Hayatım ne zaman normale dönecek?

nery83

Independence is happiness.
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
23 Kasım 2008
1.892
6.354
683
37 yaşında 3 çocuk annesiyim. En küçük çocuğum henüz 9 aylık. Doğduğu gün ağlamaya başladı ve o günden beridir hiç es vermeden ağlamaya devam ediyor. Önce gaz dedik sonra diş de eklendi ama bir gıdım bile düzelme olmadı.
Büyük kızım 11 yaşında ve bu süreci nispeten kolay atlattı ama ortanca kızım resmen bambaşka bir çocuk oldu. Sürekli öfkeli, ne söylesem bağırarak cevap veriyor. Okullar tatil olmadan en azından okulda oyun oynayıp enerjisini atıyordu ama okullar tatil olduğundan beri daha da kötü oldu durumu. Çünkü küçük bebeğimizle ilgilenmekten onun oyun ihtiyacını karşılayamıyoruz.
Ben artık normale dönmek istiyorum kızlar. Bu yavru hep böyle mi olacak?? Artık tahammül gücümün azaldığını hissediyorum,
Evde bakıcımız var ama asla onunla olmak oynamak istemiyor. Temizlik için de yardımcımız geliyor ama bu bebek için bu saydıklarımın hiçbiri yeterli değil. Eşim çok yoğun çalışmasına rağmen eve gelip duş alıyor ve hemen bebekle ilgilenmeye başlıyor ama en fazla 15 dk sonra yine ağlama sesi
Acaba doktorların anlayamadığı bir sorunu mu var? Üç ayrı doktor muayene etti, kan testlerinde sorun yok. Bunca ağlama sadece huysuzluktan mı acaba yoksa başka bir doktordan da görüş almalı mıyım?
Lütfen özellikle huysuz ya da çok ağlayan bebekleri olanlardan yorum istiyorum. Hep böyle mızmız mı kalacak yoksa günün birinde normal bir aile olabilecek miyiz?

Hiçbir sıkıntı sonsuza dek sürmez.
Sabır.
Her çocuğun yapısı farklıdır.
İnşallah dediğiniz gibidir.
Bugün 5 aydan beridir ilk kez yakın bir şehirde yaşayan ailemi ziyaret ettik. Sadece birkaç saatliğine. Tabi bizim ufaklık yine tam havasındaydı. 9 aydır ne çektiğimi bilen annem babam bile 5 aylık yeğenimin ne kadar uslu akıllı olduğunu, ne kadar rahat gazını çıkardığını anlatıp durdular. Ben çıldırmaya az kaldı diyorum onlar uslu bebek örnekleri veriyorlar. İyice çıldırıp eve döndüm. (Yanlış anlaşılmasın yeğenim çok tatlı maşallah. Allahım nazarlardan saklasın ama ailemin bana karşı düşüncesizliği bitirdi beni)

Benim kızım da doğar doğmaz ağladı o gün bu gündür hala ağlar. 3 yaşına girecek nerdeyse ben hala bekliyorum acaba geçecek mi diye. Umudum da kalmadı artık açıkçası

Benim bir akrabamn çocğuda öyleydi hiç durmazdı ağlardı herşeye zayıf cılızdıda bebek en son süte ve süt ürünlerine alerjisi olduğu çıktı ortaya annesi emzirme dönemindeydi annesi süt ürünleri kullanmadı bebeği öyle emzirdi bebek düzeldi çok fazla ağlardı bebek

Aynı benim oğlum.İlk 21 gün tam hayallerimdeki gibi bir bebekti.21.gunun akşamı o masum yavru canavara dönüştü aman Allahım ne ağlamak.Hayir hiç bir sorun yok.Cani ağlamak istiyor adamın ve ağlıyor.Neyse şimdi 8 yaşında ama o gözyaşları her an akmaya hazır bekliyor.Gidip öpüyorum gözleri doluyor hassas yavrucak.Gecmez sanıyor insan ama geçiyor.Ama annenin sakinliği de bebeğe geçiyor.o ağlarken sakin kalın.Hamileliginiz nasıl geçti?

Dini bakış açınızı bilemiyorum ama kuran ayetleri dinletin güzel okuyan birinin sesinden belki rahatlatır çocuğu. allah yardımcınız olsun çok zor. Anlattıklarınızdan benim bile tahammülüm azaldı buradan sizin azalması çok normal. Ortanca çocuğunuz için çok üzüldüm. Ciddi bir kriz durumu var evde ama küçüğün susmadığı belli ortancayla ilgilenin biraz. Sizin ilginizi istiyor. Muhtemelen sonradan geleni de kıskanıyor olabilir.

Benim kızım da doğar doğmaz ağladı o gün bu gündür hala ağlar. 3 yaşına girecek nerdeyse ben hala bekliyorum acaba geçecek mi diye. Umudum da kalmadı artık açıkçası
Yıkıldım şu an

Ben de şüphelendim bu durumdan ama alerji testi temiz çıktı. Ama ilk 5 ay güzel kilo alan bebeğim sonraki aylar çok az kilo almaya başladı. Bu testlerin negatifi pek güvenilir değil bu nedenle güvenli bir zaman diliminde yeniden yaptırmayı düşünüyorum.

Özel hastane varsa özele götürün devlette uğraşmıyorlar bütün testleri yaptırsnlar

Tüm hamileliklerim zor geçti. Erken doğumun önlenmesi için ilaç kullanmam gerekiyor ve sürekli kasılma sayısını süresini vs hesap edip durdum. Ve Ağustos sıcağında klimanın 16 derecesi bile beni serinletmeye yetmedi. Bunlar hep sinyalmiş galiba

Doktorlarinda gozunden kacan durumlar oluyo malesef.bence arastirmaya goturun birde derim.tabi nazar diye biseyde malesef var cunku yildizlari dusuk olur bebislerin etkilenebilirler.birde yardimcinizi takip edin derim ben biraz supheci annelerdenim sizin bilmediginiz bir sekilde allah korusun zarar vrriyor olabilir tabi bu bir varsayim.diger ortancada tahmin ettiginiz gibi bencede ilgisizlikten hircin olabilir.insallah duzelirler allah yardimciniz olsun

Yeğenimde süt alerjisi çıktı, kaç ay ağlamasının sebebi buymuş. Sonra süt ürünleri ve inek etini kestiler. Ama onda kakada kan da olmuştu.

Her cocuk fakli elbette. Benimki 4 yas 9 aylik oldu hala mizmiz huysuz. Duzelme var ama yine de huyu bu yani

Alerji bi bebek olduğu yüzde yüz olan (anne suT ve suf ürünleri tükettiği an ağlama huzursuzluk kakada kan var) bir bebegin testler hep negatif zaten 2 yaşından önce o testler doğru sonuç vermez dedi en son başka bi doktor

Bana da direk bi şeye alerjisi mi var acaba diye geldi

Günlük her gün yediğiniz bi şey var mı ne biliyim kuruyemiş olur yumurta olur

Evet kesinlikle ilgisizlikten. Arada oynayalım mi anneciğim diye sorduğumda çocuk inanamayan gözlerle bakakalıyor Yarım saat oynadığımız günlerde bile hemen davranışlarında olumlu değişmeler oluyor. Tamam anne demeye başlıyor ama maalesef devamını getiremiyorum.

Geçecek Son derece normal bir ailesiniz, Allah bağışlasın üç çocuğunuz var. Bazı bebekler daha hassas olur böyle, sizinki de o bebeklerden. Büyüdüklerinde duyarlı insanlar oluyorlarmış böyle hassas bebekler.
Alerji gibi bir sorunu da olabilir.
Küçücük ve size çok muhtaç, sizin dışınızda dünyadaki her şey ona yabancı. Bebeğinizle empati kurmaktan vazgeçmeyin. İhtiyaçlarına duyarlı ve anlatmak istediğine açık olun.
Tekrar söylüyorum, geçecek.

Yeğenimde süt alerjisi çıktı, kaç ay ağlamasının sebebi buymuş. Sonra süt ürünleri ve inek etini kestiler. Ama onda kakada kan da olmuştu.
Ben de şüphelendiğim için sıkı takip ettim ama kakada kan olmadı hiç. Sadece ara ara ishal oluyordu ama onu da süt alerjisine bağlamadı doktorlar. Her halükarda testi yeniden yaptırmalıyım belki de.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…