Hayatımda hiç bukadar çaresiz hissetmemiştim

Çok geçmiş olsun. İlk doktoru babanıza resmen ölüm korkusu yüklemiş. Bazı doktorlar gerçekten çok acımasız.

Ben babanızı iyi bir psikoloğa götürmenizi öneriyorum. Zaten kanser tedavisi olan tüm hastalar için iyi bir psikolog desteği , iyi bir onkolog kadar önemli.
Evet adama nasıl bir travma yaşattıysa sonra birden kötüleşti ayakta duramaz hale geldi... Psikolojisi hiç iyi değil zaten herkesi engelliyor kimseyle görüşmüyor...

Evet adama nasıl bir travma yaşattıysa sonra birden kötüleşti ayakta duramaz hale geldi... Psikolojisi hiç iyi değil zaten herkesi engelliyor kimseyle görüşmüyor...

Benim babam da benzer durumda. Günde 15 dakika dışarı zor çıkartıyoruz. Doktora bile gitmek istemiyor. O kadar çok gezmeyi tozmayı seven insan, şimdi kimse ile görüşmek istemiyor. Hayata küstü resmen. Yakınlarda psikiyatrik tedaviye başladı. Şimdi biraz daha iyi. Bence sizde deneyin.

Benim babam da benzer durumda. Günde 15 dakika dışarı zor çıkartıyoruz. Doktora bile gitmek istemiyor. O kadar çok gezmeyi tozmayı seven insan, şimdi kimse ile görüşmek istemiyor. Hayata küstü resmen. Yakınlarda psikiyatrik tedaviye başladı. Şimdi biraz daha iyi. Bence sizde deneyin.
Antidepresan yuttu bu akşam hemen peşinden yine kustu denesek ne olacak ilaç midede durmuyor ki

Aynen
acaba Baska bölgeye mi sıceadı. Kc dışında bir yerlerde kanser olabilir mi?

Gecmiş olsun
O benimde aklıma geldi doktora sordum metastaz varmı diye yok olsa bu ameliyatı yapmazdık dedi ameliyattan sonra da defalarca sordum her defasında tetkiklerin normal olduğunu söyledi..

Benim babamda akciger kanserini atlatti. Tek cigerini aldilar.. cok uzun süre kustu. Her yedigini cikardi. Tahliller falan temizdi ama hep kustu. Zamanla duzeldi hep hafif seyler yedi. Salcali yagli agir hic bisey yemedi. Duzeldi ama yine de o hassaslik kaldi. Halen biraz kacirsa kusuyor. Cok sukur temiz herseyi

E nabızdan baktığımda "Bt dinamik, trifazik, bifazik inceleme, Mr kalanjiyografi, Bt üst ve alt abdomen" gibi şeyler yazıyor. Doktora safra yolları ile ilgili bir sorun olabilir mi diye sorduğumda tetkikleri normaldi diye yanıt verdi...
Rabbim acil şifasını versin.
Organik bi sebep var mı yok bilememek yoruyor insanı.. Ne kadar çok zorlandiginizi tahmin edebiliyorum. Sizin durumunuzu yaşayan yüzlerce insanla ilgilendim gerçekten hic de kolay değil.. hepiniz öyle güçlüsünüz ki ❤

Özellikle babanız için işler daha da karışık. Türlü duyguları aynı anda yaşayıp bi yandan da ağır tedaviler görmüş ameliyat geçirmiş.

Hastaların nakil sonrası psikolojik destek görme ihtiyaçları oluyor. Belki terapi iyi gelir fiziksel bi neden yoksa.

Ama bence fiziksel sebepten emin olmak adına farklı doktorlara da danışabilirsiniz.

Benim babamda akciger kanserini atlatti. Tek cigerini aldilar.. cok uzun süre kustu. Her yedigini cikardi. Tahliller falan temizdi ama hep kustu. Zamanla duzeldi hep hafif seyler yedi. Salcali yagli agir hic bisey yemedi. Duzeldi ama yine de o hassaslik kaldi. Halen biraz kacirsa kusuyor. Cok sukur temiz herseyi
Geçmiş olsun sizin adınıza sevindim inşallah daha da iyi olur. Birde kafama takılan kanser atlatılmış gibi görünse de kanser hücreleri kanda olduğu için bir süre sonra yeniden ilk çıktığı yerde yada başka organda nüks ediyor diyolar moral bozuyorlar. Oyüzden nüks korkusuda yaşıyorum bu lanet hastalığın nüksetmeme ihtimali yok mu?

Merhaba babam siroz ve zemininde gelişen karaciğer kanserine yakalandı. Bir Eğitim ve araştırma hastanesinde yüzüne karşı "-yaşama şansın yok, 3 ay içinde öleceksin, çocuklarınla bu durumu konuş" denilsede ben başka doktorlar araştırdım. Özel bir hastanede alanında çok iyi bir cerrah buldum. O cerrah babamı karaciğer nakli ile kurtarabileceğini söyledi ve babam karaciğer nakli oldu.

Ameliyattan önce 1 ay boyunca ne yese kustu hastalığından dolayı kusuyor ameliyat olunca düzelecek sandık ki doktor da düzeleceğini söylemişti ama ameliyatın üstünden 2 ay geçmesine rağmen hala kusmaya devam ediyor.

Doktorlar yapılan tetkiklerinin gayet normal olduğunu karaciğeri ile ilgili bir sorun da olmadığını, tahlillere göre hiç bir sağlık sorunu saptanmadığını söylüyor. Neden kustuğunu onlar da bilmiyor. Hayatımda hiç bukadar çaresiz hissetmemiştim. Dağ gibi adam gözümüzün önünde günden güne eriyor, bir deri bir kemik kaldı ve hiç bir şey yapamıyoruz... "Bu adam neden kusuyor?" artık delireceğim... Bu sorunun cevabını verecek kimse neden yok...
Metastasi yok degil mi?

Benim bildiğim vücudun yeni nakledilen bir organa alışma süreci olduğu .
Doktor değilim elbette bilemem ama aklıma bunun böyle birşey olabileceği geldi :/

Çok geçmiş olsun Allah acil şifa versin.

Geçmiş olsun sizin adınıza sevindim inşallah daha da iyi olur. Birde kafama takılan kanser atlatılmış gibi görünse de kanser hücreleri kanda olduğu için bir süre sonra yeniden ilk çıktığı yerde yada başka organda nüks ediyor diyolar moral bozuyorlar. Oyüzden nüks korkusuda yaşıyorum bu lanet hastalığın nüksetmeme ihtimali yok mu?
Aminn insallah, Biz babam da yasamadik, 5.yilinda suan duzenli pet filmi ve kontrollerini yaptiriyor.sukur nüksetmedi. Sizde korkmayin Allahin izniyle ameliyat olmus ve atlatmis. Bundan sonra en onemlisi cok dikkat edip kendine iyi bakmasi. Kussa bile babama her sabah paça corbasi falan icirdi annem, kan yapici seyler tuketti. Devaminda kustu ama mideye ne gitse kâr, bi de stres cok cok onemli. Resmen kisilik degisti,

Aminn insallah, Biz babam da yasamadik, 5.yilinda suan duzenli pet filmi ve kontrollerini yaptiriyor.sukur nüksetmedi. Sizde korkmayin Allahin izniyle ameliyat olmus ve atlatmis. Bundan sonra en onemlisi cok dikkat edip kendine iyi bakmasi. Kussa bile babama her sabah paça corbasi falan icirdi annem, kan yapici seyler tuketti. Devaminda kustu ama mideye ne gitse kâr, bi de stres cok cok onemli. Resmen kisilik degisti,
Insallah dediginiz gibi olur Rabbim babanızada uzun sağlıklı ömür versin. Ah o kişilik değişmesi nedir okadar iyi gördüm ki şok oldum resmen yerine bambaşka biri gelmiş gibiydi hala daha öyle ...

Pet dediginiz şeyin açılımı ne bilmiyorum. E nabizdan kontrol ediyorum röntgen sonuçlarını raporların hiç birinde metastaz bulgu yok. Çok büyük iyi bir hastanede mutlaka çekilmiştir...
Rontgen degil. Cekim oncesi en az 6 saatlik aclik gerekiyor ve vucuda bir madde enjekte ediyorlar.
Kanserde yayilim var mi, yokmu diye bakmak icin.

Babamin kanseri yemek borusuna sicramisti. O da surekli kusuyordu. Tabi aynisi olacak diye bir sey yok, umarim da degildir. Siz yine de doktoruna bir sorun yayilma olmus olabilir mi diye.

Kusmasi psikolojik kokenli bir durum bile olabilir. Adamcagizin yuzune en fazla 3 ay yasarsin demisler. insanin tum dengelerini alt ust eder bu.
Illa soylemek zorundalar mi yani? Allah insaf versin :KK43:

Aynen
acaba Baska bölgeye mi sıceadı. Kc dışında bir yerlerde kanser olabilir mi?

Gecmiş olsun
Evet pet cekilip yayilma var mi diye bakilmasi gerek diye biliyorum ben de.. Konu sahibi pet cekilip cekilmedigini tam olarak bilmiyor sanirim. Belki de cekmislerdir.
Insallah bir yayilma soz konusu degildir.

Insallah dediginiz gibi olur Rabbim babanızada uzun sağlıklı ömür versin. Ah o kişilik değişmesi nedir okadar iyi gördüm ki şok oldum resmen yerine bambaşka biri gelmiş gibiydi hala daha öyle ...
Aminn, saglikli olsunlar basimizda olsunlarda,, bu haline de alistik cok sukur, Rabbim sizi de korktugunuza ugratmasin insallah 🙇‍♀️ Acil sifalar dilerim💕

Rontgen degil. Cekim oncesi en az 6 saatlik aclik gerekiyor ve vucuda bir madde enjekte ediyorlar.
Kanserde yayilim var mi, yokmu diye bakmak icin.

Babamin kanseri yemek borusuna sicramisti. O da surekli kusuyordu. Tabi aynisi olacak diye bir sey yok, umarim da degildir. Siz yine de doktoruna bir sorun yayilma olmus olabilir mi diye.

Kusmasi psikolojik kokenli bir durum bile olabilir. Adamcagizin yuzune en fazla 3 ay yasarsin demisler. insanin tum dengelerini alt ust eder bu.
Illa soylemek zorundalar mi yani? Allah insaf versin :KK43:
Valla o doktora babama o travmayı yaşattığı için okadar çok sinirlendim ki babamdan adını soyadını istedim arar söverim başımı belaya sokarım diye vermedi. Kadın Doktor Dahiliye uzmanı kendisine şifa için gelen hastasında kanser tespit ediyor onkolojiye sevk ediyor ama sevk etmeden önce de 3 ay icinde öleceksin çocuklarınla vedalas gibi salak salak cümleler kuruyor... Babam o doktora yürüyerek araba kullanarak gitti o kadını gördükten sonra tekerlekli sandalye ile taşındı heryere birden hızlı bisekilde genel durumu kötüleşti...

Doktoru yok tahlil sonuçları temiz diyor ama hala genel durumu çok kötü
Cok gecmis olsun umarim zamanla atlatir ama siz yine de endoskopi yaptirsaniz mi?
Nakil surecinden ne kadar sure sonra yapilabilir tabii bir danisin.
Eger fizyolojik degilse zamanla gecer belki bir uyum sureci olacaktir.
Mide agrisi yutkunmada zorluk gibi sikayetleri mevcut mu?

Cok gecmis olsun umarim zamanla atlatir ama siz yine de endoskopi yaptirsaniz mi?
Nakil surecinden ne kadar sure sonra yapilabilir tabii bir danisin.
Eger fizyolojik degilse zamanla gecer belki bir uyum sureci olacaktir.
Mide agrisi yutkunmada zorluk gibi sikayetleri mevcut mu?
Endoskopide yapıldı doktor mide tembelleşmiş dedi... mide ağrısı yutkunmada zorluk falan yok yiyor 1 saat sonra falan ağzından köpük gibi bişey geldiğini söylüyor sonra sarı bir sıvı şeklinde kusuyor. Hep böyle oluyor...

Endoskopide yapıldı doktor mide tembelleşmiş dedi... mide ağrısı yutkunmada zorluk falan yok yiyor 1 saat sonra falan ağzından köpük gibi bişey geldiğini söylüyor sonra sarı bir sıvı şeklinde kusuyor. Hep böyle oluyor...
Zamanla alisir bunyesi insallah.
Yapilmasi gereken tetkikler yapilmis sanirim pette cekildeyse sorun yoktur umarim.
Yavas yavas alisir midede insallah.
Bence uyum surecidir bu.

Back
X