Hayatımı mahvettim ....

canım helal olsun ... ağlamak kötü bişey değildir ayrıca, arınmaktır .. üzülme o yüzden ..

yok yok arkadaşlar bu böyle olmayacak yanlız, acil hayatımı değiştirmem lazım benim ... bi yerden başlamam lazım...
hergünümün yanlız ve bir öncekinin tıpkısı gibi geçmesine izin vermemeliyim ... bişeyler yapmalıyım... iş şuanda zor olur, zaten zor bi hamilelik dönemi geçiyorum .. pskoloğa yada platese gidecek kadar param yok ne yazık kı .. extra faaliyetler edinemicem o yüzden ..

diyorum ya maddi konuda da kıt kanaat geçiniyoruz, lükse yer veremediğimiz, bi gün dışarda yemek yiyemediğimiz extrasız bi yaşam tek düze ... doğumgünlerinde, özel günlerinde hediye olmayan, süprizsiz heycansız bi evlilik ... (eşim anlamsız buluyor bu tarz şeyleri) ..
evlendikten sonra ki ilk doğumu gözyaşları içinde geçirmiştim mesela, beklentim büyüktü ama eşim hatırlamamıştı bile ... (neyse bunlar artık sıradanlaştı benim için) ... eskiden heycan duyduğum şeylerden heycan duymaz oldum sayesinde ... ama kötü bir insan değildi :o)

Hani derler ya acıma kimseye acınacak hale gelirsin bigün diye ... aynı hesap ....

Bi gün güler benimde yüzüm herhalde .... yüce adalet var ise ......

Bir gun elbet yuzun guler..Cocugunu sag salım dunyaya getırmeye odaklan..Hele o bır karnından kucagına gecsın, bak nasıl güçlü hıssedıyosun kendını...BEn 9 ay evde otrumustum, hıc hamıleleık gıymedım, hıc esımle bı yere gıtmedım, tam anlamıyla 9 ay evde oturdum ve hatta son ıkı ay da sureklı yattım...gectı gıttı ıste..su anda bı ısım var, eşimin de işi var...oglumla bazen dısardan pızza soyler yerız mesela bu bıle cok keyıf verır..yanı hayattan aldıgım zevkler bıle degıstı..cok sey degısecek bebegın geldıkten sonra merak etme..

Bir gun elbet yuzun guler..Cocugunu sag salım dunyaya getırmeye odaklan..Hele o bır karnından kucagına gecsın, bak nasıl güçlü hıssedıyosun kendını...BEn 9 ay evde otrumustum, hıc hamıleleık gıymedım, hıc esımle bı yere gıtmedım, tam anlamıyla 9 ay evde oturdum ve hatta son ıkı ay da sureklı yattım...gectı gıttı ıste..su anda bı ısım var, eşimin de işi var...oglumla bazen dısardan pızza soyler yerız mesela bu bıle cok keyıf verır..yanı hayattan aldıgım zevkler bıle degıstı..cok sey degısecek bebegın geldıkten sonra merak etme..

canım cok sevindim senin adına, ne güzel zorlukları yenip bi şekilde feraha kavuşmak.. gerçekten mutlu oldum adına.. allah cocuğunuzu size bağışlasın inşallah ... kader kısmet herşey ... inşallah bu sabrın sonuda selamettir ...

canım cok sevindim senin adına, ne güzel zorlukları yenip bi şekilde feraha kavuşmak.. gerçekten mutlu oldum adına.. allah cocuğunuzu size bağışlasın inşallah ... kader kısmet herşey ... inşallah bu sabrın sonuda selamettir ...

Allah sana da cok guzel gunler nasıp etsin insallah..Moralini yuksek tut..Internet uzerınden ceviri işleri yapabilirsin(Neticede Almancan var)..hem gelir olur, hem meşgale olur..KEndine yardımcı ol..Bana da cok seyler söylemişti forumdaki arkadaslarım, ama hıc umudurm yoktu..hayatım hep oyle kalacak sanıyodum ..seni belki de en iyi anlayanımdır, emin ol sen güçlendikçe her sey daha ıyı olacak..hep yanındayız..

Ne diye size kızıyorlar anlamadım ister köylü,olsun ister şehirli bir adam para kazanamıyorsa gözümde zaten erkek değildir eve haciz getirmiş kendinizi kötü hissetmeniz gayet doğal sizi eleştirip,aşağılayacağına kendini düzeltsin o eşimede bu konuda acımasızım ,beceriksizliğini sizden çıkarmasın her şey kadın becermek zorunda ,erkek adamda para kazanmayı becersin

hepimiz aslında öylesine yalnızız ki zaman zaman. ama hamilelikte bir soranınız olmamasına çok üzüldüm. eşiniz de sizin gibi yalnızmış ya, belki biraz çabayla ve bebeğinizin de doğumu ile birbirinizin en yakın arkadaşı olursunuz. onun da sizden başka kimsesi yok. şimdi belki size saçma gelebilir ama sosyalleşmek için paraya ihtiyaç yok, zamana ihtiyaç vardır. paranız olsa, ama zamanınız olmasa yine sosyalleşemezsiniz. çok güzel örnekler vermişler burada. konu komşu, yaşıt birilerini bulun. sizi anlamasa da, size uygun olmasa da kafanız dağılır. belediyelerin verdiği ücretsiz spor aktiviteleri var sanırım istanbulda. yoksa da "yaseminler" arkadaşımız da söylemiş yürüyüşlere çıkın, hatta abartayım eşinizle onun elini sıkıca tuta tuta yürüyüşe çıkın. belki onun da size anlatmak istediği şeyler vardır, belki yaptıklarından, yapamadıklarından pişmandır ama dile getiremiyordur ve ilk adımı sizden bekliyordur. bir erkek için evine haciz gelmesi erkeklik onurunun kırılması demek. ama onuru kırılan erkek de nedense hem suçlu hem güçlü oluyor. size bravo ki siz eşinizi o kötü gününde bırakmamışsınız.

eşinizin bebeğe bakışı nasıl ben asıl onu merak ediyorum. siz o mutlu haberi verince sevindi mi? ne yaptı? acaba ailesiyle ilişkilerinizi biraz iyileştirseniz? çok samimi olmasanız da bir telefon açıp onları mutlu etseniz, bebeğiniz olacağı için çok mutlu olduğunuzu ama çok da yalnız hissettiğinizi söyleseniz? o duymak istediğiniz tavsiyeleri onlara sorsanız? ya da kendi ana babanıza?

asla yalnız değilsiniz. bakın burada birbirini hiç tanımasa da, görmese de, çok uzaktaki birisi için oturup kafa yoran, onunla sevinip onunla ağlayan kim bilir kaç kişi var. aynı şehirde olsam kalkar gelirdim.

biraz bakış açınızı kaydırın, kendinize şanslı olduğunuz noktalardan yaklaşın. yabancı dil bilen mühendis bir bayan, 5 senedir bir şekilde kopmamış, tüm zorluklara rağmen bitmemiş bir evlilik, şefkatli bir koca ( ahh kim istemez! ) , karnınızda bir bebek. kim bilir daha ne yetenekleriniz, imrenilecek özellikleriniz vardır bilmediğimiz.

dayanamıcam cevap vericem;
benim anlamadığım nokta hem de hamileliğinin dönülmez bi noktasında olan bi bayana "sorunluydun neden bebek yaptın" sözleri...anlamıyorum anlayamıyorum tamam bebek yapmamak için korunmak diye bişi var türlü türlü yolları da var bunu da biliyorum .ama inanın ne kadar korunursa korunsun yine de hamile kalanları da biliyorum yakınlarımdan Allah verecek olduktan sonra boş...yani "nie hamile kaldın "diye sorgulayanlara demek istiyorum belki arkadaş da korunduğu halde hamile kalmış olamaz mı?ben tüplerini ameliyatla bağlatıp da hamile kalanı duydum ya....artık olan olmuş bu kadın bir can taşıyor ;hassas!nasıl düzelirim die yardım içerikli bir soru soruyor....ama hesap sorar gibi neden hamile kaldın diyenlere "pes " diyorum!

Son düzenleme:
canım bak ben de hamileyim... sen gel gitler yaşıyorsun. eminim anlattığın kadar kötü değil herşey ki evliliğin devam etti, çocuk yaptın, işi bıraktın... sadece şu an aklına sadece kötü zamanlar geliyor. o çocuğu yaptığına göre cahil de değilsin bir umudun vardı eşine dair... hormonlardan kendini dolduruyorsun.

öncelikle sakin ol. maddi sorunlarınız hala devam mı geçinebiliyor musunuz? eşine açıkça ilgiye ihtiyacın olduğunu söyle. tv izlemesin senle ilgilensin. kendi akıl edemeyebilir sen söyle.

benim eşim çok iyidir ama ilk zaman benim hormonlar gel-git sinirliyim, kavga çıkmasın diye kaçardı... dedim açıkça ya kaçma ilgilen benle... gebelikte oluyo bu elimde değil. naz için yapmıyorum. benim daha çok ilgiye ve şevkate ihtiyacım var diye.

sen de de eşine. dua et bebeğin için.... işmiş paraymış bunlar gene olur güzelim. iletişim kurulur eşinle gene herşey düzelir... sıkma canını pozitif şeyleri düşün. olmuyorsa da dünyanın sonu değil. Allah sana evlat nasip etmiş. mesleğin de var gül gibi geçinirsin.

madem uymuyor neden evlendiniz , yasam standardlar tabiki onemli , ama dicegim aranizda cok fark yokmuski hamile kalmisiniz yada evlilik oncesi denen bi acama var bunlari kullanabilirdiniz, bende avustruyada yasiyorum biliyorum burdaki turklerin cogunluklarin nasil oldugunu cogu konuda daha sertler cunku geldiklerini gibi kalmislar kendini gelirstirme yok etraf ayni ama bu degilki mutsuz bi evlilik istine cocuk yani egitm size nekedar ne getirmis anlamdim cok kiziyorum boyle konulara ..... bir cocugu dunyaya getirmek buyuk bi cesaret istemeli yasam standard i neler suna bilcegim hani olmazda geri ver gibi bisey degil bu yada aman buyur gider diye biseyde olamaz, sadece ask sevgiyle olmaz en onemli nokta olsada onemlisi sicak bi aile harmonie dolu, guzel bi gelecek vaad etmek zorundasiniz, yipranmis iliskilerde neden cocuk yapiylir anlamiyorum yada maddi durumlar cok iyi olmayipda arka arkaya cocuk yapanlari. genel olarak lafim . cogu saniyor cocuk olursa duzelirmi ne bence ya annesiz yada babasiz cocuk olu veriyor sonunda, yada cogu degisik sorunlar dogu veriyor inan biliyorum neden konusutugumu suanki isim mutsuz ailelerden gelen cocuklar yada iyisartlarda buyumemis , lutfen guzel dusunun bir can vermeden ona can a gercekten can olabilirmiyiz diye , anne hamilelikte zaten gel gitleri basliyacagi icin esiyle arasi cok iyi olmali kafasi rahat olmali maddi durumlar iyi olmali dogrudugunuz cocuklar yarin sizlerin eseri olcak neler verebilirim bu soru cok önemli tamam hersey parami diyen olabilir ama cogu zaman geliyor evet hersey parada bitiyor, SAglik , Egitim, Sosyal yasanti ve ve ve...... ,,,bence almanyaya donun hayatinizda artik size bagimli biri olcak burda yeniden baslayin yada turkiyede tek de yapabilirseniz orta kalin
cunki kendinizi ilk dusunmeniiz gerekiyor ki cocuguhnuz icin tam olun , sizin istekleriniz oluyor bastirmayin sorunlari hali altina itmeyin , herseyle yuzyuze gelip iyi dusunun tasinin hesaplayin yarinlari eksiyi aritiyi ona gore bir atim adin ve baslayin hayatinizi elinize almaya turkcem iyi olmadigi icin kusura bakmayn , kimseyi rendice etme degil amacim

canım bunları dusunmeye ne zaman basladın ?
yanı evlılıgınızın ılk gununden bugune kadar hep bunları dert ettın mı ?
eger bu dusuncelerınız son zamanlar da basladı ıse ,yanı dıpte oldugunuzu hıssetmenıze hamılelıgın de vermıs oldugu stres olabılır dıye dusunuyorum..

27 yaşında 5 yıldır evlı bi bayanım.. almanyada doğdum.. mühendislik eğitimi aldım.
Türkiyede bir cok yerde çalıştım ... fakat eşim beni hep aşaya çekti ... kötü bi insan değil aslında ama mühendis olmasına rağmen köyde yetişmiş.. ailesi cok alakasız, doğru dürüst arkadaşı yok ... Evlendim evimizin kapısını açan olmadı .. standartlarım gün geçtükce düşmeye başladı ... evime haciz geldi bütün eşyalaımı alıp götürdüler ... pes etmedim yinede, benim yerimde bi başkası olsaydı coktan bırakıp gitmişti ama ben tekrar evimizi kurdum tekrar bi düzen getirmeye çalıştım hayatımıza... bekarken iş hayatında ne kadar başarılı olduysam evlendikten sonra bir türlü olamadım ... bi anlamı yoktu olmadı belkide benim için ... arkadaş yok, gelenin yok gdenin yok ... çalış eve gel para kazan yineevin için harca elde var yine sıfır ... sonra işi bıraktım .... şimdi ise hamileyim ... 4 aylık oldum... evde yanlız ... tek başına ailesi uzakda zavallı ve hergün daha cok dibe batan bi insan gibi görmeye başladım kendimi ......

Ne yapmalıyımmmmmm ???

kendini bukadar soyutlama çevreden..insanlarla illaki kaynaşmak için bekar yada zengin yada kalitteli bir yaşam sürmek gerekmez.. çevre yap kendine ama seni bu moralden kurtaracak olsun faydalı olsun yani..çalışmayı düşün bence çocuk oldu diyede vazgeçme.. yok çalışmam dersen eşinle ikinizinde mutlu olabileceği sosyal olabileceğiniz bir şehirde oturmayı tercih edin derim..çareler tükenmez mulu olmak için ama yeterki saygı bitmesin arada..

bu arada aynı duygulara bende uzağa evlendğimin ilk haftası başlamıştım..ama bu hamilelikte tavan yapıyo aman kendine hakim ol hamileliken dolayı böyle düşünüyosun unutma..ileride pişman olcağın şeyler yapma ve düşünme boşver sevdiğim olsun yeterki ben her yerde mutlu olmanın formülünü bulurum ,))

Son düzenleme:
.................................

Son düzenleyen: Moderatör:
bence konu sahibinin suclanacak bi yanı yok. ewlılık wb seyler nasip işidir. Allah kımı nasip ettyse onunla ewlenır kisi.we gelecegı kımse bılemez. bılse zaten ewlnmezdı. demekk kı bunları yasayacagı warmıs.Allah boyle ıstemıs yaniiii. siz yargılayacagınıza, gecmısı kurcalayacagınıza :20:we gecmısı gerı getıremeyecegınıze gore., ona tawsıye werın bence.cunku onun ıstedıgı tawsıye :20:

Son düzenleyen: Moderatör:
dayanamıcam cevap vericem;
benim anlamadığım nokta hem de hamileliğinin dönülmez bi noktasında olan bi bayana "sorunluydun neden bebek yaptın" sözleri...anlamıyorum anlayamıyorum tamam bebek yapmamak için korunmak diye bişi var türlü türlü yolları da var bunu da biliyorum .ama inanın ne kadar korunursa korunsun yine de hamile kalanları da biliyorum yakınlarımdan Allah verecek olduktan sonra boş...yani "nie hamile kaldın "diye sorgulayanlara demek istiyorum belki arkadaş da korunduğu halde hamile kalmış olamaz mı?ben tüplerini ameliyatla bağlatıp da hamile kalanı duydum ya....artık olan olmuş bu kadın bir can taşıyor ;hassas!nasıl düzelirim die yardım içerikli bir soru soruyor....ama hesap sorar gibi neden hamile kaldın diyenlere "pes " diyorum!

:46: eline sağlık arkadasım...

Evli değilim, 21 yaşındayım ama az çok anlayabiliyorum sizi.. Yorumlarıda okudum, herkesin düşüncesi kendine tabiki. İnşallah bebeğiniz evinizin huzuru, bereketi, mutluluğu olur. Şükredinki bir mesleğiniz var. Anladığım kadarıyla eşinizide seviyosunuz. Geriye bakıp ah vah etmektense geleceğe bakarak çıkış yolu aramak mantıklı olan değil mi? Aklı başında mantıklı bir bayansınız. Bu psikolojiden çabucak kurtulacağınıza inanıyorum ben :)
Aile faktörünün çocuk üzerinde ne kadar etkili olduğunu bende çok iyi bilirim. Annemle çok zor günler yaşadım halada yaşıyoruz. Her şeye rağmen babamın yanında ve dimdik.. Benim babamda çok sorumlu biri değildir ama iyidir candır :) Sorunun biri bitti derken diğeri başlıyo ama bu bizim için pes edeceğimiz anlamına gelmiyo. Dilerimki bebeğinizde sizin yanınızda, size moral olsun.. Ben anneme her zaman destek oldum, oluyorumda.
Size nasihat verecek değilim, bana düşmez. Şu an çok sağlıklı düşünemiyo olabilirsiniz ama tek dayanağınız olan Allah'ı unutmayın derim. Bol bol dua etmekte fayda var bana göre.. Eşinizede yabancı gözüyle bakmayın.. Şefkatli adamın yerine bir başkası gelmiş olamaz. Siz yeni bir şeyler bulun, heyecan katmaya çalışın evliliğinize. Her şey para demek değil. Zekanızı kullanın. Doğumdan sonrada iş bulun ve çalışmaya başlayın, kafanız rahatlar azda olsa..
Arayıp sorma meselesinede gelecek olursak, siz numaranızı verin ben ararım sizi :)))) "Ablacım bebiş nasıl? Sen nasılsın?" derim :))) Yeterki üzülmeyin.. Allaha emanet olun.. :16:

Kendimi acındırmaya çalışmıyorum böyle bi gayem neden olsun ki..
ama burda yazdığım ufak kesitlerle beni ne kadar anlamanızı bekleyebilirim ki. SİZ DE HAKLISINIZ ...

belki etrafımda bir iki akrabam olsaydı böyle olmazdı, bi büyüyüm olsaydı ... 99 depreminde yakınlarımı kaybettim.

hani hamileyken yanınızda bi büyük olur aman kızım şöyle yap dikkat et der ... benim yok ... ne yemek yapanım nede canın bişey istiyormu diye soranım.. Annem babam almanyada ... araları iyi değildir sürekli kavga ederler ... annem babama olan nefretinden dolayı cocuklarınıda cok benimsiyememiş bi kadın .. dolayısıyla ilgilenmez bizlerle ... eşimde şefkat bulduğum için evlendim .. parası varmı yokmu zengin mi fakirmi demeden .. şefkat duygusu cezbetti beni .. şimdiki aklım olsaydı farklı olurdu tabii herşey ...daha mantıklı düşünürdüm ... bebek yapmadık daha önce çünkü ben çalışıyordum ama evde ve hayatımdan genel olarak mutsuz olsuğum için sürekli iş değiştiriyordum .. şöyle diyelim evliliğimde ön planda olmakdan daha falza para kazanan ve bütün sorumluluğu üstüme almaktan sıkıldım.. bi adım geride duracağım eşimin ön planda olacağı bi evlilik istediğim için işi bıraktım çözüm buydu aklımca .. 5 yıl boyunca hiç korunmadım eşim korunuyordu ... ve herhalde kafasından şöyle geçirdi nasılsa çalışmıyor en azından bi bebeğimiz olsun ona baksın yuvamız şenlensin ... sonra bi baktım hamileyim ... planlı bişey değildi yani ... şimdi herşeyde bi hayır vardır belki bu bebek hayatımızı değişitir diyorum .. allahın vardır bi bildiği görüştüdiyorum ... EVET evlenmeden önce daha sosyal bi hayatım vardı ...ama evlenince bu değişiyor ister istemez ... herkezle görüşemiyorsun ..herkezle arkadaşlık edemiyorsun istanbul gibi biyerde ... görüştüğüm insanlar hayatımı daha cok zorlaştırdı,evli sitede tanıştığım insanlar gelip gitmeye başladım baktım kocama sarkıyo resmen .. bidaha evime almadım ... ve geldimm bu durumaa... lütfen yargılamayınn, sadece motivasyona ihtiyacım var hamile olduğum için herzaman kinden daha duygusal ve karamsarım .... tşk ederim

arkadaşım öncelikle Allah yar ve yardımcın olsun. Şunu hiç bir zaman unutma her insana içinde bulunduğu durum zr ve aşılamaz gelir, her zaman Allah'a şükretmek gerek öncelikle. Mesela senin şu an içinde büyüyen o miniğe sahip olmak için yıllardır uğraşan o kadar çok kişi var ki... En azından bu bile mutluluk versin sana. Senin tek eksiğin evvlliliğinde huzuru yakalayamaman olmuş, ama bu bundan sonra yakalamayacaksın anlamına gelmez. Öncelikle kalk silkele kendini içindeki minik için. Ne yapabileceğini düşün, karamsarlıktan kurtul. Geçmişnde güçlü bir kadınmışsın tekrar neden olmayasın ki? İnsanların ne dertleri var arkadaşım, hayatı hastene köşelerinde geçen, 1 dilim ekmeğe muhtaç binlerce insan var. Senin mesleğin var bir kere yeniden başlayabilirsin. Kimsem yok diyorsun, yardım edenim yok diyorsun, bak bende 9 aylık hamileyim, hamileliğimin ilk ayları çok zr geçti, ayağımı incittim yürüyemedim, her dakika bulantılar kusmalar, ayrıca böbrek taşı düşürdüm 2 tane, 9 ay boyunca her gün daha önce geçirdiğim bir rahatsızlıktan dolayı inanılmaz acı veren iğneler yiyiyorum, annemler ablamlar görümcelerim var ve oturduğumuz şehirler yakın, ama ben bunları yaşarken kimseyi çağırmadım yanıma, kendim üstesinden gelmeye çalıştım, çağırsam hemen gelirlerdi evet ama herkesin işi gücü var, evliyiz artık biz kendi yuvamızı kendimiz idare edicez, sevdiklerimiz yanımızda olmayacak çoğu zaman. Senin yaşadıkların herkesin başına gelebilir, önemli olan Allahın sana sunduklarıyla düştüğün zaman kalkmayı bilmek. Ben sana son olarak şunu tavsiye ederim, yılma ve ayağa kalk, kendin ve çcuğun için hayatını yeniden kur bu senin elinde... YAPABİLİRSİN.

kendini bunalıma sokma.
herkesi hayatı hergün aynı şeyleri yaparak geçiyor.
burda sana yazanlar sanma ki hergün vur patlasın çal oynasın.
çalışanlar ne yapıyor sanıyorsun.
hergün aynı saatte evden çıkıp aynı yollardan geçip aynı mekana girip
aynı masaya oturup aynı işleri yapıyorlar. her gün aynı.
ama hayat uzun vadede sen istesen de aynı sürmüyor.
değişmeyen tek şey değişimdir.
daha yaş 27. dur bakalım
köprünün altından ne sular akacak.
çocuk doğsun hele. tekrar işe başla. taşının.
hiçbişey imkansız değil.
zamana bırak

arkadaş çok güzel ifade etmiş herkes bir takım sıkıntılar yaşıyor kimsenin hayatı dört dört lük değilki bu kadar olmusuz düşünme bebeğine odaklan .Bence sen şuan hamilelikten dolayı böyle olumsuz ve duygusal takılıyorsun yani böyle düşünmen hamileliğin getirdiği psikoloji den kaynaklanıyor hayat çok kısa zaten... pozitif düşün mutlu ol...

benimde hergünüm aynı ama eşini seviyorsan bişiler yapmaya ve monotonluktan arada birde olsa çıkmayı dene değişiklik iyi gelir.
ama onunla mutlu değilsen hiçbişi seni mutlu etmez. umarım düzelir canım.

canım ben bazen diyorum ki ''keşke bu hayatta sadece O ve ben olsak''
bence yaşadığın tüm olumsuzlukları sana eşin unutturabilir, tüm eksiklerini eşin tamamlayabilir
eşinle konuş, o da biraz çaba göstersin, ne yapmalıyım değil, ne yapabiliriz de..
umursamaz davranırsa, sen harekete geçiyosun
mesela, anahtarını yanına almamasını söyleyerek başla, kapıyı ona sen aç, güzel güzel giyin, güleryüzle karşıla, pozitif enerji..
lüks restorantlara gitmenize gerek yok. hoş bir masa hazırla, peynir ekmek bile yeseniz, o peynir ekmek mumlarla güllerle dolu masada inan kebap gibi gelir insana
sinemaya para harcamanıza gerek yok. hayat değiştiren, hayatı pozitif tarafa yönelten, etkileyen filmler al, patlat mısırını.. film izlerken birbirinize mısır yedirin.
kitaplar al, kütüphaneden temin edebilirsin. dağıt onları evin her köşesine, bebişlerin gelişimiyle ilgili kitaplar da alabilirsin. mutlaka dikkatini çekecektir.
minik notlar yaz, ceketinin cebine koy, işe giderken görecek ve yüzünde tebessüm oluşacaktır, ilgiyi sevmeyen erkek yoktur diye düşünüyorum
yemeği televizyon karşısında yemeyin. sevgilimin gittiği bi seminerde, adam anlatmış. hep salonda yemek yiyolarmış ve adam eşiyle iletişiminin gitgide koptuğunu farketmiş. çünkü işten gelince konuşmadan tv ye bakarak yemek yiyip sonra da yorgunluktan uyuyakalıyorlarmış. fakat mutfakta yemeğe başladıklarından beri birbirlerine gün içinde n'aptıklarını anlatırken, birbirlerinin bilmedikleri özelliklerini bile tanımaya başlamışlar. biz dinlenmeyi tv izlemek, yatmak diye koşullanıyoruz. aslında insan sevdiği şeyleri yaparken dinlenir, mutluyken rahatlar.
hamilesin de.. kim bilir belki de bu sizin için bir şanstır
çocuk evin neşesi derler
bebiş size eğlence katar =) birbirinize bağlar. tam anlamıyla aile oluyosunuz artık
iyi günleriniz geliyo bence :34:

Son düzenleme:
tüm yaşadıklarım yetmiyormuş gibi, birde hamileliğimin 7 ayında aldatıldım arkadaşlar ".............
canım ben bazen diyorum ki ''keşke bu hayatta sadece O ve ben olsak''
bence yaşadığın tüm olumsuzlukları sana eşin unutturabilir, tüm eksiklerini eşin tamamlayabilir
eşinle konuş, o da biraz çaba göstersin, ne yapmalıyım değil, ne yapabiliriz de..
umursamaz davranırsa, sen harekete geçiyosun
mesela, anahtarını yanına almamasını söyleyerek başla, kapıyı ona sen aç, güzel güzel giyin, güleryüzle karşıla, pozitif enerji..
lüks restorantlara gitmenize gerek yok. hoş bir masa hazırla, peynir ekmek bile yeseniz, o peynir ekmek mumlarla güllerle dolu masada inan kebap gibi gelir insana
sinemaya para harcamanıza gerek yok. hayat değiştiren, hayatı pozitif tarafa yönelten, etkileyen filmler al, patlat mısırını.. film izlerken birbirinize mısır yedirin.
kitaplar al, kütüphaneden temin edebilirsin. dağıt onları evin her köşesine, bebişlerin gelişimiyle ilgili kitaplar da alabilirsin. mutlaka dikkatini çekecektir.
minik notlar yaz, ceketinin cebine koy, işe giderken görecek ve yüzünde tebessüm oluşacaktır, ilgiyi sevmeyen erkek yoktur diye düşünüyorum
yemeği televizyon karşısında yemeyin. sevgilimin gittiği bi seminerde, adam anlatmış. hep salonda yemek yiyolarmış ve adam eşiyle iletişiminin gitgide koptuğunu farketmiş. çünkü işten gelince konuşmadan tv ye bakarak yemek yiyip sonra da yorgunluktan uyuyakalıyorlarmış. fakat mutfakta yemeğe başladıklarından beri birbirlerine gün içinde n'aptıklarını anlatırken, birbirlerinin bilmedikleri özelliklerini bile tanımaya başlamışlar. biz dinlenmeyi tv izlemek, yatmak diye koşullanıyoruz. aslında insan sevdiği şeyleri yaparken dinlenir, mutluyhkhe
rahatlar. aaa
hamilesin de.. kim bilir belki de bu sizin için bir şanstır
çocuk evin neşesi derler
bebiş size eğlence katar =) birbirinize bağlaar. tam anlamıyla aile oluyosunuz artık u
iyi günleriniz geliyo bence :34:
a

İş hayatından vazgecmemelıydın
ustune bırde cocuk yapmıssın
esın calısıyormu barı

Back
X