- Konu Sahibi papatyaaa00
-
benden sana tavsiye konuyla alakalı yapman gereken tek şey istihareye yatman.Çünkü yanlış bir karar verebilirsin. AYrılarak da, Ayrılmayarak da.. Burda herhangi birinin yorumundan etkilenip bişeylerde yapabilirsin.. ne sen günaha gir ne bizleri günaha sok... muhakkak bir bilene sor bilmiyorsan da istihareyi.. AH almak istemiyorum dedin ya, en güzeli bırak sana yolunu Allah göstersin...
bence çokda fazla sevmıyorsun sevsen o kadarda irdelemessınız
bu kadar eleştirdigin biriyle nasıl ömür boyu yaşıycaksın ya dügünü uzat yada kendını ıyı test et
aşık olmanda şart degıl evlenmen için iyi biri oluşu,sana sadık oluşu deger verişide bazı şeylerin üstünü örter diye düşünüyorum
ama sende demekkı yeterınce örtmedıgıne göre bence iyi düşün kılık kıyafetını saçını degiştirisin yemek yiyişini nebılıyım harahetlerini degiştirebılırsın
ben şuan biriyle çıkıyorum asla bakmam dedigim bir tip ama tanıdıkça onu sevdım ve giyim tarzını saçını degiştirdim
mesela genel kültürü benı etkıler sesi bakışı şuan daha farklı bakıyorum ona eskıden yanyana gelemzdım
bazı şeyler senınde elınde yanı
ama sankı sana bu adam itici gelıyor baya gibi bahsetmişsin ozaman evlenmeden ıkı kere düşün
Canım merhaba..
Benzer bir konu benim başıma geldi. 3 ay konuşarak anlaşmış, sonra da nişanlanmıştık. Mantık evliliği fikriydi benimki de. Okulum bitti, işime başlayacağım, bir iki yılda da evlenir çocuk yaparım diyordum. Ama sonra anladım ki bu işler böyle yürümüyormuş.
Nişanlım da mesleğini eline almış, iyi niyetli, çok iyi arkadaş olacak biriydi. Sandım ki bunlar onu iyi bir hayat arkadaşı da yapar. Fakat fark ettim ki bunlar yetersiz kalıyor karşındaki insana tahammül edemeyince, onun yaptıklarını onaylamayıp beğenmedikçe. Sonra nişanlılığı bitirdim ve hayatıma devam etme yolunu seçtim.
Bitirince ne olduğunu da söyleyeyim. Toplumda nişanlılığı bozmak yemin bozmak gibi bir şey. Annemin arkadaşları "Neden yaptın iyi çocuktu" vs diye üzerime geldiler, her arkadaşım neden bitti diye sordu. Ama sonra bunlar da azaldı. Yoluma devam ediyorum.
Hiç pişman değilim. Az daha hayatımı daha da çıkmaza sokacaktım. Elde çocukla baba evine dönmek de vardı. Allah'ıma çok şükür doğru yolu gördüm, kararımın arkasında durdum.
cevapladığınız için tşk ederim.telefonda konuşurken çok seviyorum ses tonu düşünceleri hayata bakış açısı bana karşı tutumu.ama gel gör ki yüz yüze gelince içimde bişeyler oluyo.
Bence burda kimse sana şöyle yap böyle yap demez demiyor da zaten herkes bence diyor , karar yine sana kalıyor ve sende zaten kararsız olduğun için soruyorsun. sıkıntını okurken aklıma tek gelen cevap neden istihare yapmıyor ki? oldu bize değil bizi yaradana danışmak daaha mantıklı bence dinimizde yeri olan birşey hurafe değil.İstihare nedir ve istihare namazı nasıl kılınır?
CEVAP
İstihare, bir işin hakkında hayırlı olup olmadığını anlamak için abdest alıp iki rekât namaz kıldıktan sonra bu husustaki duayı okuyarak o işle ilgili rüya görmek üzere uykuya yatmaktır.Yapılacak her iş için istihare yapmak sünnettir ve mübarektir. Fakat istihare yaptıktan sonra, o işin yapılmasını veya yapılmamasını gösteren bir şeyin, uykuda veya rüyada yahut uyanık iken görünmesi şart değildir. İstihareden sonra, kalbine bakmak lazımdır. O işi yapmak arzusu, eskisinden daha çok olmuş ise, o işi yapmayı gösterir. Eğer arzu, çoğalmamış ve eskisinden daha da azalmamış ise, yine yasak olmaz. Böyle olunca, yapmak arzusu artıncıya kadar, istihareleri tekrar tekrar yapmalıdır. İstihareler yediye kadar tekrar olunur. İstihareden sonra, o işi yapmak arzusunun azaldığı anlaşılırsa, o işin yapılmamasını gösterir. benim tavsiyem budur arkadaşım
evet özlerim sanki.ama hiç yokluğunu hissettirmiyo çok düşüyo üzerime belki de biraz kendini geri çekmemesinden olabilir mi?herşey uyumlu değil ailelerde pek uyuşmadı bi da bir diğer sorun...
tşk ederim.istihareyede yattım ama karışık renkler gördüm ayırt edemedim.ama başka bir gün rüyamda nişanlımla babaanneme gidiyorduk.babannem vefat etti.yazın.yokuş yukarı beni nişanlım iterek çıkıyodu.ben sanki tekerlekli sandelyede gibiydim.sonra oradan dönüyo oluyoruz.ama bu sefer niaşnlım yok yanımda yokuş yukarı çıkarken takılıyorum geri düşüyorum.yolumu sapıtıyorum sonra karanlık yağmur falan öyle bi rüya gördüm neye çıkar bilmiyorum..
yokuş yukarı çıkarken takılıyorum geri düşüyorum.yolumu sapıtıyorum
ayyyy çooooooook güzel anlatmılşsınız
Aaaaa bir bakmışsın evlendiginde,eşin yanında gaz çıkarmış,sen dogum yapmışsın memeler sarkmış,göbek bir yerde kalça bir yerde
özellikle buna bayıldım ve katılıyorum size
konu sahibesi arkadşaım senin sorununa gelince
öncelikle rabbim yardımcın olsun ve seni feraha eriştirsin
bende 6 aylık nişanlı biri olarak yazıyorum snein gibi
bizdede nişanlımla görünüş olarak, herkes beni çok beğenir ama nişanlım içinde boylu poslu aslan gibi derler
mesela bazen banada oluyor aa ben buna nasıl evet dedim diye falan ama sonra bakıyorum içim ısınıyor...
heşey dış görünüş değil...taniki elektrik alacaksın vs ama evlenince zaten elektreiğin esi kalmıyor herley rolantiye giriyor...
sen bende önce kendini sorgula...ne istiyorsun veya istemiyorsun diye...
mesela nişanımıda gözüme çooook yakışıklı gelmişti aşık olmuştum ama arada bir iğğğ diyorumbende ne yyalan ama yapar mıyım diye sorgulamıyorum açıkçası..
herkesin sevdiği kendine güzel bence...
sen çok takılma evlilikte yakışıklılık bir yere kadar vallahi...
sonra bir kazan balla yenilmez diye bir atasözü var...
eli ekmek tutuyorsa,iyi ise bunlar daha önemli benim için...
yakışıklı erkeğin takıntısı çok olur deler doğru
hoş zamanımıda kadınlara yeter ki erkek olsun farketmiyor maalesef ama
dediğim gibi seni anlıyorum ve yardımcın olsun allahım
Güzel bir gülü, güzel bir geceyi, güzel bir dostu herkes ister. Önemli olan gülü dikeniyle, geceyi gizemiyle, dostu tüm derdiyle sevebilmektir. Şemsi Tebrizi
Şu gördüğün rüyadan daha aydınlatıcı birşey yok aslında.Karışık gördüm dediğin renkleri de yazsaydın sana daha net açıklama yapardım Papatya.....
Başka zamanda gördüğün rüya içinde bulunduğun sıkıntıları ve çıkar yolu öyle güzel göstermiş sana.Rüyada görülen ana baba nene dede hayırlı işlerin ilerlemesinde sana yol gösterici olarak nitelendirilir.
Rüyalar, insanlara manevî alemlere pencereler açan bir gerçektir ki,şu an babaannen ebediyette asıl manevi dünyasında.Yani bu işin yaşanılan kısmından çok sana maneviyatı hatırlaman gerektiğinin işareti.
Nişanlının seni yokuşta iterek sana destek olması bu hayatta en büyük destekçinin olacağı, iyi kötü gününde hep yanında olacağının işaretidir.
Dönüşte nişanlının yanında olmayışı ise senin büyük bir yalnızlığa düşeceğinin ve verdiğin kararın seni ve karşındaki insanları üzeceğinin işareti.
Amacım seni vereceğin kararda etkilemek değil ama rüyan içinde bulunduğun durumu tekrar söylemek gerekirse gerçekten çok güzel anlatmış.
Nişanlının sadece kusurlarını görerek ayrılma kararı alsam mı almasam mı düşüncelerinin içinde sana ışık olacak şu cümlelerine dikkat et.
İnsanın alımlı güzel yakışıklı cezbedici olması gelip geçici.Sana birilerinin sen olduğun için değer vermesi kadar güzel ne olabilir.
Nişanlın olmadan içinde bulunduğun durumdan çıkamıyorsun,onsuz tökezleyip düşüyorsun,çıkmak istediğin yokuşu bir türlü çıkamıyor sürekli geri aşağı kayıyorsun.Kaderinin yol ayrımında sana gösterilen bu güzel ve anlam ifade eden rüyayı bir kez daha düşün ona göre hayatına yön ver derim.
Nişanlın şu hayatta ki en büyük destekçin.
Bir mesajında babanla 5 yıldır konuşmadığını,ve etrafında ki insanlara nişanlın dan ayrılma düşünceni söylediğinde seni ayıpladıklarını okumuştum.
O zaman bu kadar kendine dert etmenin anlamı ne canım.Sana destek oluyor seni seviyor sevgisini belli ediyorsa yeri geldiğinde kocan,sırdaşın,dert ortağın,başını yaslayacağın omuzun,baban,kardeşin oluyorsa olabilecekse sen daha ne kusuru arıyorsun.
Nişanlın dan ayrılırsan(rüyana göre)buna en çok yine sen ve ailen üzülecek karşı taraf üzülse de belki atlatırlar ama sen bunun yükünü çok uzun bir süre çekersin.Çünkü karanlık çıkmaz sokaklara yağmur ise (bereket olsa da)senin rüyana göre sıkıntıların büyüyeceğine ve (yağmurda sürekli yağmadığından toprağın ihtiyacı olduğunda ona koştuğundan)üzüntülerinin sıkıntı ve kederinin bazı zamanlarda seni tekrar tekrar bulacağının işaretidir.
Yolun ucunun nereye varacağını düşünmek beyhude bir çabadan ibarettir. Sen sadece atacağın ilk adımı düşünmekle yükümlüsün. Gerisi zaten kendiliğinden gelir....Şemsi Tebrizi
- Alem-i Misal’de seyahat etmekle meşhur olmuş Muhyiddin ibn Arabî, alem-i misale çıkmanın ilk basamağı rüyalardan geçer, demektedir. Demek ki, doğru rüyalar görecek kadar hayatını istikametle geçirenler, rüya yoluyla misal aleminden haber alabilirler.
Âlem-i misâl, ruhlar âlemi ile cisim âlemi arasındaki geçiş âlemidir
İstihareye yattıktan sonraki gördüğün bu rüya ile bir kez daha düşünmeni içinde azıcıkta olsa sevgi kırıntıları varsa kendine ve karşına zaman tanımanı tavsiye ederim.
Nişanlının hangi kusurlarını beğenmiyorsun mesela yazarsan seni bu kadar etkilemeye çalışmayız yada çalışmam belki canım.Sonuçta seni etki altında bırakıp bunun vebalini almak istemem.
Senden ricam,
*Nişanlının hangi kusurlarını beğenmiyorsun,
*Ona karşı en başından beri hiç istek yada heyecan duymadın mı,
*Onda ki kusurları ne zaman ve hangi sebeple görmeye başladın,
*Ne kadar zamandır nişanlısınız,
*Hiç aynı ortamı yalnız paylaştınız mı,
*Ona karşı bu ortamlarda elini tutma öpme gibi hislerin oluşmadı mı,
*Arayıp sormadığın da hiç aklına geldi mi,
*Özledin mi,yada özlediğini hissettiğin anlar oldu mu,
*Ne kadar zamandır nişanlısınız
*Daha önce sorunlarla uğraşmaktan dolayı fark edemediğim şeyleri görmeye başladım derken,daha önce ne gibi sorunlarla uğraştın???????
Bu sorularıma cevap verirsen belki konuna farklı bir pencereden bakabilirim.
Yoksa şu anlattığın duruma göre aşk duymasan da sevginin olduğunu söylediğin,beni seviyor değer veriyor dediğin kusurlarını görmeye başladığını hissettiği anda bile sana saygısızlık yapmayan biri ile ayrılık düşüncesini aklına getirdiğinden dolayı ben kusuru sende buluyorum ablacım.
nedense bu tarz konularda adamlar hep iyi anlayışlı efendi seven sayan adamlar oluyor yani şöyle dövse sövse aldatsa birden aşık olacakmışsın gibi geldi bana çünkü ne zaman eşim nişanlım vs.. çok iyi ama sevemiyorum diye konu görsem bu gelir aklıma demek ki bazı kadınlar darp edilmekten hoşlanıyor diye düşünürüm çünkü hiç kocamı sevemiyorum üstelik dövüyor da diye bir konu görmedim.
İnsan beğenmediğini sevmez bence.
Bu önemli bir sorun,beğenmediğin birisiyle nasıl her gece uyuyacaksın?Her sabah onun yüzünü görmeye nasıl katlanacaksın?Ve cinselliği nasıl yaşayacaksın?
İyi düşün bence.Nişan atmak dünyanın sonu mu?Biteceğini bile bile evliliğe başlama bence.
Haksızmıyım canım yani,
Eşimle ilk tanıştığımızda saçlarında ak yoktu,bu kadar rahat değildi bana karşı daha aşk doluydu ne dersem tamam derdi önem verir aramasam kızardı çalışırken mesai kalsam ne işin var o kadar erkeğin içinde sana güveniyorum onlara güvenmiyorum derdi :)
Gözüme daha yakışıklı çekici cezbedici gözükürdü kargaya yavrusu şahin misalianam en yakışıklı kocayı ben kaptım derdim..
Eeee şimdi,valla bazen gülmesine gıcık oluyorum bazen sakalına..An oluyor kesme sakalını böyle daha yakışıklısın diyorum bazen hadi bir gül gülüşünü özledim diyorum.İzin almadan sağa sola giderim neden kızmadın desem canım sana güveniyorum etraf sana birşey yapamaz der.Kıskansa üüüf derim.
Ben mi nasılım 1.70 boyunda 58 kilo iken şimdi 75 kiloyum.Ama sporumu bırakmadığım için kalça göbek sarkan meme(maşallah diyim)olmasa da balık etli oldum çıktım.Oda bazen konuşmama kızar basen tutarsız davranmama şunu giyme böyle konuşma der.En beğendiği yemeği bazen beğenmez bazen benle kafa bulur dalga geçer.
Bunlar olmasa zaten hayat geçmez ki.....
(Özelim mözelim kalmadı anlattıklarımla)Bir sabah (ay ayıp olacak ama) eşim ve çocuklarım erken kalktılar bana kahvaltı hazırlamışlar koştur koştur yanıma gelip hayatım annee haydi sofra hazır kalk dediler.Bende mır mır azıcık daha derken oğlum yorganın altına girdi.Ayy oda ne eşim elimden tuttu zorla kadırmaya çalışıyor kızım gıdıklıyor falan ben bir zooort demezmiyimdaha 3 yaşındaki oğlum yorganın altından kafayı çıkarıp anne dıldırım düştü (yıldırım) demezmi rengim falan attı..(şu an bile kahkahalarla gülüyorum halime)ağlayacak duruma geldim yani eşimden 13 yıllık evli olmama rağmen bir utandım bir utandım kızımın karnı yarılacak gülmekten eşim ilk etapta bir baktı sonra bastı kahkahayı ve şu cümleler döküldü ağzından..''hayatım be birde ....daydın
Yok ya böyle bişe olamaz hepimiz gülerken bende eşime hep senmi yapacan al bende yaptım işte derken kahkahalarla gülüyorduk.
Düşün şimdi sevgili nişanlı ilk evli olduğun zamanları..Kim yapabilir bunu yada bu kadar rahat olunur bazı şeyler sıradanlaşırken bazılarının yerini heyecan alıyor.Ve o bitti dediğimiz aşk evlatlarla tekrar alevleniyor.
Kızarım bazen eşime olurda bir laf arasında bana kurban ol derim.Sana ne kurban olacam lan çocuklarıma olurum der.Olayı büyütsem iş kavgaya dönüşecek.Ne diyorum doğru canım ya ha ben ha evlatlar nasılsa bende çıktı diyorum.
Çizgimi herşeyimi bozdum kız Papatya senin yüzünden.Oysa ben bu tür konuları böyle aleni konuşmazdım ya hu :)
Demem o ki Aşk sevgiye,beraberlik evliliğe sevgi saygı ve alışkanlığa dönüşür.Aşk biter ama diğerlerini yakalamışsa insan düşe kalka ama rayında gider.
Bunu artık aşk doktoru diye tabir edilen insanlarda söylüyor.Bir evlilikte kavga yoksa bazı şeyler bitmiştir.
Annem hep der...
''Tıngıraşmadık kap,ayağa değmedik daş olmaz'' diye..Doğru değilmi.Hangi evlilikte sorunsuz kavgasız uzun yıllar var ki...
Nişanlının olmadığı bir hayatı düşünsene? Sence nasıl olurdu?
bi yöne iyi olurdu kafam rahat içimdeki vesveselerden kurtulmuş,babamın sıkıntısı gitmiş olurdu(nişanlımın ailesi yüzünden pek istemiyor gibide).bi yöne çok kötü olurdu beni anlayan arayan soran ilgilenen bir insanı kaybetmiş olurdum.onunla en çok dertleşmeyi seviyorum dert ortağımı kaybetmiş büyük bir boşlukta olurdum.yaşananlar sözler hayaller.kısacası kalbime ağır bir yük daha binerdi...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?