• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hayat Size Ne retti?

hayat bana hiç bişey öğretmedi desem yeridir..daha doğrusu o öğrettide ben uygulayamıyorum bi türlü nedense...hayatın kuralları çok net ve katı çünkü....duygulardan ziyade mantıkla hareket etmeyi gerektiriyo çoğu kez....onuda ben pek beceremiyorum :(

Hayat bana en çok yaşadığımız anın esas olduğunu,İnsanlara çok güvenmemek gerektiğini,Sen herkes için çok uyumlu olurken çoğu insanın sadece ve sadece kendini düşündüğünü,Ne olursa olsun çok iyi bir eğitim alınması gerektiğini,Hiç bir şey için çok acele düşünüp acele karar verilmemesi gerektiğini,Kötü ve zor günlerin sadece benim başıma değil bir gün herkesin başına gelebileceğini,Ölümün ne kadar acı bir şey olduğunu,mutluluğun en eşsiz duygu olduğunu,Sesini çıkarmadıkça herkesin gerçekten tepene çıktığını,Özür dilemenin gerçek bir erdem olduğunu,İyilik yapıp asla karşılık beklenmemesi gerektiğini,Çoğu şey için kendimizi boşuna üzdüğümüzü,Yalnızlığın insanı perişan ettiğini,Sizin için çok önemli olan bir şeyin bazen insanlar tarafından nasıl hiçe sayıldığını,Kıskançlığın insanı yiyip bitirdiğini,En karanlık gecenin bile aydınlık bir sabahı olabileceğini,sağlığın herşeyden daha kıymetli olduğunu öğretti..Şimdilik aklıma gelenler bunlar arkadaşlar..

hiç kimse için üzülmeye degmeyecegını,

başkalarının dertlerıne üzülmenın gereksız oldugunu,

kımsenın haklı olmadıgını,

başkası üzülmesin diye, kendımı üzümemen gerektıgnı,

ne kadar fedakarlık yaparsam yapayım, ufacık bır şeyı yapmadıgım zaman kötulenmeyı ögrendım..

hayatın tek kişilik olduğunu
been istemediğim sürece kimsenin beni üzemeyeceğini
kimseye güvenemeyeceğimi
anlardan oluştuğunu
insanların nankör olduklarını
kimsenin ben olmanın nedemek olduğunu bilemeyeceğini...
kısaca bunlar .daha neler neler öğrendik de...

insanlardan nefret etmeyi öğretti
güvenmemeyi öğrettti
sabretmeye,dayanmaya çalışmam gerektiğini öğretti
sevdiklerimin özlemiyle yanmayı
ayrı kalmanın nekadar zor olduğunu
yalnızlığın dayanılmaz olduğunu
hergünümün beklemekle geçeceğini
çaresizliği.................................

Back
X