Hayatımı boş yaşamak istemiyorum artık!

RaziyErkan

Mutluyum,MutluyuZ <3
Kayıtlı Üye
9 Temmuz 2009
1.340
0
356
33
Almanya
Meraba arkadaslar,

Bu yasadiklarim sorunmu onu bile bilmiyorum suan..
18 yasindayim ve hayatimda ne yapmam gerektigini nasiil adim atmam gerekttigini bilmiyorumm mafoldumben
Hayatimla ilgili önemli kararlar alman gerekiyor..Moralim öyle bozukki hayatta bu yasta o kadar bezdimki..
Aile sorunlarimiz,Erkek arkadasimla olan sorunlar ve benim isteksizligim..
Yazicaklarim anlaticaklarim o kadar uzunkii..

Önce ailemden basliyim...
Almanyada yasiyoruzz 3 kiz kardesiz..buyuk ablam 2 aylikken babam almanyaya gelmis..Bizide 6 yil önce yanina aldi..
Benmi yaniliyorum bilmiyorum ama..Annem babam simdiye kadar hic ilgili olmadilar bize karsi..
hic bir zaman bir araya gelip bir skintin derdin varmi diye sormamislardir..
Hic bi zamanda candan bi sevgi görmedim:1no2::1no2:
En cok sevgiye ihtiyacimiz oldugunda annemden hep siddet gördükmafoldumben
Ben hep cekingenimdir neden bilmiyorum kendimi ifade edemem..
Hep birseylerden korktumm..
Simdi okulum bitti meslek ogrenimi yapabilmem icin yardim aliyorum..
Ehliyet sinavina girmek icin hazirlaniyorum ayriyetten..Eger bir is bulursam ehliyet olmasi gerekiyor..
Bir meslek basvurusunda bulundum temmuz ayinda secmeler olucak meslek icin bir sansim var..
Yabanci dilim cok iyi olmadigi icin almanyada acik ögretim kursu var..
Hem yabanci dil hemde meslek ögrenimi görebilicem..Üstelik diplomamida alicam hem türkiye hemde almanca icin gecerli olucak..
Suan baslamadim..

Kendime hedef belirleyemiyorumm bunu yapmak icin kendimi isteklendiremiyorumm..

Aksam yatagima yattigimda tamam artik diyorum yapicamm,
ama sabah hersey fosss oluyorr:1no2::1no2:

Napmaliyim lütfen yardim edin:gitme::gitme:
Beni sizden baska kimse anlamayacagi icin icimi döktüm..
Aileme anlatmadim erkek arkadasima anlattim ama oda beni anlamadii
bu hayatta yakin doslarinn seni hicmi hic dusunmuyor bugun bunu anladimmafoldumbenmafoldumben

Lütfen biri bana elini uzatsin bu karmasadan kör kuyudan cikarsinnsenağlamasenağlama

canım benım senı anlıyorum..ben aılemden erkek arkadasımdan yana mutluyum ama tek sıkıntım ne yapacagıma karar veremıorum iş bulamıorum acıkogretımden devam edıyorum evde sıkıntıdan patlıorum...yemekle işle güçle vaktımı gecırıyorum..yataga yatıorum yarın için planlar kuruyorum ama sabah olunca aynı sekılde foss oluyo..ama senın bı umudun var bak meslek egıtımı alıcakmıssın enazından bıseylerı ogrenmek yapmak ıcın caban var bunu hafıfe alma...

canım benım senı anlıyorum..ben aılemden erkek arkadasımdan yana mutluyum ama tek sıkıntım ne yapacagıma karar veremıorum iş bulamıorum acıkogretımden devam edıyorum evde sıkıntıdan patlıorum...yemekle işle güçle vaktımı gecırıyorum..yataga yatıorum yarın için planlar kuruyorum ama sabah olunca aynı sekılde foss oluyo..ama senın bı umudun var bak meslek egıtımı alıcakmıssın enazından bıseylerı ogrenmek yapmak ıcın caban var bunu hafıfe alma...

Bunlarii arkadasima anlattigimda bugun aldigim cvp:
söylüyosun ama yapmiyosunn sadece lafta

bunlari duyunca o kadar ykiliyorumkii o bile bana güvenmiyorrsenağlama

bosver onu kımsenın lafına bakıpta kendını sakın üzme ıcınden gelırse yaparsın eger gelmıyosa zaten basarılı olamassın tatlım

Bunlari o kadar yapmak istiyorumkii..Basarili olmayi istedigini yapmayi kim istemezki..
Ama sorunum hedefimi belirleyip kendime bir yol cizemiyorumm

tabiki herkes ister ama isteğinin ne yönde oldugu önemli olan.mesle ıcın bır sansn varmıs kendını sınavına hazırla inan kafanı ona verırsen bunları düşünmıceksın ve ıstedıgını yapınca basarılı olunca bosuna kendımı üzmüşüm dıceksın..

Sanırım baskı nedeniyle kendine güven sorunun var.
Hedeflerini belirle ve üzerine git.
Kendini başaracağına inandır ve bir yerden başla.
Başlamak başarmanın yarısıdır.
Başaranların senden üstünlüğü yok.
Sadece kendine güven.a.s

canım bende senin yaşındayım be benimde hayattan bıktığım oluyo herşey çekilmez oluyo ama kendimizi bırakmamamız gerek hayatın güzelliklerini düşün hayaller kur planlar yap istedigin şeyler için ve bunları uygula..

ailenin davranışları seni bu kadar etkileyen bu kadar ortada bırakan bence..
çünkü anne babadır çocuğa yol gösteren,teşfik eden,isteklendiren...
onlardan göremediğin için böle olmuş canım benim ama bu konummda iş senin kafanda bitio...
senin önce kendini bilip,ne istediğini artık anlayıp,biran önce işe başlaman lazım..
kendine güven..sen zaten çabalamak istemeyen biri olsaydı buraya yazmazdın yardım istemek için...
kendi kendini telkn etmek için psikolojik,kişisel gelişim kitaplarından,bloglarından vs. yardım alabilirsin...
daha çok sosya olarak kendine güvenini arttırıp,hırslanabilirsin...
ben de çok şey yaşadım tam bitti benim hayatım,okul okuyamıycam derken şu anda 2 üni. okuorm,3buçuk dil biliorm...sen de yapabilirsin çünkü ben de kendi kendime yaptım...
erkek arkadaşın senin için en büyük destek isteklendirici olmalı aslında öle değil mi??

kaydirigubbakcemile3 yok ablacım o almanca bu yıl öğrenmeye başladım da yarım biliorm o buçuk oluo işte Şeniz

kaydirigubbakcemile3aman ablacım çok teşekkür ederim:kedi:
insanın kafasında bitio iş ya,karalı olmak gerekio,arkadaşımız demişki akşam tamam diorm sabah vazgeçiorm die,daha tam oturtamamaış demekki...adım atmiş ama kalmış orda..

bence önce ne istediğine karar vermelisin
nasıl yaşamak istediğine nerde olmak istediğine
ve en önemlisi hayatının amacına
bunları sakin kafayla düşünmelisin
mesela eline bi kağıt al
nasıl yaşamak istediğini
neler yapmak istediğini
amacını bu amacını gerçekleştirebilmen için nasıl davranman neler yapman gerektiğini yaz
umarım faydalı olur..

bana pek karar verememişsin gibi gelmedi aslında.
bence sen ne yapmak istediğini ya da ne yapman gerektiğini biliyorsun da
çekingen olduğun için bunu uygulama konusunda tam adım atmıyorsun.
belki yapamayacağını düşünmek, belki yeni bir ortama girme düşüncesi seni planlarından vazgeçiriyor gibi geldi bana.
tabii bunlar benim yazdıklarından çıkardıklarım.
yanılıyor olabilirim ama eğer yanılmıyorsam
özgüvenini geliştirebilmek için yeni ortamlara daha fazla girmeye çalışmanı
kişisel gelişim kitapları okumanı
hatta gerekirse bir uzmandan yardım almanı tavsiye edebilirim.

Canim ben senin yazdiklarini pür dikkat ile okudum ve seni anlamaya calistim. Bence sen olmayan sorunlar yaratiyorsun kendine. Daha okadar gencsinki hayatin gerceklerini bilmiyor, dertleri tanimiyorsun. Hayatin neden bos? Yapacak okadar cok seyin var ki! Daha almanyaya yeni gelmissin, almancani gelistirmelisin. Iyi bir diploma icin calismalisin. Ehliyetini yapmalisin. Meslek egitimi görmelisin. Bütün bunlari kimse sana altin tepside sunmaz bunlar icin calismali mücadele ve emek vermelisin böylelikle gelecegin icin yararli seyler yapmis olur ayni zamandada olmayan boslugunu doldurmus olursun.

Ailenden sevgi görmemis olabilirsin bende görmedim bende hep siddet ve huzursuzlukla büyüdüm ama hayatimi degistirmek icin mücadele ettim ve hala ediyorumda.

Yapacak okadar cok seyin varken nasil hayatim bombos diyorsun anlamiyorum belki ihtiyacin olan tek sey bir can yoldasi ama kusura bakma canim bundan baska bir sorunun yok gibi görünüyor senin.

canım otur haline şükret kafamçokkarıştı
yani imkanların çok iyi, diplomanı alcaksın hem TR hem DEU. da geçerli vays beee:lepi:
ehliyet alıyosun zemuszemus
daha çoookk gençsin...
senin tek sorunun karar vermekkkk..CADIARZU
belli bi hedef seç, ona yönel..

canım maalesef senin değil tüm gençlerin sorunu bu:gitme:
keşke okullarda plan yapmayı öğretecek dersler olsa..yaşınız büyüyünce bocalamazdınız böyle..
bazı okullarda şimdi şimdi karaktere ve öğrenme şekline göre eğitim veriyorlar.yaygınlaşması zaman alır..
iş sen de bitiyor güzelim..akşam kafanda kurduklarını bir kağıda yza,hatta post-it lere yazıp görebileceğin yerlere as...
yapıp başardıklarını karaladıkça sana da güç gelecek..
önce basitten başla mesela,yarın saçlarımı kestireceğim,anneme ev işlerinde yardım edeceğim,şu kitabı okumaya başlayacağım gibi..atıyorum bunları..sen kendi önceliklerini yaz yani..ama önce gerçekten yapabileceklerin olsun ki başardıkça güçlenesin..
sonra da hayatının gidişatına yön verecek kararları uygulamaya çalış,,
unutma istemek başarmanın yarısıdır..gerçekten iste...a.s.:nazar:

Sanırım baskı nedeniyle kendine güven sorunun var.
Hedeflerini belirle ve üzerine git.
Kendini başaracağına inandır ve bir yerden başla.
Başlamak başarmanın yarısıdır.
Başaranların senden üstünlüğü yok.
Sadece kendine güven.a.s

canım bende senin yaşındayım be benimde hayattan bıktığım oluyo herşey çekilmez oluyo ama kendimizi bırakmamamız gerek hayatın güzelliklerini düşün hayaller kur planlar yap istedigin şeyler için ve bunları uygula..

Ben istiyorum ve bunu basaricam Allahin izniyle insallah
Günlük tutmaya basladim yapmak istediklerimi yaziyorum
Hevesimi kaybetmemek icin kararlar aliyorum..

ailenin davranışları seni bu kadar etkileyen bu kadar ortada bırakan bence..
çünkü anne babadır çocuğa yol gösteren,teşfik eden,isteklendiren...
onlardan göremediğin için böle olmuş canım benim ama bu konummda iş senin kafanda bitio...
senin önce kendini bilip,ne istediğini artık anlayıp,biran önce işe başlaman lazım..
kendine güven..sen zaten çabalamak istemeyen biri olsaydı buraya yazmazdın yardım istemek için...
kendi kendini telkn etmek için psikolojik,kişisel gelişim kitaplarından,bloglarından vs. yardım alabilirsin...
daha çok sosya olarak kendine güvenini arttırıp,hırslanabilirsin...
ben de çok şey yaşadım tam bitti benim hayatım,okul okuyamıycam derken şu anda 2 üni. okuorm,3buçuk dil biliorm...sen de yapabilirsin çünkü ben de kendi kendime yaptım...
erkek arkadaşın senin için en büyük destek isteklendirici olmalı aslında öle değil mi??

bence önce ne istediğine karar vermelisin
nasıl yaşamak istediğine nerde olmak istediğine
ve en önemlisi hayatının amacına
bunları sakin kafayla düşünmelisin
mesela eline bi kağıt al
nasıl yaşamak istediğini
neler yapmak istediğini
amacını bu amacını gerçekleştirebilmen için nasıl davranman neler yapman gerektiğini yaz
umarım faydalı olur..

cok tsk ederimm..
Kararlarimi not alip tekrarliyorumm:lepi:

bana pek karar verememişsin gibi gelmedi aslında.
bence sen ne yapmak istediğini ya da ne yapman gerektiğini biliyorsun da
çekingen olduğun için bunu uygulama konusunda tam adım atmıyorsun.
belki yapamayacağını düşünmek, belki yeni bir ortama girme düşüncesi seni planlarından vazgeçiriyor gibi geldi bana.
tabii bunlar benim yazdıklarından çıkardıklarım.
yanılıyor olabilirim ama eğer yanılmıyorsam
özgüvenini geliştirebilmek için yeni ortamlara daha fazla girmeye çalışmanı
kişisel gelişim kitapları okumanı
hatta gerekirse bir uzmandan yardım almanı tavsiye edebilirim.

Canim ben senin yazdiklarini pür dikkat ile okudum ve seni anlamaya calistim. Bence sen olmayan sorunlar yaratiyorsun kendine. Daha okadar gencsinki hayatin gerceklerini bilmiyor, dertleri tanimiyorsun. Hayatin neden bos? Yapacak okadar cok seyin var ki! Daha almanyaya yeni gelmissin, almancani gelistirmelisin. Iyi bir diploma icin calismalisin. Ehliyetini yapmalisin. Meslek egitimi görmelisin. Bütün bunlari kimse sana altin tepside sunmaz bunlar icin calismali mücadele ve emek vermelisin böylelikle gelecegin icin yararli seyler yapmis olur ayni zamandada olmayan boslugunu doldurmus olursun.
Ailenden sevgi görmemis olabilirsin bende görmedim bende hep siddet ve huzursuzlukla büyüdüm ama hayatimi degistirmek icin mücadele ettim ve hala ediyorumda.

Yapacak okadar cok seyin varken nasil hayatim bombos diyorsun anlamiyorum belki ihtiyacin olan tek sey bir can yoldasi ama kusura bakma canim bundan baska bir sorunun yok gibi görünüyor senin.

canım otur haline şükret kafamçokkarıştı
yani imkanların çok iyi, diplomanı alcaksın hem TR hem DEU. da geçerli vays beee:lepi:
ehliyet alıyosun zemuszemus
daha çoookk gençsin...
senin tek sorunun karar vermekkkk..CADIARZU
belli bi hedef seç, ona yönel..

Haklisin sükretmek icin o kadar nedenim varkii
Bazen o kadar belcin davraniyorum..
Kararimi verip hedefim icin calismam gerekk vde yapicmm..

Hepinize cok cok tsk ediyorumm Allah hepinizden razi olsunn..
Psikolojik yardim almayi dusundum dün gece en azindan Kendime guvenim gelene kadar..

bugun sabah krep yaptim..Hep korkardim catal kasik kullanmadan tavada cevirmerye
Sonra dusundumki hayatta biseyleri yapmaktan hep korkarsam ilerleyemem basaramam..
Düserse tekrar denerim eninde sonunda yaparim dedim ve denedimm..
ilk seferde dusurmeden yaptimm..Ve tekrar tekrar yaptimm ve hicbirinde dusurmedim..
Anliyoruumki yapabiliceklerimin üstüne gitmem ve basarmam gerek:lepi:

Son düzenleme:
tek cozum iyi ya da kotu biryerden baslamaktir. her baslangicin buyuk bir adim olmak zorunda degil ki. yarin okulun icin vesikalik resim gerekiyorsa git onu cektir bu da bir baslngictir. kendine cok yuklenme.
ailenin dolduramadigi bosluklarin var belli ki, bunun da en kolay cozum yolu durumu oldugu gibi kabul ettirmektir. hayat malesef dizilerdeki gibi olmuyor. dizinin son 3 dakikasindaki gibi herkes hatasini anlayip karsisindakini beklemeden bir adim atip konusup anlasmiyor. ailen ne ise o. degismeyecek cok fazla. sen artik 18 yasindasin, git meslegini eline al, dilini ogren ve isine basla. o zaman kendini daha guclu hissedersin. basarilar...

Canım benim seni çok iyi anlıyorum 17 yaşındayım ben de. Öyle zor dönemlerden geçiyoruz ki.. Hele hele anne-babanın ilgisizliği, sevgisizliği yok mu en çok onlar koyuyor insana. Ama biraz sabretsek ileride o kadar güzel günler bekliyor ki bizi eminim buna. Son yazdığın cümleye takıldım. Biri beni çıkarsın köy kuyudan demişsin. Emin ol kendini o kör kuyudan ancak sen çıkarırsın. Ben de çok bekledim birilerinin çıkarmasını ama ailem dahil kimse bir şey yapmadı. O yüzden kimseden hayır bekleme.

bunlar ergenlıgın getırılerı. yasının belırtılerı. kımımız bu zamanı kolaylıkla atlatırken kımımız endıselere kapılabılıyor, bu cok normal. su an bır karmasanın ıcındesın...
okuyorsan eger okulundakı rehberden bır yardım alabılırsın. aılenede ac bu mevzuyu, ıcıne kapanma sakın aıle buyuklerınden de yardım al.
hepımız gectık bu safhadan
bunu zamanla atlatıp asıcaksın engellerını
cunku bunu basarıcagını bılıyor ve ınanıyorum :1hug:
hoscakalman dılegıyle a.s.

razişim kıyamam sana yaa,canın sıkılmış belli canım:teselli:sen bence bu dil olayından sebep biraz zorlandın,öğrenemiycem bu mereti ben die sinir oldun:)sonrada içine attığın ne varsa hepsi su yüzüne çıktı bu sorunla
aileni değiştirme gibi bi şansın yok,o yüzden onları öyle kabul ediceksin,fazlasını beklersen üzülürsün
erkek arkadaşına gelirsek,ona ailenle ilgili sıkıntılarını anlatma derim..anladığım kadarıyla bu konuda seni anlamıyo..eğer aşık değilsen artı ve eksileriyle ilişkini gözden geçirip bi karara varmanı tavsiye ederim balımyerimseniben
hayatı bir krep gibi düşün,ya düşürmeden çeviriceksin,yada deneme yanılma yapıcaksın-tatlicadiarzu-kaydirigubbakcemile3krep yaptığın için bunuda örnekliyim dedim:)

Back
X