Hayatımda hiç bukadar çaresiz hissetmemiştim

Çok geçmiş olsun. Acaba psikolojik olarak mı kusuyor. Belki bilinç altına yerleşmiştir artık bu kusma olayı. Fiziksel bi çözüm bulamazsanız bir de iyi bir psikologla görüşün derim. Bu hastalıklar insanın psikolojisini alt üst ediyor :(

Çok geçmiş olsun çözümü nedir bilmiyorum ama babanız için duacıyım Allah acil şifalar versin kusmaları bitsin

Onkolog da hiçbir sıkıntı yok mu diyor? Bir de başka bir onloloğa götürün isterseniz ama ağır bir ameliyat geçirmiş ondan sebep olabilir, umarım en kısa zamanda iyileşir. Nüks konusunda da evet bazen olabilen bir şey malesef, ama tabi ki illa olacak diye bir şey yok kendinizi şartlamayın sakın. Çok geçmiş olsun

Merhaba babam siroz ve zemininde gelişen karaciğer kanserine yakalandı. Bir Eğitim ve araştırma hastanesinde yüzüne karşı "-yaşama şansın yok, 3 ay içinde öleceksin, çocuklarınla bu durumu konuş" denilsede ben başka doktorlar araştırdım. Özel bir hastanede alanında çok iyi bir cerrah buldum. O cerrah babamı karaciğer nakli ile kurtarabileceğini söyledi ve babam karaciğer nakli oldu.

Ameliyattan önce 1 ay boyunca ne yese kustu hastalığından dolayı kusuyor ameliyat olunca düzelecek sandık ki doktor da düzeleceğini söylemişti ama ameliyatın üstünden 2 ay geçmesine rağmen hala kusmaya devam ediyor.

Doktorlar yapılan tetkiklerinin gayet normal olduğunu karaciğeri ile ilgili bir sorun da olmadığını, tahlillere göre hiç bir sağlık sorunu saptanmadığını söylüyor. Neden kustuğunu onlar da bilmiyor. Hayatımda hiç bukadar çaresiz hissetmemiştim. Dağ gibi adam gözümüzün önünde günden güne eriyor, bir deri bir kemik kaldı ve hiç bir şey yapamıyoruz... "Bu adam neden kusuyor?" artık delireceğim... Bu sorunun cevabını verecek kimse neden yok...
Merhaba aynı hastalıktan muzdaribim yani sirozum bir sonraki evrem kanser ileri duzedeydeyim yani.
Babanızın kusma nedeni aşırı safra üretimi olabilir bu bir
Ikincisi mide varisleri vardır ondan olabilir
3 vücudun organ adaptasyon süreci olabilir
4 kanda enfeksiyon nedenli bile olabilir
Kusma bulantı hissi bende de sürekli olan bir şey hem ilaçlardan hem safra üretiminden.
Kolay değil allah şifasını versin .
Nerde oturuyorsunuz bilmiyorum ama istanbulda
Oyu bir hastaneye yatırabilirsin.

Evet adama nasıl bir travma yaşattıysa sonra birden kötüleşti ayakta duramaz hale geldi... Psikolojisi hiç iyi değil zaten herkesi engelliyor kimseyle görüşmüyor...
Yalnız babanız organ nakli oldu ruh halindeki değişmeler aslında onun elinde değil, nakil sonrası alzaymır olanları bile oluyor .
F..b..k ta karaciğer nakli ile ilgili sayfa var bi tane oraya durumu yazabilirsiniz ve çok güzel anlatacaklarina inanıyorum.

Endoskopi yapıldı mı? Bende çok kusmalı bir gebelik geçirdim sonucunda gastrit oldum üç ay süreli tedavi uyguladı doktorum. Hemde bir sağlıkçı olarak gastrointeroloji bölümüne götürmenizi tavsiye ederim. Hiçbirinde birşey çıkmazsa psikolojik olma ihtimali yükselir

Merhaba.
Arkadaşımın gebeliği süresince yemek sonrası masadan kalkmadan midesi bulanıyor koşa koşa lavaboya zor yetişiyordu. Zamanla daha kötüye gitti.
Doğumunu yaptı fakat bulantı ve kusmaları devam etti.
Tüm tetkikleri normaldi.
Son olarak psikiyatriye gittiler.
Dr gebeliği itibariyle artık KUSMA REFLEKS e dönüşmüş olduğunu midenin bu sebeple kabul etmediğini söylemiş. Yanılmıyorsam Bulumia tanısı konmuştu.
Böbreklerindeki su oranının yarısından fazlasını kaybetmiş.Ve yine kustuğu için pankreasında , karacigerinde sorun oluşmaya başlamış...
Birkaç hafta yatışı yapıldı.
Damardan besleniyordu.
Simdi cok daha iyi. Cok cok cok zorlu ve cok uzun bir süreç...

Kısaca ; tetkikler normal ise vakit kaybetmeden mutlaka alanında çok iyi bir Psikiyatri öneriyorum. ...

Farklı bir doktora özellikle alanında uzman Tavsiye üzeRine bir doktorla görüşün,bak benim babamın hastalığını 5 yıl bulamadılar sonra televzyonlara çıkan çok ünlü bir doktora götürdük 5 dk da teşhisi koydu ve 5 yıl önce muayene ücreti 600 tl almıştı biraz fiyat pahalı olabilir ama sağlık önemli umarım iyileşir babacın

Pet dediginiz şeyin açılımı ne bilmiyorum. E nabizdan kontrol ediyorum röntgen sonuçlarını raporların hiç birinde metastaz bulgu yok. Çok büyük iyi bir hastanede mutlaka çekilmiştir...
Pet kanser tarama icin yapılır hastanede değil götürüleme merkezlerin de çekilir kanser başka yere yayıldımk ona bakılır röntgen sonucu ile Kanser olup olmadığı anlaşılmaz ileri tarama gerektirir hastane değiştirmeni tavsiye ederim

Valla o doktora babama o travmayı yaşattığı için okadar çok sinirlendim ki babamdan adını soyadını istedim arar söverim başımı belaya sokarım diye vermedi. Kadın Doktor Dahiliye uzmanı kendisine şifa için gelen hastasında kanser tespit ediyor onkolojiye sevk ediyor ama sevk etmeden önce de 3 ay icinde öleceksin çocuklarınla vedalas gibi salak salak cümleler kuruyor... Babam o doktora yürüyerek araba kullanarak gitti o kadını gördükten sonra tekerlekli sandalye ile taşındı heryere birden hızlı bisekilde genel durumu kötüleşti...
Allah nasıl biliyorsa öyle yapsın o lanet kadını

Merhaba babam siroz ve zemininde gelişen karaciğer kanserine yakalandı. Bir Eğitim ve araştırma hastanesinde yüzüne karşı "-yaşama şansın yok, 3 ay içinde öleceksin, çocuklarınla bu durumu konuş" denilsede ben başka doktorlar araştırdım. Özel bir hastanede alanında çok iyi bir cerrah buldum. O cerrah babamı karaciğer nakli ile kurtarabileceğini söyledi ve babam karaciğer nakli oldu.

Ameliyattan önce 1 ay boyunca ne yese kustu hastalığından dolayı kusuyor ameliyat olunca düzelecek sandık ki doktor da düzeleceğini söylemişti ama ameliyatın üstünden 2 ay geçmesine rağmen hala kusmaya devam ediyor.

Doktorlar yapılan tetkiklerinin gayet normal olduğunu karaciğeri ile ilgili bir sorun da olmadığını, tahlillere göre hiç bir sağlık sorunu saptanmadığını söylüyor. Neden kustuğunu onlar da bilmiyor. Hayatımda hiç bukadar çaresiz hissetmemiştim. Dağ gibi adam gözümüzün önünde günden güne eriyor, bir deri bir kemik kaldı ve hiç bir şey yapamıyoruz... "Bu adam neden kusuyor?" artık delireceğim... Bu sorunun cevabını verecek kimse neden yok...
Aynı şeyleri annemde yaşadım 4.kurde kaybettim Allah tan ümit kesilmez Rabbim şifa versin ve ben daha 16 yaşındaydım ozamanlar kemoterapi alıyorsa o kusturuyor metpamid vermişti doktor anneme bı doktorunuza danışın şöyle bı durum var annemde karaciğer kanseriydi çabuk dağılan bir türmuş önce safra kesesi kolan mide derken kaybettik biz umarım yaşama sevinci vardır hayata tutunur benim annem pes etti inadına yemedi babam yüzünden hep kendini cezalandırdı bizi arkada gözü yaşlı bıraktı o kurtuldu biz çocuk halimizle kaldık 12 yaşında engelli kardeşimi ben büyüttüm Rabbim herşeyin hayırlısını versin size de sabır güç babanıza safi adıyla şifa versin

Back
X