanıyorum, sıkıldım, yeniliklere yer açalım deyip veriyorum.

Eskiden ben de sizin gibiydim, küçüklükten gelen alışkanlıklar (40 yaşındayım ya :KK56:)
Yama döneminden, çorapların onarılması döneminden, kazakların örüldüğü, gerçekten ihtiyaçların alındığı, yeni kıyafetin çoğunlukla bayramlarda alındığı, restoranda yemek yemenin çoookkk lüks sayıldığı, lastik topun bile sadece yazın alındığı ve patlayınca ölümüne üzüldüğümüz dönemden gelen alışkanlıklar.

Hatırlıyorum cüzdan aldım işe başlayınca. 12 sene başka cüzdan almadım. Neden? E cüzdanım vardı ya zaten. İşimi de görüyordu. Sonra dank etti, gidip başka aldım. Ama o değişiklik öyle iyi geldi ki. Sonra 2 tane daha aldım, değişe değişe kullanıyorum şimdi.

Ama artık devir değişti. Çorabın tanesi 1 TL'ye satılıyor. Alım gücümüz arttı. Ne gerek var bu kadar sıkılmaya.

Bazen sadece psikolojim değişsin diye alışveriş yapıyorum. Mesela her sabah aynı çay bardağında çay içmekten sıkıldım, gidip yenisini aldım. Çay bardağı dediğin kaç tl sonuçta. Ama benim moralim düzeldi, sabah havam değişti yani öyle anlatayım.

Eskileri de hiç tutmuyorum evde. Kalabalık çünkü. Onları omuzlarımda taşıyormuşum gibi geliyor.
Aynen bana agir geliyor yük taşiyorum sanki..
bide şu an giydiğim kazak 15 yaşimdayken annemin büyük emeklerle ördüğü kalın mı kalin kazagimi giyiyorum düşnsene.. 11 senelik kazak hep giymedim. eskimedi onu rahat hissediyorsam niye sıkılıyom anlamiyorum kendiim ya.

Emin olun fakir sanmadığınız şehirde kapalı kapılar ardında ne durumda insanlar yaşıyordur o yüzden bağış yapmak en iyisi.

Aynen bana agir geliyor yük taşiyorum sanki..
bide şu an giydiğim kazak 15 yaşimdayken annemin büyük emeklerle ördüğü kalın mı kalin kazagimi giyiyorum düşnsene.. 11 senelik kazak hep giymedim. eskimedi onu rahat hissediyorsam niye sıkılıyom anlamiyorum kendiim ya.

Eşyalara manevi anlam yüklemeyi bıraktım ben.
Yok o ilk aldığım bilmem ne, o bilmem kimin hediyesi, o ilk maaşla alındı gibi.

Gerçekten yük oluyor.

Benim de annem bana örmüştü kazaklar ki kendisi çok maharetlidir bu konuda, herkes ondan örnek alırdı. Ona rağmen şu anda yok evimde hiç annemin ördüğü bir şey.

Çocuklarımın kıyafetlerini bile veriyorum ben, en azından biri kullanır, daha çok sevaba girerim diye.

Sembolik 2-3 şey sakladım büyüyünce bana sorarlarsa diye, anne bebeklik eşyamız yok mu hiç diye.

merhaba arkadaşlar sizden bişey öğrenmek istiyorum.
evinizin eşyalari nasıl yeniliyorsunuz? eski mobilyalariniz nabiyorsunuz?
bide eski kıyafetleri nabiyonuz atıyomusun?
bende çok eşyam var bi türlü azatamiyorum.. herşeyi yenilemek istiyorum onu da yapamıyorum..
siz nasıl yapıyonuz eskileri nabiyonuz?
hayat eskidi beni artık!!! yaşlı nineler gibi hissediyorum daha 26 yaşindayim ya:KK43:
Canim bulundugun yerde belediyeyi ara belki yardim ederler bazi yerlerde yapiyorlar boyle calismalar. Hem ihtiyaci olan insanlari sevindirmis olursun bu soguk kis gunlerinde.. ben hep dagitirim ihtiyac sahiplerine evde fazlaliktan daha cok nefret ettigim bisey yok. Her mevsim degisiminde kiyafet ayiklarim poset poset. Derneklerde var dagitmak uzere eski esya kabul eden

Back
X