- 10 Ekim 2018
- 1.068
- 1.546
- 133
- Konu Sahibi booksmoney
-
Bana yapılan açıklama hayat sigortası sadece kalan miktarı öder ve her yıl sözleşme yenilenir. Bu yüzden de babnızın ve sizlerin ödediği miktarı geri alamazsınız.babanız vefat etmeden önce ödediği ve sonrasında mağdur durumda kalmamak için ödediklerinizi geri alırsınız,hayat sigortası tamamen krediyi kapatacakları için bunları ödemesi gerekiyor,hayat sigortasındaki prosedür bu şekilde...size yapılan acıklama nedir
Ben de bunu okudum fakat sözleşmeye göre değişiklik gösterebilirde diyorlar. Böyle bir ihtimal olabilir mi acaba ziraatten krediydi.Vefat Eden Kişi İçin Kredi Hayat Poliçesi - Hesapkurdu.com
Vefat Eden Kişinin Kredi Hayat Sigortası Sorgulama, Hayat Sigortası Mirasçılara Ödeme Yapar mı, Ölen Kişinin Hayat Poliçe Bilgileri Nasıl Öğrenilir.www.hesapkurdu.com
Bana yapılan açıklama hayat sigortası sadece kalan miktarı öder ve her yıl sözleşme yenilenir. Bu yüzden de babnızın ve sizlerin ödediği miktarı geri alamazsınız.
Öncesinde konu açmıştım otopsi raporuyla ilgili. Babamın otopsisi çıktı şimdi de derdimiz hayat sigortası sadece babamın borcunu siliyor ödediği miktarı geri vermiyormuş. Ama biz o kadar borçlandık ki buna güveniyorduk para gelirse borçları kapatırız diye düşünüyorduk. Bir bilgisi olan var mı ne olur? Biz daha önce başka bankacıyla bile konuştuğumuzda ödediğiniz miktarı geri alırsınız demişti. Otopsi sürecinde biz defalarca ödeme yaptık bankaya kredi için. İşin kötü tarafı bu ödemeleri bile geri alamıyoruz sanırım. Bir bilgisi olan var mı?
Ben de anlam veremedim sanırım sözleşmeyle alakalı ama bizim kredimiz kapandığı halde ödediğimiz tutarları da geri vermiyorlar bu çok saçma.kredi kapsamında yapılan hayat sigortası sanırım. aynısını bende yaşadım annemde.
kredi boyunca her sene yenilemesi lazımmış. vefat ettiği sene yenilememiş, hastalık sürecindeydi, biz de yenilenmesi gerektiğini bilmiyorduk, hastalık boyunca ödemesini yaptık.
her neyse, vefat ettiğinde o son senenin hayat sigortası yenilenmediği için ne ödeneni verdiler ne de kalan kredi kapandı.
kalanı ben ödedim tek varisi olarak. fakat yapılandırma talep etmiştim, onu yaptıklarında aylık ödeme tutarı epey düşmüştü.
başka bir bankada ise kalan tutarı hayat sigortası ile ödediler, ödenmişleri geri vermediler.
ancak ödenmiş tutarları geri alan yakınlarım oldu. bankadan bankaya mı yoksa kredinin tipi ile mi alakalı bilmiyorum.
Anladım. Peki bu durumda bizim ödediklerimiz ne oluyor? Yani vefat ettikten sonra 4 ay boyunca ödeme yaptık.merhaba ben bankacıyım biraz bilgilendirme yapayım size.
öncelikle başınız sağolsun.
kredi çekilirken 2 şekil hayat sigortası yapıyoruz müşteriye sorarak. ya yıllık yenilemeli ya peşin.
peşin sigortada tutarın ve sürecin tamamı sigortalandığı için vefat durumunda o tutarın tamamı hesaba geçer, kredi kapanır ve kalan tutar size kalır.
yıllık yenilemeli sigortada kalan tutarlar o yıl için sigortalanır ve toplam tutar az olduğu için anca krediyi kapatır ödediğiniz tutarlar hakkında da hak iddia edemezsiniz.
babanız hayatta iken yıllık yenilensin dediyse hakkınız olmayan bir parayı almak için bankaya başvuramazsınız. ki vatandaşlarımız sigortadan hazzetmediği için az az ödeyim derdi ile çoğunlukla yıllık yenilemeli yaptırıyor.
umarım bu bilgilendirme soru işaretlerinizi gidermiştir.
Anladım. Peki bu durumda bizim ödediklerimiz ne oluyor? Yani vefat ettikten sonra 4 ay boyunca ödeme yaptık.
Niye alamayasiniz ki? Bize bir ton dosya geliyor sigorta geri odemesi icin. Cogu da aliyor parasini.
Gerekenleri yazayim da baskalari da yararlanir belki;
Hangi sigorta ise adresini buluyorsunuz -ya elden ya kargo ile goturuyorsunuz.
Policeler - Karakoldan tum evraklar - hastaneden tum evraklar-hatta varsa hastane faturalari- nufus kaydiniz-kimlikleriniz- baba vefat ettigi icin noterden alinacak mirascilik belgesi yeterli diye hatirliyorum.
Insallah atladigim birsey yoktur. Ama bence sıkıntısız alabilirsiniz. Ya da bir cok hukuk firmasi var dosyayla ilgilenip para çıkarsa pay alan. Isin icinden cikamazsaniz onlardan birine de verebilirsiniz ama bence gerek kalmadan alicaksiniz odemenizi.
Bol sans diliyorum
ve tabii ki basiniz sagolsun
Ben de anlam veremedim sanırım sözleşmeyle alakalı ama bizim kredimiz kapandığı halde ödediğimiz tutarları da geri vermiyorlar bu çok saçma.
aynısını yaşadım vallahi.. annem de yıllık yapmış. bu sanırım krediden sigorta için bir anda yüksek mebla kesilmemesi adına böyle seçiliyormerhaba ben bankacıyım biraz bilgilendirme yapayım size.
öncelikle başınız sağolsun.
kredi çekilirken 2 şekil hayat sigortası yapıyoruz müşteriye sorarak. ya yıllık yenilemeli ya peşin.
peşin sigortada tutarın ve sürecin tamamı sigortalandığı için vefat durumunda o tutarın tamamı hesaba geçer, kredi kapanır ve kalan tutar size kalır.
yıllık yenilemeli sigortada kalan tutarlar o yıl için sigortalanır ve toplam tutar az olduğu için anca krediyi kapatır ödediğiniz tutarlar hakkında da hak iddia edemezsiniz.
babanız hayatta iken yıllık yenilensin dediyse hakkınız olmayan bir parayı almak için bankaya başvuramazsınız. ki vatandaşlarımız sigortadan hazzetmediği için az az ödeyim derdi ile çoğunlukla yıllık yenilemeli yaptırıyor.
umarım bu bilgilendirme soru işaretlerinizi gidermiştir.
Yazimi yazdiktan hemen sonra editleyip , sizi de etiketlemistim zaten:) evet,benim saydiklarim normal - sorunsuz isleyen hayat sigortalari icin geçerli.hanımefendi sizin bahsettiğiniz sigorta geri ödemeleri, sözleşmede yazmamasına rağmen sigorta yapan bankaların geri ödemeleri veya hayat dışı sigortaları kapsıyor.
daha geçen gün sigortası yenilenmeden vefat eden müşterilerin açtığı dava sonucu geldi elimize red olarak. müşteri sigorta evraklarını imzaladıysa ve yıllık yenilemeli yaptırdıysa yukarılarda da bahsettiğim üzere murisler bu parada hak iddia edemez.
kaldı ki kredilerde hayat sigortası murisler bundan kazanç sağlasın, değil murisler borç ödemesin mantığında yapılan bir sistem.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?