Hayat zor biliyorum

inanlove

Üye
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2012
20
0
16
İstanbul
Boşandım ve çocuğum var çalışmam lazım biliyorum.ama çalışmayı hiç sevmiyorum.
çocuğumun yanından ayrılmak istemiyorum.
Herkes düşkündür çocuğuna ama ben çok fazla sanırım.
Babasından çocuğuna maddi destek de yok.ailemle yaşıyorum.
Güçlü olmam lazım çocuğum için, ama işe başladığım anda boğulacak gibi oluyorum.
Bunu nasıl yenicem ben sizce?napıcam ben?

çocuğunun geleceğini düşüniceksin
ilerde senden isteyeceği şeyleri düşünüceksin
eğitimi istekleri olucak
bütün bunlar haricinde bence kendin içinde çalışman gerekicek
kendi ihtiyaçlarınıda annenden babanda isteyemzsin ya

Sen sorumluluk sahibi bir annesin.

Annelik görevin bu senın böyle düşün çocugunu magdur etmem için , ihtiyaçlarını karşılamak için çalışmaz zorundasın.

Sen bir kadınsın senın ihtiyaçların var.

Bende bazen öyle bir düşünüyorumki allahım annem babam sürekli çalışıyor , Kardeşim okuyor hepsi güzel işşi olsun sabredip emekli olsunlar.

Kardeşim nasıl sorumluluk alcak benım için hala minicik sorumluluk bırak bakkala bıraksan evin yolunu bulamaz gibi geliyor.

Hayat zor , parayla yaşanıyor ihtiyaçlar çok fazla.

Güçlü ol ve ÖNCE kendin için sonra çocuğun için artık toparlanıp , işe başlamalısın :34:

Tamamen psikolojik...
Ve şükret ki yenemeyeceğin bir durum değil...
Yardım alabilirsin bunun için...

Sunu düsün,
Calismazsan kira, elektirik fatura vs. ödemiyecek hale gelirsin,
Calismazsan cocugunun istediklerini alamicaksin vede gözü baskalarinda olcak bu bende yok diye..
Calismazsan borclar üstüne borc bincek,
Kredi almaya kalkiscaksin belki vede ödiyemiceksin..

Calismayi dene cocugunun gelecegi icin, sadece maddi olarak yardimci olmicak manevi olarakda öyle olcak
cünkü cocuguna hediyeler alabilceksin vede onu mutlu edeceksin..
Baskalarinin cocugunda esyalarinda gözü kalmicak..
Hayat ozaman senin icin zorlasmicak, calis vede kuvvetli ol.

Boşandığınız eşiniz,çocuğunuza nafaka vermek zorunda. Tabi sizin talebiniz üzerine..
En azından çocuğunun ihtiyaçlarını karşılarsın,sadece senin değil onun da çocuğu. Hala sorumlulukları devam ediyor olması gerek..
Güçlü ol, güzel bir işe gir. Böylelikle geleceğini garanti altına almış olursun. Çocuğunla güzel bir hayat sürersin,böyle düşün..
Bol bol dua et, Rabbim her zaman yardımcınız olacaktır:34:

Canim herkes hergun cok bayilarak ise gitmiyoki zaten.. Ama bu devirde guzel bi yasam surmek istiosak mecburuz calismaya sevsekde sevmesekde..
Hem inan bana calistigin zaman bi sure sonra buna alisacaksin ve kendini suanki durumdan cok daha iyi hissedeceksin

boşandığınız eşiniz,çocuğunuza nafaka vermek zorunda. Tabi sizin talebiniz üzerine..
En azından çocuğunun ihtiyaçlarını karşılarsın,sadece senin değil onun da çocuğu. Hala sorumlulukları devam ediyor olması gerek..
Güçlü ol, güzel bir işe gir. Böylelikle geleceğini garanti altına almış olursun. çocuğunla güzel bir hayat sürersin,böyle düşün..
Bol bol dua et, rabbim her zaman yardımcınız olacaktır:34:

ben nafaka talep etmiştim ama vermiyor işte. çok sorumsuz.. Artık yoruldum.. Hayatımızı mahfetti zaten..
Görüyor çocuğunu ama kendi bişey alıyorsa alıyor çocuğuna. Benim elime çocuğu için para wermemek niyeti..
Aldıkları şeylerse oyuncak veya arada sırada kıyafet..
Ailem çocuğumla benim ihtiyaçlarımı karşılıyorlar ama benim çalışmam şart biliyorum.
Psikolojik sanırım, ya da kendime güvenim kalmamış yaşadıklarımdan.

Öncelikle kendiniz için çalışmanız, hayatınıza yeniden başlamanız lazım olduğunu düşünüyorum. Kendinize güveniniz gelir ve yenilenirsiniz.

Çocuğa aşırı bağlılık konusunda da, çocuğunuzun geleceği için çalışmanız lazım. Akmasa damlar mantığı, hem sigortanız ödenir, siz kendi psikolojinizi, geleceğinizi, ve çocuğunuzun geleceğini riske atmamış olursunuz.

Kendi ihtiyaclarınız da olacak, her şey aileden beklenmez ki

Evet bir yerden başlamalıyım.. Iş buluyorum ama boğulacak gibi oluyorum.. Biraz çalışıp çıkıyorum.
Yoksa bende memnun değilim bu durumdan

Bir avukatla görüşün çocuğa maddi olarak bakma sorumluluğu babadır, sonra anneniz, kızkardeşiniz gibi güveneceğiniz kişiler varsa çocuğunuzu onlara bırakıp, çalışabilirsiniz sonuçta sizin ve çocuğunuzun geleceği için bu gerekli.

bir avukatla görüşün çocuğa maddi olarak bakma sorumluluğu babadır, sonra anneniz, kızkardeşiniz gibi güveneceğiniz kişiler varsa çocuğunuzu onlara bırakıp, çalışabilirsiniz sonuçta sizin ve çocuğunuzun geleceği için bu gerekli.
okadar çok şey yaşadım ki onu nafaka vermiyor diye tekrar dava açmak çok büyüyor gözümde. Uğraşmaktan bıktırdı çünkü.
Annem var çocuğuma bakıcak. Biraz öncede yazdım psikolojik benim sanırım

Ekmek aslanın ağzında bu devirde.

Çalışmayana hiçbişey yok.

Ne aş ne de para...

Yavrunun eksiği gediği olacak.Allah esirgesin ırak etsin olursa hastane masrafları...giyim harcamaları...
okul hayatı..ev geçindirme bütçeleri...herşey herşey para arkadaşım...

Aklına ne geliyosa .

Su bile artık parayla.Paran yoksa yaşaman çok çok güç bu zamanda.

Paran varsa doyarsın doyurursun okursun okutursun giyersin giyirirsin...

Yavrun için çalışmalısın ister sev ister sevme sırf o çocuk için çalışmalısın.

ekmek aslanın ağzında bu devirde.

çalışmayana hiçbişey yok.

Ne aş ne de para...

Yavrunun eksiği gediği olacak.allah esirgesin ırak etsin olursa hastane masrafları...giyim harcamaları...
Okul hayatı..ev geçindirme bütçeleri...herşey herşey para arkadaşım...

Aklına ne geliyosa .

Su bile artık parayla.paran yoksa yaşaman çok çok güç bu zamanda.

Paran varsa doyarsın doyurursun okursun okutursun giyersin giyirirsin...

Yavrun için çalışmalısın ister sev ister sevme sırf o çocuk için çalışmalısın.

süpersiniz.. Siz böyle konuştukça ilaç gibi geliyorsunuz bana inanın

senin artık canım istemiyor,yapamıyorum,hazır gelsin deme lüksün yok şu durumda
ayrılmayı tercih edip,hayatına şimdilik çocuğunla devam etmek zorunda kalmışsın ve herşeye çocuğun için dayanman lazım
onun masrafları her gecen gun çoğalacak ve alamayınca hem kendin hem çocuğun kendinizi kötü hissedeceksiniz
ne analar var binbir insanın ağız kokusunu çekip,pisliğini çekip çocuklarının karnını doyuruyo,okutuyo aslanlar gıbı,onlar istemezmi evde otursun baksın çocuğuna
ama imkanlar işte
sen de artık kendın için değil,onun eli ekmek tutana kadar çocuğun için yaşayıp,taviz vermeli yada dayanmalısın
ailen bile olsa bir yere kadar,yük olursun bir süre sonra hiç gerek yok
hadi silkelen korku yada senı engelleyen duygularından
ekmeğini kazan paşalar gibi:))

Sevgi ayrı şey bağımlılık ayrı

Herkes çocuğunu seviyor, çalışan anneler de..

Siz de çocuğunuzun geleceği için çalışmalısınız ve hiç bir sevgiyi bağımlılığa dönüştürmemelisiniz

Gün gelecek çocuğunuzdan da ayrılmanız gerekecek çünkü, şehir dışına okumaya gidecek o da çalışacak ve evlenecek..

Back
X