Hayatım ne zaman normale dönecek?

37 yaşında 3 çocuk annesiyim. En küçük çocuğum henüz 9 aylık. Doğduğu gün ağlamaya başladı ve o günden beridir hiç es vermeden ağlamaya devam ediyor. Önce gaz dedik sonra diş de eklendi ama bir gıdım bile düzelme olmadı.
Büyük kızım 11 yaşında ve bu süreci nispeten kolay atlattı ama ortanca kızım resmen bambaşka bir çocuk oldu. Sürekli öfkeli, ne söylesem bağırarak cevap veriyor. Okullar tatil olmadan en azından okulda oyun oynayıp enerjisini atıyordu ama okullar tatil olduğundan beri daha da kötü oldu durumu. Çünkü küçük bebeğimizle ilgilenmekten onun oyun ihtiyacını karşılayamıyoruz.
Ben artık normale dönmek istiyorum kızlar. Bu yavru hep böyle mi olacak?? Artık tahammül gücümün azaldığını hissediyorum,
Evde bakıcımız var ama asla onunla olmak oynamak istemiyor. Temizlik için de yardımcımız geliyor ama bu bebek için bu saydıklarımın hiçbiri yeterli değil. Eşim çok yoğun çalışmasına rağmen eve gelip duş alıyor ve hemen bebekle ilgilenmeye başlıyor ama en fazla 15 dk sonra yine ağlama sesi :KK43:
Acaba doktorların anlayamadığı bir sorunu mu var? Üç ayrı doktor muayene etti, kan testlerinde sorun yok. Bunca ağlama sadece huysuzluktan mı acaba yoksa başka bir doktordan da görüş almalı mıyım?
Lütfen özellikle huysuz ya da çok ağlayan bebekleri olanlardan yorum istiyorum. Hep böyle mızmız mı kalacak yoksa günün birinde normal bir aile olabilecek miyiz?
Bir arkadaşımın ve benim bebeğim için gittiğimiz farklı doktorlardan aldığımız tepki.
" Bakın hanfendi biliyorum çözüm istiyorsunuz ama bazı bebekler böyledir fazla ağlarlar , buna sadece kolik diyemeyiz. Aglak fazla gürültücü "
Yaşayanlar geçtiğini söylüyor ben de bekliyorum biz 8 buçuk aylık olduk. Yeni oyuncaklara bile sinirleniyo ogliyo . Yeni olan hiç bir şeyi kolay kabullebmiyo. Bi doktorumuz hahssas bebek demişti. Böyle bebekler her şeye karşı hassas olurmuş ses ışık vs vs benim oğlumda doktorun saydıkları hep var. Odasına ışık girmesin diye çift kat güneş geçirmez perde aldık, yetmedi camları karton kolilerle kapattık. Odasının kapısının dışına bile perde taktık. Camlarına ses izolasyonu için malzeme aldık. Çok hzursuz çok hassas. Bir tek doğarken ağlamadı bebegime bişey oldu diye korkmuştum sonra bi başladı hala devam. Bir annenin başına gelebilecek en zorlu durum.

Ben de şüphelendim bu durumdan ama alerji testi temiz çıktı. Ama ilk 5 ay güzel kilo alan bebeğim sonraki aylar çok az kilo almaya başladı. Bu testlerin negatifi pek güvenilir değil bu nedenle güvenli bir zaman diliminde yeniden yaptırmayı düşünüyorum.

Emziriyorsanız tüm süt ve süt ürünlerini kesin bakalım çocuk rahatlayacak mı. 16 aylık bebeğim var tüm testler temiz ama cilt tepkisi-uykusuzluk-huzursuzluk yapıyor alerjenler

Oglum da coklu besin alerjisi var. Cok aglardi uyumazdi ilk zamanlarda kilosu az demislerdi mamaya basladik mama icince ishal ve mukuslu kaka yapmaya basladi. Hatta kopuklu yapiyordu kakasini. Etrafimdaki herkes normal bu normal her cocukta olur dediler. Yesildi bir de.ama ben normal bir durum olmadigini hissediyordum. Ve nitekim oyle cikti sut ve sut urunleri ayrica bir cok besine de alerjisi varmis. Bunu bana hicbir doktor soylemedi biliyormusunuz?? Ben bunu kendim arastirarak okuyarak gozlem yaparak anladim cocuk doktorlari hatta kaka tahlili yaptilar ama teste birsey cikmadi normal dediler. Deri ve kan testinde normal cikti. Maalesef bu testler belirleyici olmuor 2 yasina kadar. Oglumun bagirsaklarinda ve solunum yollarinda tutunuyordu alerji. Hiriltili solumasinn sebebi de buymus ve biz bunu ilk zamanlarda bilmedigimzden bir doktorun yonlendirmesiyle 1 sise antibiyotik bitirdik 15 gunlukken. Rontgen falan da cabasi...

Kuzenimin 5 yaşında çocuğu var. Doğdu doğalı ağlar ve mızmızdır. Uykuyu da sevmez. Anasının ömrünü yedi. Ben ona tanık olunca çocuktan vazgeçtim. Huyu öyle oluyor bazısının. Ben bunların ergenliğini düşünemiyorum. Onu da ne doktoralara pedagoglara taşıdık yok yok yok. Çocuk mızmız yani. Büyüyünce kendi kendine mızıldar dedik bıraktık

37 yaşında 3 çocuk annesiyim. En küçük çocuğum henüz 9 aylık. Doğduğu gün ağlamaya başladı ve o günden beridir hiç es vermeden ağlamaya devam ediyor. Önce gaz dedik sonra diş de eklendi ama bir gıdım bile düzelme olmadı.
Büyük kızım 11 yaşında ve bu süreci nispeten kolay atlattı ama ortanca kızım resmen bambaşka bir çocuk oldu. Sürekli öfkeli, ne söylesem bağırarak cevap veriyor. Okullar tatil olmadan en azından okulda oyun oynayıp enerjisini atıyordu ama okullar tatil olduğundan beri daha da kötü oldu durumu. Çünkü küçük bebeğimizle ilgilenmekten onun oyun ihtiyacını karşılayamıyoruz.
Ben artık normale dönmek istiyorum kızlar. Bu yavru hep böyle mi olacak?? Artık tahammül gücümün azaldığını hissediyorum,
Evde bakıcımız var ama asla onunla olmak oynamak istemiyor. Temizlik için de yardımcımız geliyor ama bu bebek için bu saydıklarımın hiçbiri yeterli değil. Eşim çok yoğun çalışmasına rağmen eve gelip duş alıyor ve hemen bebekle ilgilenmeye başlıyor ama en fazla 15 dk sonra yine ağlama sesi :KK43:
Acaba doktorların anlayamadığı bir sorunu mu var? Üç ayrı doktor muayene etti, kan testlerinde sorun yok. Bunca ağlama sadece huysuzluktan mı acaba yoksa başka bir doktordan da görüş almalı mıyım?
Lütfen özellikle huysuz ya da çok ağlayan bebekleri olanlardan yorum istiyorum. Hep böyle mızmız mı kalacak yoksa günün birinde normal bir aile olabilecek miyiz?
Dün de böyle bir konuya yorum yazdım
Benim bebeğim 15 ay ağladı :(
Benim tek çocuğum. Olmasına rağmen çok zorlandım hala da zorlanıyorum
Allah kolaylık versn
Benim bebeğim bende de susmazdı
Ancak ayağa kalkıp gezeceksin yürüyeceksin o zaman susardı
Doktor beni istediğini ve biraz sıkılgan meraklı olduğunu söyledi :)
Bir sıkıntısı olsa kucakta da susmaz dedi
Benim bebeğim 18 aylık suanda
15 aylık olduğunda biraz biraz kesildi ağlamaları
Çok zor
Allah yardımcınız olsun

Canım bende ikizlerim oldugunda büyük kızım 40 aylıktı.
O çok kıskandı degiştir eve gelmek ismedi.
İkizler erken oldugu için ikizlerden olan kızım sütümde yetmediginden mama içmeye başlayınca dahada arttı aglaması.
İkizimin biride erkek oda normal bebek kadar aglıyordu.
Babam kızım kırkı çıksın düzelecek.
2.ayı bitsin düzelecek.
6.ayı geçsin ek gida vercez.
Yaşı geçsin iyi olcak.
Tam 16 ay agladı abarttıgımı düşünenler olabilir ama hayır gece nöbetleşe uyuyorduk.
Sadece çarşafla sallanınca biraz duruyordu.
Hiç şikayet edemem zaten tüp bebek neyle olmuşlardı.
Bundan öncede karnımda ikizlerim öldü.
Kafamda huniyle dolaşıyorum.
Annem babamdan Allah razı olsun babamında gözü görmüyor.
Eşimde çok yardım etti.
Ama benim saçlarım hep beyazladı.
Ablamız 3.sınıfa gidiyor ikizlerimde yılbaşında 5 yaşa giriyorlar.
Eve gelen yardımcılarla anlaşamadım sanki onlarda yük oldu bana.
Bide ikizlere tuvalet egitimi verirken çok zorlandım.
Oglum çıktı kızım çıkmayınca yeniden altı ay bezledik.
Ben ögretmenim dört yıl işe ara verdim.
Elhamdülillah düzeldik biraz

Ha canım senden ricam doktorların verdigim sancı için damarı çok kullanma bizde hiç işe yaramadı.

Bir tanıdığımız 2. çocuklarının 2 yaşına kadar uyku haricinde hep ağladığını, artık sabırlarının tükenme noktasına geldiğini söylemişti. Çocuk 2 yaşına gelince burnu bir süre akmış, sonra durmuş ağlaması, burnu akınca kesildi diyordu annesi ama kadın çok çekmiş o süreçte, bir kere eşimin elinden aldım diyordu o kadar yorulmuşlardı. Sizinki de geçer inşallah

Back
X