- Konu Sahibi kalemlisan
-
çevrende ki kalabalığı seyredıyorsun kalabalık ıcınde yalnız oldugunu farkedıyorsun tek basına kımsesiz konusacak hıc kımse yok .
Çok düşünmeyin, anın tadını çıkarın. Keyif aldığınız şeyleri yapın. Sevdiklerinize sarılın. Hayat bundan ibaret.
Risk almaktan korkuyorsanız hep mutsuz ve "acaba"larla yaşayan biri olmaya mahkumsunuz demek zaten...evet bunu basarabilseydim keske. belkide insanin kendi ic sesi kisiyi yaniltiyordur. veya birseyler yanlis gidiyor ve degismesi gerekiyordur. ama degismek icin risk almak gerekiyordur ki buda insani korkutuyordur. Zor bir durum.
Cogu insanda bu durum var son zamanlarda.
Hicbir seyden zevk alamamak.
Bence bos vaktin gencligin ve sagligin kiymetini bilmiyoruz.
risk kelimesinin kendisi biraz ürkütücü. Ve risk almak gercekten cok zor. yani bana sunu hatirlatiyor;Risk almaktan korkuyorsanız hep mutsuz ve "acaba"larla yaşayan biri olmaya mahkumsunuz demek zaten...
Bu bahsettiğiniz uç bir örnek. Bir hasta için bulunduğu durum tamamen zor zaten, elindeki kağıtlarla ilgisi yok ki.risk kelimesinin kendisi biraz ürkütücü. Ve risk almak gercekten cok zor. yani bana sunu hatirlatiyor;
Bir ameliyat öncesi bilincenlidirmek amaciyla hastanin eline verilen kagit var ya riskleri bile bile imzalanmasi gereken. ne kadar zor bir durum hasta icin...
Çocukluğunuzu doyasıya yaşamadınız mı acaba? Zira çocuklar fıtraten hayat doludur ama aileler bazen çocuğun fıtratını bozar, çocukluğunda doya doya gülüp eğlenemeyen hatta ağlayamayanlar - çocukluğunu yaşayamayanlar- ilerde de hayattan zevk alamayan, duygularını doyasıya yaşayamayan bireylere dönüşebiliyor. Önce sorunun kökenini bulmanız gerekli diye sordum.
Küçük şeylerle başlayabilirsiniz. Mesela bir çocuğu severek, onu gözlemleyerek. Boşanma aşamasında ve 20aylık bir çocuk annesi olarak, benim en büyük terapistim oldu kızım. Çocukluğumdaki yaraları görebilmemi sağladı. Bu yaraları ne kadar onardım veya onarabildim meçhul ama farkındalık bile büyük bir adım benim için
Teşekkür ederim, siz de en yakın zamanda aradığınız iç huzura erişirsiniz umarım.Olabilir...yani illaki olmustur. hatta hatirliyorum da aslinda kücükügümden bu yana kurtulamadigim bazi yaralarimi...hatta büyüklügümde bile beni takip eden.
buna neden olan birisi oluyor elbet ve o birisinin sucunu tum aile cekiyor.
ama aslina bakacak olursak onun yüzünden tüm ailenin cektiklerinin sorumlulugunu alsinda o bir kisi yüklenmis ahirete dogru yaklasiyor... Hesabini versin bakalim yaradana.. nasil verecekse...
Sizin adiniza sevindim. Evladinizla bundan sonra nice hayirli huzurlu güvenli kötülüklerden uzak bir ömür yasamaniz duasiyla ile.
Bu bahsettiğiniz uç bir örnek. Bir hasta için bulunduğu durum tamamen zor zaten, elindeki kağıtlarla ilgisi yok ki.
Sizi değiştirecek, mutlu edecek riskler daha farklı olur. Hiç bilmediğiniz bir ülkeye gitmek, yeniden üniversite okumak, tarzını değiştirmek, kilo vermek vs vs yani.
Teşekkür ederim, siz de en yakın zamanda aradığınız iç huzura erişirsiniz umarım.
Bir de insanlara en iyi gelen şey birinin sevincine sebep olmak, bir yarasını sarmak bence. Bu yüzden de uygun zamanda, uygun yerde yardım derneklerinde gönüllü olarak görev almayı istiyorum. Yavaştan o tür güvenilir dernekleri, çocuk esirgeme kurumu, huzurevleri gibi yerleri araştırmaya çalışıyorum. Belki size de iyi gelir diye bunu da paylaşmak istedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?