- Konu Sahibi papatyaaa00
-
Sevdenurum teşekkür ederim canım
Konu sahibi arkadaşım,ablacım
Bir gül kadar güzel ol; ama dikeni kadar zalim olma. Birine öyle bir söz söyle ki, ya yaşat ya da öldür; ama asla yaralı bırakma.
Şemsi Tebrizi
Ben 13 yıllık evliyim,eşimle ilk zamanlarımızı düşünüyorum da aşıktım,çok begenirdim,o bana ''sana öyle bir sarılasım varki şuramı(kalbini gösterip)yarıp seni içine sokasım var ''derdi
Şimdi mi bana hiç kurmaz öyle cümleler,bazen aşkım bazen kadınım bazende lan yavrum der
Normal şartlarda biri bana lan dese tepkimi koyarım ama eşim espirili konuşur anlarım(demesi hoşmu degil ama o benim eşim aşık degilsemde vazgeçilmezim,diger yarım,evlatlarımın babası,evimin diregi,canımıniçi,evliligimin ilk yıllarındaki iki kişilik birlikteligimiz son zamanlarında da aynı olacak evlatlarım gidecek bir yine başbaşa kalacagız)
İlk birlikteliklerde(bu tüm evli çiftler için geçerli bana göre)nişanlılık evlilik aşamasında giyim kuşam bakım konuşma oturma hal hareket insan herşeye dikkat eder
Aaaaa bir bakmışsın evlendiginde,eşin yanında gaz çıkarmış,sen dogum yapmışsın memeler sarkmış,göbek bir yerde kalça bir yerde
İşte böyle zamanlarda EŞİNİ sevebilmektir önemli olan,çünkü şu an senin nişanlında begenmedigin bazı şeyler yarın sana pozitif yansırken senin bazı hal hareket durumun eşini rahatsız edebilir
Ben onda birşeyler buluyorum diyorsan dügünü erteleyip kendine biraz daha zaman tanıyabilirsin
Hüzün taze tutar aşk yarasını. Yaramdan da hoşum, yârimden de...
Şemzi Tebrizi
Maşallah size! Benim sevdicek de şimdiden başladı lan demeye "çok seviyorum lan seni" gibi gel de kızO sarılma cümlesini de hep söyler inş bizim de sizin ki gibi nice senelerimiz olur, okuyunca yazmadan edemedim:26:
Evlilik çok ciddi bi'karar bence kafada soru işaretleriyle olmaz:44:
Hepimize maşAllah nazar degmesin canım
Lan lun diyorlar ne yapalım,sevsinler,sahip çıksınlar iyi günümüzde kötü günümüzde omuzları başımızın altında olsun da varsınlar arada lan da desinler kız desinler yeri gelir hanım oluruz yeri gelir avrat eee bazen bende özellikle sinir olmuşsam heriff herif ömrümü yedin derim
Önemli olan kalplerinde tek olabilmek
Rabbim,bizlere otuz kırk yıllık evlilikler görmek nasip etsin
Hep böyle mutlumuyduk hayır
Yeri geldi birbirmizi yedik,kapıları çarptık,agladık,üzüldük ama sonunda özür dilemesini bildik
Ayrı kaldıgımız anlarda degerimizi anladık ilk gördügümüzde kusurlarımızla birbirimizi kabul etmeyi ögrendik
Kusur varsada Allahtan,(bazılarını kendilerini çirkinleştirmek için ellerinden geleni yapar onlar meclisten dışarı)sonradan olmayacagının garantisi yok,bu sadece karşısı için degil bizim içinde geçerli
Mesela ben evlendigimde 58 kilo idimiki dogumdan sonra 58 kilom oldu 75eee bazen derim lan sen beni begenmiyonmu,yok be yavrum begeniyorum ama hani 3-5 ilo versen tadından yenmezsin der
Bereket boydan kurtarıyorum da belli etmiyorum o kadar
Şimdi diyete başladım sporda yapıyorum 2 kilo gitti bile
Sözün özü kusur kadı kızında da olur misali bu kusurlar kişiyi çok rahatsız etmeyecekse güzellik yakışıklılık gelip geçici daim olan sevgi saygı sadakat
Kalbim acidi okurken cok zor bir durum
Fiziksel olarak begenmiyorum dediginiz sey Askin olmadigini gosterir
Ask gercekten bircok olumsuzu olumlu kilar
Sanirim baska olumlu ozellikleri asksizligi birsure kapatmis
Ancak is evlilige gelince kalbiniz engelliyor sizi
Bir nevi beynin mantigin okeyleyip kalbin hayir demesi
Suanki aglayislariniz ilerde boylesinide bulamazsan korkusu olabilir mi
En iyi karar imzadan once alacaginiz karardir
Soylemesi aci fakat bircok arkadasim
Nasil olsa alisirim belki severim diyerek yatigi evlilikleri bitirdi
Emin olun mutlu bir evliligi ayakta tutan iki sey ask ve sevgi
Allah yardimciniz olsun
Konu, içeriği nedeniyle ilgili başlığa taşınmıştır.
Aslında yaşadığımız kötü olaylar kriterlerimizi etkilememeli bu konudan bunu çok iyi anladım. Belli ki dış görünüşe önem veriyorsunuz olmasa da olur diyen insanlardan değilsiniz. Yaşadığınız kötü olayın üstüne böyle bir karar almışsınız üzülmeyin ertelemeye çalışın düğünü elinizden geldiğince direk bunu bahane etmemelisiniz tabi ama soğuk davranarak, başka bahanelerle bitirebilirsiniz.
Düşününce aynı şey size yapılsa çok kırılırsınız tabi ama bu da bize verilmiş tek bir hayat, uzun bir ömür beraber geçirilecek. Mesela evlenince başka çiftlere bakıp özenecekseniz, o tam huzuru bulamayacaksanız bu evlilik işkence olur şu an yapılabilecek en mantıklı şey düğünü ertelemek.
Bir gül kadar güzel ol; ama dikeni kadar zalim olma. Birine öyle bir söz söyle ki, ya yaşat ya da öldür; ama asla yaralı bırakma.
Şemsi Tebrizi
Ben 13 yıllık evliyim,eşimle ilk zamanlarımızı düşünüyorum da aşıktım,çok begenirdim,o bana ''sana öyle bir sarılasım varki şuramı(kalbini gösterip)yarıp seni içine sokasım var ''derdi
Şimdi mi bana hiç kurmaz öyle cümleler,bazen aşkım bazen kadınım bazende lan yavrum der
Normal şartlarda biri bana lan dese tepkimi koyarım ama eşim espirili konuşur anlarım(demesi hoşmu degil ama o benim eşim aşık degilsemde vazgeçilmezim,diger yarım,evlatlarımın babası,evimin diregi,canımıniçi,evliligimin ilk yıllarındaki iki kişilik birlikteligimiz son zamanlarında da aynı olacak evlatlarım gidecek bir yine başbaşa kalacagız)
İlk birlikteliklerde(bu tüm evli çiftler için geçerli bana göre)nişanlılık evlilik aşamasında giyim kuşam bakım konuşma oturma hal hareket insan herşeye dikkat eder
Aaaaa bir bakmışsın evlendiginde,eşin yanında gaz çıkarmış,sen dogum yapmışsın memeler sarkmış,göbek bir yerde kalça bir yerde
İşte böyle zamanlarda EŞİNİ sevebilmektir önemli olan,çünkü şu an senin nişanlında begenmedigin bazı şeyler yarın sana pozitif yansırken senin bazı hal hareket durumun eşini rahatsız edebilir
Ben onda birşeyler buluyorum diyorsan dügünü erteleyip kendine biraz daha zaman tanıyabilirsin
Şemzi Tebrizi
tşk ederim.evet bazen çok heyecanlanıyorum.ama bazen hiç umursamıyorum.acaba ben daha önce bu duyguları yaşadığımdan dolayı hissetmiyorum mu artık.ya da hala eskide mi kaldı aklm acaba...ne biçim bi düğüm bu ya
arkadaşlar çok çaresizim.daha önce bi kaç konu paylaşmıştım.ama bu sorunum hepsini solladı geçti.uzun zamandır hiç huzurum yok arkadaşlar ben ne yapacağımı bilmiyorum.yarı görücü yarı konuşarak nişanlanmıştım.düğünüme 3 ay kaldı.nişanlım beni çok seviyor,ilgili,alakalı,beni mutlu edeceğine inandığım bir insan.her ne kadar nişanlılık döneminde sorunlar olsada halledilebilir diye düşünüyorum ama bu aralar hiç iyi değilim.gitmekle kalmak arasındayım bunun nedenide nişanlımı fiziksel olarak beğenmediğimi farketmem.daha önce bunu önemsememiştim diğer sorunlarla uğraşmaktan üzerinde durmamıştım.şu an ne yapacağımı bilmiyorum.onu görünce hiç heyecanlanmıyorum.sürekli oturuşuna kalkışına giyimine falan karışıp duruyorum.bunu artık o da farketti.birşey diyemedim.çok büyük bir aşk yok ama seviyorum.sevsem böyle olmazdı diyor bi ses içimden.bi ses hayır takılma tipine sonra düzelir alışır beğenirsin diyo.böyle seveni bulamazsın diyor.arkadaşlar ne yapmam doğru olur bana yol gösterin içim daralıyor çok huzursuzum.onuda kendimide mutsuz etmek istemiyorum.ama bunu ona nasıl derim böyle bişeyden nasıl ayrılırım bu yakışmaz ki.ama bu beğenmemek içimdeki acı beni öldürecek.Allahım bu nasıl bir derttir.
''Sustum.......Artık gönül hakkında bir şey söylemeyeceğim.......
Çünkü; gönlün vasıflarını saysam, aklın almaz, gönül senin düşüncene sığmaz.''
Der Mevlana
Herşey görsellik midir,AŞK mıdır
Aşk ilk heyecan ilk dokunuş ilk görüşteki kalbin sızısıdır,zamanla sevgi ve saygıya dönüşür
Önceleri hissettigin duyguları şu an karşındaki insana hissetmiyorsan diyecegim ama kararsızım,aklım ve kalbim arasında kaldım,ayrılma düşüncesi beni aglatmaya yetiyor diyorsun
Şöyle bir bak nişanlına,eksileri artıları koy bir kenara şimdilik degil ömürlük düşün bazı şeyleri
Takıldıgın şeyler nedir mesela kaşımı egri,gözümü kör,etraftaki insanları hepsimi çirkin gözü ile bakıyorlar ona,aynada kendine bak çokmu güzelsin sana kimse hayır diyemez mi mesele
Diyelim ki öyle bu kişi seni seviyorsa hayat geçmezmi onunl sen daha iyilerine mi layıksın,malesef geçenlerde bir konuda yazmıştık,Şimdi sen Kaderinin yol ayrımında Kazaya dogru yol almaya başlamışsın canım
Her yakışıklı vazgeçilmez sandıgın erkeklerin neler yaptıgını okuyor görüyor duyuyorsundur,bu adam sana sahip çıkmazmı,jestler yapmazmı,bazı kusurlarını güzel olan yanları ile kapatmazmı
Çok güzel olabilirsin,yarın kaza geçirip çok çirkinde olabilirsin,o zaman nişanlın seni bırakacak olsa agrına gitmezmi,üzülmez hayata küsmezmisin mesela
Sana saygısı sevgisi varsa senin içinde zerre-i miskal kadar ışık yanıyorsa ona karşı bence sarıl ona derim,bu zamanda sevgili saygılı insan eş bulmak zor
Ha yok çok itici ben nişanlandıgımdan beri elini hiç tutmadım öpmedim dokunmadım dokunmaktan tiksiniyorum onu asla arzulamadım(!)diyorsan bu kadar neden uzattın,yol yakınken dönmek insana acılarını daha çabuk unutturur,
İşin içinde aileler var kayınvalide adayımla iyi geçiniyorum ailem iyi anlaşıyor ben mutlu olabilirim düşüncen varsa karşındakide bir kalp kırma derim
Ve son olarak yine Mevlana der ki,
''Gönlünde olanı benden gizleme ki benim gönlümdeki de ortaya çıksın ... ''
Bu işin sonu olmayacaksa kulak ver erenlerin sultanına
VESSELAM
İçindeki sıkıntılardan bin an önce kurtulman dileklerimle
Çok doğru söylemiş.
Şimdi sen onu yatakta yeni uyanmış saçı başı dağılmış her insan gibi gözleri çapaklı göreceksin; mesela o an ne hissedersin -ıyy mı yoksa -uyanmış mı benim sevgilim dur bi'öpeyim mi?
Evlenince değiştiririm giyimini, tarzını vs.diyeceksen hiç evlenme. Nitekim bi'kuklayla evlenmiyoruz ki hep bizim istediğimiz olsun.
Emin ol şuan senin onu beğenmediğini anlıyodur, çünkü bakışlardan çok kolay anlaşılabilecek bi'şey bu.
Bana kalırsa birine sonradan aşık olamazsın, zamanla çok seversin ama aşk olmaz bence. Büyük konuşmayım ama o aşkın çekimini yaşayamadığım biriyle tüm ömrüm boyunca aynı yastığı paylaşamam gibi geliyor.
çok yakışıklı olması gerekmiyor ama 'insanın içinin alması' diye bişey var
benim eski bir erkek arkadaşımla çıkmaya başladıgımızda hiç begenmiyordum, hiç yakınlaşmak istemiyordum
ama sonra 1 gün içinde her şey değişti, o bir günde aşık oluverdim
farklı birgün değildi ama sihir gibi bişeydi işte
yurda gelir gelmez feysbukta ilişki durumumu değiştirmiştim, ki çıkmayalı başlayalı bikaç hafta olmuştu
senin de başına böyle bişey gelse çok iyi olur
bir de ilişki süresinde iki taraf da güzelleşiyor, ben bunu gözlemledim
seninle olmak ona iyi gelecektir, belki görünüşü değişecektir
bence umutsuzluga kapılma
ben de şu an çok begendigim ama hiç anlaşamadıgım bri prensle beraberim benimki de akıl karı değil ama napiim dayanamıyorum ona
Şemsi Tebrizi
Şemzi Tebrizi
konu sahibesi arkadşaım senin sorununa gelince
öncelikle rabbim yardımcın olsun ve seni feraha eriştirsin
bende 6 aylık nişanlı biri olarak yazıyorum snein gibi
bizdede nişanlımla görünüş olarak, herkes beni çok beğenir ama nişanlım içinde boylu poslu aslan gibi derler
mesela bazen banada oluyor aa ben buna nasıl evet dedim diye falan ama sonra bakıyorum içim ısınıyor...
heşey dış görünüş değil...taniki elektrik alacaksın vs ama evlenince zaten elektreiğin esi kalmıyor herley rolantiye giriyor...
sen bende önce kendini sorgula...ne istiyorsun veya istemiyorsun diye...
mesela nişanımıda gözüme çooook yakışıklı gelmişti aşık olmuştum ama arada bir iğğğ diyorumbende ne yyalan ama yapar mıyım diye sorgulamıyorum açıkçası..
herkesin sevdiği kendine güzel bence...
sen çok takılma evlilikte yakışıklılık bir yere kadar vallahi...
sonra bir kazan balla yenilmez diye bir atasözü var...
eli ekmek tutuyorsa,iyi ise bunlar daha önemli benim için...
yakışıklı erkeğin takıntısı çok olur deler doğru
hoş zamanımıda kadınlara yeter ki erkek olsun farketmiyor maalesef ama
dediğim gibi seni anlıyorum ve yardımcın olsun allahım
Siz birbirinize her manada uyumlu musunuz.Ne bileyim bu kültür iş kariyer vs.. olabilir.Her şey tam mı.Aileler birbiri ile anlaşıyor vs.
Bazen herşeyin düzgün olması insanı rahatsız ediyor.Olaya çok farklı bir yerden girdim ama.Daha önce bir acı yaşamışsanız.Birden herşeyin çok düzgün ilerlemesi sizi problem aramaya itebilir.İşinde davranışında sevgisinde bulamadığınız o sorunu görünüşünde mi arıyorsunuz.Onsuz kalsanız onu özlermisiniz mesela:26:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?