- 26 Aralık 2007
- 22.146
- 12.092
- 498
Hassas olduğun aşikar işte bende buna şaşırıyorum.
Yani bende böyle konularda yanlış anlaşılma durumlarında çok hassasım o yüzden dert de yapıyorum zaten .
Sırf dertleşmek için söylerdim dert yaptığım kafaya taktığım için yani "biliyor musun ben x yaşındayım ama nüfüsta y yazıyor" diye.
Bir de inan kırmak istemiyorum ama çıkmış kimlikte isim değişikliği nasıl oluyor ki?
Ölen ablanın adı ayşeydi baban da gitti fatma yaptı diyelim
Bunu yapana kadar sıfırdan kimlik alır? Yani isim değişikliği daha zor bir iş değil mi?
hani erkek çocuğu için bunu yaparlar askerlik yüzünden ama babanın bu kadar inatla yeni kimlik almayışı ilginç
Ablanın ölümünü nişanlın biliyor mu birşey demedin bu durum sana yardımcı olabilir.
Nikah işlemlerini atlatsan bile bu adamla ömür geçireceksin,ne bileyim kimlik fotokopisi lazım olur otele gider kalırsın kimlik isterler.
Hayatında hep karşına çıkar bu mevzu,ailenin yaptığı hatayı neden sen çekesin.
Ama babanın isim değişitrmesi hadisesi inan hiç aklıma yatmadı.
bir de şu var nişanlın dışında eşin dostun halan teyzen de bilir doğum tarihini benim bütün akrabalarım sanki dün doğmuşum gibi anlatır doğumumu
yani 100 tane şahit bulunur bu şekilde bütün aile bilir sizin ne zaman dünyaya geldiğinizi ,öyle değil mi?
benim annemin zamanında varmış bu durum. zamanlar çocuklar erken evlendiriliyormuş ve yaş evlenirken sorun oluyormuş,bu nedenle ölen ablasının nüfus cüzdanını kullanabiliyorlarmış ama dediğim gibi annem zamanı,60 yıl önceleri.
buradaki olay çok garip.üstelik isim değişikliği yapmak çok zor.bir tanıdığım çocuğunun ismini değiştirmek istedi,kaç sefer mahkemeye gidip geldiler,üstelik okul hayatında nasıl sorun yaşamadı bu kişi