Hayat ne garipmiş..

Ayrıca "aileni ar" durumuna getirtecek yaptıklarını konuşmak istemiyorum. Kimse durduk yere yuvasını o duruma getirmek istemezdi. Teşekkürler

E tamam aileni ara dedirtecek duruma getirmiş, siz de arattırmışsınız, bitmiş. Şimdi ah vah niye ediyorsunuz?

Saçmalık. Bi anda bitme nedeni ne

e peki eş dost haberi var mı düğünün iptal olduğundan? siz oturup ailenizle konuştunuz mu? eğer bunlar konuşulduysa düşünmeyin bile derim heralde sizi ve ailenizin peşinden koşturmayı düşünüyor. o ne öyle çocuk gibi küstüm gidiyorum tribi. medeni insanlar olarak oturulup konuşulur.

Ben ailem ile konuştum tabi ki. Bitti dedim. Babam arayıp konuşayım mı dedi Eski Nişanlım için. Gerek yok baba, şuan çok saygısız- sana da kırıcı bir şey söyleyebilir kötü şeyler olmasın boşver dedim. Ayrıca annem de arayıp konuşmaya çalıştığında yüzüne kapatmıştı eski Nişanlım.

Biliyorum son konularınızı, öncelikle inşallah hakkınızda hayırlısı olur.

Bitme faslını siz de ufaktan ufaktan kabullenmiş gibi duruyorsunuz. Ben de sizin yerinizde olsam benim olmayan her şeyi iade etmek isterdim. Kendinizce bir ayrıma gidip ailesine iade etmeyi deneyin bence. Sonuçta ortada maddi değeri yüksek olan eşyalar var, eski nişanlınız madem çocukluğu elden bırakmıyor eşyaların taksimi de sizi düşecek gibi duruyor.

Böylelikle hala kendince bir geri dönüş ihtimalinin olduğunu düşünüyorsa o ihtimalin tükendiğini anlar belki .

Birkaç kişi sanane sen düşünme o düşünsün deyince vicdanın rahat öyle mi? Ne güzel vicdanmis o herkeste olsa ne iyi olurdu.

Kendin diyorsun 5 yıl boyunca maaşından adama 300 500 bişi kalacak, ama o istemediği için vicdanın rahat. Sen bu 5 yılda başkasını da bulur evlenirsin ama eski nisanlin arabanın taksitini ödemeye devam edebilir. Ohh ohh ne güzel vicdan.

Altın falan bişi aldılarsa nisani o bozduğu için sende kalabilir. Ancak arabadır, eşyalardır, diğer pahalı lukse giren eşyalar falan satılır, eşit paylaşılmaz onun hakkı ona gönderilir. Ne odediyse onu alır, sen de ne odediysen onu alırsın. İstediği kadar istemiyorum desin, hesap numarasına gönderilir o yoksa ailesine gonderilir.

Nasıl bir vicdanın olduğu belli ama biraz şerefi haysiyeti olan bir insan çok düşünmeden elalem ne diyor bakmadan bunu yapardı.

Konunuzu baştan beri takip ediyorum.Tamam sizin hatalarınız vardı ama amma abarttı eski nişanlınız.Çocuk gibi kaçmalar filan.Bitmişse bitmiştir.Geçsin karşınıza adam gibi konuşsun,bitirsin.Sürekli kaçıyor.Sanki böyle konuşulmayınca hep bir açık kapı var gibi,ümit bırakıyor.Amacı ne belli değil.Ben olsam sizin yerinizde ne yapar eder aldığı herşeyi ona iade ederdim.Madem bitti,kimseye laf söz bırakmayın.

ben bir insanın sebepsiz yere düğüne az bir zaman kala "bitti" deyip çekip gideceğini hiç sanmıyorum...
hem de her şey alınmışken..
mutlaka bir sebebi vardır, demek ki adam dolmuş dolmuş patlamış..
bence iyice bir düşünün, hep kendinize yontmadan olayları objektif olarak değerlendirmeye çalışın ki bu adam niye böyle yaptı...
eşyaları da ben olsam kendimin almadığı her şeyi iade ederdim.. başkasının hakkı niye bende kalsın..

Çok garip biriymiş gerçekten beden bitti peki tam olarak ? Ys oturup konuşulmalı ya da ailesi ile oturup Konuşun

Ailesini arayıp ben bu eşyaları istemiyorum gelin alın diyeceksiniz. Arabayı da devredin bitsin gitsin. Anne babanız annesini babasını arasın. Kimsenin malına mülküne sadakasına ihtiyacımız yok desin. Her şeyin bir usulü var gelin alın eşyaları desin. Böyle başlayan işten hayır gelmez zaten. Siz kesin konuşursanız onlar da harekete geçer diye düşünüyorum çocuklarına söylemeseler bile.

HepiniZi anlıyorum.
Ben suçsuzum hatam olmadı demiyorum.
Onun geçmişte yaptığı hataları bende yaptım.
Bitirme olayı çok tutarsız. İnan'ın bitirdiğini düşünmüyorum.
Evet VİCDANIM ÇOK RAHAT.
Hiçbir suç hata tek taraflı değildir, biri hata yapıyorsa karşıda ki kişi de o hataya zemin hazırlıyordur.
Eski Nişanlım için emeklerimiz için aldıklarımız için elimden gelenin fazlasını yaptım.
Çocuk gibi konuşmuyor kaçıyor, sülalesine bittiğini söylemiyor, 10 gün evde seni bekledim diyor, resimleriyle yatıp kalkıyor. Ama sorsam BİTTİ.
Olaylara son derece objektif bakıyorum. Neden böyle bu kadar abarttığına dair bir hata göremiyorum ortada. Herkesin her olayı kaldırma sindirme durumu farklıdır. Şuan bir kaçınıza anormal gelen durum Nişanlıma son derece normaldi. Yani bitirilecek mevzu değildi.

Ben bu iş bitmesin diye herşeyi ayaklar altına alıp kaç defa kapısına gittim ama yüzüme bile bakmadı.
Ben kendi içimde bitirdim. Ona yardımcı olmak adına elimden gelen her şeyi yaptım.

O benim hayallerimi ve beni böyle sebepsiz yere ortada bırakıyorsa, kusura bakmayın VERECEK HİÇBİR ŞEYİM YOK ONA.

Ben burada beni teselli edin diye yazmadım. Acaba benim göremediğim düşünemediğim kaçırdığım noktalar mı var yanlış mı yapıyorum maddi konularda diye fikir almak istedim.

"Hakettin, hata yaptın, adamı doldurup patlattın, iyi oldu sana" gibi lafları kullanmayın lütfen.
Ben Zaten bunları kendi içimde sindirdim bitirdim ve yoluma tek başıma devam etme kararı aldım öyle ya da böyle..

Mesele VİCDAN ise, onun yaptığı vicdansızlıkların maddi bedeli PAHA BİÇİLEMEZ.

EDİT: Bir önce ki konumda farklı durumlar var demiştim...
Evet işin birde farklı manevi boyutu var, güya her şeyin olumsuz olması adına, bizi ayırmak adına yapılmış şeyler.. bende Yen'i öğrendim sayılır bu durumu. Eski Nişanlımın ondan etkilendiği söylendi kendi iradesi dışında.

Bu konuda bir yorum yapamıyorum, elimden gelen bir şey yok müdahale etmek adına..
Rabbim bilir..

Kusura bakmayın sebepsiz bitirdi diyemezsiniz, her kavgada evi terk edip annesinin evine gidip bu işi 10 gün uzatacak biriyle evlenmeyi istememesini anlıyorum. Şimdi tüm eşyaları paylaşmalısınız. Gerekirse arabayı satıp, parasını götürüp iade edin. Ama son bir umut evlilik tarihinizi bekleyin derim.

Bence satabildiginiz herşeyi satın, hakkını banka hesabına yatırın. Hesap no yoksa da ailesine verin. Etik olan bu bence, birşeyler yaşanmış bitmiş, bu eski nişanınızın 5 yılına sebep olacak. Belki psikolojisi bozulacak belki bir hastalığa yakalanacak. Kul hakkına girmemek adına hesaplayın ve teslim edin. Ben olsam hakta kalmamak için fazla fazla verirdim. Gerisini o düşünsün derdim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…