• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

HAYATIMDA HERŞEY TERS GİDİYOR

sanmıyorum canım..bu hayatta, iyi insanların başına daha çok musibet gelir..ama şuda var hayatın yarısı cefa, yarısı sefa demişler
belkide sen cefa kısmınındasındır...
Belki son 15 yılım böyle geçti düşünüyorum 15 yıldır hayatımda güzel bir gelişme olmadı ömrümün yarısını da geçtim artık 40’ lı yaşlardayım... kimsenin canını da yakmadığımı düşünüyorum hani ah aldım da bunları yaşıyorum desem, çok kötü hissediyorum inanın

Belki son 15 yılım böyle geçti düşünüyorum 15 yıldır hayatımda güzel bir gelişme olmadı ömrümün yarısını da geçtim artık 40’ lı yaşlardayım... kimsenin canını da yakmadığımı düşünüyorum hani ah aldım da bunları yaşıyorum desem, çok kötü hissediyorum inanın

Olumsuzlukları hesaba katmıyorum aslında, hatta olumsuzlukları düşünsem belki hiç adım atmayacağım ve böylece canım da yanmayacak, ben çok inanarak başlayıp olası olumsuzlukları gözardı edip sınrasında hüsrana uğruyorum hep.
Haklısınız belki de olmayacak bir işe fazla iyimser başlayıp sonucun olumsuz olabileceğini farketmiyorum , gerçekleri göremiyorum ya da görüp de kabullenemiyorum durumum belki de bundan ibaret
Hayatta başımıza gelen herşey bir tecrübe katar bize.Zarar gördüğümüz bir durumdan dahi dersler çıkarmalıyız.Risk analizi yapma konusunda tecrübesiz olabilirsiniz.Hayatın en kalıcı yöntemidir bu yaşatarak öğretme.Siz umutsuz olmayın yine de.Allahtan hayırlısını dileyerek başlayın her işinize.Başlangıçta şanssızlık ve olumsuz görünen şeyler bile uzun vadede size olumlu birşey katacaktır buna inanın.

duygularınla karar veriyorsun saırım herşeye...karar aşamasında mantığını kullanmayı öğrenmelisin...duygular genelde hata yaptırır insanlara..birazda bencil ol..öncelik başklarının iyiliği değil, kendi iyiliğin olmalı...

Ben de öyleyimdir genelde.Almam gereken dersleri almadığımı fark ettim bir zaman sonra.Olaylara kızmak,isyan etmek,üzülmek yerine neyi yanlış yaptığıma odaklanmaya ve kendimi düzeltmeye başladım.Ayrıca hayırlısını istemek gerektiğini öğrendim.Uzaktan bakıp "şu olsun "dediğimiz şeyler belkide hakkımızda hayırsızdır.Olmadı diye kahrolduğum şeylere seneler sonra"Allahım şükürler olsun,iyi ki olmamış"dediğimi çok bilirim.Olanda da hayır olabiliyor,olmayanda da.Bu bakış açısıyla sizde hangi yanlışlar var?Onları bulup düzeltmeye başlayın.Ayrıca maneviyatın güçlenmesi,kalpte kin,nefret beslememek,anne baba rızası almak,insanlara faydalı olup hayır dua almak da çok önemli diye düşünüyorum.

Hayatta başımıza gelen herşey bir tecrübe katar bize.Zarar gördüğümüz bir durumdan dahi dersler çıkarmalıyız.Risk analizi yapma konusunda tecrübesiz olabilirsiniz.Hayatın en kalıcı yöntemidir bu yaşatarak öğretme.Siz umutsuz olmayın yine de.Allahtan hayırlısını dileyerek başlayın her işinize.Başlangıçta şanssızlık ve olumsuz görünen şeyler bile uzun vadede size olumlu birşey katacaktır buna inanın.
Risk analizi yapamıyorum haklısınız ya da riskleri görsem bile hep iyi taraftan bakıp belki öyle olmaz diye düşünüyorum kendimi kandırıyorum ama tam da öyle oluyor yani gördüğüm risk aynen vuku buluyor. Mesela evlenirken o kişinin beni mutlu edemeyeceğini farketmiş olmama rağmen belki yanılıyorumdur diyerek evlendim mutlu olmak ve mutlu etmek için de çok çabaladım ama yürümedi evliliğim bitti. Karşıma biri çıkıyor aslında amacı farklı anlıyorum ama ya yanılıyorsam deyip gönlümü kaptırıyorum yanılmadığımı anlayınca çok acı çekiyorum

duygularınla karar veriyorsun saırım herşeye...karar aşamasında mantığını kullanmayı öğrenmelisin...duygular genelde hata yaptırır insanlara..birazda bencil ol..öncelik başklarının iyiliği değil, kendi iyiliğin olmalı...
Tam doğru tahlil ettiniz önceliğim hep başkalarını memnun etmek oluyor ve karar aşamasında duygularımla hareket ediyorum

Ben de öyleyimdir genelde.Almam gereken dersleri almadığımı fark ettim bir zaman sonra.Olaylara kızmak,isyan etmek,üzülmek yerine neyi yanlış yaptığıma odaklanmaya ve kendimi düzeltmeye başladım.Ayrıca hayırlısını istemek gerektiğini öğrendim.Uzaktan bakıp "şu olsun "dediğimiz şeyler belkide hakkımızda hayırsızdır.Olmadı diye kahrolduğum şeylere seneler sonra"Allahım şükürler olsun,iyi ki olmamış"dediğimi çok bilirim.Olanda da hayır olabiliyor,olmayanda da.Bu bakış açısıyla sizde hangi yanlışlar var?Onları bulup düzeltmeye başlayın.Ayrıca maneviyatın güçlenmesi,kalpte kin,nefret beslememek,anne baba rızası almak,insanlara faydalı olup hayır dua almak da çok önemli diye düşünüyorum.
Anne baba rızası aldığımdan eminim karşılıklı olarak bir an bile kalplerimiz kırılmadı, kul hakkından korkarım, insanlara hep güleryüzle iyilikle yaklaşırım manevi yönümden tek şüphem ibadetlerimi ihmal ediyor olmak onun dışında aslında manevi olarak eksik değilim bilmiyorum yine de bu uğursuzluk neden

Tam doğru tahlil ettiniz önceliğim hep başkalarını memnun etmek oluyor ve karar aşamasında duygularımla hareket ediyorum
böyle olduğu sürece yara almalarınız devam eder, hemde bir ömür boyu...bırak senin için başkları çabalasın...ailen bile olsa,
vericilik bir yere kadar olmalı...çünkü yumuşak huylu isen, ailen bile eziyor ...

Cevap burada gizli.
Bencil insanlar, çıkar hesaplarıyla hareket ettikleri için
hayal kırıklığı yaşamaz.
Eşeklerini sağlam kazığa bağlarlar.

Sen ben gibi garibanlar bu dünyada mutlu olmak için yaşamıyor.
Bizler kahraman olmak zorundayız.
Az önce konuştuk daha, annemin cümlelerini aktarayım '' Sizi salak yerine koyan Allah'ından bulsun.
Kim ne yaparsa yapsın siz kimseye kötülük yapmayın.''

Bu annenin yetiştirdiği evlat bu dünyada mutlu olabilir mi?
Olamaz.
Olamayacağız.
Çok çabaladım bencil olmaya.
Kendi çıkarlarım hep en sonda.
Yapamıyorum.
Vazgeçtim.

böyle olduğu sürece yara almalarınız devam eder, hemde bir ömür boyu...bırak senin için başkları çabalasın...ailen bile olsa,
vericilik bir yere kadar olmalı...çünkü yumuşak huylu isen, ailen bile eziyor ...
Fazla yumuşak huyluyum hem de, tuhaf olan saf da değilim insanların niyetini ya da olayların sonucunu görebiliyorum ama kendi kendimi kandırıyorum ya haksızlık ediyorsam niyeti kötü değilse diyerek kendimi ikna ediyorum.

Anne baba rızası aldığımdan eminim karşılıklı olarak bir an bile kalplerimiz kırılmadı, kul hakkından korkarım, insanlara hep güleryüzle iyilikle yaklaşırım manevi yönümden tek şüphem ibadetlerimi ihmal ediyor olmak onun dışında aslında manevi olarak eksik değilim bilmiyorum yine de bu uğursuzluk neden

Bazen hatalarımızı,eksiklerimizi biliriz aslında.Yada Allah kalplerimize hissettirir.İbadetlerinize ihtimam gösterin o zaman.Ufak ufak başlayın.Ne güzel inançlısınız.İnşaAllah hayırlı anlamda bir şeyler değişir.

Cevap burada gizli.
Bencil insanlar, çıkar hesaplarıyla hareket ettikleri için
hayal kırıklığı yaşamaz.
Eşeklerini sağlam kazığa bağlarlar.

Sen ben gibi garibanlar bu dünyada mutlu olmak için yaşamıyor.
Bizler kahraman olmak zorundayız.
Az önce konuştuk daha, annemin cümlelerini aktarayım '' Sizi salak yerine koyan Allah'ından bulsun.
Kim ne yaparsa yapsın siz kimseye kötülük yapmayın.''

Bu annenin yetiştirdiği evlat bu dünyada mutlu olabilir mi?
Olamaz.
Olamayacağız.
Çok çabaladım bencil olmaya.
Kendi çıkarlarım hep en sonda.
Yapamıyorum.
Vazgeçtim.
Çok doğru, bencil olamıyorum, kötümser olamıyorum, ön yargılı olmayayım deyip karşımdakine şans veriyorum bu sefer de iş işten geçmiş oluyor art niyetli insanlara prim vermiş oluyorum

Fazla yumuşak huyluyum hem de, tuhaf olan saf da değilim insanların niyetini ya da olayların sonucunu görebiliyorum ama kendi kendimi kandırıyorum ya haksızlık ediyorsam niyeti kötü değilse diyerek kendimi ikna ediyorum.
dişinizi bi gösterin bakalım, niyetleri iyimi kötümü ozaman anlarsınız...hayır demek, isteklere hayır demektir, kişilere değil...

Bazen hatalarımızı,eksiklerimizi biliriz aslında.Yada Allah kalplerimize hissettirir.İbadetlerinize ihtimam gösterin o zaman.Ufak ufak başlayın.Ne güzel inançlısınız.İnşaAllah hayırlı anlamda bir şeyler değişir.
Bazen bu olumsuzluklar yüzünden inancımı kaybedersem diye çok korkuyorum Allahım yanıltmaz inşallah, dua edin benim için hayatım yoluna girsin...

Bazen bu olumsuzluklar yüzünden inancımı kaybedersem diye çok korkuyorum Allahım yanıltmaz inşallah, dua edin benim için hayatım yoluna girsin...

Ederim tabii ki.Rabbim hakkınızda hayırlı olan şeyleri istemeyi ve ona ulaşmayı nasip etsin.Siz de bana dua edin :)
Başkasının ağzından yapılan dualar kabul olurmuş.

Ederim tabii ki.Rabbim hakkınızda hayırlı olan şeyleri istemeyi ve ona ulaşmayı nasip etsin.Siz de bana dua edin :)
Başkasının ağzından yapılan dualar kabul olurmuş.
Çok sağolun inşallah sizin de tüm dilekleriniz hayırlısıyla gerçekleşsin ben de size dua edeceğim, dediğiniz gibi başkasının duası daha makbuldür o nedenle sizden dua istedim Allah razı olsun :KK200:

Arkadaşlar merhaba, yıllardır hayatımda yolunda giden hiçbir şey olmadı hep olumsuzluk, kısmetsizlik ve insanlarla olan ilişkilerimde hep yara alan taraf ben oldum. Nereye elimi atsam kurudu ben nerede hata yapıyorum acaba? Yani artık manevi yönüm zayıf bazı şeyleri ihmal ediyorum o yüzden mi başından kara bulutlar eksik olmuyor diye düşünüyorum, kimseye zarar vermedim kendi halinde yaşayan biriyim bu hayat bana eğer bir ceza ise yani düşünüyorum kimsenin ahını aldığımı sanmıyorum. Çevrenizde benim gibi olan insanlar var mı, dışardan bir gözle benim gibi insanların nerede hata yapıyor olduğunu gözlemlediniz mi, tavsiyelerinizle ihtiyacım var.
sağlığın yerindeyse birçok insandan şanslısın.Ben çok şanslıyımdır mesela ama her ay hasta olurum ,sağlığım hiç muhteşem olmadı,hep acı içinde kıvranırım üşütsem ,çocukluğumdan beri insan her ay rahatsız ve bir rüzgarda hasta olur mu ben öyleyim işte.Şuan bile kaç kat giyindim ,işteyim ve iyileşip çocuklarıma bakabileyim diye elektrik sobasının dibinde oturuyorum.Doğalgaz en üst seviyede çalışırken ben yine de hastayım işte. ama yine de işe gelirim ,çalışırım,evimi aksatmam , sağlık çok önemli benim için.Şimdi gencim ama ileriyi düşünemiyorum

sağlığın yerindeyse birçok insandan şanslısın.Ben çok şanslıyımdır mesela ama her ay hasta olurum ,sağlığım hiç muhteşem olmadı,hep acı içinde kıvranırım üşütsem ,çocukluğumdan beri insan her ay rahatsız ve bir rüzgarda hasta olur mu ben öyleyim işte.Şuan bile kaç kat giyindim ,işteyim ve iyileşip çocuklarıma bakabileyim diye elektrik sobasının dibinde oturuyorum.Doğalgaz en üst seviyede çalışırken ben yine de hastayım işte. ama yine de işe gelirim ,çalışırım,evimi aksatmam , sağlık çok önemli benim için.Şimdi gencim ama ileriyi düşünemiyorum
İnşallah sağlığınız da daha iyi olur, sağlığımda da var ufak tefek sıkıntılar yine de şükrediyorum

Back
X