Hayat size ne ifade ediyor?

İMTİHAN tabiki,

sadece yeme içme gezmeden ibaret değil. eğer böyle olsaydı hasta yatalak engelli fakir olanlar için haksızlık olurdu Allah kimseye Haksızlık yapmaz.

İMTİHAN tabiki,

sadece yeme içme gezmeden ibaret değil. eğer böyle olsaydı hasta yatalak engelli fakir olanlar için haksızlık olurdu Allah kimseye Haksızlık yapmaz.

Arkadaşıma katılıyorum!:13:
Sınav dünyası başka da bir anlamı yok!

Kendimi sınavda gibi hissettim; kompoziyon yazmamak için kendimi zor tutuyorum

Şaka bir tarafa ben sadece sınav olarak görüyorum.

Hayat ne mi dir?

Bende IMTIHAN oldugunu dusunuyorum, neden mi? cunku..:
1) rizkini, sagligina hastalik ve onun ilaci sifasini O veriyor: sen napiyorsun? sukrediyormusun?
2)Basina guzel seyler nasip ediyor.. seviniyorsun, mutlusun, Sukur ediyormusun?
3)Basina musibetler geliyor, sakin isyan etme ve unutma ki hayirda Allah'tandir, ser'de O'ndan dir.. yine sukur et..
4)Herkesin basina farkli farkli seyler gelebilir, iki kisiye ayni sey isabet etti diye kaderleri ayni anlamina gelmezz..
5)Akli Allah verdi, aklimiza kullanalim diye, bilgisiz, bilincsiz olmayalim diye koca bir beyin veriyor.. ama insan beynini yuzden kacini kullaniyor acabaa..

Hayatta daha nice sayamayacagin seyler var.. ama ben hayatimi, yasamayi seviyorum, uzulsemde aglasamda, can'i O verdi, O olacak..

Herkes farkında aslında bunun bir İmtihan dünyası olduğunun ama çoğu insan kaçmaya çalışıyo,

Daha gencim deyip tek gerçek İmtihanımız için çalışmayı sürekli erteliyor,

Ama ölüm geldiğinde bazılarımız için çok geç olabiliyo,

Kendim de dahil olmak üzere,ey insan sana ne eşinden ne ana-babandan,ne kardeşinden ne de dost

bildiklerinden fayda yok bu İmtihanda,ona göre çalış,ona göre azığını hazırla diyorum..!

Valla hayatın anlamı kişiden kişiye göre değişir, kim bulabilmiş ki hayatın anlamının tek ve mutlak tanımını... Google'a hayatın anlamı yazıp arayın isterseniz

Ama bana kalırsa hayatın anlamı mutlu olabilmek, mutlu bir yaşam sürebilmektir çünkü bir kere geliyoruz dünyaya. Kısacası hayatın anlamı = mutluluk. Ama bir yandan da iyi bir insan olmaya çalışmak, en azından temiz bir kalbimiz ve iyi niyetlerimiz olması da önemli.

Peki aranizdan kimseye oluyor mu Allaha yalvarip dua ederken bir ses diyor ya yoksa Allah...?

hayir olmuyor, cunku imanin gucu seytanin bu tur vesveselerinden seni koruyor ama olurda imanin zayif bir anina denk gelipte seytanin dedigi duyarsan ozmn olur..Icinden veya baska biryerden boyle bir ses gelmesi senin Allah'i denemen olmasi demektir, bakalim ben dua edecegim, acaba Rab beni duyacakmi?. Allah'i denemek ise, Onun varligindan suphe etmek ki buda buyuk bit hatta'dir canim.

Ama inancliyim,yani bu yüzenden diyorum onca cektiklerime ragmen hayatta yinede kalbimi hep temiz tutma pesindeyim.

hayat Allahtır bız onun bı parcasıyız her sey o dur bu da bı tasavvuf dusuncesı aslında bu sekılde yasasak butun çile dert dedıgımız şeylerı gormuyecegız ama bunu basarmak hem cok kolay hem cok zor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…