Hayatım, yeni gelişmeler ve başarısızlık hissi

ebrulimm3232

Üye
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2024
143
102
18
34
Herkese merhaba,

Kısa bir özet geçmem gerekirse 6 ay önce boşandım. Sonrasında haklarımı alamadan işten çıkarıldım ve şuan dava sürecindeyiz.

Özel hayatımda ise bir kaç yıldır sadece iş olarak tanıdığım ve minimum iletişimim olan bir, ile ilişkimi ilerlettim ve şuan beraberiz.

Konunun bundan sonrası ise çoğunuzun tahmin edebileceği şekilde ilerledi. Önceleri her şey çok güzeldi (hala da güzel ama bana göre eksik) İlgisi, alakası, ince düşüncesi ve cinselliği (eski eşimden ayrılmamın 2. en büyük nedeni özel hayatımızın olmamasıydı) Birlikte zaman geçirebilmek için türlü bahane yaratmalar, her fırsatta hem manen hem fiziken tüm güzellikleri jestleri yapmalar vs.

Şuan beni rahatsız eden nokta ise henüz bir kaç ay olmasına rağmen bazı şeylerin azalması veya ertelenmesi. Nasıl anlatacağımı bilmemekle beraber takıldığım şey bu kadar kısa sürede bazı duyguların benim açımdan azalmış hissedilmesi normal mi, yoksa zaten normali bu ama ben yıllardır flört, yeni sevgililik vs işlerini unuttuğum için kuruntu mu yapıyorum?
Bir kaç kez konuşmaya çalıştım ancak kendi işini yaptığından dolayı (şu sıralar büyümeye çalışıyor, masrafların artmasının piyasanın öngörülememezliğinin vs. onu etkilediğini ve strese soktuğunu söylüyor) ekstra yorulduğunu ve sevgisinde herhangi bir farklılık olmadığını sadece şartların bazen gidişatı farklı etkilediğini söylüyor.
Haftanın bazı günleri beraber kalıyoruz, iş konusunu fazla kafaya taktığı için ve ben de yaptığı işe hakim olduğum için iki haftadır ona destek oluyorum, ofiste tüm gün birlikteyiz ancak erken olduğunu düşündüğü için (kendi de geçtiğimiz yıl eşinden ayrılmış) şuan ilişkimizi kimse bilmiyor, normal çalışan olarak yanında bulunuyorum.

Fikrini sorduğum bir kaç arkadaşım ikinizde daha önce evlilikler yaşadığınız için ve halihazırda çok rahat edeceğiniz bir ev ortamı hazır olduğundan ilişkinin seyrini normal buluyor, ve iş konusunun erkekleri çok daha fazla yıprattığından ona biraz hak veriyor.

Bense sanırım daha öncesinde uzun yıllar içinde bulunduğum bir ilişki yaşama modeline alışkın olduğumdan (eski eşim toplum içinde bana çok fazla ilgi gösterirdi dokunma, sarılma öpme vs. ama aynı ev içinde yabancıydık) bu durumu yadırgıyorum. Bunun alışkanlıktan ileri geldiğini biliyorum ama bir kaç aylık ilişkimizde bana normal gelmeyen bu denli değişimi ilk başlardaki kadar olmasa da hala yadırgıyorum.

Aslında yazmak istediğim sadece bu konu değildi. Çift olarak bizi tanıyan arkadaşımın her bir araya geldiğimizde dile getirdiği şeyler de beni fazla düşündürüp üzüyor.

Eski eşim bölüştüğümüz evin parasından kendine ev ve motor aldı. Aynı işte çalışıyor ve o malum arkadaşım ''ben sana ayrıldıktan sonra onun hayatının senden daha iyi olacağını söylemiştim'' şeklinde içimi kıran garip düşüncelerini söylüyor.

Özetle kendimi başarısız hissediyorum. Bu his çok yoğun.
10 yıllık evlilik, boşanma başarısızlık 1
Çocuk sevmem ama yapmayıp birinin yetişmesine vesile olmamak bile bana başarısızlık 2 olarak görünüyor.
5 yıllık işimden oldum yeni bir yer için yeterli özgüven bulamıyorum başarısızlık 3
İlişkimde aradığımı bulamadığımı düşünmek başarısızlık 4

Bu düşünceler beni çok yoruyor, yıpratıyor.
Zaman zaman ağlama krizlerine sokuyor (artık eskisinden daha az)

İçimdekileri paylaşmak istedim, dışarıdan biz göz olarak belki tecrübe ve yorumlarınızı paylaşabilirsiniz.

Hepimizin hayatında zaman zaman böyle olur. ben 10 sene önce iflas ettim. neler çektim bilemezsin. intihar etmeyi düşündüm sık sık. hayatım aşırı kötü idi. 140 kiloydum. çirkindim. fakirdim. inan ki çok zordu ve kimsem yoktu kimseyi de aramadım zaten kendi kendime yeten biriyim. 32 yaşında bir buhran içinde çırpınıp durdum.

peki ne yaptım?

sabrettim. dayandım. çalıştım. kendimi sevdim. kilo verdim mesela. cildime baktım. saçıma baktım. borçlarımı ödedim hatta üstüne arabamı aldım. bir bakmışsın ben ben değilim. tek başıma ayağa kalktım. kimseden sevgi dilenmedim. kimseden ilgi dilenmedim. para istemedim. hayatı sevdim. erkeklere bel bağlamadım. sevgi aşk işleriyle yolumu tıkamadım. erkek çok elzem bir şey değil. hatta çoğu zaman erkek demek engel demek, çile demek. ben de kendime gelene kadar erkek sayfasını kapattım.

ben olsam bu denklemde erkek meselesini hiç düşünmem. hayatımı düzeltene kadar erkek sayfasını kapatırım. erkeksiz de yaşanıyor. elbet sana uygun biri olacak. kalbin yeniden pıt pıt atmaya başlayacak. içinde kelebekler uçacak.

şu an geçici bir dönem. içine kapanma. kendini suçlama. bu bir sınav değil ki neden başarısız olasın. hepimiz yaşıyoruz aynı şeyleri. ama sabrederek atlatıyoruz. atlatacaksın.

Haklısınız, ama ben sadece amiyane tabiri ile eşimi değiştirmek istemiştim. Ondan uzak olmak. Ama domino taşı gibi sonrasında bir sürü şeyi yitirdim. Hatta bazen sattığım evim bile düşününce içimi acıtıyor. Çünkü toplum nezdinde o bile bir başarı, bu devirde ev almak. Sonra kimine göre bir hiç uğruna satmak.

Eski eşimi asla özlemiyorum ama sanırım o zamanları özlüyorum daha tasasız, birbirimizi çok iyi tanıdığımız için bazı şeyleri konuşmak zorunda bile kalmadan anlamak.

Sevgi konusuna gelince ise malesef uzun süre kadın olarak istenip sevildiğimi hissetmedim. Hayatıma hızlıca birinin girmesine sebep de budur. Önce girdi, her duyguyu çok yüksek yaşadık. Sonra bende böyle hisler peydah oldu. Kendim için hiç bir şey yapmak içimden gelmiyor. Çalışmak, gezmek vs. Okulumu bile dondurdum. Son yılımdı, onu bitirmek bile içimden gelmiyor.

Boşanmışsın ama evlenmeyi başarmışsın.üstelik 10 yıl da yürütmüşsün.çocuğun olmaması başarısızlık değil kişisel tercihtir.hem layıkıyla yetiştiremem korkusu duyduğun için bunu tercih etmek erdemli ve gelişkin bir insan davranışıdır. İş konusu da hiç mantıklı değil. işe girersin, çıkarsın ne var bunda?onlar sana uymaz, sen onlara uymazsın.Herkesin yaşadığı şeyler.

Sanırım beni yıpratan hepsinin üst üste gelmesi oldu. Dertlerimin ki gerçekten Allah büyüğünden saklasın, sadece bende olduğunu tabii ki düşünmüyorum ama yıprandım. Eski neşem kalmadı. Çocuk ise evet tam olarak sizin bahsettiğiniz sebeplerle benim tercihimden dolayı olmadı.

Yeni ilişki için bir az acele etmişsiniz sanki o yüzden de şuan kafanız çok karışık. Bence adamın yaptıklarını şimdilik çok takmadan kendinize odaklanın. İş bulun, nefes almaya çalışın herşeyden. Bu kadar az tanıdığınız bir adama destek olacağım diye yıpranmayın. Gelir geçer bir ilişkiymiş gibi davranın,birkaç ay sonra kesin karar verirsiniz.

Evet haklısınız, farkındayım ama dediğim gibi bir anda yapayalnız kalmak beni korkutmuş olabilir. Ve çevremin de tanıdığı biri olduğu için güvenilir geldi. Yani komple bir yabancıdansa ki neler duyuyoruz kendisi daha makul geldi ama duygularım var tabii sadece ihtiyaç olarak bakmadım hiç bir zaman. Keşke biraz taktik yapabilen biri olsaydım, içimde ne varsa dilimde de o maalesef. Biraz dediğiniz gibi ilerlemeye çalışıyorum, kendisinin bir gelecek vaadi hiç olmadığı için (kastım evlenmek değil, ileriye dönük gezmek plan program yapmak vs) benim de geri durmam öncelikle kendi ruh sağlığımın iyiliği ve sonrasında ilişkiyi daha net görebilmek için iyi olacaktır.

Merhaba, sizi anlıyorum başarısızlık hissi oluşmasını da anlıyorum ama bunun kendinize dönmekten, biraz zaman geçirmek ve kendinizle barışmaktan başka ne çaresi var ki, mesela bende bir şeyi istemiyor yapmıyorum ettraftan yapamamış hissi hissediyorum bazen ama alıştım yok sayıyorum. Algıda seçicilik gibi bir şey bu artık..
Yeni iliskiniz için ise başlarda saklamak tamam haklı bulunabilir ama ciddiyette isteyecektir, aradaki çizgiyi belirleyecekseniz ne güzel olur ama hep gizli saklı devam edecekse üzülen siz olabilirsiniz iyi tanıyor musunuz? aynı iş yerinde zaten elbetteki istemeden de tanıyoruz da..
Bu arada bende evliliğimden önceki erkek arkadaşımda çok fazla sıkıntı yaşadım, bir müddet terfi almadım, çok sevdiğim sitemi değiştirdim, bir çok sosyal şeyden geri kaldım arkadaş çevremi değiştirdim, o günleri hissediyorum. Burada konu okudukça hep o günleri yaşıyorum ya

Aslında o da ben de zaten evlilik istemiyoruz en azından ben şuan için istemiyorum o benden daha katı hiç istemiyor.Ancak herkesten bu kadar gizlenmek de beni üzüyor, kadın olduğum halde ben bu kadar çekinmiyorum, o da beni düşündüğü için bir süre daha gizlenmek gerektiğini söylüyor. Başlarda parmaklarımı inceleyip gözüyle yüzük ölçüsü almaya çalışan, beraber bir sürü hayal kurduğumuz adamla da (hiç birini yapmadık, yakın bir yerde güzel bir otel bulmuştum o da çok beğenmişti gitmedik, sabahlara kadar sohbet edecektik, 1-2 kez o da benim duygusal boşalmalarım yüzünden sanırım biraz mecburen oldu, yağmurda yürüyecektik vs vs. ) bu duruma çok kısa sürede gelmek beni ekstra üzmüş olabilir. Ben hayal kuran ya da aşka inanan biri değildim. Hepsine onunla inandım onunla hayal ettim. Şimdi de madem hiç birini yapmayacaktık, madem bazı şeyler bıçak gibi kesilecekti neden başta alıştırdı beni diye hüzünleniyorum. Henüz hiç el ele tutuşup sokaklarda yürüyemedik bile. Bu çok küçük ama benim için çok büyük bir şeydi, olmadı..

Düşüncelerini biliyorsanız ve sorun yoksa ne iyi o zaman, ama gizlilik işte üzüyor..
Bahsettiğiniz şeyleri eski eşiniz için mi yazdınız anlayamadım özür dilerim, parmaklarınızdan ölçü öğrenen

6 ay önce boşanan biri için ne çabuk güvenip birini hem hayatınıza hem yatağınıza almışsınız inanılmaz cidden. İş durumları konusunda yorum yapamıyorum kötü olmuş umarım hakkınızı alırsınız ama ilişki konusunda sevgilinizin de duyurmamasının sebebi 6 ayda ne oldu da boşanır boşanma sevgili oldu bunlar diye çirkin tabirlere meze olmayın diye. Ayrıca çocuksuz boşanma ile çocuklu boşanmanın farkını çocuğuyla o çileleri çekenler anlıyor üzülmek yerine sevinmeli doğru adamla çocuk yetiştireceğim demelisiniz. Genel olarak her konuya bakış açınız bana fazla tuhaf geldi.

Bağlanma stilleniz farklı kacingan bağlanma saniirm mesafe koyması

Evliliğimin resmen bitmesi 6 ay önce aslında biz çok öncesinde ayrılmıştık. iki yıldır farklı farklı ihanetlerin işin içerisine girmesi ile bitmişti ilişkimiz. Ancak benim cesaret bulmam ve yola çıkmam uzun sürdü. Çok yönlü düşünüyorum, aslında yazdığım başarısızlıklar toplumda kabul gören bir nevi başarılar, benim bunları yapamamam, yapmamam aykırı biri gibi görünmem bu hissi ve mutsuzluğu uyandırıyor olabilir. Çirkin tabirler konusunda haklısınız ancak insanların geneli kötü, ne zaman duyarlarsa duysunlar çoğu aynı tepkiyi yine verecektir.

Hayır onu yapan da kendisiydi, neden birde ilişkiden kendini çekti, eski sözler eski davranışlardan kaçınır oldu anlam veremedim. Şimdi ben sevmesem yanında zaten durmam, sen sonuca bak seviyorum diyen bir insana dönüştüğünü düşünmek ve sebebini bulamamak beni üzüyor. Ben duygu insanıyım, ve kendisi de başta öyleydi ancak sonradan fazla açıldığını mı düşündü ya da eski ilişkilerindeki travmalardan dolayı mı yoksa benden kaynaklı mı kendini geri çekti bilemiyorum.

Sorunlu evliliğinizi sonlandırmaya karar verip dava aşamasına geçmediyseniz hala evlisiniz siz istediğiniz kadar duygular bitmişti diyebilirsiniz. Ayrıca sorunlu evlilik yaşayıp boşanmadan 6 ay sonra başkasıyla ortaya dökülürseniz ilk düşünülen şey 'demek ki kocasını bu adam için boşamış' olur ya da 'aldatıyormuş demek ki' denir. Emin olun bunu da kaldıramazsınız gerçekten aldatmadıysanız.

Resmi olarak da boşandım. Ve aldatan değil aldatılan taraf oldum. Eski eşimin bir çok kusurunu örttüğüm ve dışarıya anlatıp belli etmediğim için zaten ayrılırken yine ben kötü oldum.

Resmi olarak da boşandım. Ve aldatan değil aldatılan taraf oldum. Eski eşimin bir çok kusurunu örttüğüm ve dışarıya anlatıp belli etmediğim için zaten ayrılırken yine ben kötü oldum.
Ben zaten aldattınız demedim ancak dediğim gibi 6 ay çok kısa bir süre. Gelecek laflara hazırlıklıysanız duyurun tabi ilişkinizi.

Ben zaten aldattınız demedim ancak dediğim gibi 6 ay çok kısa bir süre. Gelecek laflara hazırlıklıysanız duyurun tabi ilişkinizi.
Siz öyle dediğiniz için değil de daha detaylı bilgi verebilmek adına paylaştım. Bunu duyuran taraf ben olmayacağım, olmak da istemiyorum ancak ya biri duyarsa korkusu ile de sürekli tetikte olmak plan programdan vazgeçmek bana garip geliyor. Zaten planları mümkün olduğunca diğer çevremizin olduğu ortam ve kişilerden uzak yapmaya çalışıyoruz

Ne biçim arkadaş mış bu böyle.
Siz evli iken size eş olmayan biri başkasına iyi eşte olsa, başarılı biride olsa sizin için doğru kişi değildir. Böyle şeyleri kafanıza takarak kendiniz mutsuz etmeyin. Kendinizi düşünün. Nasıl daha iyi bir hayat yaşayabilirsiniz onu düşünüp mücadele verin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…