inş cnm. Bu arada dün bi yerden haber geldi. Bir arkadaşın yeğeni bi şirkette yönetici yardımcısıymış ona yazı yazdım. Senin uyarılarına göre yazmaya çalıştım umarım işe yarar. Hatta ben tekrar o yazıyı da ekliyorum buraya. Bakalım hatalarımı biraz düzeltebilmiş miyim?
İyi günler ........ Hanım;
Ramazan hakkımda size bilgi vermiş ama tekrardan bende kısaca anlatayım kendimi;
İsmim... .. Sigortacılık(4 yıllık) bölümünü Haziran 2009da bitirdim.
Zorunlu stajımı ... 2007' de Hasar departmanında yaptım. O vakitlerde Hasar departmanında eleman sıkıntısı olduğu için daha çok işin içinde oldum. 3 ay boyunca bir stajer olarak değil de, gerçek bir hasar memuru gibi yetiştirildim. Ve stajım sonunda Bölüm Yetkilisi ... tarafından staj defterime 100 tam puan yazılmıştı.
Fakat mezun olduktan sonra malum kriz ortamı. Yeni mezuna iş yok. Dahası şirketler yeni eleman almak yerine eleman çıkarttı. Bende bu süreçte Sigorta Acenteliğinde çalıştım. Teklif hazırlanması, Poliçe kesimi görevlerini yürüttüm.
Aslında genel olarak daha çok elementer ağırlıklı çalıştım. Ramazan, ... için eleman arandığını fakat hangi departman için arandığını bilmediğini söylemişti.Yaşam bölümünde genelde satış elemanına ihtiyaç duyulur. Ki 2008 yazında benim bir girişimim olmuştu. Bir tanıdık vasıtasıyla Satış Elemanı olmak için başvurmuştum. Genel müdürlükteki en büyük satış ekibinin başındaki (ismini yanlış hatırlamıyorsam) Burak Bey "Tamam seni bu iş için uygun gördüm, Ama ortağıma danışmalıyım. Bir süre beklemen lazım dedi." Aradan 2 hafta geçti, ortağı olan bey hala dönmeyince acenteniz olan X, Burak Bey'e "Bende satış elemanı arıyorum. Bayanı bana yönlendirirmisiniz." diyor. O sırada bana; Biz yakın arkadaşız acenteye geçersen bir daha genel müdürlüğe geri dönüşün olmaz, denildi. Bende bir an önce işe başlamak istediğim için kabul ettim.
X'in yanında sağlık poliçesi satışı için eğitim aldım. Adıma kartvizit hazırlandı. Genel müdürlükteki ofisim hazırlandı. Tam işe başlamama 2 gün kalmıştı ki, X'den telefon. "Dilek bir sorun var. Ben erteledim işini.." hatta gayette kabaca bir uslüpla sorularıma cevap vermeden telefonu kapadı yüzüme. Ve ben ortada kaldım... Daha sonra acentesindeki stajeriyle konuştum. Eşiyle sorunları olmuş ve ofisine bile gitmemiş bir süre.
Tekrar genel müdürlüğe başvurmayı düşündüm ama ortada böyle bi durum var. X seni niye gönderdi tavrı olacak. Ailevi sorunları olmuş diyede anlatamam. Suçlu olan ben oldum..
Satış harici operasyonel bölümlerde çalışabilirim. Zaten 4 sene satıştan çok sigortacılık eğitimi aldım sonuçta. Ayrıca Advenced seviyesinde İngilizce dilim var.
Geçen sene Anadolu Hayat ve Emeklilik şirketinin Bireysel Emeklilik ve Hayat Sigortasında Yeni Fikirler yarışmasında dereceye giremesemde okulumuzdan gönderilen 3 projeden birisi benimdi.
Bunların harici anlatabileceğim bir deneyimimi yok. Fakat gerek eğitimim gerekde kendime olan güvenim sayesinde her departmanda başarılı olabileceğimi düşünüyorum. Azimli ve çalışkan kişiliğim sayesinde okulda aldığım teorik bilgiyi kısa sürede alıp pratiğe dökebileceğime inanıyorum.
Cv mi ekte gönderiyorum.
Mailim size ulaştığı an, ulaştığına dair bir cevap yzarsanız sevinirim.(Hotmal'de ekli dosyayla giden bazı mailler iletilmiyor)
Vakit ayırıp yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim
İyi günler
[/B]
Canım kızma darılma ama ik yazıdan daha da kötü olmuş.. Çok gereksiz ve uzun bir yazı yazmışsın...
Hiçbir yönetici yada yönetici adayı yada İKcı bu kadar uzun bir önyazı okumaz, okumak istemez, okusa da eee bana ne bunlardan der...
Seni işe almasını sağlayacak olan kriter CVde beirttiğin özelliklerdir. O genelmüdürlüğe niye başlamadığın sonra acentenin niye işe almadığı onun arısıyla sorunları bunun ortağınıa danışması falan bunlar gereksiz ayrıntılar.. Ben bile okurken sıkıldım....
kariyernetten alıntı
Önyazılarınızın etkili olabilmesi için, niçin işle ilgilenildiğinizi ve bu işe başvurulduğunuzu düzgün bir dille anlatılmalısınız. Unutmayın ki sizi işe alacak kişi sizi hiç tanımıyor. Amacınız işi istediğinizi ve işin özelliklerinin size uyduğu anlatmak olmalı. Bunu da mümkün olduğunca amacınızdan uzaklaşmadan özellikleriniz ve farklı yönlerinizi anlatarak yapmalısınız. İş ilanında istenilen kriterlerin sizin becerilerinizle uyuştuğunu yazınızda belirtmeli ve bu görüşünüzü destekleyen örnekler vermelisiniz.
Herkesin önyazısı kendi özelliklerini anlattığından ve farklı işlere yönelik olduğundan aynı formatta farklı birçok önyazı hazırlanabilir. Zaten önyazının da anlamı budur: benzer özellikler taşıdığınız kişilerle işverenin gözünde bir fark yaratmanızı sağlayacak bilgiler vermek.
Siz de güzel bir önyazıyla kişiliğinizi, farklarınızı ortaya koyabilir, işverene kendinizi daha iyi anlatarak öne geçebilirsiniz.