hayatı uzaktan izliyorum aylardır evden çıkmıyorum

Yorumlarda Doğu- Batı tartışması yapanlar olmuş bu şehirle ilgili değil tamamen zihniyet yapısı ile alakalı bir durum Doğudan tanıdığım birkaç arkadaşım var hepsi çalışıyor daha küçük yaştan çalışmaya başlayanlar da çok fazla

Evet öncelikle özgüvene odaklanmam lazım bunun için de düzenli terapi almam gerek yorumunuz için teşekkür ederim Darkideas

Evet öncelikle özgüvene odaklanmam lazım bunun için de düzenli terapi almam gerek yorumunuz için teşekkür ederim Darkideas
Mesajın en alt sağında yorumla seçeneği var. Yanında ok işareti olan. Onu seçip direkt cevap vermek istediğiniz mesajı yanıtlayabilirsiniz. Hem üyeyi etiketlemiş olursunuz hem de ilgili yorumu herkes görür. Böyle tek tek kullanıcı adı yazmanıza gerek yok.

Haklısınız bu yaslar geri gelmeyecek bir daha dısarı cıkıp sosyallesmem gerek 5-6 ay belki daha fazla süre oldu bilmiyorum cünkü artık tarihleri karıstırıyorum en son ne zaman okul market mahalle disinda bir yere gittim hatırlamıyorum pek

kendimi daha fazla kesfetmek ve tanımak istiyorum öneriniz icin tesekkür ederim Stemina
evdeyken sosyal medya ve ev işi harici ne yapıyorsunuz? öncelikle evde yapabileceğiniz bir zanaat öğrenin bence.
onun dışında kendinizi keşfetmek sadece dış dünyadaki etkinliklerle olmuyor. kendinize bir defter edinerek bugüne dek yaşayıp hissettiklerinizi yazın düzenli olarak ve sonra yazdıklarınıza dışarıdan bir göz olarak bakıp hangi duygular, olaylar hayatınızda sürekli tekrarlıyor ve bunların çocukluğunuzdaki kökeni ne, sizin hangi kararlarınız bu olaylara etki ediyor, hangi duygular yüzünden o kararları alıyorsunuz ve son olarak kendinizde hangi düşünce kalıplarını değiştirmeniz gerekiyor, hangi eylemlere geçmeniz gerekiyor ve hayalinizdeki siz nasıl birisi bunları analiz edin. hayalinizdeki siz asıl sizsiniz, o nasıl biriyse öyle davranın ve öyle düşünün bundan sonra. düzenli yaparsanız değişimi göreceksiniz. bu pratiğin ismi gölge çalışması. bu da bir çeşit kendi kendine farkındalık kazanma yöntemidir ve siz terapiye niyetlenene kadar sizi çok ileriye taşıyacaktır.

Aslında sevdigim merak ettigim mekanlar var ilk kez gördügüm yerlerin fotoğrafını çekmeyi seviyorum ama tek basima gezmeyi sevmiyorum yanımda arkadaslarım olsa öyle gezerim diyorum bu cok sacma bir düsünce farkındayım kendimi kötü alistirmisim bu duruma
Alinma da insanlar seninle neden arkadaslik etsin? Ne katabilirsin ki onlara?

Alinma da insanlar seninle neden arkadaslik etsin? Ne katabilirsin ki onlara?
Bu ne kadar kırıcı bir yorum soru sahibi için? Birilerinin kalbini kırmak size haz mı veriyor? Çok ayıp yaptığınız. Komşuları ile gün yapıp kısır yiyen ablalar birbirlerine ne katıyor? Ama sosyalleşiyorlar değil mi arkadaşlık kuruyorlar. Sanirim siz arkadaşlarınızla dış güçler ve dünya savaşları hakkında sohbetler de bulunu rsunuz. Her insan birine birşey katar hiç birşey olmasa başka bir bakış açısı ile konuşulan durumu değerlendirir.

Konu sahibi, canım lütfen bir psikolog ile görüşüp ilk mesajını direkt ona anlat terapi ile emin ol 3. Veya 4. Seanstan sonra kendine gelmeye başlayacaksın. O sana iş hayatına adım atmanıda bu yaşadığın özgüvensizlik durumları düzelmeye başlayınca tabiki tavsiye edecek. ❤️

Sosyal hizmetler okudum ama bu bölüm ile ilgili meslek yapmak istemiyorum daha önce markette calısmayı denedim ama olmadı bir ay sonra cıktım ilgi alanımın ne oldugunu bulmaya calısıyorum basarısız birisi olmaktan korkuyorum küçük düsmek rezil olmak da istemiyorum insanların hakkımda olumsuz seyler söylemesi beni hemen etkiliyor çok hassas birisiyim
bu hassaslığınızıın kırılması için de evden çıkıp insanların arasına karışmanız lazım bu kadar ürkeklik fazla yazık ediyorsun kendine ya Allah ya bismillah diyip başlamak lazım yoksa yılların boşa geçer evde

Bu ne kadar kırıcı bir yorum soru sahibi için? Birilerinin kalbini kırmak size haz mı veriyor? Çok ayıp yaptığınız. Komşuları ile gün yapıp kısır yiyen ablalar birbirlerine ne katıyor? Ama sosyalleşiyorlar değil mi arkadaşlık kuruyorlar. Sanirim siz arkadaşlarınızla dış güçler ve dünya savaşları hakkında sohbetler de bulunu rsunuz. Her insan birine birşey katar hiç birşey olmasa başka bir bakış açısı ile konuşulan durumu değerlendirir.
Bi kahkaha attirabilmek bile bir sey katmaktir.

Mesajın en alt sağında yorumla seçeneği var. Yanında ok işareti olan. Onu seçip direkt cevap vermek istediğiniz mesajı yanıtlayabilirsiniz. Hem üyeyi etiketlemiş olursunuz hem de ilgili yorumu herkes görür. Böyle tek tek kullanıcı adı yazmanıza gerek yok.
Tesekkür ederim böyle daha rahat oldu

evdeyken sosyal medya ve ev işi harici ne yapıyorsunuz? öncelikle evde yapabileceğiniz bir zanaat öğrenin bence.
onun dışında kendinizi keşfetmek sadece dış dünyadaki etkinliklerle olmuyor. kendinize bir defter edinerek bugüne dek yaşayıp hissettiklerinizi yazın düzenli olarak ve sonra yazdıklarınıza dışarıdan bir göz olarak bakıp hangi duygular, olaylar hayatınızda sürekli tekrarlıyor ve bunların çocukluğunuzdaki kökeni ne, sizin hangi kararlarınız bu olaylara etki ediyor, hangi duygular yüzünden o kararları alıyorsunuz ve son olarak kendinizde hangi düşünce kalıplarını değiştirmeniz gerekiyor, hangi eylemlere geçmeniz gerekiyor ve hayalinizdeki siz nasıl birisi bunları analiz edin. hayalinizdeki siz asıl sizsiniz, o nasıl biriyse öyle davranın ve öyle düşünün bundan sonra. düzenli yaparsanız değişimi göreceksiniz. bu pratiğin ismi gölge çalışması. bu da bir çeşit kendi kendine farkındalık kazanma yöntemidir ve siz terapiye niyetlenene kadar sizi çok ileriye taşıyacaktır.
Güzel öneriniz icin cok tesekkür ederim. Gölge calismasini uygulamayı denicem

Konu sahibi, canım lütfen bir psikolog ile görüşüp ilk mesajını direkt ona anlat terapi ile emin ol 3. Veya 4. Seanstan sonra kendine gelmeye başlayacaksın. O sana iş hayatına adım atmanıda bu yaşadığın özgüvensizlik durumları düzelmeye başlayınca tabiki tavsiye edecek. ❤️
Uygun bir psikolog bulup kendimi teker teker anlatacagim duyarliliginiz ve güzel mesajiniz icin cok tesekkür ederim ❤️

mutlaka sorulmuştur ama yorumları okumadan geldim, neden çalışmıyorsunuz?
Cünkü insanların benimle dalga gecmesinden, bir isi becerememekten, rezil olmaktan korkuyorum sacma oldugunun farkındayım ama böyle fobilerim var yetersiz kalacagimi düsünüyorum

Back
X