Merhaba herkese.
Başlıktan anlaşılacağı üzere ajanda tutmayı, planlama yapmayı çok seven biriyim. Üniversitedeyken sınavlarımı, ders saatlerimi planlamakla başlamıştım bu işe. Sonrasında da devam ettim, çünkü bütün haftanın, ayın planını önümde görmek beni aşırı rahatlatan bir şey-di. Örnek vermem gerekirse temizlik planları, egzersiz planları, öğün planları… Gün gün, hafta hafta, ay ay, hangi gün ne yapacağım, nereyi temizleyeceğim bellidir. Hangi kitabı okuyacağım, hangi filme hangi tarihte gideceğim hepsi belli. Mutlaka bir sonraki günün öğün planı aklımdadır. Bu gibi şeyler. Belki şu an okurken o kadar kötü bir şey gibi gelmiyor kulağa ama aşırı bunaldım. Mesela aralıklı oruç yapıyorum bu sefer de yediğim saatleri planlıyorum. Aslında sağlığım için yaptığım bir şey bile gözüme batmaya başladı. Çünkü sürekli bir plana sadık kalmaya çalışmaktan yoruldum.
Sanki hayatımı kontrol altına almaya çalıştıkça yine de yakalamıyorum. Bu sefer daha da hırslanıp daha iyi planlamaya çalışıyorum. Bugün yine nasıl daha efektif bir şekilde ajanda tutabilirim diye youtubedan bir şeyler izlerken birden ağlamaya başladım. Deliriyor muyum? Artık spontane bir şeyler yapmak istiyorum, anı yaşamak istiyorum. Ama aklım hep o günün planı, yapılacaklar listeleri ile dolu oluyor. Sanki planlamazsam bir şeyleri kaçıracakmışım gibi hissediyorum.
Kontrol delisi olabilir miyim ya da bu okb mi? Belki aynı durumu yaşayan birileri vardır.