Gebeliğe Hazırlık Hayatıma Yön Verebilmek İçin..

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

badegizem

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
27 Ekim 2021
7
2
1
28
Merhaba arkadaşlar,
İlk olarak durumumdan bahsedeyim. 24 yaşındayım hatta bu sene 25 olucam ve bir lisans mezunuyum fakat memnun değilim ve hayalim için tekrar hazırlanıyorum. Diş Hekimliği istiyorum inşallah kazanacağım ama sorun şu ki mezun olduğumda 30 yaşında olacağım ve evlilik için bakış açıma göre bir tık geç kalıyorum. 3. sınıfın yazında nişan yapıp son sene evlensem çok zorlanır myım sizce? Diş okuyup bunu deneyimleyen var mı aranızda ya da çevrenizde? Daha sonrasında bir de uzmanlık istiyorum tabii hemen kazanabilirsem.. Ama anne olmak için biraz geç kalıyorum (bir de 2 çocuk istiyorum) bu sefer de.. Uzmanlık okurken gebelik ne kadar zor olur? Olur mu olmaz mı? Varsa fikirleriniz duymak isterim, lütfen yapıcı yorumlarda bulunun..

Çok çok zor sorular. Ben wc bile gidemiyom çocukla. Ama siz süper seyler de yapabilirsin. Çocuk pat diye olmayadabilir o ara okul tamamen de bitebilir. Okurken nisanlanmaktansa da bence bitince nisan yapın bi kaç ay sonra düğün. Nişanlılık süreci çok saçma oluyo.

Merhaba arkadaşlar,
İlk olarak durumumdan bahsedeyim. 24 yaşındayım hatta bu sene 25 olucam ve bir lisans mezunuyum fakat memnun değilim ve hayalim için tekrar hazırlanıyorum. Diş Hekimliği istiyorum inşallah kazanacağım ama sorun şu ki mezun olduğumda 30 yaşında olacağım ve evlilik için bakış açıma göre bir tık geç kalıyorum. 3. sınıfın yazında nişan yapıp son sene evlensem çok zorlanır myım sizce? Diş okuyup bunu deneyimleyen var mı aranızda ya da çevrenizde? Daha sonrasında bir de uzmanlık istiyorum tabii hemen kazanabilirsem.. Ama anne olmak için biraz geç kalıyorum (bir de 2 çocuk istiyorum) bu sefer de.. Uzmanlık okurken gebelik ne kadar zor olur? Olur mu olmaz mı? Varsa fikirleriniz duymak isterim, lütfen yapıcı yorumlarda bulunun.

Hayatınızda biri var mı yoksa sadece bu işleri yapmak için mi geç kalacağınızı düşünüyorsunuz? Şayet konu sizin kendi hayatınızsa evliliğin hiç önemi yok. Ki sizin bir de diş hekimi olmak için dusa hazırlanmanız ve direkt ilk yılda kazanmanız lazım bu planlarınızı yapmanız için.

Eğer sadece evlilik, çocuk gibi hayata ait korkularınız varsa hiç düşünmeyin bunları derim. Hayatın tadı dururken, diş hekimi olup parasıyla gezip tozmak varken... neyse neyse büyük konuşmak istemiyorum 😁🙏

Ha yok gerçekten böyle bir hayaliniz varsa, evlenip çocuk sahibi olmak istiyorsanız istediğiniz bölüm başlı başına zor bir bölüm, beş yılda mezun olabileceğinizin de pek bir garantisi yok haydi onu geçtim dusa girseniz kazanamasanız yine tekrar tekrar derken yaş olur 32 33... Çok geç değil hayatı yaşamak için ama yaşın getirdiği illaki bazı şeyler oluyor.

Merhaba arkadaşlar,
İlk olarak durumumdan bahsedeyim. 24 yaşındayım hatta bu sene 25 olucam ve bir lisans mezunuyum fakat memnun değilim ve hayalim için tekrar hazırlanıyorum. Diş Hekimliği istiyorum inşallah kazanacağım ama sorun şu ki mezun olduğumda 30 yaşında olacağım ve evlilik için bakış açıma göre bir tık geç kalıyorum. 3. sınıfın yazında nişan yapıp son sene evlensem çok zorlanır myım sizce? Diş okuyup bunu deneyimleyen var mı aranızda ya da çevrenizde? Daha sonrasında bir de uzmanlık istiyorum tabii hemen kazanabilirsem.. Ama anne olmak için biraz geç kalıyorum (bir de 2 çocuk istiyorum) bu sefer de.. Uzmanlık okurken gebelik ne kadar zor olur? Olur mu olmaz mı? Varsa fikirleriniz duymak isterim, lütfen yapıcı yorumlarda bulunun..
Atanmadan evlenen biri olarak söylüyorum maleseff evlendikten sonra başka sorumluluklar ortaya çıkıyor ve kendinize ait çoğu hayalinizi erteliyorsunuz zaman geçince de artık eski hevesiniz kalmıyor anne olmak isteseniz zaten olana kadar zaman geçiyor olduktan sonra buyuteyim derken zaman geçiyor sonra zaten ev hanımı olup devam ediyorsunuz hayatınıza eğer şuan bir ilişkiniz yoksa bence ilk meslek hayatınıza odaklanın artık 30 lu yaşlar geç değil evliliğe her şeyin bir çaresi var hayat şartları zaten zor en azından maddi yönden rahat olun. Allah gönlüne versin inşallah 💐

koca adayın var mı ki son sene nişanlanırim diyorsun? O işler hesap kitapla olmuyor ki. Bazen tüm durumların hazır oluyor,atanıyorsun,arabanı alıyorsun,mental olarak evliliğe hazır oluyorsun ama biriyle flört edecek aşamaya bile gelemiyorsun.
Hesap kitap işleri ile olacak iş değil,o yüzden en kendin için ne hayirliysa onu yap bence.
Çünkü bölüm okumazsan da otuz yaşında bekar kalabilirsin, diş hekimi olmadığınla kalırsın... Ayrıca nice doktor,hekim çoluk çocuk sahibi oluyor. İki kişi de gereken fedakarlığı yaptıktan sonra olmayacak iş değil ki. Ve son olarak otuz ve bekarlık uzaktan bakıldığı kadar kötü degil ya 😊 bence hayalinse oku, bu saatten sonra kafam kaldırmaz diyorsan ya da başka planın varsa okuma.
Ama olmayan koca ve hayali çocukların için saçını süpürge etmeye de şimdiden başkama yani😂

Hayatında biri yoksa 30 yaşında nasıl evlenip çocuk yapacaksın evlenmek için mi evleneceksin böyle yön vereceksen verme bence. Eğitimlerini tamamla su akar yolunu bulur gelecekte ne olacak bilmeden uzun soluklu planlar yapmak bana mantıksız geliyor.

Merhaba arkadaşlar,
çok hesap kitap yapmışsınız inşallah hakkınızda hayırlısı olur

Back
X