Hayatımın en büyük hatası, Sigortacılık okumak oldu!!!

Canım kızma darılma ama ik yazıdan daha da kötü olmuş.. Çok gereksiz ve uzun bir yazı yazmışsın...
Hiçbir yönetici yada yönetici adayı yada İKcı bu kadar uzun bir önyazı okumaz, okumak istemez, okusa da eee bana ne bunlardan der...

Seni işe almasını sağlayacak olan kriter CVde beirttiğin özelliklerdir. O genelmüdürlüğe niye başlamadığın sonra acentenin niye işe almadığı onun arısıyla sorunları bunun ortağınıa danışması falan bunlar gereksiz ayrıntılar.. Ben bile okurken sıkıldım....

kariyernetten alıntı

Önyazılarınızın etkili olabilmesi için, niçin işle ilgilenildiğinizi ve bu işe başvurulduğunuzu düzgün bir dille anlatılmalısınız. Unutmayın ki sizi işe alacak kişi sizi hiç tanımıyor. Amacınız işi istediğinizi ve işin özelliklerinin size uyduğu anlatmak olmalı. Bunu da mümkün olduğunca amacınızdan uzaklaşmadan özellikleriniz ve farklı yönlerinizi anlatarak yapmalısınız. İş ilanında istenilen kriterlerin sizin becerilerinizle uyuştuğunu yazınızda belirtmeli ve bu görüşünüzü destekleyen örnekler vermelisiniz.
Herkesin önyazısı kendi özelliklerini anlattığından ve farklı işlere yönelik olduğundan aynı formatta farklı birçok önyazı hazırlanabilir. Zaten önyazının da anlamı budur: benzer özellikler taşıdığınız kişilerle işverenin gözünde bir fark yaratmanızı sağlayacak bilgiler vermek.
Siz de güzel bir önyazıyla kişiliğinizi, farklarınızı ortaya koyabilir, işverene kendinizi daha iyi anlatarak öne geçebilirsiniz.

ÖNYAZI FORMATI

Bu format, düşüncelerinizi organize etme açısından size yardımcı olacak. ıçerik tamamen size ait.
Giriş
Sayın ılgili,
Başlangıç kısmı
Bu bölümde hangi pozisyon için başvurduğunuzu, neden işverenin sizi iş görüşmesine çağırması gerektiğini anlatmalısınız.

ılk paragraf

Yazınız, neden bu önyazıyı yazdığınıza dair bilgi içermeli. ış ilanını nerede gördüğünüzü ve pozisyona neden başvurmaya karar verdiğinizi anlatın.

Orta Paragraf

Önyazının bu etabında işverene işle ilgili önerilerinizi sunun. Hangi özelliklerinizin başvurduğunuz iş için uygun olduğunu belirtin. ışin ihtiyaçları ve sizin yetenekleriniz arasında güçlü bağlantılar kurun. Kendinizi anlatan cümlelerinizi kanıtlarla desteklemeye çalışın. ıyi olduğunuzu düşündüğünüz konuları anlatın. Özgeçmişinizle beraber değerlendirileceğiniz için tutarlı olun ama özgeçmişteki bilgileri aynen tekrar etmeyin.

Son Paragraf

Önyazının sonuç cümlesini, pozisyona başvurunuzla ilgilendiği için yetkiliye teşekkür ederek sonlandırabilirsiniz. Ve gelişmeler hakkında bilgi beklediğinizi de son olarak yazınıza ekleyebilirsiniz.
ısminizi soy isminizi yazıp, teşekkür ve imzanızla yazınızı sonlandırabilirsiniz.

işte örnekler:
Sayın Yetkili,
Kariyer.net’te yayınlanan “ıletişim Uzmanı” ilanınızla ilgileniyorum.
XYZ firmasında iki yıldır “ıletişim Uzmanı yardımcısı” olarak çalışıyorum. Çalıştığım süre içerisinde birçok makale yazdım, konuk yazarların yazılarını organize ettim, her hafta basın bülteni hazırlayarak abonelerimize gönderdim. ısterseniz internette yer alan yazılarıma aşağıdaki adreslerden ulaşabilirsiniz:
URL www……
URL www……
Direktörüm X’e asistanlık ederken; yeni şirket ilkeleri belirlenmesi aşamasına araştırmalarımla destek verdim. Ofisteki iletişimin koordinasyonu, basın duyurularının hazırlanması gibi görevleri de üstlendim. Ofis içi iletişimi online platforma taşıma önerimin uygulanmasıyla şirkette iletişim hız kazandı. Birçok işi bir arada yaptığım için işin işleyiş sürecinde çok fazla tecrübe kazandım.
Mülakata katılarak tanışmayı ve işin becerilerime uygunluğu hakkında konuşmayı çok isterim. Ekstra bilgi isterseniz iletişim bilgilerimden bana ulaşabilirsiniz.
Zaman ayırdığınız için teşekkür ederim.
Ad Soyad ve ımza

Sayın ılgili,
Kariyer.net’te yayınlanan “Tanıtım ve Satış Sorumlusu” pozisyonunuzla ilgileniyorum. Özgeçmişimin, yeteneklerimin iş tanımınıza ve şirketiniz bakış açısına uygun olduğunu düşünüyorum.
ış için istediğiniz şartlar:
Üniversitelerin 4 yıllık eğitim veren ilgili bölümlerinden mezun,
MS Office uygulamalarına hakim,
Tercihen iyi derecede ıngilizce bilen,
Seyahat engeli olmayan,
Sürücü belgesine ve aktif sürüş deneyimine sahip,
Erkek adaylar için askerliğini yapmış,
Türkiye’nin illerinde görev alabilecek,
ılaç sektöründe tıbbi mümessillik deneyimi olmayan
Benim özelliklerim:
Marmara Üniversitesi ışletme mezunuyum.
Üç yıl halkla ilişkiler asistanı olarak çalıştığım dönemde MS Office ekipmanlarından Excel, Power Point, Word uygulamalarını yoğun olarak kullandım.
Beş yıldır aktif olarak araba kullanıyorum.
ınsan ilişkilerinde başarılıyımdır, kolay iletişim kurarım.
Gerektiğinde iş için seyahat edebilirim.
Ortaokul eğitimimden başlayarak ıngilizce eğitim aldım, akıcı bir şekilde kullanabilirim.
Özgeçmişim ve önyazımla ilgilendiğiniz için teşekkürler. Yüz yüze mülakata katılarak iş ve işin becerilerime uygunluğu hakkında detaylı konuşmayı çok isterim.
Teşekkür ederim,
Ad, Soyad ve ımza

Kapak yazısını yazmadan önce bu işe başvurmayı neden istediğinizi ve bu işin neden size uygun olduğunu iyice düşünmelisiniz. Bu soruların yanıtını kolayca verebiliyorsanız kapak yazınızı yazmanız da çok kolay olacaktır. Eğer veremiyorsanız, bu iş size uygun olmayabilir, belki de hiç başvurmamanız gerekir.

Kapak yazısı bir A4 ü geçmemelidir. Her kompozisyon gibi giriş, gelişme ve sonuç bölümü olmalıdır.

Giriş bölümünde, hangi iş için başvurduğunuzu ve bu işten nasıl haberdar olduğunuzu belirtmelisiniz. Örneğin bu işten bir gazete ilanı aracılığıyla haberdar olduysanız, gazete ilanını, ana başlığı, hangi gazetede ve hangi tarihte yayınlandığı bilgileriyle tanımlamalısınız. ılanı hangi kaynaktan bulduğunuz da yetkili açısından önemlidir. Sizinle direkt olmasa bile kendi kullandığı kaynakların geri dönüşünü öğrenmek istediklerinden bu bilgi yetkili için yararlı bir bilgidir. Eğer bir tanıdığınız aracılığıyla bu işten haberdar olduysanız, giriş kısmı bunu belirtmek için en uygun yerdir.

Aynı dili konuştuğunuzu hissettirin
Gelişme, sizin bu işe neden başvurduğunuzu, niye sizin bu işe uygun olduğunuzu ve sizin nasıl bir fark yaratacağınızla ilgili karşı tarafı etkileyeceğiniz bilgileri anlatacağınız bölüm olmalıdır. Bu bölümde şirketi ve pozisyonla ilgili duyulan ihtiyaçları anlamalı ve bunu anladığınızı da karşı tarafa yansıtmalısınız. Şirketin değerlerini ve üslubunu anlamanız bu aşamada çok önemli. O yüzden başvuru öncesi şirket hakkındaki en azından ön araştırmanızı yapmış ve şirketi tanımış olmalısınız. Onlarla aynı dilden konuşmalı ve aynı dünyadan, kültürden ve anlayıştan olduğunuzu göstermelisiniz.

Hatta ilanda yazılmayanları bile anlarsanız muhatabınızı çok daha fazla etkileme şansını yakalarsınız. Bunun için çeşitli tahminlerde bulunmanızda hiçbir mahsur yoktur. Örneğin bir ilaç firmasında tıbbi mümessillik için başvuru yapıyorsunuz. Siz de bir doktorsunuz. Doktor olmanızın, bir tıbbi mümessil olarak yaratacağı avantajları aktarabilirsiniz. Tıbbi terimlere yabancı olmamanız, doktorlarla rahatlıkla iletişim kurabilmeniz, onların kültürlerine yakın olmanız, yaşam koşullarından vb. Bunları başvurunuzu değerlendirecek kişi de biliyor diye söylemekten kaçınmayın. Tam tersi de olabilir. Yetkili kişi doktor olduğunuz ve bir tıp eğitimi aldığınız için satış-pazarlama becerilerinizin yeterli olmadığını düşünüyor olabilir, böylece kapak yazınız avantaj sağlayacak özelliklerinize dikkat çekmenizi sağlayacaktır.

Yalnızca başlıkları verin, talihsiz açıklamalardan kaçının!
Bu bölümde sizi sınırlayacak nokta, ipuçlarını veriyor olmanız. Açıklama yapmayın, yalnızca başlıkları vermekle yetinin. Başlıkları merak ederlerse, haberin tamamını da okumak isteyeceklerdir. Açıklamalarınızı görüşmeye saklayın. Dikkat çekin, farklılık yaratın, merak ettirin. Olumsuz özelliklerinizle ilgili açıklama yapmaya çalışmayın. Örneğin, uzun bir süredir çalışmıyorsanız, "hastalığım nedeniyle çalışmaya ara vermek zorunda kaldım" gibi açıklamalar yapmayın. Sizin olumsuz olarak gördüğünüz şey hiç fark edilmemiş ya da önemsenmemiş bile olabilir. Sizin bundan bahsetmenizse hiç yoktan bir şüphe yaratabilir. Bırakın merak ederlerse görüşmede sorsunlar.

Son olarak sonuç bölümünde, iş ve şirkete gönderme yaparak, duyduğunuz çalışma isteğini ve heyecanı hissettirmelisiniz. Çoğu insan kaynakları yetkilisi adaylarda en çok aradıklarının "işe karşı duyulan istek ve heyecan" olduğunu sık sık tekrarlar. Bazı beceriler işi yaparken kolayca öğrenilebilir, deneyim de kazanılır ancak işi sevmek duygusu ve heyecanının sonradan kazanılması zor olabilir. Aşk evliliği ve mantık evliliği olarak benzetme yaparsak daha kolay anlaşılabilir. Görüşme isteğinizi belirterek kapak yazınızı tamamlayın.

Kapak yazısına eğer biliyorsanız, yetkili kişinin adına hitaben başlayın. Ayşe Hanım ya da Mehmet Bey gibi hitaplardan kaçının. Sayın Ayşe Yılmaz şeklinde başlamanız doğrudur. Şirket ismini ve kişinin pozisyonunu da yazmalısınız. Kendi imzanızı adınız, soyadınız ve adresiniz olarak yazın. Eğer posta, elden teslim ya da faks olarak gönderiyorsanız mutlaka imzalayın. Tercihen siyah ya da mavi yazan yumuşak uçlu mürekkepli kalem, yoksa tükenmez kalem kullanın. Özgeçmişinizle birlikte zarflayın. Fotoğraf isteniyorsa fotoğrafınızı özgeçmişinize zımbalayabilir ya da ataç yardımıyla tutturabilirsiniz. Yapıştırmaktan kaçının. Net bir görüntü alınabiliyorsa, fotoğraflı özgeçmişinizin renkli kopyasını (fotokopi ya da yazdırarak) alarak, fotoğrafla özgeçmişinizi aynı ortamda birleştirebilirsiniz. Kendiniz yapamıyorsanız fotokopi / baskı merkezlerinden yardım aldım alabilirsiniz. ıstenmiyorsa fotoğrafınızı koymayın.

Yok cnm bu bayan işte o satış işinde başlayamadığım yerde çalışıyor. Muhtemelen beni satış işine gönderecek. bende daha önce gitmiştim ama baştan anlatayım böyle bir sorun olmuştu demeye çalışmıştım ama yazdım dert oldu, yazmasaydım yine Cv im İk ya gidince sorun olacaktı. Her türlü sorun sorun. Vazgeçtim ben artık iş aramaktan yaa...
Ne yapsam elime yüzüme bulaştırıyorum adamlar beni alıpta ne yapacaklar haklılar....
senağlama

Bu kadar fevri olma bence ve kendine güven.. hemen beni neyapsınlar k moduna girersen evet kimse seni işe almaz.. Önce sen kendine inanıp güveneceksin ki başaları da sana güvensin ve iş versin.....

Önyazında satış departmanı değil de operasyonda çalışmak istediğini söylemen yeterli...
Daha sonra mülakatta bu detayları anlatabilirsin....
Unutma püf nokta dikkat çekmek, merak uyandırmak, ve kendini pazarlamak...

ınsanlar senin özelliklerinle ilgilenir ahmetle mehmetle nası diyloglar geçti de işe başlamayamadığın gereksiz bir detay....

Sen kendi özellilerini mesela ingilizce bilgini sonlarda sırf yazmış olmak için yazmışsın.. o skıcı o onu dedi bu bunu dedi muhabbetnden sıkıldysa mesela senin daha sonra yazdığın ingilizce bilgine dikat bile etmemiştir....

ön yazıda bırak ne neoldu nasıl oldu diye anlatmayı da ne yaptın ne mezunusun ne biliyorsun, şirkete neler kazandırabilirsin bunları anlat.. Yani şirket seni neden işe almalı bunu anlatmalısın....

Bu arada hemen torpil deyip kenara çekilivermek en kolayı....
10-12 yıldır iş hayatının içindeyim 4 iş değiştirdim, hiçbirine torpille girmedim...en son 6 ay önce şe başladım öncesinde 6 ay işsiz kaldım kriz yeni başlamıştı 3 uruşa çalıştıracak adam arıyolardı çalışmadım, bekledim, istediğim riterleri sağlayan bir işe başladım, hem de torpilsiz....
ılk mezun lduğumda da siyasal bilgiler mezunu ış ticaret alanında hiçbir bilgisi olmayan biriydim ama işe alndım, çünkü yapabileceğime ikna ettim....

bende sigortacıyım dilekcim 25 yasındayım ve 5 yıldır ilk basladıgım acentemde işime devam ediyorum..
sigortacılık emin ol cok güzel bir meslek..yazılarının hepsini okudum cok umutsuzsun birde yasadıgın hos olmayan durumlar olmus cok şükür hiç yasamadım öyle bi durum bende sadece müşterilerden asılmaya kalkanlar oldu ama sen neye nasıl bir üslup takıncagına bilirsen yaklasamıyorlar..bir bayan için kolay bir meslek degil özelliklede acentede calısıyorsan adam kaza yapıyor yeri geliyor sana catıyor burda bana kız olmasan sana gününü gösterirdim diyen bile oldu malesef yasanıyor böyle durumlar ama adam 2 gün sonra süklüm püklüm yine sana geliyor yardım için
cok umutsuzsun ve toylukda var sende lütfen yanlıs anlama beni ama sigortacı olcak bi bayanın yırtık olması lazım baslamadan pek etme o yüzden bi silkelen topla kendini saglam basmazsan cok kullanmaya üzmeye kalkarlar sadece bu işte degil her sektörde gecerli bu..bizde müşteri calma hiç olmadı calıstıgım insan cok düzgün (Allahıma şükürler olsun) cok sabırlı güleryüzlü ve bu işi bildigini müşteriye hissettirmelisin tabi bu iş basvurularında da önemli kendine güven umutsuz olma ben bu işe hiç bilmeyerek sıfırdan basladım ama kendime güvenim sayesinde ben bu işin üstesinden gelirim diyebilmem bunu işverenime hissettirmemle oldu...
cok uzun yazdım:)) yardımcı olabilcegim her konuda yardımcı olurum canım ne istersen sorabilirsin ama su umutsuzlugu bırak kendine güven tatlım

5 yıl bu işi yaptım,acente sorumlusuydum
Bu mesleğin okulunu bitirmeniz,eğitimini almanız sizin için bulunmaz bir nimet demek isterdim ancak malesef ki artık değil.Çünkü sigorta şirketleri kendi bünyelerinde eğitim vermeye başladılar.Üstelik okulda alınan teorik bilgilerin pratiğe geçirilmesi sandığınız kadar kolay olmuyor.O dönemde bir stajyerim vardı ve çok zorlanmıştı,hatta şaşırmıştı.Okulda bu şekilde görmüştük diyordu sürekli...
Tabi bu demek değil ki iş bulamazsınız vs.Elbette bulursunuz,ama hem Türkiye hem sektör gerçekten zorlu bir süreçten geçiyor.
ınanın bulunduğum ilde bu işi en iyi yapanlardan biriyimdir.Ama 1.5 yıldır işsizim.Krizden önce çalıştığım vakitler çok güzel iş teklifleri de aldım ancak hem iş durumum hem maaş durumum çok iyi olduğundan olumlu bakmamıştım.
Hatta o dönemler açıköğr.iktisat okuyordum ve bir yandan da sigortacılık mesl y.o'na kayıt yaptırdım.Sırf eksperlik sınavı açılır ve bunun eğitimini alan kişiler başvurabilir diye...
Nihayet 2009 yılı içinde eksperlik sınavı da açıldı ama başvuranlar sadece sigorta işini yapanlar ya da bu mesleğin eğitimini alanlar değildi.Hatta bazı branşlarda 2 yıllık herhangi bir bölüm yetiyordu.
Krizin etkileri azalıyor,ümidinizi yitirmeyin...

birde aklıma gelmişken sigortacılık artık iyce meslekleşiyor yani her önüne gelen sigortacı olamıycak biz yazın egitimlere gittik sınav olduk sanavdan gecenler teknik personel oldu yani o şekilde kaydımız alındı ticaret odalarına ..sektöre baktıgımda da giderek büyüyor ben cok ümitliyim meslegim için ama dedigim gibi yırtık olcaksın kendine güvencksin sigorta seninde dedigin gibi cok geniş kapsamlı bir meslek canım kendini geliştirmeye calıs tramer diye bir sistem var orda sık sorulan soruları oku türkiye sigorta ve reasürans şirketler birligi falan diye siteler var segem var sigortacı gazetesinin nette yayını var onları oku

Canım normalde ilk iki ay deneme sürem vardı deneme süremden sonra maaş artışı+ssk sonra da altı ayda bir zam yaptılar önceki yazımda da yazmıştım patronlarımla 2,5 yıldır çalışıyorum. 7 ayda öğreniyorsun zaten herşeyi şimdi sigortanın bütün sorumluluğu bana ait. Halledemeğim bir konu olduğunda yada sorun hemen patronumu devreye sokuyorum. Ama şundan emin olki patronun ve çalışma ortamını seversen bu iş çok zevkli bunu sadece sigorta için söylemiyorum bu bütün işlerde geçerlidir. Umarım en kısa zamanda istediğin gibi iş bulur :Saruboceq:

Tavsiyelerin için çok teşekkür ederim cnm.
belki ilk sayfalarda görmüşsündür birazda aileden destek görmediğim için içime kapandım bu kadar Üniversite okudu hani ne oldu bedavaya millete hizmet ediyor derlerdi. o acentede çalışırken sabahları kaç kere ağlayarak gittimi bilirim..

Bütün mesele kendime güvenmek ama nasıl yapıcam? nerden başlıcam? hem okuyup hem çalıştım zamanlar(üniversite 2-3-4.sınıflar) çok yıprandım ( Arefe günü 250 kg bayram şekerini kilosu 11tl olduğu halde satmıştım..Pazarcı gibi bağırmıştım KİM marketin içinde.. O derece kendime güvenim sabrım ve isteğim vardı...
Kızlar birşeyler eksik.. İçimden çalışmak gelmiyor. Başarabilceğime inanmıyorum.. Hatta bakarsanız bir hedefim bir amacım yok. Sigorta müfettişi olmak yada kendime bir şey almak gibi.. Hiçbirşeyin değeri yok gözümde.. (

Çok haklısınız. Mesala bize okulda çarpan kavramı gösterildi yani risk derecesi.. Oturur deli gibi hesaplardık. Burada yangın ihtimali fazla 3.2 çarpan verilirse prim şöyle olur diye tırmalardık, ama acenteye girdimde zaten sistem herşeyi yapıyordu...Önemli olan Tramer sorgusunu bilmek, Trafik poliçesi teklifi girerken başlangıç ve teklif tarihinin aynı olmasına dikkat etmek ve şase-motor numaralarınında primi etkiledğini bilmek vs vs...
Canım birde bende de ciddi bir şansızlık var. Başvurdum heryerde anında bi aksilik oldu.. Groupama sigorta müşterilerin %60ını kaybetti.. Dubai groupta kriz yaşandı..
Uğursuz gibi hissediyorum kendimi bazen..
Eksperlik aslında yapabilceğim birşey ama neden yapayım? yapabilirmiyim? Uff kendime zerre güvenm yok bnm
senağlama

İşte bizde okulda bu masallar anlatılırdı. Artık uzman kişiler sigortacı olacak her aklına esen acente açamayacak. Mesleği bilen kişiler bu işi yapacak diye..Bu arada sektörü sürekli takip ederim. O tramer varya. Ben onun bilgi işlem dairesine girdim. 4. leventte tsev başkanı suna oksay tarafından götürülmüştük. Tramer başkanı Mehmet üst bize içeriye tanıttı. Bilgi işlem dairesinde 4 kat korunaklı. 8bin terabayt bilgi saklanan o muazzam odaya bile aldılar bizi.. Ama sonuç? fossss...

Pehh.. bnm 2 ay bedava sonra 400 maaş, sigortada 6. aydan sonra...

Bu kadar yazıdan sonra acenteleri bir daha gezicem kızlar. Çünkü çoğunuz iyi acente sahiplerine denk gelerek bir şeyler öğrenmişsinizdir. İnşallah bende iyi birisine rastlarsam bir daha denicem...

bak sende benim merak ettigim yerleri gidip görmüşsün sigortacılıkda bir nevi pazarlamadır..satıs kabiliyeti yani heleki suanki sistemlerde serbest tarife var artık biliyosundur canım..bencede bi acenteden basla işe müdürlükler olmuyosa 6 ay sigorta demişsin bana 1 sene sonra yapıldı güleceksin ama ben bu işe 200.tl maasla basladım tabi küçük biyerde yasıyor olmanında etkisi var suan rakam vermeyim(zam yapcaklar bu ay inşşş) ama bulundugum ilçeye göre cok cok iyi alıyorum skkm var yemek var ..hıı bana sorarsın yaptıgım işe göre az alıyorum cünkü hem sigorta hemde muhasebesine bakıyorum calıstıgım yerin muhasebe derken müşterilerin takibi kasa defteri falan ...
ben seninde yapabilcegine inanıyorum okadar şekeri sattıysan bunuda yaparsın sadece kendini toplaman lazım canım benim...

kızlarr Bir staj ilanı gördüm. Ki bilirsiniz önce stajerlik sonra içeride kardolu eleman olmak demek

Allah kahretsin yaa. vallahi bu sigıortacılıta var bi derdim! o kadar uğraşıp edip yazı yazdım pc kapandı gitti o kadar şey! şimdi yeniden oturup yazıyorum. offfffff offfff @@@

Son düzenleme:
neyse kızlar bir daha yazdım. Sinirden ve annemin sürekli sıkıştırmasından önceki gibi güzel cümleler kuramadım ama yazdık birşeyler....
Yorumlarınızı bekliyorum

Sayın İlgili,

"Full Time Stajyer" ilanı için başvurmaktayım. ....................... sigortacılık bölümünden 2009 yılının haziran ayında mezun oldum. Mezun olduğum dönem sigortacılık sektörürnün en zor zamanlarıydı. Ve bende bu süreçte dil eğititmime ağırlık verdim. Özel bir dil kursunda 6 ay boyunca genel ingilizce kursu aldım ve intermediate sertfikasıyla bitirdim. Ardından Nisan ayında ki Toefl sınavı için hazırlanmaya başladım ve bu süreçte Sigortacılıktan kopmamak için çalışmaya karar verdim. İş yoğunluğu açısından bakılırsa bir genel müdürlükte stajerlik yapmanın,bir acentede personel olarak çalışmaktan daha verimli olacağına, kısa sürede daha çok şey öğrenebilecğime karar verdim.

Mc Office programlarını çok rahat bir şekilde kulanabilip seri bir şekilde hatasız yazı yazabimekteyim.

Çevresiyle uyumlu, akıllı ve çalışkan kişiliğim sayesinde üniversite eğitimimde aldığım pratik bilgiyi kısa sürede prtağie dökebilecğime diart kendime güvenim tamdır.

başvurumla ilgilendiğiniz için teşekkür ederim. Büyük bir merak ve heyecanla gelişmeleri bekliyorum

İyi günler
dilek .....

kendimizi resmen paralıyoruz
ama iş bulamıyruz
ya da görüşmeye gidiyoruz
biz sizi arıyacağız diyorlar 1 ay oluyor aramıyorlar!!!

Hangi departman cnm? Profilinde müşteri temsilcisi diye yazıyor galiba sen satış bölümündesin?

Hangi bölümden mezunsun? Kaç sene önce bu işe girdin ve bana ne tür tavsiyelerde bulunursun?

Canım ben lise stajımı şuan çalıştığım şirketimde yaptım tek bölümle kalmadım muharebat bölümünde zarf katladım (çok severek) sonra tarım bölümüne geçtim 3 ay sonrada çağrı merkezine alındım.Liseden mezun olduktan sonra maddi imkanlar elvermediği için üni. okuyamadım. Birkaç ay evde oturduktan sonra cv'mi stajımı yaptığım şirketime bıraktım.(Hiç ümidim yoktu sonuçta köklü bir şirket ne yapsın lise mezununu:1no2:) fakat öyle olmadı staj zamanımda hiç boş durmuyordum gerçekten çok seviyordum ve severek işe gidiyordum.Bunu sanırım yöneticim farketmişti ki beni 1 hafta sonra çağırdılar.Şimdi bazılarınız buna torpil diyebilir ama torpillik bir durumum yoktu inanın.Şuan hem okuyor hem çalışıyorum departmanım müşteri hizmetleri çağrı merkezi.3. yılımın içindeyim.Bence sırf o bölüm mezunusun diye o işi yapacak değilsin farklı alanlardada şansını deneyebilirsin.Senin için kötü bir tesdüf olmuş canım inşallah hakettiğin yerlere gelirsin. Sevgiyle kal.

Son düzenleme:
kızlaaaaaaaaaaaaaaaaaarr ben geldim sizinle mutlu bi haber paylaşmak istiyorum :)

okuldan bir arkadaşımın sigorta müdürünün sekreteri sayesinde dün bir mülakata gittim. ben stajerliğe razıydım ama onlar meğer memurluk için istemişler beni! ki biraz heyecanlı olmamın yanında beni oldukça olumlu bulmuşlar ve az önce aradılar! yarın ingilizce mülakata ve grup müdürüyle mülakatım varmış. Ayy bilmiyorum şimdiden midem fena oldu. Bu gece uyku yok galiba bana. off inş olur yaaa
:1hug:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…