hayatı, yaşamayı erteliyorum.

llllpocahontasllll

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
9 Aralık 2011
413
0
0
Diğer
sürekli hayatı, yaşamayı erteliyorum nedeniyse aslında çok önemsiz gibi görünen ama bir türlü çözemediğim problem KİLO! bu lanet olası şey birçoğumuzun hayatını etkiliyor. en basit örneğiyle, bi arkadaşımızla mı buluşacağız, hazırlanırız ederiz, giysimizi giyeriz sonra aynanın karşısına geçtiğimizde kilo yüzünden üzerimizde duruşundan dolayı moralimiz bozulur ya, buluşmak için hiçbir hevesimiz kalmaz..

hani derler ya insanın neresi ağrıyorsa canı orasıdır diye, işte insanın neyle problemi varsa hayatı hep onun üzerine kuruludur, hep onu düşünür, her durumu ona göre değerlendirir. benim de sorunlarımın kaynağı olarak gördüğüm şey kilo.. bu kadar zayıf olmaktan bıktım artık. daha doğrusu kendimden bıktım, çünkü aslında istesem alıyorum.. ama neden bu kadar üşengeçlik.

bunun yüzünden dışarı bile çıkmak istemiyorum. o yüzden de hayatım öylesine geçip gidiyor gibi, yaşamayı erteliyormuşum gibi.. arkadaşlarım çağırıyor ama ben sırf bu yüzden dışarı çıkmayı istemiyorum, bi kilo alsam çok mutlu olcam diyorum ama her seferinde yarın başlayacağım diyorum, yarın olunca da yine yarın diyorum.. o yarın hiçbir zaman gelmiyor. yaz için yeni giysiler almak istiyorum, alışverişe çıkmak istiyorum ama biliyorum aldığım şeyler istediğim gibi olmayacak o yüzden kilo almayı bekliyorum bunu yapmak için bile.. 18 yaşındayım ve en güzel günlerimi bu aptal sorun için "öylesine" geçiriyorum gibi geliyor. üzülüyorum çünkü bi daha gelmeyecek bu günler..

nasıl birazcık daha hırslı, azimli, kararlı olabilirim.. of allahım ya, azıcık üşengeç olmasam hırslansam.. ah ah..

aranızda benim gibi olanlar var mı kızlar yaa..

kilo alamıyorum çok yiyorum diyen insanlar aslında çok yemeyen insanlardır.
bir süre en azından bi hafta filan ne yediğini tamamen yaz bakalım.
ve bize göster
eminim azıcıktır.
kilo almanın tek yolu var, yemek yemek
hipertiroid filan olmadığını varsayıyorum

yok haklısınız zaten, ben YEMİYORUM :) sorun o, bugün mesela bir tabak makarna ve küçük dilim pasta yedim sabahtan beri, 10 da uyandım. yesem alıyorum ama.. işte çok tembelim ben ya.. allah kimseye vermesin böyle tembellik

34 bedensin sanırım.Çoğu mağazada 34 beden satılıyor.Bence bi genç kızın tombul olmasındansa zayıf olması daha uygun.Madem sağlık sorununuz yok,üzülecek bir durum da yok.4-5 kg ne ki,alınır...

34 bedensin sanırım.Çoğu mağazada 34 beden satılıyor.Bence bi genç kızın tombul olmasındansa zayıf olması daha uygun.Madem sağlık sorununuz yok,üzülecek bir durum da yok.4-5 kg ne ki,alınır...

34 değilim malesef, yani denediğim 34ler hep bol geliyor.. 32yim heralde, bi de kemiklerim mi ince nedir anlamadım.. yaşımı da hiç göstermiyorum, biraz kilo alınca daha büyük gösteririm..

Bence düzensiz bir biçimde kilo almamalısın,sonra engel olamazsın.Bir doktora başvur derim ben.. Doktorun gözetiminde kilo alırsan daha sağlıklı olur

Bence düzensiz bir biçimde kilo almamalısın,sonra engel olamazsın.Bir doktora başvur derim ben.. Doktorun gözetiminde kilo alırsan daha sağlıklı olur

bi kere gittim diyetisyene, ama ayda 1 kilo gibi komik rakamlarla karşılaştım, o kadar sabırlı olamıyorum ki.. kilo almam için çok abanmam gerekiyor sanırım yemeklere :)

Konuyla alakasız belki ama başka bi konunuzda 21 yaşında olduğnuzu söylemişsniz.

yalnızmı yaşıyorsun.ailenle kalıyorsan birmüddet sana sürekli yiyecek getirmelerini,kendinin üşendiğini yardım istediğini söyle..elbette anlayışla karşılayacaklardır...

ay kuzummm kıyamam ben sana yaaa ben de aynı dertten muzdaribim... ergenlik cagımdan beri zayıfım hiç normal biri olamadım.. benim de sorunum senle aynı yiyemiyorum.... üşengeçlik de değil de içim almıyor yiyemiyorum

24 yasındayım ama herkes beni coluk cocuk sanıyor... liseliyim sanıyor bir de ben evlencem seneye düğünüm var düşün eş adayım da 1.90 boyunda ve nerdeyse yakında 100 kilo olcak olan bir adam... gelinligin ve aşkıımın yanında kaybolcam kesin diyorum

en sonunda dayanamadım gecen ay diyestisyene gittim... verdigi listedekileri gorsennnn allahımmm hepsini yememe imkan yok yiyemiorum da zaten ki hepsiini yesem bile aynen dedigin gibi ayda 800 gr alsan sevincem dedi bana şokk oldumm

herkes evlenceksn biraz kilo al diyor o kadar kolaydı ya sanki saldım valla napalımm saglıgım yerimde olsun da en onemlisi o bu yaslarda daha cok takılırsın dıs gorunusune ama sonradan cok yanıcaksın bosuna heba etmişim uzulerek yıllarımı diye

dısarı cık bir bak ne insanlar var sokakta... ne kadınlar ne erkekler ama havaları forsları bin beş yüz kendilerine o kadar güveniyorlar ki herkes etraflarında pervane...

bu yaslarda senin gülen yüzünle etrafa ısık sacman lazım... kiloyu sunu bunu takıp da sakınnn sakınnn üzme kendini... bakımlı ol, temiz ol ve bol bol gül... hiç bişeyi takma kafana inan biraz daha büyüdükçe takıcak öle cok seyin olcak ki bu kadar erken baslama hayatı ciddiye almaya

yalnızmı yaşıyorsun.ailenle kalıyorsan birmüddet sana sürekli yiyecek getirmelerini,kendinin üşendiğini yardım istediğini söyle..elbette anlayışla karşılayacaklardır...

annemle yaşıyorum, o da çalışıyor malesef, ama evde olduğunda yemeği o hazırladığında daha çok yiyesim geliyor. bi de o görsün diye sanırım, çünkü o çok yakınıyor zayıflığımdan. onun gözüne soka soka yiyorum o zaman :)

ah canım benım yaa bende konunu okuyunca konu klilo yazmıssınyaa
eyvaaahh dedım heralde cok kılolu
ama okumaya devam edınce sorunun zayıflık oldugunu anladım
ben çırpındıgım halde kilo veremıyorum
sende bu dertten yanıyorsun
ALLAHIM neler var dunyada yarabbım

benımde boyum 1.60 kilom 65 ve cıldırmak uzereyım yaaa yeterrrrrrr
vermek ıstıyorum bu lanet yağlarııı
ard arda ıkı dogum yapınca yapıştı üstüme bu kilolar vee bır sene oldu ben hala yerımde sayıyorum bır ara verdım 2-3 kılo ama gerı aldım

bende tam tersıne bu yuzden nefret edıyroum kendımden.

giyidigim yakısmıyorr her yerımden bır yerım fırtlıyorrrr.....

...........
bu resimdeki güzeller güzeli senmisin ?çok merak ettım zayıflıgını daha dogrusu şikayet ettgın zayıflıgınıı
senın gıbı olabılmek ıcın neler vermezdım

Son düzenleme:
Öncelikle nasıl kilo alırım,kilo problemime nasıl çare bulurumdan çok hayatı erteleme konusunu halletmen lazım.Ben de aynen senin gibiydim.(Aynı yaşlardaymışız bi de)Ben kilo vermeye çalışıyordum kilom normal olmasına rağmen.Takıntı işte...Ama bu durum öyle bir hal almıştı ki yapmak istediklerimi,yapılması gerekenleri amacıma ulaştıktan sonra yapmak üzere ertelemeye başlamıştım.İnanır mısın bir ara ,30 derece yaz sıcağında yeşil kalın bir polarla geziyordum.Çünkü ancak zayıflayınca normal kıyafetleirn bana yakışacağını düşünüyordum.Aslında buna gezmek de denemez.Çünkü yine aynı problemden ötürü dışarı çıkmıyordum.Böyle böyle bu iş iyice vahim boyutlara ulaştı.Üniversiteye girmiştim fakat onu da erteledim,gitmedim.Bu 3 yılıma mal oldu.Dile kolay,koskoca 3 yıl...

Umarım sen de benim gibi olmazsın.Kilo problemini ya da herhangi başka bir takıntını hayatının odak noktası haline getirmekten,her şeyi ona bağlamaktan vazgeçmelisin.Çünkü çözüm bu değil .Öncelikle kendini sevmen gerekiyor.Her halinle...Sonra bütün o ertelediğin şeyleri kendini zorlaman gereksede yapacaksın.

Ben eski okulumu bırakıp yeni bir üniversiteye başladım .Başlarda çok zorlandım ama yapacak bir şey yok.Takıntılarım hala devam ediyor.Kilo takıntım eskisi gibi değil ama yeni takıntılarım var=)Takıntı bulma konusunda oldukça yetenekli olduğum için hiç boş kalmıyorum=)Ama hayatı da kaçırmıyorum artık.Olması gereken her şeyi olması gerektiği zamanda yaşamaya çalışıyorum.Sen de öyle yap.Bir sürü "keşke"lerin olmasın benim gibi:/

Son düzenleme:

ihtiyacımız olan azıcık gayret aslında canım :) keşke o kadar kolay olsa bu durumu takmamak ahh.. :) evet o özgüvenleri yüksek insanlara ben de çok özeniyorum, nerden buluyorlar bir bilsem..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…