'Hayatımda duyduğum en saçma soru'

Saraylim

Vazgec gonul.. Vazgec sesini duyan yok
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2012
6.954
19.360
cumhuriyet.com.tr
Yayınlanma tarihi: 14 Mayıs 2015 Perşembe

4.jpg

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Samsun Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlediği mitinge katıldı.

Burada partililere hitaben konuşan Kılıçdaroğlu, "13 yıldır bu ülkeyi yönetiyorlar. 2002'de doğan çocuk bugün 13 yaşında. 13 yıldır kredi açtı bu millet size geldiniz ülkeyi yönettiniz. Tek başınıza yönettiniz kimse önünüze engel değildi. Ama 13 yılın sonunda 6 milyon 200 bin işsizimiz var. 17 milyon yoksulumuz var. Atama bekleyen öğretmenlerimiz var. Yanlış dış politika nedeniyle iki milyon Suriyelimiz var. 2 milyon Suriyeliye şuana kadar 5.5 milyar dolar para harcadık. Ektiği ürünün karşılığını alamayan çiftçiler var. İflas noktasına gelmiş esnafımız var. CHP diyor ki, Yaşanacak bir Türkiye. Türkiye'yi yeniden inşa edeceğiz. 13 yıl kredi verdik olmadı.

Kılıçdaroğlu diyor ki; 'Bana sadece 4 yıl için yetki verin' 4 yılda emin olun 4 yılda 17 milyon yoksul olmayacaktır. 4 yılda Türkiye Cumhuriyeti topraklarında hiçbir aile ben yoksulum demeyecektir. Hiçbir ailenin geliri 720 liranın altında olmayacaktır. Ben Konya'da bir gecekonduda camı kırık diye soğuk algınlığı geçirip zatürreden ölen Ayaz bebeği unutmadım. Ben Samsun'da açlıktan ölen Kübra bebeği unutmadım. Bakın aradan kaç yıl geçti. Onlar bilmezler, düşünmezler. Çocuk sevgisinin bile ne olduğunu bilmezler ama ben bilirim. Acıyı da bilirim. Allah kimseye evlat acısı vermesin diye çok güzel bir sözümüz var. Hiçbir çocuğun yatağa aç girmesini istemem bu benim namus borcumdur" dedi.

şsizliğin bütün kötülüklerin anası olduğunu belirten CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Eğer bir yerde bir gencimiz işsizse o evde huzur yoktur. 6 milyon 200 bin işsiz kardeşime sesleniyorum. 13 yıldır senin derdini çözemediler. 13 yıldır işsizliği azaltamadılar. Eğer bir ülke üretmezse, çalışmazsa işsizlik sorunun çözemez. İşsizlik sorunu çözmenin yolu üreten Türkiye'den geçiyor. Fabrikaları çalışacak, çiftçi üretecek sanayi üretecek ülkemizi büyüteceğiz. Meclis kapanmadan önce hükümet parlemantoya bir kanun tasarısı sevk etti. Kanun tasarısı şu 'Yabancıların çalıştırılması hakkında kanun' Yuh çekmeyin, sandıkta gösterin kendinizi. Ve onlara şunu söyleyin; 'Senin ülkende Türkiye'de 6 milyon 200 bin işsiz var, sen dışarıdan adam getireceksin çalıştırmak için.' Hani varya bizim güzel bir atasözümüz, ayranı yok içmeye diye başlar aynen onun gibi" diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU: SÖZÜM SÖZ

Ramazan ve Kurban bayramında emekliye birer maaş ikramiye vereceğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Sözüm söz. Hemen itiraz ediyorlar parayı nereden bulacaksın, emekliye nasıl vereceksin diye. Hayatımda duyduğum en saçma soru. Ankara'dakiler duysun CHP iktidarında sözüm söz namus sözü, o kaçak saraya bağlanan bütün hortumları keseceğim. Bütün hortumları keseceğim, parayı da millete vereceğim. Emekli ikramiyeyi alınca koşa koşa gidecek İsviçre bankalarında hesap açacak. Onların üzüntüsü hortumcu nasıl kaybeder. Benim de derdim hortumcuya para kaptırmamak. Aramızda dağlar kadar fark var. Ağrı Dağı kadar fark var aramızda. O başka şeyleri savunuyor ben başka şeyleri savunuyorum" diye konuştu.

"BİZİM EVLERİMİZDE AYAKKABI KUTULARI OLMAYACAK"

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, "Parayı nereden bulacaksın ?" diye eleştiriler yapıldığını hatırlatarak, "Ben asla ve asla, ne ben ne de CHP'li bakanların hiçbirisinin yatak odalarında boy boy para kasaları olmayacak. Sözüm söz. Bizim evlerimizde ayakkabı kutuları olmayacak. Ben sabahın köründe oğluma telefon edip 'Oğlum evdeki paraları sıfırla' demeyeceğim. Türkiye dünyanın en büyük 18'inci ekonomisi. Kendilerine gelince para var, yandaşa gelince para var, kaçak saraya gelince para var, emekliye, çiftçiye esnafa gelince para yok. Para yoksa sana da oy yok diyeceğiz" dedi.
http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/siyaset/276783/_Hayatimda_duydugum_en_sacma_soru_.html

Son düzenleyen: Moderatör:
:63::63::63:ne hikmetse neden sana inanamıyorum kılıçdaroğlu.. neden samimi gelmiyo sözleriniz.. ne yaptınız ,nasıl bir güvensizlik yaptınızda . bu millet size güvenmiyor,,neden halbuki çokda iktidar olmadınız ama neden,, neden bu güvensizlik...???

Üniversitede bi ders almıştım dönem boyunca chp neden sevilmiyoru açıkladı hocamız hem de koyu chpli bir aileden gelme atatürkçü bir hatundu. Çok güzel oturmuştu bir şeyler. Güvensizlik değil bu. Atatürk ve ismet paşa zamanında halkın çok üstündeydiler yaşam tarzı bilgi birikimi kültür olarak. Halk benimseyemedi. Cumhuriyeti de chpliyi de. Hep chpye alternatifler sevilir o yüzden :) tepeden inme demokrAsi ve cumhuriyetle bu kadar :)

Şimdi bir yalan uydurmuşlar chp
demirtaş'ın partisiyle koalisyon kuracak diye
sırf oylar chp'ye gitmesin diye çamur atmaya başladılar

Üniversitede bi ders almıştım dönem boyunca chp neden sevilmiyoru açıkladı hocamız hem de koyu chpli bir aileden gelme atatürkçü bir hatundu. Çok güzel oturmuştu bir şeyler. Güvensizlik değil bu. Atatürk ve ismet paşa zamanında halkın çok üstündeydiler yaşam tarzı bilgi birikimi kültür olarak. Halk benimseyemedi. Cumhuriyeti de chpliyi de. Hep chpye alternatifler sevilir o yüzden :) tepeden inme demokrAsi ve cumhuriyetle bu kadar :)

aslında halkın sevmemesi diye bir durum yok. Oyların %25 ini alıyor sonuçta. Ama chp seçmeni akp ya da pkk seçmeni gibi değil. Körü körüne bir bağlılık yok. Bir lider arayışında değil hiçkimse. Yeri gelir en gerçek eleştiriyi de cehape seçmeni yapar partisine.

Ben kilicdaroglunu severim. Durust bir adam. Cok b.klamaya calistilar, dogru duzgun bi kusur bile bulamadilar. Ailesi, cocuklari ekran onunde reklam veya şov yapmiyor. Tek ve buyuk hatasi sessiz kalip muhalefet yapmamasiydi ama bu secimlerde silkelenip kendine geldigini dusunuyorum. Adam ust seviyeden, politik ve ekonomik jargondan konustugu icin halk kendisini anlamiyor. Anlamadigi seye de dolayisiyla guvenmiyor. Yoksa kilicdaroglu da bilir meydanlara esip gurleyip "benim yuzde 25im, alevi bacim, emekli kardesiiiiim' demeyi... :)

:63::63::63:ne hikmetse neden sana inanamıyorum kılıçdaroğlu.. neden samimi gelmiyo sözleriniz.. ne yaptınız ,nasıl bir güvensizlik yaptınızda . bu millet size güvenmiyor,,neden halbuki çokda iktidar olmadınız ama neden,, neden bu güvensizlik...???
Guvenmiyorsun, cunku konusurken asip kesmiyor.. Alisilmisin disinda bir lider.. TOBB'da bir saatlik bir konusmasinin ilk 15 dakikasini dinledim. Cok dogru noktalara temas ediyor, Ergenekon davasinda kurmaylarin kolayca iceri atilmasi icin, isadamlarina baski uygulayabilmek icin kanunlarin nasil degistirildigini, Demokrasinin nasil kanunlarla yok edildigini filan anlatiyor. Kamu Ihale Kurumuna yapilan mudahaleleri ve ihaleleri yandaslara verebilmek icin mevzuatta 140 defa degisiklik yapildigini filan anlatiyor. Ancak her zaman sessiz, sakin bir tonda konusuyor, bir politikaci gibi degil, bir kanun adami, veya kamuyu bilgilendiren bir avukat gibi.. 12 sene boyunca iddiali ve atesli bir sekilde konusmasina ve atip tutmasina alisilmis Tayyip'in yaninda dogrulari da soylese bir konusmaci olarak sonuk kaliyor.
Ancak Tayyip'in yillarca yaptigi uzere lafla peynir gemisi de yurumuyor iste, hic bir sorun cozulmuyor, hatta daha da sarpa sariyor. Bizim cok iyi konusan hatiplere degil, halkin bu yillardir birikmis sorunlarini cozebilecek gercek siyasetcilere ve ne yaptigini bilen liderlere ihtiyacimiz var.
Cok konusan cok yalan soyler, bu yalanlar da defalarca ispat edildi zaten..Ben de hala CHPden korkup AKP ye guvenenlere inanamiyorum..:confused:

Ben kilicdaroglunu severim. Durust bir adam. Cok b.klamaya calistilar, dogru duzgun bi kusur bile bulamadilar. Ailesi, cocuklari ekran onunde reklam veya şov yapmiyor. Tek ve buyuk hatasi sessiz kalip muhalefet yapmamasiydi ama bu secimlerde silkelenip kendine geldigini dusunuyorum. Adam ust seviyeden, politik ve ekonomik jargondan konustugu icin halk kendisini anlamiyor. Anlamadigi seye de dolayisiyla guvenmiyor. Yoksa kilicdaroglu da bilir meydanlara esip gurleyip "benim yuzde 25im, alevi bacim, emekli kardesiiiiim' demeyi... :)

önceki seçimlerde yaptığından bir farkı yok ki. Önce ne yapıyorsa yine aynısını yapıyor. Ancak bu sefer ekonomiye biraz ağırlık verdi gibi. Ben kendisini pek sevmem. Keşke muharrem ince geçseydi partinin başına. Ama normal efendi bir adam tabii ki. Meydanlarda ağlayıp, böğürecek biri değil. muharrem biraz daha agresif, o da terbiyesiz biri değil ama daha etkili olabilirdi.

işkembeden atışlar başladı.....yersen...
ne dedik herkes konusur AK parti yapar..En Büyük TÜRKİYE
Ne yapar Ak parti? Biz yaptiklarini biliyoruz, en az besyuz kere de saydik bu sayfalarda, yaz yaz bitmedi de bir de senden duymak istedim. Sakiz gibi agzinizda bu laf.. bir bilelim, ne yaparmis, sizin gozunuzden..:KK53:

Guvenmiyorsun, cunku konusurken asip kesmiyor.. Alisilmisin disinda bir lider.. TOBB'da bir saatlik bir konusmasinin ilk 15 dakikasini dinledim. Cok dogru noktalara temas ediyor, Ergenekon davasinda kurmaylarin kolayca iceri atilmasi icin, isadamlarina baski uygulayabilmek icin kanunlarin nasil degistirildigini, Demokrasinin nasil kanunlarla yok edildigini filan anlatiyor. Kamu Ihale Kurumuna yapilan mudahaleleri ve ihaleleri yandaslara verebilmek icin mevzuatta 140 defa degisiklik yapildigini filan anlatiyor. Ancak her zaman sessiz, sakin bir tonda konusuyor, bir politikaci gibi degil, bir kanun adami, veya kamuyu bilgilendiren bir avukat gibi.. 12 sene boyunca iddiali ve atesli bir sekilde konusmasina ve atip tutmasina alisilmis Tayyip'in yaninda dogrulari da soylese bir konusmaci olarak sonuk kaliyor.
Ancak Tayyip'in yillarca yaptigi uzere lafla peynir gemisi de yurumuyor iste, hic bir sorun cozulmuyor, hatta daha da sarpa sariyor. Bizim cok iyi konusan hatiplere degil, halkin bu yillardir birikmis sorunlarini cozebilecek gercek siyasetcilere ve ne yaptigini bilen liderlere ihtiyacimiz var.
Cok konusan cok yalan soyler, bu yalanlar da defalarca ispat edildi zaten..Ben de hala CHPden korkup AKP ye guvenenlere inanamiyorum..:confused:
Chp den kormuyorum şekerim .. ben niye korkayımm 15 sene evvel tayyip yoktu ve gene bu chp muhalefetteydi türkiyenin 15 senelik siyaset mazisi yok saraylım.. tayyibi at bir kenara ben neden bu halk güvenmiyor diyorumm neden itibar etmiyorlar diyorumm.. bunu tuttun tayyibe neden getirdin anlamıyorumm..

Bu sayfalarda AKP konustu, HDP konustu, kimse CHP ne der diye merak etmedi, muhalefet yok deyip kestirip atti. Dinlemek istemezseniz, duymazsiniz. Biraz da onlari dinleyek bari dedim.:KK66:

Aynısını yazmıştım valla birkaç ay önce. "Muhalefet yapılmıyor" diye eleştiriyoruz ama kaçımız muhalefet partileri ne demiş diye kulak veriyoruz. Varsa yoksa aleni ya da gizli Akp destekli medyadan okuyorz/dinliyoruz her şeyi. "Proje üretmiyorlar" lafı ezberletilmiş gibi. Bu seçimde öyle olduğunu da düşünmüyorum, bu sefer proje üretmeyen muhalefet değil Akp kesinlikle. Varsa yoksa başkanlık sistemi ve paralel yapıyla mücadele. Halka yönelik bir şey yok.

Ne yapar Ak parti? Biz yaptiklarini biliyoruz, en az besyuz kere de saydik bu sayfalarda, yaz yaz bitmedi de bir de senden duymak istedim. Sakiz gibi agzinizda bu laf.. bir bilelim, ne yaparmis, sizin gozunuzden..:KK53:
bu lafı duyduğunuza göre areklamlarını da izlemişsinizdir...tek tek saymama gerek var mı.....
ayrıca chp nin başa geleceğini bilsem oyumu verip sözünü tutmadığında gidip yüzüne tüküresim var....
bize belediye seçimlerinde 20 vaad verildi ve hepsi fazlasıyla madde madde yerine geldi ben buna bakarım....
boş lafa bu milletin karnı tok....neden bu kadar herkes akp ye sarıldı sanıyorsunuz....
ayrıca herkesin vereceği bir oy onun için de tartışmak istemiyorum...yolum belli oyum belli....işte söz tam da burda oturuyor...ben lafa değil icraata bakarım....

Chp den kormuyorum şekerim .. ben niye korkayımm 15 sene evvel tayyip yoktu ve gene bu chp muhalefetteydi türkiyenin 15 senelik siyaset mazisi yok saraylım.. tayyibi at bir kenara ben neden bu halk güvenmiyor diyorumm neden itibar etmiyorlar diyorumm.. bunu tuttun tayyibe neden getirdin anlamıyorumm..
çünkü kafası sürekli tayyib için error veriyor

X