hayatımın en kötü gününü yaşadım.yardım edin

canım Allah çaresiz dert vermesin
inşallah biran önce kurtulursunuz

sizin yine bir ev vermişler oturun diye bize bir kuruş yardım etmediler. ama biz herşeyin uygununu aldık yeri geldi aç kaldık ama yinede borcumuzu ödedik. senelerdir ne doğrudüzgün kıyafet nede ayakkabı alıyoruz. sadeece ihtiyacımız kadar onunda uygun fiyatlısını. eğerki eşin başka bişeylere harcamamışsa çektiği krediyi, birlikte yaptığınız harcamalardan kaynaklanmış demektir bu. buda gereksiz harcamalar yaptığınızı gösterir. artık olmuş olan bugünden sorna yapmanız gerekeni düşünmelisiniz. en kısa zamanda borcunuzu nasıl ödeyebilirsiniz bunu düşünün ağlamk birişe yaramıyor maalesef.

bebeğini kaynana bırak çalış canım doğurunca herkes bebeğini 2 aylıkken bırakıp çalışıyor bebeğin için o borcun büyümemesi için yapmalısın hee bide inş mesajımı görürsün size eşit taksit ödemeler yapmışlar eğer bu taksitleri gününde tam olarak yatırmazsanız haciz getirebilirler haberin olsun

kızlar sağolun destekleriniz için .bu sadece eşime değil bana da çok büyük bir ders oldu.artık çok daha hesaplı olacağım.eve gereksiz hiçbir şey almayacağım,sadece temel gıdalar alacağım.öyle gezip tozmayacağız çok sıkılırsak parklara,pikniklere ya da akrabalara gideceğiz.kıyafet de almayacağız.eşimle bunları kararlaştırdık.sürekli birbirimizi uyaracağız.eşim de sigara içiyordu aylık 200 lira gidiyordu.o da tütüne geçti artık 30 lira yetecek.internet sınırsızdı 70 lira ödüyorduk onu da kotalı yapacağız.
bugün başka bir bankaya gidip konuştuk.kredi istedik,hata başka bir bankaya borcumuz olduğu için alıyoruz dedik.bankacı çıkar büyük ihtimelle dedi.onu da eşimin maaşına otomatik ödeme yapıp 500 lira ödeyeceğiz.senenye eşim yurt dışına çıkanca da kapatacağız inşallah.Allahım ne olur kredi çıksın:Saruboceq:
bir de eşim işe girerse süper olur.girmese bile 1000 liraya geçineceğiz artık.
50=elektrik
30:internet
20=tel
20:cep tel
50:doğalgaz
15:su
60:aydat
245 ediyor yaz geliyor doğalgazı da çıkarsan 200 ediyor.
zaten bebek var artık bara ,tatile falan da gidemeyeceğiz iki yıl zaten parayı onlar çekiyor.:olmaz:
bu arada eşim çok meyve suyu,kola tüketiyor artık onları da almayacağım.günde 2 kutu bitiriyor.çoğu da bardaklarda kalıyor.bundan böyle çay içsin beyfendi :umursamaz:
ama şu kredi işi olsa çok iyi olur bir kaçyere değil tek yere borcumuz olur o zaman dua edin kızlar.
bu arada ben bu streslerden midir bilmem ilk kez bugün fenalaştım.başım döndü,gözlerim karardı.sağlık ocağına gittik.tansiyonum yükselmiş ve düşmedi.bir hafta boyunca takibe aldılar.tetenoz aşımı da oldum.
off sağlığımdan mı olacağım ya ne yapayım?şu şubat ayı baya zor geçti önce alt komşula tartışmalar yaşadım.eve tadilat yaptırmak zorunda kaldım tadilat pisliğini temizledim iki hafta tam oh diyecekken bu borç çıktı e benim tansiyonum yükselmesinde kiminki yükselsin?bu arada biraz önce de çay döküldü üstüme kaydirigubbakcemile3

canım ne olursa olsun sağlığından önemli hiç bişi yok .öncelikle kendini topla olan oldu bak ne güzel planlamışsın herşeyi tek şey bu plana uymak ... hallolmayacak sıkıntı değil....senin için dua edeceğim...güzel borçsuz günler ssizin olsun inşallah opuyorumnanaktan

Yanınızda olsun da her dert biter Allah sevdiklerimizi yanımızdan ayırmasın. İntiharı düşünmesi çok kötü borç bir şekilde biter, sizin üzüntünüz eşinize yetmiştir zaten.

bende başlığı okuyunca cidden kötü bişey oldu sandım.
ilahi yaa.
evet eşin sorumsuzluk yapmış ama sende bu kadar zaman bu bolluk nereden geliyor diye sormamışsın.
rahatça harcamışsın.
sen harcadıkça eşinde sana yok diyememiş demekki
eşin sorumsuz ama sende vurdumduymazlık yapmışsın.eşine çokta fazla kızmaya hakkın yok.
insan eşi 1500 tl alırken 3000 tllik harcama yapıyorsa merak edip sormazmı bu değirmenin suyu nereden geliyor diye.
madem eşinde pişman çok uzatma derim ben.
insanlar ne dertlerle uğraşıyor.
çoluk çocuğunun veya kendisinin hastalığı ile uğraşanlaru düşün.
o insanlarda sağlığımız olsunda 50bin tl borcumuz olsun derler sorsan.
bu size ders olur.
hem öyle birdende kesmezler,uzun vadeye yayarlar borcu.o arada kalanla idare edersiniz bi müddet.
çocuğun biraz büyüdüğü zaman alışveriş yaparsın sende.
şimdi ne ihtiyacı varsa onu al.
zayen alacağın şey iki hafta geçmeden küçük gelecek.
bende bu kroyu öperim vesselam
arzular şelalevereliniortak
artı olarak yorumum hamilesiniz fazla üzmeyin kendinizi
borç yiğidin kamçısıdır elele verip ödersiniz
Rabbim başka dert vermesin

allah yardımcınız olsun canım eşinin yaptığı çokı büyük bi sorumsuzluk ama ölüm dışında herşeye çare var rabbim kaldıramıycağımız yüklerle sınamasın eşin yurtdışına gider 3 ay dişini sıkarsın umarım hallolur meseleniz
bu durumu büyütme nede olsa 2 canlısın moralini bozma ama eşin ders alsın bidaha böyle hatalar yapmasın
allah yar ve yardımcınız olsıun

arkadaşımben zaten hep çalıştım.ama şu an 6 aylık hamile halimle nasıl çalışabilirim ya da çocuğum doğunca nasıl bir yere bırakabilirim?
ama şu konuda haklısın ben yeterince iyi bir eş olamadım.eş olmak sadece yemek yapmak,seks yapmak,temizlik yapmak değilmiş.tasarruf etmeliydim.geliri gideri iyi bilmeliydim.eşime şunu almayalıım desem bozulur ya da kavga çıkarırdı ama ben yine de kavga da çıksa engellemeliydim onu.kendi hoppalığımda var açıkçası.kıyafetlere,gezmeye dayanamam.hamile kalınca anladım bunları aklım beş karış havadaymış.aslında benim o sıralar bazı sorunlarım vardı onlar olmasa daha düşünceli davranırdım.sorunlarımdan kaçmak için para harcadım çoğu zamanda.büyük suç eşimde ama onu çekip çevirmeliydim.eşim bir şeyi düşünmüyorsa ben iki kere düşünmeliydim.bu bana çok büyük ders oldu.eşimi suçladığım taraf keşke borç daha ufakken söyleseydi o zaman daha kolay olurdu.çocuk olayını erteleyip çalışmaya devam edebilirdim.
off bu olaydan sonra canım çok sigara istiyor.ama hamile olduğum için içemiyorum.öyle sıkılıp duruyorum.eşim artık rahat uyuyor ama şimdi de ben uyuyamıyorum.

anlatmak istediklerimi anlamışsın...
Ve bana göre doğru sonuçlar çıkarmışsın.
içini ferah tut.
ödenmeyecek bir borç değil Allah'ın izniyle.

Back
X