hayata dair deneyim ve tavsiyelerinize ihtiyacım var

ilişkim vardı bi kaç ay önce bitti ama durumumun bununla ilgili olduğunu düşünmüyorum sadece siz de öyle deyince kaçırdığım bir şey mı var acaba diye düşündüm :)

ben ulaşamayacağım hedefler koymam kendime. çalışıyorum, ilişkim yok. okuduğum bölümün işini yapmıyorum. çok mezun veren bir bölümden mezun oldum, 2 sene boşta gezdim. sonra şu anki işimi keşfedip ilgi duydum, kendimi geliştirdim ve kendi yolumu çizdim. son 1 senedir pek üretken değilim sadece mevcut işimin gerekliliklerini yapıp maaşımı alıyorum ama sosyal hayatım sıfır. hayatımda çok az insan var. sanki sene başında daha iyiydim ben de. hiçbir mucize kendiliğinden gelmez insan onu kendisi yaratır. 1 sene öncesine kadar işle alakalı kendimi daha fazla geliştirip kendimce bazı projeler yapıp onun geri bildirimleriyle mutlu olurdum. son 1 senedir motivasyonum da kalmadı. son 6 ayım ilişki adına çok kötü geçti. hayatıma biri girdi ama çok fazla belirsizlik vardı ve 3 hafta önce komple çıkarmak zorunda kaldım onu hayatımdan. çünkü normal bir ilişkiye dönmemişti ve daha fazla kendime o kötülüğü yapmak istemedim. o yüzden ilişki ve aşk adına yenik hissediyorum kendimi son zamanlarda. biliyorum ben yeniden seveceğim. biliyorum sevileceğim. mutlu olup mutlu edeceğim ama yine zaman gerektiren bir süreçteyim. kafamı başka şeylerle oyalayarak bu duygudan kurtulabileceğimi bilmeme rağmen nedense bunu pek yapmıyorum. acıdan da beslenen biri değilimdir ama tuhaf bir biçimde ben bunun üzüntüsünü yaşayıp onu da tüketip öyle devam edeceğim gibi geliyor bana. bastırmak, üstünü kapamak yerine bu modda gidiyorum. halbuki 1 sene öncesine kadar ben de sanki daha umutlu ve daha başarılı, daha tatmin olan biriydim. benim de kendi gücümü toparlayıp eskisinden daha iyi şeyler için uğraşmam gerekiyor. yavaş yavaş yapıyorum kitap okumaya bile ara vermiştim mesela onu bıraktım yeniden kitaplar aldım elime. yeni kitap siparişleri verdim. sıyrılmam gereken bir ruh hali var ve sıyrılacağım da. benim de çok şükür büyük bir derdim yok öyle sağlık falan gibi. gerçekten sağlık olsun geri kalan her şey çözülüyor. kendine yeni ilgi alanları bul ve onlarla oyalan. sosyalleşmeye çalış mesela. çok gençsin hayatının en keyifli zamanlarını bu sıkıntılarla geçirme. bişeye de değmez yani çok büyük bir derdin de yok. aynı şeyleri kendime de söylüyorum 29 olacağım yakında.

yorumunuz için çok teşekkürler ilham verici bir yazı. bir şeylere geç kalmışlık hissiniz var mı yada geçmişe duyulan pişmanlık

Dönemsel olabilir . Geçer yakında inşallah. Gençlerde farkında olmasan da bir gelecek kaygısı var maalesef . KPSS , mezuniyet vs zor dönemler .
Hem her an neşeyle dolmuyor insanın içi , bence büyüdükçe , sorumluluklar arttıkça hayata daha gerçekçi baktıkça azalıyor gülmeler vs

evet haklısınız

yorumunuz için çok teşekkürler ilham verici bir yazı. bir şeylere geç kalmışlık hissiniz var mı yada geçmişe duyulan pişmanlık
keşke şu anki işimi öğrencilik yıllarımda keşfetseydim gibi düşünüyorum ama bu tam anlamıyla pişmanlık değil. çünkü yeni yeni gelişen bir sektör ve ben öğrenciyken girsem bile zaten çok çok kısıtlı zamanına denk gelecektim. çok da benim elimde olan bişey değildi yani bu.

bir şeye geç kaldığımı hiç düşünmüyorum. 6 ay geriye gitme şansım olsaydı o insana bu kadar değer vermezdim, ona göre davranırdım. tatilimi mahvettim bu sene onun yüzünden o açıdan kendime kızgınım. telafisi yok mu, var 2022 yazındaki tatilim hayatımın en güzel tatili olacak söz verdim kendime.

benden geçti ya da benden kaçtı dediğim bir tren yok zira 3 sene önce bugünkü aklımda, bugünkü bakış açım ve düşünce yapımda değildim.

Şükür hastalık dışında kullanılmamalı. Hamd olsun de. Bazı şeylerin önünü kesen ağzımızdan çıkan sözler de olabiliyor.

Son 1-2 aydır ne yaşadınız ?

Sonuçta böyle hissetmenize sebep olan bir şeyler yaşamış olmalısınız.

Her şey gönlünüzce olsun inşallah

Şükür hastalık dışında kullanılmamalı. Hamd olsun de. Bazı şeylerin önünü kesen ağzımızdan çıkan sözler de olabiliyor.
Evet bunu daha önce de duydum . Hatta ben kendimde şöyle bişe keşfettim . Yani tabi ha şa bunla bağlantılı mı bilemem de . Ne zaman şükür herşeyim yerine oturdu diye geçirsem içimden , inanın bir gün geçmeden ters yüz oluyor. Unutuyorum artık hamdolsun demeyi düşünüyorum.

Anlamadım farkı nedir
Şükür hastalıkta ve musibette denir, senden gelene razıyım anlamı vardır. Yani daha fazlası olabilecekken önü kesilir şükürle. iyiliklere hamd ederiz ki daha fazlasınının önü açık kalır, artışa sebep olur.

Şükür edersek Allahtan gelecek fazla nimetin mükafatın önü mü kesilir anlayamadım

Nazar mı değdiğini düşünüyorsunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…