hayatım dilimden çıkıcak bir kelimeye bağlı ve ne yapacağımı bilmiyorum.yardım edin..

Sevdenurum teşekkür ederim canım

Konu sahibi arkadaşım,ablacım

Bir gül kadar güzel ol; ama dikeni kadar zalim olma. Birine öyle bir söz söyle ki, ya yaşat ya da öldür; ama asla yaralı bırakma.
Şemsi Tebrizi

Ben 13 yıllık evliyim,eşimle ilk zamanlarımızı düşünüyorum da aşıktım,çok begenirdim,o bana ''sana öyle bir sarılasım varki şuramı(kalbini gösterip)yarıp seni içine sokasım var ''derdi
Şimdi mi bana hiç kurmaz öyle cümleler,bazen aşkım bazen kadınım bazende lan yavrum der
Normal şartlarda biri bana lan dese tepkimi koyarım ama eşim espirili konuşur anlarım(demesi hoşmu degil ama o benim eşim aşık degilsemde vazgeçilmezim,diger yarım,evlatlarımın babası,evimin diregi,canımıniçi,evliligimin ilk yıllarındaki iki kişilik birlikteligimiz son zamanlarında da aynı olacak evlatlarım gidecek bir yine başbaşa kalacagız)
İlk birlikteliklerde(bu tüm evli çiftler için geçerli bana göre)nişanlılık evlilik aşamasında giyim kuşam bakım konuşma oturma hal hareket insan herşeye dikkat eder
Aaaaa bir bakmışsın evlendiginde,eşin yanında gaz çıkarmış,sen dogum yapmışsın memeler sarkmış,göbek bir yerde kalça bir yerde
İşte böyle zamanlarda EŞİNİ sevebilmektir önemli olan,çünkü şu an senin nişanlında begenmedigin bazı şeyler yarın sana pozitif yansırken senin bazı hal hareket durumun eşini rahatsız edebilir

Ben onda birşeyler buluyorum diyorsan dügünü erteleyip kendine biraz daha zaman tanıyabilirsin

Hüzün taze tutar aşk yarasını. Yaramdan da hoşum, yârimden de...
Şemzi Tebrizi

Maşallah size! Benim sevdicek de şimdiden başladı lan demeye "çok seviyorum lan seni" gibi gel de kız O sarılma cümlesini de hep söyler inş bizim de sizin ki gibi nice senelerimiz olur, okuyunca yazmadan edemedim:26:

Evlilik çok ciddi bi'karar bence kafada soru işaretleriyle olmaz:44:

Hepimize maşAllah nazar degmesin canım
Lan lun diyorlar ne yapalım,sevsinler,sahip çıksınlar iyi günümüzde kötü günümüzde omuzları başımızın altında olsun da varsınlar arada lan da desinler kız desinler yeri gelir hanım oluruz yeri gelir avrateee bazen bende özellikle sinir olmuşsam heriff herif ömrümü yedin derim
Önemli olan kalplerinde tek olabilmek
Rabbim,bizlere otuz kırk yıllık evlilikler görmek nasip etsin

Hep böyle mutlumuyduk hayır
Yeri geldi birbirmizi yedik,kapıları çarptık,agladık,üzüldük ama sonunda özür dilemesini bildik
Ayrı kaldıgımız anlarda degerimizi anladık ilk gördügümüzde kusurlarımızla birbirimizi kabul etmeyi ögrendik
Kusur varsada Allahtan,(bazılarını kendilerini çirkinleştirmek için ellerinden geleni yapar onlar meclisten dışarı)sonradan olmayacagının garantisi yok,bu sadece karşısı için degil bizim içinde geçerli
Mesela ben evlendigimde 58 kilo idimiki dogumdan sonra 58 kilom oldu 75 eee bazen derim lan sen beni begenmiyonmu,yok be yavrum begeniyorum ama hani 3-5 kilo versen daha iyi olursun der
Bereket boydan kurtarıyorum da belli etmiyorum o kadar
Şimdi diyete başladım sporda yapıyorum 2 kilo gitti bile

Sözün özü kusur kadı kızında da olur misali bu kusurlar kişiyi çok rahatsız etmeyecekse güzellik yakışıklılık gelip geçici daim olan sevgi saygı sadakat

Son düzenleme:

Kocaman maşallah
Bunlar işte hep sevgiye dayalı şeyler. İnsan sevince saçının başının dağınıklığı, aldığı 3-5 kilo kusuru bırak tatlı bile geliyo.
Oyüzden bence konu sahibinin olayın özünü terazide tartması gerek. Ben daha 18 aydır adamın elini tutuyorum ama 18 ayda bi'günden bi'güne şurası söyle, ne giymiş böyle demedim gözüm nedense hiç onlara odaklanamıyo çoğu zaman ne giydiğini bile görmüyo gözüm Kusursuz mu değil-dir tabii ki ama hadi aşkı geçtim çok sevsen bile her şey tozpembe. Oyüzden iyice tartmak lazım

Konu, içeriği nedeniyle ilgili başlığa taşınmıştır.

tşk ederim.haklısınız.doğru kararı vermem lazım ama nasıl ne yapıcam bilmiyorum.canım çok yanıyo.bu zaman içerisnde alıştım ona.bu yüzden vazgeçmek bile zor geliyor.Allah kolaylık versin.

doğru söylüyorsunuz şimdiden bile özeniyorum başkalarına ama bizi herkes çok yakıştırıryo bunuda anlamadım acaba mahsus mu diyorlar bilmiyorum.işte insan hayatında bi kaç kez aynı dertten yara alınca böyle kararları etkileniyo.keşke baştan farketseydim şu yüzüğü takmadan en azından bitirmek daha kolay olurdu.şimdi bu konudan bahsedince çevremdeki herkes beni ayıpladı.nesi var gayet iyi ayıp yaptığın falan diye.offf Allahım ne yapcam ben ya...

ayyyy çooooooook güzel anlatmılşsınız
Aaaaa bir bakmışsın evlendiginde,eşin yanında gaz çıkarmış,sen dogum yapmışsın memeler sarkmış,göbek bir yerde kalça bir yerde
özellikle buna bayıldım ve katılıyorum size

konu sahibesi arkadşaım senin sorununa gelince
öncelikle rabbim yardımcın olsun ve seni feraha eriştirsin
bende 6 aylık nişanlı biri olarak yazıyorum snein gibi
bizdede nişanlımla görünüş olarak, herkes beni çok beğenir ama nişanlım içinde boylu poslu aslan gibi derler
mesela bazen banada oluyor aa ben buna nasıl evet dedim diye falan ama sonra bakıyorum içim ısınıyor...
heşey dış görünüş değil...taniki elektrik alacaksın vs ama evlenince zaten elektreiğin esi kalmıyor herley rolantiye giriyor...
sen bende önce kendini sorgula...ne istiyorsun veya istemiyorsun diye...
mesela nişanımıda gözüme çooook yakışıklı gelmişti aşık olmuştum ama arada bir iğğğ diyorum bende ne yyalan ama yapar mıyım diye sorgulamıyorum açıkçası..
herkesin sevdiği kendine güzel bence...
sen çok takılma evlilikte yakışıklılık bir yere kadar vallahi...
sonra bir kazan balla yenilmez diye bir atasözü var...
eli ekmek tutuyorsa,iyi ise bunlar daha önemli benim için...
yakışıklı erkeğin takıntısı çok olur deler doğru
hoş zamanımıda kadınlara yeter ki erkek olsun farketmiyor maalesef ama
dediğim gibi seni anlıyorum ve yardımcın olsun allahım

Siz birbirinize her manada uyumlu musunuz.Ne bileyim bu kültür iş kariyer vs.. olabilir.Her şey tam mı.Aileler birbiri ile anlaşıyor vs.

Bazen herşeyin düzgün olması insanı rahatsız ediyor.Olaya çok farklı bir yerden girdim ama.Daha önce bir acı yaşamışsanız.Birden herşeyin çok düzgün ilerlemesi sizi problem aramaya itebilir.İşinde davranışında sevgisinde bulamadığınız o sorunu görünüşünde mi arıyorsunuz.Onsuz kalsanız onu özlermisiniz mesela:26:

benden sana tavsiye konuyla alakalı yapman gereken tek şey istihareye yatman.Çünkü yanlış bir karar verebilirsin. AYrılarak da, Ayrılmayarak da.. Burda herhangi birinin yorumundan etkilenip bişeylerde yapabilirsin.. ne sen günaha gir ne bizleri günaha sok... muhakkak bir bilene sor bilmiyorsan da istihareyi.. AH almak istemiyorum dedin ya, en güzeli bırak sana yolunu Allah göstersin...

bence çokda fazla sevmıyorsun sevsen o kadarda irdelemessınız

bu kadar eleştirdigin biriyle nasıl ömür boyu yaşıycaksın ya dügünü uzat yada kendını ıyı test et

aşık olmanda şart degıl evlenmen için iyi biri oluşu,sana sadık oluşu deger verişide bazı şeylerin üstünü örter diye düşünüyorum

ama sende demekkı yeterınce örtmedıgıne göre bence iyi düşün kılık kıyafetını saçını degiştirisin yemek yiyişini nebılıyım harahetlerini degiştirebılırsın

ben şuan biriyle çıkıyorum asla bakmam dedigim bir tip ama tanıdıkça onu sevdım ve giyim tarzını saçını degiştirdim

mesela genel kültürü benı etkıler sesi bakışı şuan daha farklı bakıyorum ona eskıden yanyana gelemzdım

bazı şeyler senınde elınde yanı

ama sankı sana bu adam itici gelıyor baya gibi bahsetmişsin ozaman evlenmeden ıkı kere düşün

Canım merhaba..

Benzer bir konu benim başıma geldi. 3 ay konuşarak anlaşmış, sonra da nişanlanmıştık. Mantık evliliği fikriydi benimki de. Okulum bitti, işime başlayacağım, bir iki yılda da evlenir çocuk yaparım diyordum. Ama sonra anladım ki bu işler böyle yürümüyormuş.

Nişanlım da mesleğini eline almış, iyi niyetli, çok iyi arkadaş olacak biriydi. Sandım ki bunlar onu iyi bir hayat arkadaşı da yapar. Fakat fark ettim ki bunlar yetersiz kalıyor karşındaki insana tahammül edemeyince, onun yaptıklarını onaylamayıp beğenmedikçe. Sonra nişanlılığı bitirdim ve hayatıma devam etme yolunu seçtim.

Bitirince ne olduğunu da söyleyeyim. Toplumda nişanlılığı bozmak yemin bozmak gibi bir şey. Annemin arkadaşları "Neden yaptın iyi çocuktu" vs diye üzerime geldiler, her arkadaşım neden bitti diye sordu. Ama sonra bunlar da azaldı. Yoluma devam ediyorum.

Hiç pişman değilim. Az daha hayatımı daha da çıkmaza sokacaktım. Elde çocukla baba evine dönmek de vardı. Allah'ıma çok şükür doğru yolu gördüm, kararımın arkasında durdum.

tşk ederim yazdığın mesajlar çok güzel saolun.dua edin benim için Rabbim doğru yolu göstersin bana inşallah...

tşk ederim dualarınızı bekliyorum bu benim için çok önemli.saolun

tşk ederim nasip midir değilmidir anlamadım bu da bir imtihanmı acaba

çok tşk ederim ne kadar da güzel ifade etmişsiniz çok saolun.dua edin benim için söyledikleriniz çok güzelmiş.beni iyi anladığınızı düşünüyorum.

tşk ederim yardımınız için beni en iyi anlayacak birisiniz.çevrede çok etkili oluyo.Allah yardımcım olsun doğruyu göstersin.

evet özlerim sanki.ama hiç yokluğunu hissettirmiyo çok düşüyo üzerime belki de biraz kendini geri çekmemesinden olabilir mi?herşey uyumlu değil ailelerde pek uyuşmadı bi da bir diğer sorun...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…