Seninle baslamadi diye bir kitap okuyorum. Korkularımızın, travmaların atalarimizdan genlerimize aktarıldığı yaziyor. Hayattan ornekler veriyor. Aniden uykusuzluk sorunu olusan genç bir kadın, bu hastalığın nedenini bilmiyor. Uyuyunca öleceğine dair bir inanci var ve bu belli bir yastan sonra ortaya çıkıyor. Sonraları, Birkaç kuşak önceki bir atasının uykusunda öldüğü öğreniyor. Onun öldüğü yaşa geldiği günde başlayan bu sorunun temelini buna dayandiriyorlar. Sizin konuyu okuyunca da aklima bu geldi. Acaba atalarinizda yemek yerken boğularak ölen biri mi vardı?Merhaba hanimlar. Benim daha once adindan bile bihaber oldugum bir fobim olustu fagofobi. Yemek yerken buyuk lokma yutamiyorum herseyi yiyemiyorum cok kucuk bir tabagi bile yemem bir saat suruyor o da su ile birlikte. Sadece yutamama bogazima kacacak korkusu degil ayni zamanda ilk zamanlar yutmaya calissam bile refleksle bogazim geri itiyordu. Cok kilo verdim. Diyeceksinizki doktora git. Gitmedigim doktor kalmadi endoskopi dahil butun testlerde yapildi fiziksel hicbirsey bulunamadi. Psikolojik denildi anksiyete ilaclari kullandim uzun bir sure bir fayda goremedim. Bu durumu yasayip aşaniniz yada cevrenizde yasamis olan varmi acaba cok uzuluyorum yemek yemek iskenceye donustu artik cok zayifladim
İlaç kullandıysanız psikiyatriye gittiniz,Merhaba hanimlar. Benim daha once adindan bile bihaber oldugum bir fobim olustu fagofobi. Yemek yerken buyuk lokma yutamiyorum herseyi yiyemiyorum cok kucuk bir tabagi bile yemem bir saat suruyor o da su ile birlikte. Sadece yutamama bogazima kacacak korkusu degil ayni zamanda ilk zamanlar yutmaya calissam bile refleksle bogazim geri itiyordu. Cok kilo verdim. Diyeceksinizki doktora git. Gitmedigim doktor kalmadi endoskopi dahil butun testlerde yapildi fiziksel hicbirsey bulunamadi. Psikolojik denildi anksiyete ilaclari kullandim uzun bir sure bir fayda goremedim. Bu durumu yasayip aşaniniz yada cevrenizde yasamis olan varmi acaba cok uzuluyorum yemek yemek iskenceye donustu artik cok zayifladim
Ilac kullandim birkac yil evet ama belli bir seviye ilerledim cok cok az. Yani pek ise yaramadi cok sikintili uzgun oldugum bir donem baslamisti birkac sene once arada oluyordu bir gunde hicbirsey yiyememeye basladim o donem iki haftada 10 kilo vermisimİlaç kullandıysanız psikiyatriye gittiniz,
psikoloğa gittiniz mi?
İlk ne zaman başladığını hatırlıyor musunuz?
Evet psikolojik dendi zaten ama cozum yok kac senedir yasiyorum bu durumuikinci oğlum doğduktan sonra büyük oğlumda aynı sizin gibi oldu kıskançlık tepkileri psikolojik oldu hep bir çorbayı bile yutamıyordu yemeği, bir gıdım lokma dakikalarca ağzında kalıyordu delirmek üzereydim ama atlattık çok şükür. bence sizinki de psikolojiktir
Hayatınızda istemediğiniz ama katlanmak zorunda kaldığınız büyük bir şey var mı?Merhaba hanimlar. Benim daha once adindan bile bihaber oldugum bir fobim olustu fagofobi. Yemek yerken buyuk lokma yutamiyorum herseyi yiyemiyorum cok kucuk bir tabagi bile yemem bir saat suruyor o da su ile birlikte. Sadece yutamama bogazima kacacak korkusu degil ayni zamanda ilk zamanlar yutmaya calissam bile refleksle bogazim geri itiyordu. Cok kilo verdim. Diyeceksinizki doktora git. Gitmedigim doktor kalmadi endoskopi dahil butun testlerde yapildi fiziksel hicbirsey bulunamadi. Psikolojik denildi anksiyete ilaclari kullandim uzun bir sure bir fayda goremedim. Bu durumu yasayip aşaniniz yada cevrenizde yasamis olan varmi acaba cok uzuluyorum yemek yemek iskenceye donustu artik cok zayifladim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?