• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hayatım iyi mi kötü mü

Oglak kizi

✝️
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2015
4.411
6.193
158
Hayatım iyi mi kötü mü ayrımını yapamıyorum. Ne tam mutluyum ne tam mutsuz. Evlenince herkes mi böyle oluyor bilmiyorum. Bekarken çok renkli geçti günlerim. Sürekli kalabalık arkadaş gruplarıyla büyüdüm, her zaman bir şeyler olup yollarımız ayrıldı ama olsun her biri ayrı güzeldi :) Çalıştığım her iş yerinde severek çalıştım çok çalıştım hep sevildim. Eve gelirdim canım annem hiç bir işe el sürdürmezdi yemeğime kadar hazırlardı sen çalışıyorsun derdi. Galiba benim en mutlu günlerim o günlermiş. Sonra evlendim uzak şehire. Sanki bambaşka bir hayat verdiler bana. Eş ailesi doğulu kültürüne bağlı insanlar hayatlarının %99 u akrabalarını sülalelerini konuşmak görüşmek ve akrabalarını anlatmakla geçer. Onlarla başka bir şey konuşmanın imkanı bile yoktur. Sonra Çaylarına şekere kadar atmam beklendi bacak bacak üstüne atmamam hafta sonları eşimle hafta içi de yalnız gitmem beklendi millet laf ediyormuş :) eğer gitmezsek mesajla tahrik ederlerdi neden gelmediniz sen bize düşmansın ben biliyom göstercem size bilmem ne mesajlar atardı. En son da işi hakarete dökünce görüşmeyi kestim görüşmüyorum. Ailemde uzak olunca burada arkadaşta henüz edinemeyince henüz işte bulamayınca öyle afalladım ki anlatamam. Hayatımda ilk kez sevilmediğimi ve psikolojik şiddet gördüğümü hissediyorum. Baya mutsuz etti bu konumum beni. Böyle hayattan soğudum sanki kabuğuma çekildim. Eşin bir şey demiyor mu diyenler olacaktır görüşme sen haklısın dedi aramızda sorun etmemeye çalışıyor arada kendi gidip görüyor falan. Hayatım böyle mi olacaktı diyorum bazen. Tavsiye verirseniz çok sevinirim

Son düzenleme:
Eşiniz de görüşmemenizi sorun etmiyorsa hiç takılmayın o kısma. Sosyalleşecek yeni fırsatlar yaratın veya eşinizle gezin tozun. Okuyunca bana çok kötü bir hayatınız var gibi gelmedi. Ama mevcut durumumuzdan memnun değilseniz değiştirmek için bir şeyler yapın mutlaka. Bir durumun iyi ya da kötü olması herkes için farklı standartlarla değerlendirilir.

Hayat bazen acı bazen tatlı. Katıksız mutluluk yada mutsuzluk pek yok.
Bekarkenki özgürlük, rahatlık evlenince pek olmuyor. Başka birinin sorumluluğu, evin sorumluluğu falan derken planlar hep 2 kişilik. İlişkinin kurumsallaşması çok sıkıntılı bir şey bana göre. Aileler falan da dahil olunca iyice sıkıcı bir hal alıyor.

Hayatım iyi mi kötü mü ayrımını yapamıyorum. Ne tam mutluyum ne tam mutsuz. Evlenince herkes mi böyle oluyor bilmiyorum. Bekarken çok renkli geçti günlerim. Sürekli kalabalık arkadaş guruplarıyla büyüdüm, her zaman bir şeyler olup yollarımız ayrıldı ama olsun her biri ayrı güzeldi :) Çalıştığım her iş yerinde severek çalıştım çok çalıştım hep sevildim. Eve gelirdim canım annem hiç bir işe el sürdürmezdi yemeğime kadar hazırlardı sen çalışıyorsun derdi. Galiba benim en mutlu günlerim o günlermiş. Sonra evlendim uzak şehire. Sanki bambaşka bir hayat verdiler bana. Eş ailesi doğulu kültürüne bağlı insanlar hayatlarının %99 u akrabalarını sülalelerini konuşmak görüşmek ve akrabalarını anlatmakla geçer. Onlarla başka bir şey konuşmanın imkanı bile yoktur. Sonra Çaylarına şekere kadar atmam beklendi bacak bacak üstüne atmamam hafta sonları eşimle hafta içi de yalnız gitmem beklendi millet laf ediyormuş :) eğer gitmezsek mesajla tahrik ederlerdi neden gelmediniz sen bize düşmansın ben biliyom göstercem size bilmem ne mesajlar atardı. En son da işi hakarete dökünce görüşmeyi kestim görüşmüyorum. Ailemde uzak olunca burada arkadaşta henüz edinemeyince henüz işte bulamayınca öyle afalladım ki anlatamam. Hayatımda ilk kez sevilmediğimi ve psikolojik şiddet gördüğümü hissediyorum. Baya mutsuz etti bu konumum beni. Böyle hayattan soğudum sanki kabuğuma çekildim. Eşin bir şey demiyor mu diyenler olacaktır görüşme sen haklısın dedi aramızda sorun etmemeye çalışıyor arada kendi gidip görüyor falan. Hayatım böyle mi olacaktı diyorum bazen. Tavsiye verirseniz çok sevinirim
Eşinizin ailesi tarafından sevilmediğinizin ve psikolojik şiddet gördüğünüzün farkında olmanız çok güzel. En azından sınırınızı çizebilmişsiniz. Size daha fazla zarar vermelerinin önüne geçmişsiniz.

Ama bekar olup başka yere tayin olsaydınız da buna benzer zorluklar olacaktı. Yeni bir çevre, yeni arkadaşlar, yeni bir iklim.

Evlenmek de boşanmak gibi bir travma psikolojik açıdan bakınca.Hayatınızda çok şey değişiyor. Sizinkinde hem yaşadığınız yer, hem kültür, hem çalışma statünüz Hepsi değişmiş.

Ama herşeye alışma süreci var. Kendinize zaman verin. Psikolojik şiddeti tanıyıp sınır çizdiğiniz için tekrar tebrik ederim.

Bence arkadaş çevresi edinseniz ve bir işe girseniz bunların hiç birini düşünmeyeceksiniz

Is e girip kafanı dağıttık bence iyi gelir
Kültü r farklı olabiliyor eşiniz sorun etmiyorsa konuşmayın
Ama yıllar geçtikçe oda baskı yapar gibi gelio

Eşin tüm bu olanlara rağmen senin ailesiyle sürekli görüşmeni isteseydi hayatın kötü derdim ama hayatın güzel eşin yanında istemediğin şeylere zorlamıyor seni güzel bi iş bulup çok değil bir tane de arkadaş bulursan rahat edersin kafanı eş ailesi tarafından olan sıkıntılar meşgul etmez .. sen farklı bi memlekette olunca özlemişssin sadece yalnız hissediyorsun

Ben artık takıntılı olduğunuzu düşünüyorum. Bu şekilde aynı konu üzerinden düşündükçe hayatı kendinize zehir ediyorsunuz.
Kendinize bir meşgale bulun yoga, meditasyon yapın veya devletin kurslarına katılın aksi şekilde böyle hayat geçmez ve bu kısır döngüden çıkamazsınız.

Bence en kısa sürede bir işe başlayın. İyi kötü bir çevre edinir, bir yerden sosyalleşmeye başlarsınız. Kaynananlara gitmemek için de bahanen olur hem.
Eşinin tutumunu da takdir ettim. Sen de sakın ailesine olan sinirini ona yansıtıp aranızın açılmasına sebep olma.

kuzum , sevdigin kisiyle esinle evlendin bu insanlari bu derce hesaba katamazdin cok farklisiniz senin gibi dusunemiyor olabilirler saygi sevgi anlayislari farkli.olabilir ama bu seni mutsuzluga itmemmeli esinle kendine konsantre ol sana da hakveriyormus ayrica ailenden uzaktasin ama hayattalar suan bu cok guzel ,yorulmus ve anlasilamiyor olman su.asamada takilmaman gereken seyler inan hersey seninle alakali olmak zorunda degil kotuyse bir insan kotudur ,sen.zarar gormussundur daha kimbilir kimler zarar gorecek.malesef dunya da boyle insanlar var birkac kisi sana kotuluk yapti diye yasadiklarinin travma haline gelmesine musade etme gercekten hayatina odaklan ,beni sevmiyorlarsa bu benim sevilmemesi gereken biri oldugum anlamina gelmez

Evde vakit geçirecek biseyler bulun. Örgü, yemek vs hobi edicenek şeyler bulun. Nereye kadar konuşmayarak devam edeceksiniz? Elbet birgün yüz yüze geleceksiniz. Ben de doğuluyum.

Hayatım iyi mi kötü mü ayrımını yapamıyorum. Ne tam mutluyum ne tam mutsuz. Evlenince herkes mi böyle oluyor bilmiyorum. Bekarken çok renkli geçti günlerim. Sürekli kalabalık arkadaş gruplarıyla büyüdüm, her zaman bir şeyler olup yollarımız ayrıldı ama olsun her biri ayrı güzeldi :) Çalıştığım her iş yerinde severek çalıştım çok çalıştım hep sevildim. Eve gelirdim canım annem hiç bir işe el sürdürmezdi yemeğime kadar hazırlardı sen çalışıyorsun derdi. Galiba benim en mutlu günlerim o günlermiş. Sonra evlendim uzak şehire. Sanki bambaşka bir hayat verdiler bana. Eş ailesi doğulu kültürüne bağlı insanlar hayatlarının %99 u akrabalarını sülalelerini konuşmak görüşmek ve akrabalarını anlatmakla geçer. Onlarla başka bir şey konuşmanın imkanı bile yoktur. Sonra Çaylarına şekere kadar atmam beklendi bacak bacak üstüne atmamam hafta sonları eşimle hafta içi de yalnız gitmem beklendi millet laf ediyormuş :) eğer gitmezsek mesajla tahrik ederlerdi neden gelmediniz sen bize düşmansın ben biliyom göstercem size bilmem ne mesajlar atardı. En son da işi hakarete dökünce görüşmeyi kestim görüşmüyorum. Ailemde uzak olunca burada arkadaşta henüz edinemeyince henüz işte bulamayınca öyle afalladım ki anlatamam. Hayatımda ilk kez sevilmediğimi ve psikolojik şiddet gördüğümü hissediyorum. Baya mutsuz etti bu konumum beni. Böyle hayattan soğudum sanki kabuğuma çekildim. Eşin bir şey demiyor mu diyenler olacaktır görüşme sen haklısın dedi aramızda sorun etmemeye çalışıyor arada kendi gidip görüyor falan. Hayatım böyle mi olacaktı diyorum bazen. Tavsiye verirseniz çok sevinirim
Eşinizin ailesi nişanlılık döneminiz de nasildi ?
Küçük bir şehire mi gittiniz evlendikten sonra

Benimkiler de çaya şekerlerini atmamı beklerdi bende sinir olurdum. Ne biliyim kim ne kadar atar. Bana ne milletin şekerinde derdim. Sonra baktım ki misafirlikte benimde çayıma şeker atılmış gelmiş.(çayıda şekersiz içerim bu arada☺️) anladım ki böyle yaşıyolar. Bacak üstüne atma zaten büyüklerin yanında yapılmaz çoğu yerde böyledir. Biraz olumlu düşünmeye çalışsanız. Farklı aile farklı ortam belki düşüncenizi değiştirirseniz yalnızda kalmazsınız. Kendinizi de iyi hissedersiniz. Herşeyi de duymayın he deyin geçin kendi bildipinizi yapın çokta takılmayın

Back
X