- 18 Ağustos 2022
- 3.632
- 12.298
- 138
kikelomo ben de planlı ve organize yaşayan bir insanım. İş ve hayat şartlarım hayatı akışa bırakmama müsaade etmiyor. Ancak ben planlı olmanın aynı zamanda esnek olunduğunda hayatı kolaylaştırdığını düşünüyorum.
Zaten planlama birebir uymak için değil, rota oluşturmak amacıyla yapılmalı. “Hayatın akışı içinde organize olabilmek” diye bir tabir vardır. Yani siz planınızı yaparsınız, bunlar, hayatın planları ile bazen örtüşür, bazen örtüşmez. Etki alanımız sınırlı. Bunu kabul ederek hareket etmemiz lazım.
Mesela benim bugün yapılacaklar listeme yazdığım tonla şey vardı, ancak sabah hasta uyandım. Yapacak bir şey yok. Yarın bugünden kalan işleri tekrar planlarım, olur biter.
En sevdigiiimmm:) bende böyleyim düzenli olarak herşeyi öğün öğün yazarım ve bu bana inanılmaz bir rahatlık hissi verir ,fakat olası plan degisikligine de acigimdir eve gittiğimde ajandama yazdığım dışında birşey yaptıysam üstünü çizer yaptığım şeyi yazarım ,bu kafa yapısı olarka bı tık rahatlatıyor esneklik veriyor ve beni zorlamıyor ,sizi anlıyorum sadece biraz esneklik sizi rahatlatır aslında..
İkinize de katılıyorum, esneklik olmaması beni zorlayan şey. Yoksa planlı olmak gerçekten çok iyi hissettiriyor. Ama bir şeylerin benim kontrolüm dışında gelişebileceğini anlamam gerek. Üstteki yorumda da yazdım, günlük şeklinde ilerlemeyi düşünüyorum. Sürekli saatli ve tik atılacak şekilde plan yapmak üzerimde çok baskı yaratıyor sanırım.