• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hayata küsmek

kugununagiti

Üye
Kayıtlı Üye
31 Mayıs 2016
57
31
18
Merhaba Arkadaşlar,

Hayatta hiçbir vasfının olmadığını düşünen kendisini fazlasıyla değersiz gören bir erkek arkadaşım var. Şuan her şeyi bırakmış durumda. Ne bir şey yapmak istiyor ne yaptığından zevk alıyor. Allah'a canını alması için dua ettiğini söyledi iki kez. Bizim ilişkimiz de çok iyi değil şu ara her ne kadar durumunun farkında da olsam beni de bu kadar umursamıyor olmasını pek kabullenemiyorum. Ki bu süre zarfında ben fazlasıyla üzülürken o bu durumu pek umursamıyor, duygularının olmadığını iddia ediyor.

Üniversite öğrencisiyiz şuan ailesinin yanında; annesi fark etmiş durumu çıkartmış çocuğu, bu sefer de not durumu biraz sıkıntılı geçiş yapacak gibi bu duruma bağlamış. Annesi de ondan önemli bir şey olmadığını kendisine zehretmemesi gerektiğini söylemiş. Ne yazık ki başka bir şey anlatmamış düşüncelerinden bahsetmemiş. Ben de aynısını diyorum, kendine yazık ediyorsun ancak bizim dediklerimiz hiçbir şey ifade etmiyor onu ikna etmek için söylediğimizi düşünüyor.

Doktora gitmesini söyledim. Uzun zamandır söylüyorum bunu istemiyor gitse bile bir şey anlatmayacagini durumumun sağlıksız olmadığını sadece hayatının farkına vardığını ifade ediyor. Alternatifler sunuyorum zamanını doldurması için, ki bunlar da vaktinde yaptığı zevk aldığı ya da bir şekilde niyetlenip devamını getiremediği şeyler, onları da istemediğini söylüyor. Bir süre önce de hayatta kalmak/kalmamak için sebepler konulu bir liste yapmıştı.

Onun artık iyi olmasını istiyorum. Bu konuda nasıl yaklaşabilir, neler yapabilirim pek bilmiyorum. Yardımlarınızı istiyorum.

Okuyan herkese çok teşekkür ediyor, ıyi günler diliyorum :)

Onunki bir hastalık eğer düzelmek istiyorsa bunun bir problem olduğunu kabul edip ona göre tedavi görmeli terapi almalı .

İnsanların psikolojisi bozulabilir, dibe vurup ölmek isteyebilir. Ama böyle zamanlarda sevdiği insanlar gelir aklına, vazgeçebilir.

Sevilmemişsin, salla gitsin...

Bunu o kadar düşünüyorum ki ben de kabul etmeyi göze alamıyorum sanırım. Aynı şekillerde ben onu isterdim ancak o beno itiyor haklisin sanırım

Böyle bir dönem geçirdim geçen yıllarda. Çok zor bir dönemdi benim için. Depresyon tabiki. Bu sürede yakınlarım çok üstüme geldiler. Sadece istediğim biraz kendimi dinlemekti kimse izin vermedi hatta vakit ayırmıyorum diye hakaret eden bir arkadaşta mevcuttu. Ne mi oldu sonra? Ben üzerime gelen herkesten çok soğudum öyle böyle değil. Ve hayatımdan temelli çıkardım. Depresyon içinde birkaç ay terapi aldım düzeldi. Ben hala o kişileri affetmedim. Bazen insan bazı şeyleri kendisi aşmak ister. Zaman şart.

balık burcu mu kötü birsey mi yaşamış bence annesi ile görüşüp ölmeyi düşündüğü anlatılmalı çok tehlikeli

Büyük ihtimalle depresyonda. Ona eşlik eden başka rahatsızlıklar da olabilir. Duzelmeyi istemezse sizin yapacağınız bir şey yok. Üzerine gitmemek en iyisi olacak. Ama sizi sevmiyor gibi sanki. Bilemedim. Karamsar bir insanla hayat çok zor geçer.

İnsan o sürede kimseyi sevmiyormus gibi, sevgiyi de baskı gibi hissediyor... ben seni bekliyorum, seni seviyorum ama sana zaman tanıyorum,dönmeni bekliyorum de ve rahat bırak... gerçekten rahat bırak... seviyorsa dönecektir...

Kendimden biliyorum böyle bir süreç geçirdim

Böyle bir dönem geçirdim geçen yıllarda. Çok zor bir dönemdi benim için. Depresyon tabiki. Bu sürede yakınlarım çok üstüme geldiler. Sadece istediğim biraz kendimi dinlemekti kimse izin vermedi hatta vakit ayırmıyorum diye hakaret eden bir arkadaşta mevcuttu. Ne mi oldu sonra? Ben üzerime gelen herkesten çok soğudum öyle böyle değil. Ve hayatımdan temelli çıkardım. Depresyon içinde birkaç ay terapi aldım düzeldi. Ben hala o kişileri affetmedim. Bazen insan bazı şeyleri kendisi aşmak ister. Zaman şart.

Hayatının normal olduğunu düşünüyor ve bunun için herhangi bir şey yapmıyor. Kendisi bir şeyler yapacak olsa kendim aşmak istiyorum dese tamam aynı durum diyeceğim ama aşacağı biseyler olduğunu da düşünmüyor. Bitikliginin olağan olduğunu düşünüyor ve beni kahreden bu. Onu üzerine gidiyorsam da kendisi durumun farkına varsın tek istediğim bu. Kendisi için bir şeyler yapsın. Bunun normal olmadığının kabul etsin isterse ben olmayayım yanında.

Büyük ihtimalle depresyonda. Ona eşlik eden başka rahatsızlıklar da olabilir. Duzelmeyi istemezse sizin yapacağınız bir şey yok. Üzerine gitmemek en iyisi olacak. Ama sizi sevmiyor gibi sanki. Bilemedim. Karamsar bir insanla hayat çok zor geçer.

Hoş bir çocukluğu yok bunun etkileri var hala biraz da sinir problemi var. Herkes aynı şeyi söyledi kendimi çekmem en iyisi olacak. Ahh inanın ben de bunu düşünüyorum ama sanırım şu an bunu düşünme zamanı değil

İnsan o sürede kimseyi sevmiyormus gibi, sevgiyi de baskı gibi hissediyor... ben seni bekliyorum, seni seviyorum ama sana zaman tanıyorum,dönmeni bekliyorum de ve rahat bırak... gerçekten rahat bırak... seviyorsa dönecektir...

Kendimden biliyorum böyle bir süreç geçirdim

Cok teşekkür ederim yardımınız için deneyeceğim kendimi çekeceğim bir süre

Rahat bırakın biraz. Ama sizin orada bir yerlerde olduğunuzu bilsin yeter. Müdahale etmeyin. Kendisini bulacaktır.:KK52:

Hayatının normal olduğunu düşünüyor ve bunun için herhangi bir şey yapmıyor. Kendisi bir şeyler yapacak olsa kendim aşmak istiyorum dese tamam aynı durum diyeceğim ama aşacağı biseyler olduğunu da düşünmüyor. Bitikliginin olağan olduğunu düşünüyor ve beni kahreden bu. Onu üzerine gidiyorsam da kendisi durumun farkına varsın tek istediğim bu. Kendisi için bir şeyler yapsın. Bunun normal olmadığının kabul etsin isterse ben olmayayım yanında.
Orasını anlamamışım sanırım hiç çaba vermiyor ve normal olduğunu düşünüyorsa ya ileri derecede psikolojik yada bilinçli. Siz en iyisi mesafe koyun isterse gelir değer veriyorsa düzeltir

Back
X