Hayat sizce güzel mi?

Ferhans bebişim sorduğun sorunun felsefede yeri çok, insan neden yaşar arkadaş, canlılığın amacı, insanların varollma amacı nedir diye sen bunu sorgulluyorsun. Sana cevabı dimdirekt yazıyorum, koca bir hiç. Gerçekten hiç. Evrim kendi kendini çeviren bir mekanizma, her canlıya ölmeyecekmiş gibi yaşama kodunu koyuyor, beyin gün içinde ölümü düşünmez, düşünse de 1 dakikadan fazla sürmez çok da düşünürsen zaten çıldırırsın. Evrim ye , iç, yaşa hayatta kal genlerini aktar türünü yok olmaktan kurtar der. Teker teker bireyler mutlu mu, mutsuz mu bunlara aldırmaz. Evrimin tek amacı tür olarak hayatta kalmak o kadar, teker teker bireyllerin pek de bir kıymeti yok. İnsanlara gelince insan kadar zeki bir varlık - özellikle senin kadar akıllı olanları tabi ki bu kadarla yetinmez arkadaş nedir bu yaşamanın amacı diye sorar. Yazılan cevaplara bakarsan da burda Ferhans fazla kurcalama, sen de evrimin genetik kodlarınıı gerçekle, ben mutluluğu üremekte bulldum benzeri cevaplar var ama hiçbiri soruna cevap değil çünkü cevabı kimse bilmiyor ama aslında herkes biliyor, canlılığın amacı hayatta kalmak olsa da insan olarak varolmanın pek de bir amacı yok. Maalesef çoktan bildiğin bir cevabı sana dimdirekt yazıyorum. Bunu söylememek için insanlar hayatboyu kendilerine farklı afyonlar veriyorlar, kendilerini farklı meşgalelere veriyorlar, kafalarını başka taraflara çeviriyorlar, burda lafı çeviriyorlar ama sonuç aynı, hiçlik.

Bilmiyorum izledin mi Prometheus filminde insanlar kendilerini yaratan uzaylı ırkı aramaya çıkıyorlar. Gezegene bir iniyorlar ki laboratuarda düşmüş ölmüş kalmış uzaylılar var. Sonra anlıyorlar ki uzaylılar insanları deney türü bir iş için yaratıyorlar , işleri bitince de virüs atıp öldürmek istiyorlar ama yanlışlıkla virüs patlayınca da kendileri ölüp kalıyorlar insanlık da bu şekilde sağ kalıyor. Yani insanlığın öyle ulvi bir amacı var diye yola çıkıyorlar ama bir bakıyorlar ki alakasız random amaçla kobay olarak üretilen bir tür insanlık, üstüne yaratıcılar iş bitti haydi öldürelim diye virüs de atmaya yelteniyorlar. Sonuç olarak hevesle gidip aptal saptal bir varoluş amacını bulup kalıyorlar öylece. Bence de durum tamamiyle bundan ibaret, ortada öyle ulvi bir amaç falan yok.

Miss senin yorumlarini severim ve bu konu senin tarafindan acilsaydi evet bu bakis acisi dogruydu. Ama Ferhans bu denli derin dusunmuyor. Siteye geldiginden beri kiskandigi ve kiskandigi icin ofke duymadigi insan grubu kalmadi zaten. Mini etek giyenlere, bir erkek tarafindan secilmis kadinlara, ureme yeteneginin insandan insana degismesine, istemedigini soyledigi ama icten ice istediklerine sahip herkese ve her seye tepkili birinden bahsediyoruz. Yani bahsettigin nihilist dusunce yapisi ile alakasi oldugunu hic sanmiyorum hislerinin. Cunku genellemeye de cok yatkin bir arkadas en ufak kotu sevgili konusuna ne cektik erkeklerden, sevilmek icin nelere katlaniyoruz hepimiz ayniyiz deyip duruyor. Degiliz. Benim mutlu bir evliligim var kimsenin sevgisi icin kendimi paspas etmedim ama benim de bambaska sorunlarim var. Gelip burada benim ailem cok mukemmelliyetciydi herkesin ailesi boyle o yuzden ne yapsak ailelere yeterli gelmez mi yazayim mesela. Kendi basina gelen seyleri cok genelliyor, bir cesit savunma mekanizmasi sanirim bu, yoksa katlanamayabilir.

Insanligin dunyaya gelis amacinin hiclik oldugunu dusunebilirsin. Ama bu su an dunyaya gelmis oldugunu ve elindeki tek hayati nasil olsa hicbir seyin anlami yok diyerek curutmeni gerektiriyor mu? Kaldi ki sen de gayet guzel bir hayati olan, guclu bir kadinsin. Ferhans'in problemi bu dusunceyi hayatinin merkezine alip sadece mutsuzlukla gun doldurmaya calismasi.

Yoksa hepimiz farkindayiz dunyada toz tanesi kadar yer kapladigimizi. O yuzden kendi kucuk dunyamizda mutlu oluyoruz. Cocuk konusundaki dusuncelere bir sey diyemem o bence de cok primal ve bencilce bir istek. Benim cocugum da bizim gibi dusecek, kalkacak, uzulecek, cok mutlu olacak, belki de asik olacak, belki yasamayi cok sevecek ya da hic sevmeyecek. Dunyadan koruyamayacagimizi biliyorum ama benim yapabilecegim tek sey basina ne gelirse gelsin sorgusuz sualsiz destek olacak bir ailesi oldugunu bilmesi. Varolus sancilarini bir kenara birakirsak pratikte hayatimiz devam ediyor ve en iyi sekilde yola devam etmek bizim elimizde.

Ferhans sana bir tavsiye başkalarının yaptığı ya da yapmadığı şeylerin senin hayatını bu kadar etkilemesine izin verme. Içindeki bu kavganın asıl nedeni ne ? Çocuklarla ilgili neden bir sıkıntı yaşıyorsun ?

Çocuk sahibi olmak istiyorsun ama bunun farkında mı degilsin
Yoksa dünyaya çocuk getirilmesine mi sinirlisin o çocuklar acı çektiği için
Yoksa biyolojik saatim var ben çocuk yapmalı mıyım yapmamali miyim bunu mu dusunuyorsun
Yoksa kendi cocuklugunla ve ebeveynlerinle mi içsel bir çatışma halindedir

Bu aralar her yerde bu çocuk konusuna neden bu kadar takiliyorsun . Asıl bence bunu düşünmelisin? Seni neden bu konu tetikliyor

Paylaşmasam olmazdı.

Eklentiler

• IMG_20240218_193239.webp
    IMG_20240218_193239.webp
    21,4 KB · Görüntüleme: 49
Bence hayat güzel, hayati sevmek ve mutlu olmak için her şeyin kusursuz olmasina gerek yok.
Cocuk yapmakta mutlulukla alakali bir şey degil amaci üremek işte.
Milletin cocuk yapmasina da bu kadar kafa yorma yani.

Miss senin yorumlarini severim ve bu konu senin tarafindan acilsaydi evet bu bakis acisi dogruydu. Ama Ferhans bu denli derin dusunmuyor. Siteye geldiginden beri kiskandigi ve kiskandigi icin ofke duymadigi insan grubu kalmadi zaten. Mini etek giyenlere, bir erkek tarafindan secilmis kadinlara, ureme yeteneginin insandan insana degismesine, istemedigini soyledigi ama icten ice istediklerine sahip herkese ve her seye tepkili birinden bahsediyoruz. Yani bahsettigin nihilist dusunce yapisi ile alakasi oldugunu hic sanmiyorum hislerinin. Cunku genellemeye de cok yatkin bir arkadas en ufak kotu sevgili konusuna ne cektik erkeklerden, sevilmek icin nelere katlaniyoruz hepimiz ayniyiz deyip duruyor. Degiliz. Benim mutlu bir evliligim var kimsenin sevgisi icin kendimi paspas etmedim ama benim de bambaska sorunlarim var. Gelip burada benim ailem cok mukemmelliyetciydi herkesin ailesi boyle o yuzden ne yapsak ailelere yeterli gelmez mi yazayim mesela. Kendi basina gelen seyleri cok genelliyor, bir cesit savunma mekanizmasi sanirim bu, yoksa katlanamayabilir.

Insanligin dunyaya gelis amacinin hiclik oldugunu dusunebilirsin. Ama bu su an dunyaya gelmis oldugunu ve elindeki tek hayati nasil olsa hicbir seyin anlami yok diyerek curutmeni gerektiriyor mu? Kaldi ki sen de gayet guzel bir hayati olan, guclu bir kadinsin. Ferhans'in problemi bu dusunceyi hayatinin merkezine alip sadece mutsuzlukla gun doldurmaya calismasi.

Yoksa hepimiz farkindayiz dunyada toz tanesi kadar yer kapladigimizi. O yuzden kendi kucuk dunyamizda mutlu oluyoruz. Cocuk konusundaki dusuncelere bir sey diyemem o bence de cok primal ve bencilce bir istek. Benim cocugum da bizim gibi dusecek, kalkacak, uzulecek, cok mutlu olacak, belki de asik olacak, belki yasamayi cok sevecek ya da hic sevmeyecek. Dunyadan koruyamayacagimizi biliyorum ama benim yapabilecegim tek sey basina ne gelirse gelsin sorgusuz sualsiz destek olacak bir ailesi oldugunu bilmesi. Varolus sancilarini bir kenara birakirsak pratikte hayatimiz devam ediyor ve en iyi sekilde yola devam etmek bizim elimizde.

Ben pek katılmıyorum yaf, bence Ferhans gayet akıllı ve derinliği olan biri, gayet de varoluş acısı çekiyor. Onunla aramıızda tek fark var ben varoluş acısı çekmeyi tercih etmiyorum çünkü biliyorum ki o işe başlarsan sonu yok, o yüzden hayatımdaki diğer şeyleri görüşüme koyup varoluş işini de uzaklara bir yerlere öteliyorum (herkesin yaptığı gibi). hayatımın güzel olması, ulvi bir amaca hizmet ettiği anlamına gelmez, Ferhansın hayatından daha güzel olmasının da bir anlamı yok aslında sonuçta Ferhans da, ben de, bütün insanlık da aynı hiçliğin çocuklarıyız biraz deşince aynı noktaya geliyoruz.

Bu konuda Ferhans hayat ve varoluş amacı nedir diye sormuş, amma basit ve ilkel içgüdüleri karıştırmayın çocuk falan yazmayın demiş haklı olarak o zaman sapla saman karışır. Varoluş diyince herkes birey olarak gelmeli, erkek olan içgüdüleri çoluğu çocuğu parayı dini mini onu bunu bırakıp tek başına koçlar gibi 'insan/birey' olarak sohbete katılır arkadaş:halay: Onu da kimse yapmamış zaten cevap yazan her 2 kişiden biri çocuğum diye lafa başlamış:bicak:

Son düzenleme:
Hayat berbat.Antideprasansiz yaşamak benim için çok zor.Ama çocuğum için elinden gelenin en iyisini yapıyorum , yapacağım.O benim herşeyim,sevgi yumagim.Ve umarım onu dünyayı benden güzel yaşar ve sever.

Ben pek katılmıyorum yaf, bence Ferhans gayet akıllı ve derinliği olan biri, gayet de varoluş acısı çekiyor. Onunla aramıızda tek fark var ben varoluş acısı çekmeyi tercih etmiyorum çünkü biliyorum ki o işe başlarsan sonu yok, o yüzden hayatımdaki diğer şeyleri görüşüme koyup varoluş işini de uzaklara bir yerlere öteliyorum (herkesin yaptığı gibi). hayatımın güzel olması, ulvi bir amaca hizmet ettiği anlamına gelmez, Ferhansın hayatından daha güzel olmasının da bir anlamı yok aslında sonuçta Ferhans da, ben de, bütün insanlık da aynı hiçliğin çocuklarıyız biraz deşince aynı noktaya geliyoruz.

Bu konuda Ferhans hayat ve varoluş amacı nedir diye sormuş, amma basit ve ilkel içgüdüleri karıştırmayın çocuk falan yazmayın demiş haklı olarak o zaman sapla saman karışır. Varoluş diyince herkes birey olarak gelmeli, erkek olan içgüdüleri çoluğu çocuğu parayı dini mini onu bunu bırakıp tek başına koçlar gibi 'insan/birey' olarak sohbete katılır arkadaş:halay: Onu da kimse yapammaış zaten cevap yazan her 2 kişiden biri çocuğum diye lafa başlamış:bicak:
Missim Ferhansin çektiği sadece bir acı olabilir o da kuyruk acısı 😂 İnan sadece bunu cekiyor. Sadece önceden tek derdi çocugu olan ev hanımlarıydı şuan genel olarak çocuğu olan herkese sallamak istemiş olay bu.

Bu konuda Ferhans hayat ve varoluş amacı nedir diye sormuş, amma basit ve ilkel içgüdüleri karıştırmayın çocuk falan yazmayın demiş haklı olarak o zaman sapla saman karışır. Varoluş diyince herkes birey olarak gelmeli, erkek olan içgüdüleri çoluğu çocuğu parayı dini mini onu bunu bırakıp tek başına koçlar gibi 'insan/birey' olarak sohbete katılır arkadaş:halay: Onu da kimse yapammaış zaten cevap yazan her 2 kişiden biri çocuğum diye lafa başlamış:bicak:
Buna hiç katılmıyorum ya.
Öyle varoluş sancısı çeken, derin düşünceleri olan bir kadın değil ferhans.
Gayet yavan bir kıskançlık yaşıyor. Bir şeylerin üstüne düşünen bir kadın hem nemfomanyak olup hem düzgün erkek diye nitelendirdiği erkeklere ulaşamadığı için öfkeli olmaz. Yada çocuk için bu kadar kesin düşünceleri varken üreme sistemim de çalışıyor mu bakalım diye aldırmak için hamile kalmaz.
Dümdüz, bomboş bir hayat penceresi var. Hem evliliği tek erkekle hayat mı geçer diye bakarken hem mutlu evliliğe ilişkiye inanmadığını iddia ederken de öfke saçıyor.
Kendini bulamamış bir insan ve bunun farkına varmak yerine öfkeyle hareket ediyor. Yaşadığı şey sorgulamak değil öfke. Kıskançlık olmasa bu kadar inançsız da olmazdı bana göre. Mutlu insana, mutlu ilişkiye de inanmıyor. Kimseyi kendi dahil kimseyi sevemediği için de anneliğe inanmıyor insanların neden çocuk yaptığını sorguluyor.
Yapamadıklarına öfke duyuyor.

Merhaba.uzun zamandır üzerinde her an düşündüğüm bir konuyu fikir alışverişine açmak istiyorum.zaman zaman çok sert ve çok empatiden yoksun yorumlar yaptığımın farkındayım.ilaç kullanmadığım dönemlerde resmen kendimi tanıyamayacağı bir hale geliyorum.bikiyorum zaman zaman çok kalp kırdım.devam ettiğim zamanlar da oluyor bu duruma.aslına bakarsanız kötü ve huysuz biri olmak istemiyorum ama mutluluk seviyem onkadar düşük ki içimdeki mutsuzlukla ve huzursuzlukla nasıl başa çıkacağımı bilemiyorum.yani demem o ki hayat bence hiç güzel bir yer değil.düşünüyorum da iyi ki dünyaya gelmişim dediğim gün sayısı var ki? Varsa da 3,5 gün birşeydir.ama keşke gelmeseydin demediğim bir gün bile yok.şu an sürekli bir duygusallık içindeyim.arada sırada da öfkeleniyorum hayatım bu döngüden ibaret.ilaç desteği almama rağmen.ama gördüğüm kadarıyla hiç de yalnız değilim.gerek açılan konular gerek çevremden şahit olduğum hayatlar, insanlar.herkes içindeki bunalımlı duygularla başa çıkabilmek için saçmalıyor, debeleniyor.zaten mutsuz olan kişileri çıkart, geri kalanlar da deli dediğimiz kategoriden bence.bazen derim 80 milyonluk tımarhane diye.herkesin çocuğu maşllah 10 numara 5 yıldız ama toplumun seviyesi ortada.burada bile ne hayatlar okuyoruz benimki onlarla ölçülemez bile.ana fikrim şu.ee madem bu dünyada neredeyse kimse mutlu ve huzurlu değil, insanlarımız rezil bir hâlde.biz niye ısrarla bu gereksiz hayatlara çocuk dünyaya getirmeye devam edip duruyoruz.hani astarı yüzünü karşılamaz derler ya tam öyle bir yerdeyiz.arqnızda mutlu olanlarının da vardır ama görünen köy de kılavuz istemiyor.ülke gündemine baktığımızda.yani neden illa en rezil hayat yaşayanlarımiz bile üremeye çalışıyor.hiç ki düşünülmüyor. Ben mutsuzum neden başkalarını da burada yaşamaya mahkum etmeyeyim diye.tek gerekçe anne olma duygusu mudur yani? Ya da yanımda insan olsun.Bu kadar mı benciliz ?.Bu hayattan memnun musunuz? Ya da sadece mücadele eder gibi mi hissediyorsunuz?
Konunuz sizce hayat güzel mi değil de Neden çocuk doğuruyorsunuz olmalıydı bence. Daha çok buna takmış gibisiniz

40 yaşına geldim hiç bir dönem sizin ruh halinizde olmadığım için sizi anlayamam,sizinle empati yapamam. Ben hayatı ve yaşamayı çok seven,kendini çok mutlu gören ve şükreden bir insanımdır. Hep böyleydim,kötü günler yaşarken de,tepetaklak olurken de,düşerken de çıkarken de böyleydim. Mutlu olmak bana göre dış etkenlere bağlı bir kavram değil,biraz sizin içinizden gelen bir şey. İçinizde yoksa mutlu da olamazsınız ve dış etkenlerin buna çok büyük etkisi yoktur. Bu benim görüşüm tabii,herkes farklı fikirde olabilir. Şahsen benim hayatı sevmem için,kendimi sevmem için başka birilerine ihtiyacım yok,olacak iyi şeylere de ihtiyacım yok. Kendimce inançlı bir insanım,hayat her şeye rağmen güzel,yaşamak güzel 😍kalpler çıktı kulaklarımdan resmen anlatırken 😂😂

Bize bahşedilen ömür ortalama 70 sene. Kısacık. Bari en güzel şekilde değerlendirip yaşamdan haz almaya bakmak lazım diye düşünüyorum.

Çoğu kişi beni hayata bağlasın diye başka başka insanlar getiriyor dünyaya.bu bencillik ve sorunlardan kaçma değil mi şimdi? Aman düzene uy gitsin.banane ya diyoruz sanki.ben kendimi kurtarayım da.
Ya ferhans yazmıyim diyorum duramıyorum. Sen ki hamile kalabiliyor mutum diye korunmadan ilişki kurdum kalamadım demiyor muydun? Aslında pek ala evlenmek ve çocuk sahibi olmak istiyorsun.
Tedavine devam et, ilaç iyi gelmedi ise doktoruna söyle değiştirsin, ağır depresyondasın

Kendimi düşünmek istemiyorum sanki bu konuda.kürtaj tartışmasına dönmesin şimdi.herkese uymayan düşüncelerim olduğunu kabullendim artık.korunmakla kürtaj arasında bir fark varmış gibi gelmiyor bana.haa oluşmadan engellemişsin haa oluşturan birkaç gün sonra.ne fark var ki.korunmasan belki 10 tane olacaktı.o zaman o 10 kişinin mi yaşama hakkını almış oluyorsun şimdi.ya da o erkekle sevişmeyi tercih etmeseydin hiç çocuğun olmayacaktı.sevişmek de tercih çocuk yapıp yapmamakta.bence bu işlere girersek çok su kaldırır.
Bu nasıl yorum Allah akıl fikir versin

Ben güzel bir çocukluk yaşadım. Ailemin 13 sene beklediği çocuktum. Tek kız torundum. Ailemi seviyorum. Mesleğimi de seviyorum. Sonra eşime aşık oldum. Cinsel olarak uyumluyuz. Sonra dedim biz böyle iyiyiz madem, bir de çocuğumuz olsun. Birbirimizi çok sevdiğimiz için midir nedir çocuklarımız da güzel oldu. Yani herkes senin gibi mutsuz, eksik değil.

Ama bu dünyada hiçkimse ve hiçkimsenin hayatı mükemmel de değil. İniş çıkışlar hep var. Bu bahsettiklerime odaklandığım için genel olarak mutluyum ve üredim. O inişlere odaklanıp hayatı kendime zehir etmiyorum senin gibi. İşin sırrı bu. Bu kadar hayret etme artık.

Bu konuda Ferhans hayat ve varoluş amacı nedir diye sormuş, amma basit ve ilkel içgüdüleri karıştırmayın çocuk falan yazmayın demiş haklı olarak o zaman sapla saman karışır. Varoluş diyince herkes birey olarak gelmeli, erkek olan içgüdüleri çoluğu çocuğu parayı dini mini onu bunu bırakıp tek başına koçlar gibi 'insan/birey' olarak sohbete katılır arkadaş:halay: Onu da kimse yapmamış zaten cevap yazan her 2 kişiden biri çocuğum diye lafa başlamış:bicak:

Ben su an birey olarak gelmekten tamamen muaf tutulmaliyim cunku su an bireyselligim kalmadi hormonlarim alt ust, gece sagdan sola donemiyorum, 35.haftada gebelik kasintisi basladi uyuyamiyorum, ayakkabimi kendim baglayamiyorum, Braxton-Hicks kasilmalarindan bir ayagim kapinin disinda hastaneye kosmaya hazir bekliyorum 😂 Butun odagim bebemi dogurup bu hamileligin bitmesinde o yuzden baska bir sey dusunemiyorum. Dogumdan bir 6 ay sonra kendime gelince tekrar konusalim 😂

Ama diyorum ya cok icgudusel bir sey, bunlarin hepsi karnimda haraketlerini hissettigim anda onemini yitiriyor. O yuzden herkes cocugum diye basliyor Miss. Cok klise olacak ama bu yola girmemis kisinin anlama sansi cok dusuk. Bir nevi delilik ve kolelik hali, ama yine de basa donme sansin olsa tekrar tekrar aynisini yaparsin.

Valla ben 25 yaşındayım ve hemen evlenip çocuk sahibi olmak istiyorum genç yaşimda. Çünkü ona verebileceklerim konusunda kendime guveniyorum. Mesleğim var, çocuğuma da maddi manevi yetebilecegimi düşünüyorum. Sevdiğim adamla ortak bir çocuğumuz olması benim için hayalüstü güzel bir şey yani.

40 yaşına geldim hiç bir dönem sizin ruh halinizde olmadığım için sizi anlayamam,sizinle empati yapamam. Ben hayatı ve yaşamayı çok seven,kendini çok mutlu gören ve şükreden bir insanımdır. Hep böyleydim,kötü günler yaşarken de,tepetaklak olurken de,düşerken de çıkarken de böyleydim. Mutlu olmak bana göre dış etkenlere bağlı bir kavram değil,biraz sizin içinizden gelen bir şey. İçinizde yoksa mutlu da olamazsınız ve dış etkenlerin buna çok büyük etkisi yoktur. Bu benim görüşüm tabii,herkes farklı fikirde olabilir. Şahsen benim hayatı sevmem için,kendimi sevmem için başka birilerine ihtiyacım yok,olacak iyi şeylere de ihtiyacım yok. Kendimce inançlı bir insanım,hayat her şeye rağmen güzel,yaşamak güzel 😍kalpler çıktı kulaklarımdan resmen anlatırken 😂😂

Bize bahşedilen ömür ortalama 70 sene. Kısacık. Bari en güzel şekilde değerlendirip yaşamdan haz almaya bakmak lazım diye düşünüyorum.
Düşünce tarzınız bayıldım..... Çok mantıklı yorum bazen de umursamaz olmak lazım😉😉

Bu kısma hiç katilamadim Miss son kısmına değil başına . Ferhans konuda demiş ki ben mutsuzum dünyada en fazla üç gün iyi ki geldim dedim cevremdekiler de mutsuz . Herkes yine de evlenip çocuk yapıyor herkes iyi çocuklar yetiştirdiğini iddia etse de çocuklarin seviyesi belli . Neden bu çocuk yapma olayına devam ediyorsunuz yalnız kalmamak için mi , mutluluğu aradıginiz için mi demiş .

Varoluş amacını sormamis kaldı ki birinin varoluş amacı diğerini mutlu edemez veya motive edemez ( eğer o kişi kendini herhangi bir topluluk içinde belli bir amaç doğrultusunda yaşamaya adamadiysa )

Ondan dolayı sanırım bir çok kişi bu kısma çocukla ilgili yorum yaptı . Eğer kendisi varoluş amacımızi soruyorsa bizi güncellesin

Son kısma da inanılmaz katılıyorum maalesef ki bence insanlar bu şekilde çocukları , paraları , dinleri vs gibi başka şeyler üzerinden kendilerini ,yaşamlarını ve amaclarini tanımladıkları için bunları kaybettikleri anlarda çıldırıyorlar.

Buna hiç katılmıyorum ya.
Öyle varoluş sancısı çeken, derin düşünceleri olan bir kadın değil ferhans.
Gayet yavan bir kıskançlık yaşıyor. Bir şeylerin üstüne düşünen bir kadın hem nemfomanyak olup hem düzgün erkek diye nitelendirdiği erkeklere ulaşamadığı için öfkeli olmaz. Yada çocuk için bu kadar kesin düşünceleri varken üreme sistemim de çalışıyor mu bakalım diye aldırmak için hamile kalmaz.
Dümdüz, bomboş bir hayat penceresi var. Hem evliliği tek erkekle hayat mı geçer diye bakarken hem mutlu evliliğe ilişkiye inanmadığını iddia ederken de öfke saçıyor.
Kendini bulamamış bir insan ve bunun farkına varmak yerine öfkeyle hareket ediyor. Yaşadığı şey sorgulamak değil öfke. Kıskançlık olmasa bu kadar inançsız da olmazdı bana göre. Mutlu insana, mutlu ilişkiye de inanmıyor. Kimseyi kendi dahil kimseyi sevemediği için de anneliğe inanmıyor insanların neden çocuk yaptığını sorguluyor.
Yapamadıklarına öfke duyuyor.
Gerçekten şu konuda varoluş sancısı çeken biri değil çocuk yapan insanlara öfke duyan biri olduğu çok açık değil mi ya?
Pek tabi insanlarda çocuklardan bahsetti çoğunlukla.
Ferhansi tanımayan birisi başka açıdan bakmaya çalışabilir ama açtığı bir iki konuya, yaptığı birkaç yoruma denk gelen öyle derin düşünceli biri olmadığını gayet anlayabilir. Öyle değilmiş de yorum yapanlar onu anlamiyormus gibi bir tabloyu ortaya çıkarmaya çalışmak çok zorlama.

Back
X