Hayatımın en büyük hatası, Sigortacılık okumak oldu!!!

kaydirigubbakcemile5 süper canım ya, hadi bakalım hayırlısı olsun, inşallah gönlüne göre olur herşey

hayırlı olsun canım inşallah hayırlısı geçer de başlarsın işine biran önceeekaydirigubbakcemile5opuyorumnanaktan

Hayırlı olsun canım
Bizi habersiz bırakma

Bu devirde kimse yoksa çok zor canım, gelen gecen ezip geöer walla...

Siğortacı olma, kpss ye gir canım kısmet kaybetilecek bir şansın yok.
Özel sektörde başla santralle ki inan + olarak sana çok dönecektir.Çevre edin sabır sabır sabır inan Allah doğru kuluna yardım ediyor inan...

Özel sektör de çalıştım, sonra işsiz kaldımboshayallersmile
İnan kırtasiyeciye girip fotokopi çektim orda durdum...Bölüm halkla ilişkiler

Yeter ki çalışmak iste ...yerimseniben

geldi kızlar :)

2.mülakatta ispanyol müdür ve insan kaynakları müdürü geldi. sorulara güzel cevap verdim ama ing mülakat bölmünde sürekli şaşırınca yüzler ekşidi biraz... aslında çok kötü değildim grammer ii fakat kelimeleri sürekli yanlış söyledim için pek şans tanımayacaklar galiba..

yinede dua ediyorum bakalım çıkmadık candan ümit kesilmez :)

canım ben sigorta acentsiyim.sigortacılık türkiye de daha yeni tanınıyor diyebilirim.bu kadar olumsuz düşünme.ben sigortacılık mezunu degilim ama işimi cok seviyorum gelecegi gercekten cok parlak.başkasının yanında calışmak zorunda degilsinki canım.eger hala acente acmak için prosedür degişmediyse(Acente acabilmek için hem sigortacılık mezunu hemde bır acente de 4 yıl calışmak gerekecek artık demıiti bizim şirket) bence bunu araştır.kendi işini yap

yurt dışında gidip orada mesleğinizi yapma imkanınız varsa gidin sıfırdan başlarsınız zaten burdada elde var sıfır yabancı diliniz de varmış şansınızı deneyin umudunuzu kaybetmeyin her yeni gün umut dağıtır sıranızı bekleyin sıra sizede gelecektir

müşteride önemli yoksa zor

Allaha dua et.Allahım bana hayırlı bir iş ver de.bazı şeyler sadece çalışmakla olmuyo.önce Allah tan istemek gerekiyo.içten dua edince muhakkak kabul ediliyo.

yok kızlar nerdeyse 1 ay olucak ses yok...

bende part time kasiyerliğe başladım. hem kpss ye çalışıyorum hemde kasiyerlik yapıyorum. millet 4 yıllık mezunu olduğumu duyunca acıyarak bakıyor bana...

allahım ne hallere düştük ya...

beterin beteri vardır ...bende iş bulamasaydım ben de yapardım o işi ..piyasa gerçekten çok kötü..bende yeni işe başladım,yaşıtlarım müdür konumudayken ben lise stajyerleri gibi çırpınıp duruyorum..ne maaşımı biliyorum doğru düzgün ne sosyal onca hakkım var ne de sağlık sigortam vs..ama dileckcim bir yerden başlamak gerekiyor..senin yaşın benden çok çok küçük ben otuza merdiveni dayadım bilee:çok üzgünüm: ama sürekli mücadele ediyorum..

bir keresinde tv de ünlü bir sunucunun başarı hikayesini dinledim de kadın diyor ki; yeniler sabretmeyi bilmiyor.çok para istiyorlar hemen,iyi bir pozisyonda iş ..ben bu mesleğe başladığımda kaç sene parasız sadece tecrübe için çalıştım diyor,yok o işi yaptım yok bu işi yaptım..ama sonuçta bu konumdayım şimdi..yani sabredicez..çocukta bakarsın,kasiyerde olursun,temizlikte yaparsın..iş yaşamı acımasız..ha bir yere gelenler vardır erken yaşlarda iyi bir yerde işe başlayanlar ama çok çok azı kendi hakkıyla gelmiştir..şu zaman da tanıdık olmadan iş yoookkk...
eski çalıştığım yerde patron kızının bilgilerini elime veriyor,cv yaz diyor bana,neymiş elek.kesilmiş!! benim o yazdığım cv yle garantide staja başladı..dayısı varmış çalışan...bu işler bölee..sana tavsiyem bol bol başarı hikayelerini oku bak nelerini görceksin,adamlar iş adamı olana kadar ne işler yapmışlar..

evlendikten sonradan yapılacak işlere bakın kızlar şu turizm çok kötü bayanlar için

okuyanlarada acıyorum çünkü sezon bittikten sonra otel kapanıyor sadece bir 4-5 ay çalışma oluyor zaten ileriye dönük bir meslek değil birde her otel 5 yıldızlı değil

Dilekcim,
öncelikle bitirdiğin bölüme lanet edeceğine dünyanın en kutsal işlerinden birinin okulunu okumuşsun kendinle gurur duy.mesleğinden asla vazgeçme ki günümüz Türkiye sinde en geçerli ve kazancı yüksek işlerinden biridir sigortacılık hem manen hem madden.insanlar kazanırsın,saygın bir çevre kazanırsın,iyi para kazanırsın,ve en önemlisi dürüstlüğünden ödün vermezsen ve doğru bir sigortacı olursan insanların güzel dualarını kazanırsın.bir işin olduğunda sana yardımcı olabiliecek yığınla tanıdığın olur adres defterinde.
Sadece sen sektöre yanlış yerden girmişsin,tek sorun bu.Kurumsal firmalara başvurup onların kabulunu beklemeden keşke acente kanalında başlamasaydın.ama bu da bir kayıp değil tecrübe olmuş cv in açısından.
gelelim iş bulamama konusuna evet geçen sene istihdam açısından sektör de bir yavaşlama olduğu doğrudur.fakat bu sene neredeyse tüm firmalar eleman alımına başladı hatta nerdeyse bitiriyorlar.insan kaynakları sitelerinden hepsinin ilanlarına ulaşabilirsin.
Bir de üstteki yazında torpilden bahsetmişsin.sana açık yüreklilikle şunu söyleyebilirim;
inan bana torpilin en az işlediği hatta hiç sökmediği sektörlerden biridir sigorta ve emeklilik sektörü.Çünkü hiç bir firma ,poliçesini yada sözleşmesini satamayacak niteliklerdeki elemanı asla işe almaz.çünkü bu sektörde çalışanın maliyeti çok yüksektir ve ancak iyi bir satıcı şirkete para kazandırabilir.
bence yapman gereken öncelikle kendine masa başı işi mi istiyorum diye sormak.cevabın evet se hiçbir bankaya ve hiçbir sigorta yada emeklilik şirketine başvurma.çünkü bu grubun hepsi aynı işi yapıyor finansal ürün satışı ve hizmet yani her iki yerdede masa başında oturabileceğin zaman gün içinde çok kısıtlı(gişe yetkilisi hariç) cevabın hayırsa hemen düzgün bir cv hazırlayıp tüm emeklilik ve sigorta şirketlerine başvurmak ve acilen satış teknikleri,beden dili,etkili iletişim gibi konularda sürekli yeni şeyler öğrenmeye çalışmak,bol bol bu konularda kitap oku ve uygulamaya çalış,çünkü seni mülakata aldıklarında giydiğin kıyafetin renginden tut cümle içinde kullandığın kelimelere kadar senin karakter analizin yapılıp bu işi yapıp yapamayacağın değerlendiriliyor.
neyse canım geç oldu şimdilik sana yazacaklarım bu kadar soracağın şeyler olursa devam ederiz.

evt kızlar tekrar mrb :)

sigorta şirketinden haber geldi. genel müdür yrd ile görüştüm dün sabah. fakat benden sonra mülakata giren kızı özellikle tanıştırdılar! kafadan torpil.. ki kız sarışın ve çok güzel giyinmişti..2- 0 önde yani...ama elenirsem de üzülmicem. 4 mülakatı geçip genel müd. yrd karşısına oturduysam bravo bana :)

kasiyerlik yaptığım yerde terfi ettim :) 2 gündür merkeze gidip fatura girişi ve diğer işleri yapıyorum. iş ortamım rahat, çayım masama geliyor. ama maaşı az 600. fakat kpss çalışabilecek kadar vakit kalıyor kendime. bilmiyorum şu anlık halimden memnun gibiyim :)

iyi senin adına sevindim canım güzel gelişmeler olmuş,inşallah kpss'yi kazanır devlette kendi işini yaparsın umudun kırılmasın Allah bir kapııyı kapatırsa diğerini açıyo...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…