hayatım güzelleşti kendimi seviyorum ve seviliyorum artık.

Sizin adınıza sevindim gerçekten. İnşallah daim olur.
---------------------------------------------------------------------------
Fakat ben şu cümlenizi doğru bulmuyorum.
'siz kensinizi sevin eşinizi sevin herşey çok güzel olacak.'
Sadece sevmekle bitmiyor, sadece sevmekle de yürümüyor evlilik denen olay.
İleride, yarın öbürgün moraliniz bozuk olacak, birşeye streslenmiş olacaksınız. Peki ozaman eşinize güleryüz gösteremezseniz ne olacak?
O stresli yorgun moralinizin bozuk olduğu günlerde eşinize mesaj atamazsanız, ona nekadr değerli olduğunu söyleyemezsiniz ne olacak?

Ben evlilikte sorunları, iyiyi yada kötüyü sadece tek tarafın omuzlarına yüklenmesinden yana değilim.
Ortada yapılacak bir fedakarlık varsa iki tarfta yapacak bunu.
Bence her ne konuda olursa olsun fazla gösterilen iyilikten, kesiinlikte bir maraz doğacağına inanıyorum.

tabiki söylediklerinizde haklılık payı var. ancak ben şimdi sıkıntılı günler için ona mutluluk depolıyorum. böyle düşünüyorum. ve şuna dikkat ettim ben ne kadar sevcen ve saygılıysam oda aynısını bana yapıyor.
ikimizde hatalıydık ama ikimizde sen hatalısın sen kötüsün diyorduk. hele eşim asla kabul etmiyordu hatalı oluşunu. o değişmezse ben değişeyim o zaman oda değişecek dedim. ve gerçekten herşey yolunda gidiyor.
mesajı da bir noktadan sonra bırakacağım ve onun beni merak edip yazmasını düşünüyorum. aslında eşim özünde iyi birisidir. ve o özündeki iyi birisini ben çıkaracağım.

Tabiki eşinizi siz daha iyi tanısırsınız.
Ben özellikle bdv konularını ele alaraktan genelleme yaptım.
Eşiniz sizin bu değişiminize karşılık veriyorsa çok güzel birşey gerçekten.
Dilerim bir adım kendinizi çektiğinizde o size 2 adım gelir ve bu şekilde devam eder evliliğiniz.

Sonunda lütfedip bir fotoğraf çekildi yani sizinle çok güzel bir haber ,gözünüz aydın
30 yaşındayım bu zamana kadar hiç cahil yaftası yemedim ..
Gerek eğitimimden ,gerek karakterimden ..
Evliydim ayrıldım ..
Çünkü kendimi boşa avutamayacak kadar çalışıyordu kafam ..
Ben boşadım ,cahil cesareti değil ama
Çin de yaşıyorum ,konunun nerede yaşadığımla ne bağlantısı var ..

Kadının adı yok safsataları 80 lerde kaldı ..
Size cahil demedim ki ben o nerden çıktı
Siz sadece zorla sevilmek isteyen ,biraz da mantıksız biri olabilirsiniz en fazla ..
Cahil ağır kaçar lütfen ..

Benim bunlardan hiç haberim yoktu. Fena üzüldüm..

Bu durumda olup evlenen birçok erkek ve kadın var. Mazisini unutamamış kıymet verilecek insanı üzen.

Yine de konu sahibini destekliyorum. Yuvası için didinen bir kuş benim gözümde

Sevindim sizin adınızà. En çok çocuklar için sevindim. Sağlıkli aile , sağlıklı bireyler demek. Allah bozmasın mutluluğunuzu :))

Sizin adınıza sevindim.
İnşallah emeklerinizin karşılığını nasip eder Rabbim.
Siz kendinizi sevmeyi öğrenebilirseniz başkaları sizi çok etkilemez ve üzmez zaten. yaptığınız stratejinin en doğru tarafı bu bence.

Ben de sevindim sizin adınıza ama o tavsiyeyi hiç sevmedim uygulamam da. Hem siz eşinize hep mi ilgisizdiniz de bu duruma geldiniz sonra bir gün ilgi gösterinve her şey düzeliverdi

Bakın, burda kimse kimseye şiddet aldatma psikolojik şiddet vs yoksa zaten boşanın demez.

Siz anlayamamışsınız ama burda beğenilmeyen yer tutumunuz.
Hep kadın alttan alsın, mutsuzsa bile kendini zorlayıp yüzü gülsün yazmışsınız. Kadınlar da insan robot değil ki. Hastalığı var, mutsuz olduğumuz günleri var...insan hep mutlu olamaz. Sizin de adamdan desteğe ihtiyacınız olduğu günler olabilir. Güleryüz gösteren taraf hep siz olamazsınız. İlişkiler 50-50 olmalı bence. Siz de güzel davranıcaksınız, adam da. İlişkiyi 50-50 taşımak gerektiğini düşünüyorum.

Burda adam bulunmaz Hint kumaşı, siz de aman kaçmasın diye davranan cariye gibi yazmışsınız. Biz bu kafaya tepkiliyiz. Siz de en az bu adam kadar değerlisiniz. Lütfen kendinizi değerli görün siz de.

Aynen dediğiniz gibi bu ülkede nasıl yaşarın cevabı aslında çok vahim. Kadınlar evliliği geçim kaynağı olarak görüyor ve isteseler de istemeseler de adam geçim kaynağı olduğu için adamın gönlünü yapmak zorundalar. Adamlar da bunu bildikleri için dünya nimeti modundalar zaten. Adam da ekonomik gücünüz olmadığının farkındaysa elbette size özen göstermez, gidemeyeceğinizi bildiği için.

Diyeceğim o ki tanımadığınız insanlara cahil vs yazacağınıza, burda genç kızlara evliliğe geçim için zorunlu olmasınlar diye meslek edinmeleri için teşvikte bulunun.

Bu ülkede bir kadın nasıl yaşar yazmayın. Bu ülkede kadınlar daha iyi yaşamalı , daha çok çalışmalı, daha iyi okullara gitmeli yazın.

Son düzenleme:
cahil lafı neden bu kadar ağır geldi ki size. ağır bir laf olsa rahmetli Neşet erteş cahildim dünyanın rengine kandım demezdi herhalde.
bazı konularınızı okudum ancak ben kopyala yapıştır yapacak kadar cahillik yapmayacağım. geçmişiniz geçmişte kalmıştır. Allah yardımcınız olsun inşallah hayata bakış açınız güzelleşir. öküz altında buzağa aramaktan vazgaçersiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…