hayat güzeldir

Dante

Her gün birinizi, bir gün hepinizi..
Kayıtlı Üye
9 Mart 2011
12.510
11.263
498
kızımla çarşıya çıktık
gezdik dolandık
parklardaki ağaçların dibinde dolandı,orayı orman yaptı kendine dekor taşlarının arasında yattı yuvarlandı,hayvanları inceledi onlarla oynadı
bikaç kitap alacaktım kendi seçti beğendi 17 kitap aldı o kadar heveslendi ki ,ben nasılsa kitap bitince gelip tekrar alıcam ,hem çok alırsam indirim olur deyip hepsini aldım
parktaki yerden çıkan suların arasında atladı zıpladı baştan aşağı ıslandı girdim bi mağazaya kıyafet aldım giydirdim
geç oldu eve gelip yapmak işime gelmedi gel dışarda yiyelim dedim
kendi seçti yemek istediği şeyi
hava alalım caddeyi izleyelim diye dışardaki masalara oturduk yedik yemeğimizi
arkadaşımı da çağırdım kızını aldı geldi ,biz çekirdek çitleyip sohbet ederken çocuklar biraz daha oynadı
dondurmalarımızı aldık yiye yiye yorgun argın mutlu evimize döndük

ben kızıma kitap kıyafet alırken eşşek gibi çalışıyorum eşimden harçlık alıyorum zoruma gidiyor diyen kadınlar aklıma geldi
dışardaki masada yemek yerken karşısına erkek denk gelmesin diye duvara dönüp yemek yiyen kadınlar aklıma geldi
arkadaşımla oturup keyifle sohbet ederken hiç kimseyle görüşmüyorum sadece eşimin ailesine gidip geliyoruz eşim arkadaşlarımla görüşmemi istemiyor diyen kadınlar aklıma geldi
eve dönüp yemek yapmak zorunda kalmadan dışarda yemek yerken yemeğin tuzu fazla diye eşinden dayak yiyen kadınlar aklıma geldi
gecenin 10nunda eve dönerken eşi göndermediği için sokağındaki bakkala gidemeyen kadınlar aklıma geldi
kızımla çarşıya giderken eşim beni gezdirmiyor,evde tıkıldım kaldım diyen kadınlar aklıma geldi
paramı kendi ve kızımın keyfine göre harcarken eşim çalışmamı istemiyor ama açlıktan ölüyoruz diyen kadınlar aklıma geldi

hayat sizin istediğiniz kadardır
hayat sizin kabul ettiğiniz kadardır
hayat sizin kendinize biçtiğiniz kadardır
hayat güzeldir

Son düzenleme:
Hayatı güzelleştiren tatlı keyifler bunlar...
Bunlardan mahrum yaşayan kadınlarımız maalesef mutsuz oluyorlar.
Allah ağzınızın tadını bozmasın.
Yapamayana da nasip etsin diyelim.

evet hayat güzeldir ama bazılarımıza nasıl mutlu olunacağını öğretmemişler

Aynen oyle

En nihayetinde kimseye bir sey olmuyor ,
her koyun kendi bacagindan asiliyor ...

O maddeler halinde saydigin kadinlari
yine bizler dusunup yol gostermeye calisiyoruz
Sonuc :Kotu olan yine biz oluyoruz :)

Bu bir hayat seçimidir. Evet sen de ben de çalışan kadınlarız. Kimseye minnet ettiğimiz yok. Ama parasıyla eşini ezen kadınlar da geliyor benim aklıma. Ev benim üzerime çık git defol diyen kadınlar da geliyor benim aklıma. Aslında çok şey var. Kısacası söyleyeyim hiçbir şeyi tek taraflı düşünmeyelim..

Son düzenleme:
Bu bir hayat seçimidir. Evet sen de ben de çalışan kadınlarız. Kimseye minnet ettiğimiz yok. Ama parasıyla eşini ezen kadınlar da geliyor benim aklıma. Ev beni üzerime çık git defol diyen kadınlar da geliyor benim aklıma. Aslında çok şey var. Kısacası söyleyeyim hiçbir şeyi tek taraflı düşünmeyelim..

o zaman o erkekler de çekmeyecek o kadınları

o zaman o erkekler de çekmeyecek o kadınları

Bu devirde olan bu zaten. Sen bana uymuyorsun hadi boşanalım. Evet haklısın boşanalım.. Olay bu.. Allah çocuklarımıza ardım etsin. Anne baba hayatına olduğu gibi devam ediyor nasıl olsa. Çocuklarımız arada kalmasın. Ben annesi babası boşanmışken arkadaşına "senin annen baban yanında keşke benimkiler de yanımda olsa" diyen çocuğu da biliyorum. Ben yalnızca ona üzülüyorum işte. O küçük erkek çocuğuna..

Bu devirde olan bu zaten. Sen bana uymuyorsun hadi boşanalım. Evet haklısın boşanalım.. Olay bu.. Allah çocuklarımıza ardım etsin. Anne baba hayatına olduğu gibi devam ediyor nasıl olsa. Çocuklarımız arada kalmasın. Ben annesi babası boşanmışken arkadaşına "senin annen baban yanında keşke benimkiler de yanımda olsa" diyen çocuğu da biliyorum. Ben yalnızca ona üzülüyorum işte. O küçük erkek çocuğuna..

olay bu raddeye gelmeden de çok kolay çözümlenebilir
herkes evlenmek veya herkes çocuk yapmak zorunda değil
daha sevgiliyken nişanlıyken adamın/kadının ne olduğu belli
belki düzelir belki geçer diye evlenmeyecek insan
azcık gözünü açacak
ben hayattan ne istiyorum karşımdaki ne istiyor diye düşünecek
başkasının hayatına uymaya değil kendi hayatıyla başkasınınkini birleştirmeye ortak bi hayata gidecek

ama ne desem boş
en baştan yanlış taraftan aldınız
işte bu kadınlar da böyle ne desen kendi penceresinden bakar
kimseyi kurtaracak değilim
zaten konuyu da sadece içimi dökmek için açtım
çünkü çok üzülüyorum

olay bu raddeye gelmeden de çok kolay çözümlenebilir
herkes evlenmek veya herkes çocuk yapmak zorunda değil
daha sevgiliyken nişanlıyken adamın/kadının ne olduğu belli
belki düzelir belki geçer diye evlenmeyecek insan
azcık gözünü açacak
ben hayattan ne istiyorum karşımdaki ne istiyor diye düşünecek
başkasının hayatına uymaya değil kendi hayatıyla başkasınınkini birleştirmeye ortak bi hayata gidecek

ama ne desem boş
en baştan yanlış taraftan aldınız
işte bu kadınlar da böyle ne desen kendi penceresinden bakar
kimseyi kurtaracak değilim
zaten konuyu da sadece içimi dökmek için açtım
çünkü çok üzülüyorum
Kendi tarafımdan baksaydım bu şekilde bakmazdım. bahsettiğin gibi kendi parasını kazanan ve 9aylık sevdiği adamla evli mutlu bir kadınım. henüz bbeğim yok. Ben boşanan bi akrabamın gözü ile baktım. Ben amcamı evinden kovan yengemin gözüyle baktım. Bana göre hayat zaten güzel. Çevremdeki musuz kişileri gören gözlerimi saymazsak...
Neyse ben bu konudaki yorumlarıma nokta koyuyorum. İyi akşamlar..

yazzınızı okurken dahi mutlu oldum nekadar güzel anlatmısınız.emeğinize sağlık
bu arada kızınızla gezmenizde çok hoşuma gitti benim minik kızımıda çağırsaydınız :34:

Okurken " hakikaten hayat güzel" dedim canım.

Çoğu zaman farkına bile varamadığımız mutluluklarımız var.

Bunu bile yaşayamayan kadınlara gelince malesef yapacak birşey yok.

Hayat bizim seçimlerimizle şekillenir, ve yine seçimlerimizle devam eder.

Okurken " hakikaten hayat güzel" dedim canım.

Çoğu zaman farkına bile varamadığımız mutluluklarımız var.

Bunu bile yaşayamayan kadınlara gelince malesef yapacak birşey yok.

Hayat bizim seçimlerimizle şekillenir, ve yine seçimlerimizle devam eder.

halbuki ne kadar küçük şeyler değil mi parkonum
ama bunun bile yapamayan,bunun için bile birilerinden izin almak zorunda olanlar var
bi kaç gün önce yıllardır görmediği halasına gidemeyen bi konu sahibi vardı
olayın sonu boşanmaya kadar gitmiş ama kadın hala eşine yalvarıyordu dönmek için
ne için
köle olmak için
başkasının istediklerini ,hayatını yaşamak için
hayat bu mu
evlilik bu mu
hani yuvalar yıkılmasın ya
yuva bu mu

Son düzenleme:
halbuki ne kadar küçük şeyler değil mi parkonum
ama bunun bile yapamayan,bunun için bile birilerinden izin almak zorunda olanlar var
bi kaç gün önce yıllardır görmediği halasına gidemeyen bi konu sahibi vardı
olayın sonu boşanmaya kadar gitmiş ama kadın hala eşine yalvarıyordu dönmek için
ne için
köle olmak için
başkasının istediklerini hayatını yaşamak için
hayat bu mu
evlilik bu mu
hani yuvalar yıkılmasın ya
yuva bu mu

Evlendiğinden beri tekbaşına dışarı çıkamadığını ama kocasının haklı olduğunu söyleyen bir kadını okuyordum şimdi bende:53:

Ama mutluymuş, kocasının başka kötü huyu yokmuş ve kendini sevdiği için böyle davranıyormuş.

Anlattığın arkadaşında yuvası yıkılmasın diye polyannacılık oynaması gerekiyor bu arkadaş gibi.

Kadının ne istediği, ne hissettiği önemli değil, erkeklerin çizdiği sınırlar dahilinde kendince mutlu olmayı reva görüyor kadın kendine.

Kadın toplumda kendi değerini kendi belirliyor aslında, erkeklere çokta kızmamak lazım.

Evlendiğinden beri tekbaşına dışarı çıkamadığını ama kocasının haklı olduğunu söyleyen bir kadını okuyordum şimdi bende:53:

Ama mutluymuş, kocasının başka kötü huyu yokmuş ve kendini sevdiği için böyle davranıyormuş.

Anlattığın arkadaşında yuvası yıkılmasın diye polyannacılık oynaması gerekiyor bu arkadaş gibi.

Kadının ne istediği, ne hissettiği önemli değil, erkeklerin çizdiği sınırlar dahilinde kendince mutlu olmayı reva görüyor kadın kendine.

Kadın toplumda kendi değerini kendi belirliyor aslında, erkeklere çokta kızmamak lazım.

neyi anlamıyorum biliyor musun
10 yıldır beni çekip çevirecek koruyup kollayacak çakallara yem etmeyecek bi kocam yok başımda
ne ilginçtir ki kötü yola düşmedim kimse kötü gözle bakmadı kimse tü kaka demedi
bende bi hata var galiba:27::27::27::27::27:

neyi anlamıyorum biliyor musun
10 yıldır beni çekip çevirecek koruyup kollayacak çakallara yem etmeyecek bi kocam yok başımda
ne ilginçtir ki kötü yola düşmedim kimse kötü gözle bakmadı kimse tü kaka demedi
bende bi hata var galiba:27::27::27::27::27:

Ben bu " koruyup kollama, çakallara yem etmeme " hikayesini hiç inandırıcı bulmuyorum.

Genelde kendi başına ayakta durmaya korkan, veya çalışmaya erinen kadınların bahanesi bu.

Evet ortada çocuk varken boşanmak çok kolay olmamalı, ama kardeşim hepmi kadınlar ezilmeli, horgörülmeli, aldatılmalı?

Nasıl bir toplumuz biz, nedir bu erkeklerin bu kadar üstün görülme sebebi bende bunu çok merak ediyorum.

Ben bu " koruyup kollama, çakallara yem etmeme " hikayesini hiç inandırıcı bulmuyorum.

Genelde kendi başına ayakta durmaya korkan, veya çalışmaya erinen kadınların bahanesi bu.

Evet ortada çocuk varken boşanmak çok kolay olmamalı, ama kardeşim hepmi kadınlar ezilmeli, horgörülmeli, aldatılmalı?

Nasıl bir toplumuz biz, nedir bu erkeklerin bu kadar üstün görülme sebebi bende bunu çok merak ediyorum.

ya bırak o kocalar çakal olduğu için öle diyorlar
herkesi kendileri gibi görüyolar
ve dediğin gibi zaten öyle kadınlar ses çıkarmadığı işlerine geldiği için öyle davranabiliyorlar
yoksa kadınlar höt dese böyle olur mu

zaten şu yuvayı kadınlar düşünmese kimsenin düşündüğü yok
adam çoluğunu çocuğunu düşünmemiş gidip her haltı yemiş
hala kadın çocuğunu düşünüyor
tek onun görevi çünkü o
tek başına yaptı çocuğu
belki de babasının evinden getirmiştir

o konuyu okuyorum
akıllara zarar:50::50::50::50::50:

Siz bi kiz a sahipsiniz kizinizda bi anneye.. hep mutlu olun inş.. Allah ayirmasin ablacik ..

Hayatın içindeki, büyük küçük ayrıntılarındaki güzellikleri farkedip mutlu olmak çok ama çok hoş.. Bu çizgiyi yakaladığımızda hayatımızdan tat alıyoruz, kaybettiğimizdeyse herşey kötü geliyor.

Yalnız bahsettiğiniz kadınlar hakkında da üzülmeyin bence. Mutlularsa üzülmeyin yani. Çünkü herkesin bir bakış açısı var, "sahiplenilmek" esasen kadının fıtratına hoş gelen birşeydir ve onlar "cık cık cık böyle şey olur mu" dediğiniz şeylerde belki o duyguyu yaşıyorlardır ve bundan mutluluk duyuyorlardır. Kim nasıl mutlu oluyorsa öyle olsun bence... Onlar, bunlar, şunlar, biz siz ayrımı yapmak istemiyorum aslında, tüm hemcinslerimiz mutlu olsun.. Bu gece çok pollyannayım:)

İçim ısındı okurken, sahip olduklarınla mutlu olmak ne güzel şeydir, Rabbim nazardan korusun sizi de evladınızı da

Diğer kadınlara artık bir şey diyemiyorum, insanın bin türlüsü var, mecbur olup çekende var, kolayına kaçıp öyle yaşayanda

Kendimi bildim bileli yalnızdım hep, bir kedim vardı onu da kaybettim, Rabbim bir aşk verdi ondan sonra alışmaya çalışıyorum şimdilerde, yine de evlenme cesaretim yok =))

Ama eşek gibi çalışıp hanım gibi yedim hayatım boyunca, Allah'tan başkasına eğmedim başımı, beni böyle yetiştiren anneciğim nurlarda yatsın. Herkes mutlu olduğu şekilde yaşar inşallah.

Back
X