Hayatim degisti.

Ne guzel demissiniz ihanet etmekten korkmayin diye. Sevdigi yemeyi yerken dahi onu rahatsiz etmekten korkuyorum. Asil yenmem gereken duygu bu galiba
Başınız sağolsun, Rabbim sabır versin
Daha çok taze acınız, kendinize biraz izin verin, çok iyi, çok neşeli olmak zorunda değilsiniz, inanın nefes aldıkça bir yerlerden tutunacaksınız hayata. Bu süreci kendinize haksızlık etmeden, gönlünüzce yasınızı tutarak geçirin. Annem ve kedim arka arkaya öldüğünde psikolojik destek almaya karar verdim ama sanırım doktorlar bizi yanlış anlıyor, bana ilaçlar verdi, on gün sersem gibi gezdim ve bunu doktora söyledim, maksadımız üzüntüye odaklanamaman, daha az düşünmen dedi, bir daha gitmedim, ilaçta almadım, ben onları unutmak istemiyorum ki dedim kendi kendime, çok uzun bir yas dönemi geçirdim hala kedimi kabullenmedi kalbimin bir yeri ama bundan şikayetçi değilim, demek ki hala sevebiliyorum. O dönem çalışmak, insanların içinde olmak bana iyi gelmişti bayılana kadar ağlamalarım geçti en azından. Şimdi on yılı devirdim, içimdeki sızıyla seviyorum onları ama yaşıyorum, yaşadıkça da unutmayacağım, asıl unutursam ölecekler gibi geliyor. Tekrar diyeceğim kendinize izin verin, anlayış gösterin

Herkeze selamlar. Ben 5 ay once esimi kaybettim kalp krizi. Aklima gelmeyen seyler basima geldi. Her turlu denedim insanlarla konusmadim konustum yuruyus yaptim bazen evden cikmadin bazen eve girmedim. Ama atlatamiyorum. Doktorda yapamayacagiz yardimci degilsin dedi de elimden geleni yapiyorum. Hatta duzenimi tamamen degistirdim. Ama onun varligi esyalarda koltukta filan degil aklimin icindeymis. Allah geç yasatsin ama belki benim durumumda olan tanidigi veya kendisi olan vardir nasil gecer bu durum diye tavsiyeler almaya geldim.
Başınız sagolsun. Mekani cennet olsun esinizin. Ben de esimi sizin gibi ani bir sekilde kaybettim. Görüntülü konustuk kapattik 15 dk sonra vefat etmis. Ölümün her türlüsü kötü ama böyle ani olmasi bambaska bir aci. Şok gibi bir sey. Benim o dönem düsündügüm tek sey "toparlanmam lazım"di. 2 kizim var ikisi de küçük ayaga kalkmaktan baska devam etmekten baska carem yoktu. Sadece benim gibi esini kaybedenlerle konusmak cok iyi geliyordu. Psikolojik yardim aldim kendime hedefler koydum vs. Ama ben sonradan fark ettim acimi yasayamamisim. Hep öteledim bir sey yokmus gibi davrandim. Bu da iyi bir sey degil tabiki. Size tavsiyem iyi bir psikolog bulun. Mutlaka yardimi olacaktir.

Çok yeni daha... Gerçekten çok üzüldüm ama yapabilecegimiz hiç bisey yok. Bende iki kardeşimi verdim toprağa zamandan başka ilaç yok. Hala ara ara aklima gelir aglarim ama Rabbim sevdi de erken aldi onları diyorum. Diğer tarafta hep beraber olucaz diyorum. Acinizi yasayin ben yasamadim daha da hasta oldum. Ağlayın rahatlayin. Dualar okuyun. Ama illede zaman illedr zaman

Başınız sagolsun. Mekani cennet olsun esinizin. Ben de esimi sizin gibi ani bir sekilde kaybettim. Görüntülü konustuk kapattik 15 dk sonra vefat etmis. Ölümün her türlüsü kötü ama böyle ani olmasi bambaska bir aci. Şok gibi bir sey. Benim o dönem düsündügüm tek sey "toparlanmam lazım"di. 2 kizim var ikisi de küçük ayaga kalkmaktan baska devam etmekten baska carem yoktu. Sadece benim gibi esini kaybedenlerle konusmak cok iyi geliyordu. Psikolojik yardim aldim kendime hedefler koydum vs. Ama ben sonradan fark ettim acimi yasayamamisim. Hep öteledim bir sey yokmus gibi davrandim. Bu da iyi bir sey degil tabiki. Size tavsiyem iyi bir psikolog bulun. Mutlaka yardimi olacaktir.
Sizinde basiniz sagolsun mekani cennet olsun insallah. Benim cocugum yok ama bende cevremde uzulen aglayanlari sakinlestirmeye calisiyorum tam tersi olmasi gerekirken. Napalim boyleymis bazen cokta fazla mudahale edemiyoruz olacaklara. Herseyin farkindayim inancimda sonsuz ama iste.

Çok yeni daha... Gerçekten çok üzüldüm ama yapabilecegimiz hiç bisey yok. Bende iki kardeşimi verdim toprağa zamandan başka ilaç yok. Hala ara ara aklima gelir aglarim ama Rabbim sevdi de erken aldi onları diyorum. Diğer tarafta hep beraber olucaz diyorum. Acinizi yasayin ben yasamadim daha da hasta oldum. Ağlayın rahatlayin. Dualar okuyun. Ama illede zaman illedr zaman
Basiniz sagolsun evet orada bulusacaz insallah

Daha çok taze acınız, kendinize biraz izin verin, çok iyi, çok neşeli olmak zorunda değilsiniz, inanın nefes aldıkça bir yerlerden tutunacaksınız hayata. Bu süreci kendinize haksızlık etmeden, gönlünüzce yasınızı tutarak geçirin. Annem ve kedim arka arkaya öldüğünde psikolojik destek almaya karar verdim ama sanırım doktorlar bizi yanlış anlıyor, bana ilaçlar verdi, on gün sersem gibi gezdim ve bunu doktora söyledim, maksadımız üzüntüye odaklanamaman, daha az düşünmen dedi, bir daha gitmedim, ilaçta almadım, ben onları unutmak istemiyorum ki dedim kendi kendime, çok uzun bir yas dönemi geçirdim hala kedimi kabullenmedi kalbimin bir yeri ama bundan şikayetçi değilim, demek ki hala sevebiliyorum. O dönem çalışmak, insanların içinde olmak bana iyi gelmişti bayılana kadar ağlamalarım geçti en azından. Şimdi on yılı devirdim, içimdeki sızıyla seviyorum onları ama yaşıyorum, yaşadıkça da unutmayacağım, asıl unutursam ölecekler gibi geliyor. Tekrar diyeceğim kendinize izin verin, anlayış gösterin
Bana sakinlestiriciler biraz iyi geliyor aslinda. Hep sucluluk duygusu tasiyorum bIseyler daha varmiydi onu 1 gun daha yasatabilmek icin diye yapabilirmiydim diye. Oradada isyan etmekten korkuyorum. Karmakarisik bir donem. Zamanla olacak diyorum kendi kendime sonra hesapliyorum o kadar vakit gecti biseyler oldu daha 5 6 ay gecmis cok uzun cok zor. Kim dardaysa Allah gonlune ferahlik versin herkesin hepimizin

Allah rahmet etsin. 5ay kısa bir süre. Evi değiştirmekle iyi yapmışsınız. Zamanla alışılıyor sanırım. Hepimizin ömrü belli. 1dk önce veya 1dk sonra olmaz. Sizin yapacağınız hiçbirşey yoktu. Kalbinizi ferah tutun , bol bol dua edin eşinize ve kendinize.

Allah eşinize rahmet eylesin size de sabrı cemil ihsan etsin, başınız sağolsun.

Eş, ebeveyn, evlat, kardeş gibi birinci derece yakınlarını kaybetmek insanda çok ciddi bir travma oluşturur.
Bu kaybı kabullenmenin çeşitli evreleri vardır.
İnkar
Öfke
Pazarlık
Depresyon
Kabulenme

Hangi evrenin ne kadar süreceği kişiden kişiye değişir. Kaybımızı kabullenmek ne kadar sürer? Bu süreç bizim mizacımız ve içinde bulunduğumuz şartlarla ilgili olduğu kadar kaybettiğimiz kişinin yaşı, ölümün şekli, zamanı vb faktörlerle de ilgilidir.

Muhtemelen siz, Pazarlık evresinden Depresyon evresine yeni geçiş yaptınız.
Kendinize biraz daha zaman verin.
Allah yar ve yardımcınız olsun.

Bana sakinlestiriciler biraz iyi geliyor aslinda. Hep sucluluk duygusu tasiyorum bIseyler daha varmiydi onu 1 gun daha yasatabilmek icin diye yapabilirmiydim diye. Oradada isyan etmekten korkuyorum. Karmakarisik bir donem. Zamanla olacak diyorum kendi kendime sonra hesapliyorum o kadar vakit gecti biseyler oldu daha 5 6 ay gecmis cok uzun cok zor. Kim dardaysa Allah gonlune ferahlik versin herkesin hepimizin
Kuzum ben yaşamsal olarak durumu kritik hasta eş dost ,akraba için hep şu duayı ederim;"Allah iki iyilikten birisini versin..ya kalksın ayağa bilinci yerinde hayatta olsun kendi yaşamını sürdürsün ya da Allah emanetini alsın. " Belki bir gün daha ,belki de on yıl daha yaşardı eşin..ama sevdiğin adam olarak değil ,her an acı çeken, günden güne eriyen birisi olarak yaşardı..o da çok zor kuzum..Eşin de öyle yaşamak istemezdi. Sanki sen bu süreci aşmayı beceremiyormuşsun gibi de suçlama kendini.. Eşinin birden vefatının senin için şok etkisi yaratması , yaşadığın şeyi kabullenmek için zamana ihtiyaç duyman kadar doğal birşey yok .Onunla geçen güzel anlarını düşün,onunla yapmaktan keyif aldığın şeyleri yap..içinde eşinin olduğu anılardan kaçma..hatta onun sevdiği bir yemeği yap fakire fukaraya dağıt,onların yanında sen de ye..daha o masada bile insanlarla güldüğünü hatta eşinin acısını gönlünde bir başka bölüme koyup o an başkasının bir derdine üzüldüğünü göreceksin. Hayata tekrar karışmaktan korkma kuzum...eminim sevdiğin adam da böyle isterdi. Huzur içinde yatsın Rahmetli..ne şanslı bir adammış ki onu böyle seven bir kadınla kesişmiş yolu..

Siz cok guzelsiniz. ❤

Oncelikle basiniz sagolsun kendinizi suclamayin.5 ay cok kisa bir sure ve ani ölum olunca cabuk toparlanamamissiniz.kendinizi gucsuz caresiz hissetmeyin yerinizde kim olsa ayni durumda olurdu.doktora gitmeye devam edin belki simdi degil ama zamanla tedavi iyi gelecektir size.acinizi icinize atmayin aglamak istiyorsaniz aglayin.hepimizin bu dunyadaki suresi belli demekki esinizinde zamani bu kadarmis.sabirli olun dualar okuyun zamanla allah o sabri verecektir size.

39 yasinda vefat etti ben 35 yasimdayim. Bu 2. Doktor. Calisabiliyorum evimde temizlik yapabiliyorum ama iyi kotu hicbisey hissetmiyorum.
Devastation diye bir film var yıkım diye esini kaybeden birini anlatıyor izleyin isterseniz .Kendinizi rahat bırakın çocuğunuz var mı Rabbim yardımcınız olsun

kaç yıldır evlisiniz yada tanışıyorsunuz bilmiyorum ama.
Beklenmedik bir şekilde kaybetmişsiniz eşinizi.
Normale dönmek için bu kadar çabalamak neden ?
Biraz sakin dingin yaşasanız hayatı.
Bazen akışına bırakmak en iyisidir.

Allah rahmet eylesin.🤲 Başınız sağ olsun, Rabbim sabrınızı arttırsın. Ama bana 5 ay kısa bir süre gibi geldi. Tam uygun bir benzetme olmasada insanlar boşanmada bile 3 ay tramvayı atamıyorlar kaldı ki siz sevdiğinizi, hayat arkadaşınızı aniden kaybetmişsiniz. Zaman yaralarınızı hafifletecektir diye düşünüyorum biraz daha sabır. Tekrar başınız sağ olsun.

Sizinde basiniz sagolsun mekani cennet olsun insallah. Benim cocugum yok ama bende cevremde uzulen aglayanlari sakinlestirmeye calisiyorum tam tersi olmasi gerekirken. Napalim boyleymis bazen cokta fazla mudahale edemiyoruz olacaklara. Herseyin farkindayim inancimda sonsuz ama iste
Ayni sekilde bana da etrafimdakiler daha cok uzuluyormus gibi geliyordu. Psikologa ilk "neden aglayamiyorum" diye gittim. Herkesin aciyla baş etme sekli farkliymis oyle demisti. Bir sure hicbir sey olmamis gibi dusunerek baş ettim sanirim. Bol bol dua ederdim bizden haberdar oldugunu dusunmek icimi rahatlatirdi. Diger arkadaslarin da dediği gibi hemen iyi olmak zorunda degilsin tabiki zorlanacaksin zaman her şeyin ilaci. Aci hic gecmiyor ama alışıyorsun.

Başınız sağolsun canım . Evlat acısı zordur derler ya bu lafta degilmiş ; gerçekten rabbim kimselerin başına vermesin ... Dört yıl oldu yeni yeni toparladım kendimi zaten ilk iki yılı sürekli ağlayarak geçirdim dışarı sadece mezarına gitmek için çıkardım evime kelebek girse yavrum geldi der günlerce ağlardım... Sizi çok iyi anlıyorum psikolojik destek de aldim ama onlar da size ya ilaç verip uyuşturuyor ya da dine getiriyor takdiri ilahiye bağlıyorlar çünkü başka telkini yok yakın kaybetme acısının .... Ne zaman geçecek derdim allahım tek evladını kaybeden ben degildim oysa ki ... Yaşadığınız hissettiklertiniz çok normal bir yil geçip hala hiç acınız azalmıyor hatta artıyorsa destek almanızı öneririm . Tekrar başınız sağolsun... Yakınını kaybeden ne ilk ne tekiz canım o kadar çokuz ki aslında azrailin uğramadıgı ev yoktur ...

Keşke ecel geldiğinde sevdiklerimizi yaşatacak gücümüz olsaydı... Kendinizi böyle suçlamayın bu elinizde olan bir durum değil. Zamanla alışacaksınız, zamanla kabulleneceksiniz, ne isyankarsınız ne de suçlu Rabbim bunu biliyor, sadece canı yanmış bir kulsunuz, onun merhameti bizi anlar diye ümit ediyorum🙏 Yüklenmeyin kendinize, zamanı da boşverin kaç ay geçtiği hiç mühim değil, ne zaman kendinizi iyi hissederseniz o zaman döneceksiniz normal halinize, çabuk olmak için bir mecburiyetiniz yok, sadece kendinizi yemeyin, hastalıklar büyük üzüntülerle gelir hep, özellikle şu salgın zamanında kendinize dikkat edin, ferahlıklar gelecek inanın. Dualarım, kalbim sizinle hiç tanımıyorum ama içim sıcacık size yazarken çok daralırsanız uğrayın buraya bir sürü kadınız birbirimizin yaralarını saran, kendinize çok dikkat edin🌷

Back
X