Hayatımı mahfettim :(

Güzel yorumlariniz güzel temennileriniz için çok teşekkür ederim. Bunu sizden başkasıyla paylasicak gücüm yoktu doğrusu. Söylediklerinizi okuyup gecmiyorum emin olun hayatıma yön vermeme yardımcı oluyor. Rabbim kullarini doğru yoldan saptirmasin.

herkes kendinden sorumlu dini boyutu da senle Allah arasında sen takma saldıranları benimde kardeşlerim var senle yasıt o yüzden epey takıldı konun aklıma doktora gitmeni sölemistim ne yapmayı düsünüosun

Bir an önce o adamdan kurtul. Seni kullandığını açıkca belli etmiş zaten. Bu hayatta gururunu at bir köşeye derler ya sakın atma. Gurur böyle durumlarda kurtarıcıdır işte. Üniversiteye git mutlaka. Karşına çıkan erkekleri de o kadar önemseyip hayatının baş köşesine oturtma hiç bir zaman. Hata yapmışsın ama hatandan dönmezsen asıl o zaman batarsın bunu unutma. Baktın hayatında sana zarar veren birisi var, hemen kestirip at. Zaaflarına yenilme. Sen kendine değer verirsen karşına da sana değer verecek insanlar çıkar.

Canım benim anladığım kadarıyla sen her şeye rağmen güçlü bir insansın. Aşk konusunda zaafların olmuş olabilir. Ailenin bu konuda muhafazakar davranması, çikolata alamayan çocuğun durmadan çikolata almak istemesi gibi seni aşkı arzulamaya yöneltmiş olabillir. Psikolog zaten bu konuda bi hayli şeyler söylemiştir. Ki psikologa gitmen şu durumda iyi olabilir....

Arkadaşların dediği gibi sen önce hedeflerini belirle. Geçmişteki bazı hatalarını telafi edebilirsin bu senin elinde...

Örneğin üniversite okuyabilirsin. 20 yaş çok genç bi yaş bence. Geç kalmış değilsin.
Bekaret konusunda sana şunu diyeyim: Bunu ciddiye almayan ve senin de seveceğin biri mutlaka olacaktır. Devir çoooook değişti. Bunu namus meselesi haline getiren erkekler milyon tane kızla beraber oluyor ve en son evleneceği kişiyi bakire istiyor...
Önce şu 20 yaşında evlenme fikrini kenara at ve eğitimine öncelik ver. Seni çok seven çocuğu belki de yaşadıkların yüzünden istemiyorsundur...

Yani 2 hedef var gibi:
1- Psikologa gitmek
2- Eğitimini sürdürmek

herkes kendinden sorumlu dini boyutu da senle Allah arasında sen takma saldıranları benimde kardeşlerim var senle yasıt o yüzden epey takıldı konun aklıma doktora gitmeni sölemistim ne yapmayı düsünüosun

Henüz doktora gidemedim,elime para geçince yapacağım ilk iş olacak. Devlette muayene olabiliyormuyum? Özelde 40 tlden başlıyor muayene fiyatlari çünkü.

Yasadiklarimin bir kisminda ailemin de sorumluluğu var,özellikle babam. Babam diye yazmak bile garip cunku kendisyle 5 senedir hiç konuşmadık. Benden nefret ettiğini söyledi milyar kez,istemediğim okullara gönderdi,hayatımın her alanın da karar mekanizması olmak istedi. Evde çok sorunum oldugu için boşluğa düştüm,o boşluğu da bahsettiğim erkek doldurdu sandım. Zaten ilk sevgilimdi bunun da payı olabilir. Normal de her konuda kendime cok güvenirim,çok sosyalim. Sürekli insanlarla iletişim halindeyim,ama bu olay olduktan sonra herşeyden soğudum gibi. Suan zaten calisiyorum 16 yaşıma girdiğim an itibariyle çalışmaya başladım. Okuldan sonra,haftasonları. Ailemden lise hayatım boyunca 50 tl minibüs parasi aldim. Ne üstüme başıma bişey aldılar nede ihtiyacı. Varmi dediler. Babam dedigim adam paraya tapıyor kısacası,dusta 5 dkkdan fazla duriyim sıcak suyu kapatır,en ufak hadisede kufur eder dovmekle tehdit eder. Üniversiteye gidersem kendi imkanlarimla gitmek zorundayim. Istanbul içi kazanmam zor yıllardır kitap acmadim. Istanbul dişi kazansam hem calisip hem okumam zor. Yurt parası,yemek parasi. Aslında anlaticak o kadar cok şey var ki.

ahh.. biz insanlar...düşünmemiz gereken zaman diliminde düşünmeyiz iş işten geçtikten sonra düşünmeye ve çare aramaya çabalar dururuz.... ŞU ANDA en mantıklısı sabırrr yani beklemekk.. ve önce mahfolunan hayatı kurtarmaya calışmak yani okuyup hayatını eline almak gerisi zaten kolaylasarak gelir...

Hayatın mahvolmuş filan değil ayrıca. Kendini böyle adapte etme canım.
Allaha şükür sağlıklısın , ayaktasıN.Hatalar insanlar için.

Allah razı olsun.
Önemine binaen alıntı yaparak tekrar paylaşmak istedim.

Evet alintiladiginiz sey cok dogru. Ben asla yapmam dedigim ve yapanlari kinadigim birseyi su an yapiyorum. Ve hem pismanim hemde kendime kizginim. Keske zamaninda kinamasaymisim Allah hepsini gosteriyor iste.

Babandan görmek istediğin sevgiyi başka bir erkekten görmek istemen normal canım.... Zamanla her erkeğin baban ya da bu adam gibi olmadığını hissettirecek bir insa çıkar karşına. Ama lütfen temkinli ol, hemen insanlarla arkadaş olup kaynaşma ne olur....

Canım be Ankara'da okudum. Orası da büyük bi şehir; ama küçük bi şehir olsa bile hocalarına arkadaşlarına hatta yurt görevlilerine burs bulmak için danışman işe yarayacaktır. Kasiyerlik dershanelerde gözetmenlik sekreterlik vs pek çok iş bulabilirsin. Senin gibi pek çok genç arkadaş oldu. hatta ben de 4 sene boyunca hep çalıştım, bir yandan da burs aldım İlk sene 1. dönem dışında hiç para almadım ailemden....
Sen yeter ki çalış azmet diyorum

kimsenin hayatına karışmak istemem. seninle aynı yaştayız sakın yanlış anlama beni akıl vermek gibi bir niyetim yok fakat o çocuk sana evlensen bile zarar vermekten baska bişey yapamaz. hatta o evlilik biter. kızlık konusundada çok düşünme bir anlık bi hata onu düşünerek daha çok yıpranırsın. üniversite oku ve mutlaka çalış. hayatına o kadar farklı insanlar çıkacakki ne o çocugu ne de o bunalımlı günleri hatırlayacaksın. nacizhane bir arkadaş tavsiyesi benden sana..

hayatın mahvolmamış.. kaldığın yerden devam edebilirsin.

okuluna git mezun ol ve güzel bir iş bul, özel yaşadıklarını da paylaşabileceğin ve evlenebileceğin birisi çıkar bence. dürüst olmak önemli, zaten pişman olduğunu söylüyorsun. tövbe edersen en azından zararın bir kısmından dönmüş olursun. herkes hata yapar ama seninki de bile bile lades olmuş ya. aylarca görüşmediğin biri ile nasıl o şekilde bir yakınlık kurarsın, hem sana kızdım hem de gerçekten üzüldüm. duygularını kullanmış. bir de beni mecbur hissettirirsen evlenmek istemem diyor. Allahın belası. zaten o adam evlenilecek birisi değil ki, senin onu baştan istememen lazım. kimbilir hayatında kaç kız vardır. seni aramadığı 7-8 aylık sürelerde hiçbir kıza bakmadığını mı düşünüyorsun?

Bak canım öncelikle sana ilk tavsiyem acilen bu adamdan uzaklaş. seni temin ederim zerre kadar seni sevmiyor. ve bunu sende biliyorsun. sakın ama sakın görmemezlikten gelme bunu. daha hayatının baharındasın çok gençsin. inan unutursun ve gün gelir ben bu adamda ne bulmuşum der güler geçersin hatta iyi ki de beni sevmemiş iyi ki de olmamış dersin . evet yapmışın bir hata ancak bir tek ölüme çare yok bunu unutma. okumaya konsantre ol iyi bi yerlere gelmeye çalış.üniversiteye hazırlan kafanı sakın bu adamla meşgul etme.yoksa ilerde çok daha fazla pişman olursun. hayatta telafi edilemeyecek tek şey zamandır.zaman geri gelmez ve her şeyden daha önemlidir ve kimse için harcamaya hele ki böyle bir adam için harcamaya hiç değmez. şimdi yaşın küçük zamanın kıymetini anlamzsın belki ama sana abla tavsiyesi bu adamdan senden çok şey çalmış götürmüş ama inan zamandan daha önemli hiç bişey yok. sana en büyük zararı zamanını çalarak verir bunu unutma.

Mutlaka kız arkadaşları olmuştur,hemde çok çok fazla. Normal birisi olsa,öyle birşey yaşadıktan sonra bırakmayacağına dair yeminler eder,en azından yüzük takar,istemeye gelir. İnşallah bana ettiğini misliyle bulur.

Kendi inancımı sorgulamama gerek yok bilmem gerekenleri çokta iyi biliyorum. Düşüncelerim dini bir zorunluluk falan değil dinin gereği zaten. Sizin cahillik hatadır dediğiniz şeyin bedeli doğmamış bi canda olabilirdi bu bir dini zorunluluksa evet zorunluluk. Keşke sizde biraz yararlanabilseniz bu zorunluluktan.

Bu adamdan arakana bakmadan kac okuluna odaklan bekareti de kafana takma bu kadar elbette seni her halinle kabullenecek biri bulunur diktir desem sadece karsindakini kandirmak olur ya yaptigin hatayi kabullen yada gerisini sen bilirsin yanlis anlama kinamiyorum hepimizin gencken hatalari olmustur ama neden bazi seyleri evlenmeden yasarsiniz ki olan sana olmus resmen o ise kendi keyfinde

Yorumu dikkatli okursan ben kadınlarinki zinadır diye bi kelime kullanmadım. Ben Allah adına hüküm vermedim bunun bedeli yazdım. Bu yapılanın sonucunda hamilede kalabilirdi ve dünyaya gelmemiş bir cana kıyabilirdi sizin için bu normal bişeyse ben birşey diyemem tabi.

olsayla bulsayı ekmişler hiç bitmiş.
ben de yorumunuzun sonuçlarından bahsediyorum kişilerin günahlarını sorgulamak Allah'ın işi bizim değil. Biz ancak eğrisini doğrusunu söyleyebiliriz, elimizden geliyorsa yardım edebiliriz. ötesi aşar aynı fanilikte olan kişiyi
verdiğiniz rivayet hadis(?)te sadece kadınların çekeceği zulümden bahsedilmiş. zinayı genel anlamda düşünüyorsak erkeklerin zina yapmasının bedelleriyle ilgili hadisleri de paylaşalım madem.
zaten yaşadıklarının vicdan azabını çeken bir insana "cehennemde kazığa oturacaksın" tarzı bir gönderme yapmak hiç hoş değil.
Allah korusun siz, ben, ayşe ya da fatma aynı şeyi yaşayabiliriz. böyle mi olmalı?

ayrıca normal olduğunu düşünsem tepki vermezdim ki yaptığım yorumlar bellidir. bu ve bunun gibi diğer konularda netim.
sadece "ben kurtulmşlardanım ve bana bir şey olmaz" düşüncesiyle bir insanı hakir görmeyi uygun bulmuyorum.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…