hayatımın en kötü gününü yaşadım.yardım edin

bende başlığı okuyunca cidden kötü bişey oldu sandım.
ilahi yaa.
evet eşin sorumsuzluk yapmış ama sende bu kadar zaman bu bolluk nereden geliyor diye sormamışsın.
rahatça harcamışsın.
sen harcadıkça eşinde sana yok diyememiş demekki
eşin sorumsuz ama sende vurdumduymazlık yapmışsın.eşine çokta fazla kızmaya hakkın yok.
insan eşi 1500 tl alırken 3000 tllik harcama yapıyorsa merak edip sormazmı bu değirmenin suyu nereden geliyor diye.
madem eşinde pişman çok uzatma derim ben.
insanlar ne dertlerle uğraşıyor.
çoluk çocuğunun veya kendisinin hastalığı ile uğraşanlaru düşün.
o insanlarda sağlığımız olsunda 50bin tl borcumuz olsun derler sorsan.
bu size ders olur.
hem öyle birdende kesmezler,uzun vadeye yayarlar borcu.o arada kalanla idare edersiniz bi müddet.
çocuğun biraz büyüdüğü zaman alışveriş yaparsın sende.
şimdi ne ihtiyacı varsa onu al.
zayen alacağın şey iki hafta geçmeden küçük gelecek.

bende başlığı okuyunca cidden kötü bişey oldu sandım.
ilahi yaa.
evet eşin sorumsuzluk yapmış ama sende bu kadar zaman bu bolluk nereden geliyor diye sormamışsın.
rahatça harcamışsın.
sen harcadıkça eşinde sana yok diyememiş demekki
eşin sorumsuz ama sende vurdumduymazlık yapmışsın.eşine çokta fazla kızmaya hakkın yok.
insan eşi 1500 tl alırken 3000 tllik harcama yapıyorsa merak edip sormazmı bu değirmenin suyu nereden geliyor diye.
madem eşinde pişman çok uzatma derim ben.
insanlar ne dertlerle uğraşıyor.
çoluk çocuğunun veya kendisinin hastalığı ile uğraşanlaru düşün.
o insanlarda sağlığımız olsunda 50bin tl borcumuz olsun derler sorsan.
bu size ders olur.
hem öyle birdende kesmezler,uzun vadeye yayarlar borcu.o arada kalanla idare edersiniz bi müddet.
çocuğun biraz büyüdüğü zaman alışveriş yaparsın sende.
şimdi ne ihtiyacı varsa onu al.
zayen alacağın şey iki hafta geçmeden küçük gelecek.
vereliniortakvereliniortak

off ya
o kadar bu bolluk nereden geliyor diyecek kadar ahım şahım yaşamadım kızlar.bilmiyorum artık eşim ek iş yapacak mecbur buna.bir daha böyle bir şey yaşatmasın rabbim.borçtan nefret ediyorum ya.ama ne yapalım artık bundan sonrasına bakacağız artık.bugün biraz daha iyiyim.ama gözlerim şişmiş mahvolmuş.

hamile hamile bu kadar üzme bence kendini,o da şuan senin her hissettiğini hissediyor:emir_bebek:
derdi veren Allah dermanını da verir yeterki biraz sabırlı olun...

Hayatimin en kötü günümü yasadim demden evvel cok iyi düsünmeni tavsiye ederim arkadasim....

Allah korusun acininda acisi vardir...kendini bu denli harap etmeye degmez.

Tamam ilk basta büyük bir sok yasamis olabilirsin, lakin bende kronick arkadasima katiliyorum, hicmi nerden geliyor bu degirmenin suyu diye düsünmedin?
Esin bu kadar parayi tek basinami yedi?benneyaptımki

Bosver simdi bunlari, bu tip olaylara her zaman care vardir elbet...Allah baska dertler vermesin.

17 000 ödenemeyecek bir borç değil...
fazla büyütmüşsünüz allah başka dert vermesin.eşiniz demek ki hamıle olduğunuz için size söyleyememiş,rahat olmanızı istemiş.yapcak bir şey yok.doğumdan bir kaç ay sonra sizde çalışırsınız.ödenir rahatlıkla bu borç.bebeğinizi sağlıklı bir şekilde kucağınıza alırsınız inş.a.s.

lutfen kendini uzme, karnindaki cocugu dusun... kaybetmekte var kazanmakta Allah baska dert vermesin esinle ciddi ciddi konus gerci o kadar parayi nereye harcadi ben anlamadim ama senin icin rahatsa sorun yok
saglikli mutlu olun gerisini cok dert etmeyin: BUDA GECER cunku

ay çok üzülmüşsün sanırım kimse borçsuz değil ama bu kadarda üzülme sonuçta ucunda ölüm veya hsatalık yok çocuk olur olmaz sende iş bulur çalışırsın daha ne dertler var neler neler sen buna dua et ödenit kapanır ama eşinle konuş eli çok açık bunun için üzülebilirisn bence

bence boşuna üzülüyorsunuz..

aynı şey benim ablamın başınada geldi..hemde 30 milyar çektik kendisine bu yüzden.eniştemde hep ev için harcamış ablamlar üzülmesin diye hiç sölememiş..kredi ekstrelerinden belli herşey yani.bazen oluyor işte.sıkmayın kendinizi.olacakla öleceğe çare yok..
bende şu an 2 aylık hamileyim.eşim geçen yıl yepyeni arabamızı kaza yaptı hurdaya.şu an 20 milyarı aşkın borç var yani..ne diyim? olcak oldumu oluyor işte..ben pek takmamaya çalışıyorum.allah sağlıktan etmesin arkadaşım..

kusura bakmasın ama ben çalışmayı hiç düşünmüyorum.ben Allah'ımın izniyle doğurup,en az 2-3 yıl büyüteceğim çocuğumu kendi çalışıp ödeyecek bu borcu.zaten ben o yurt dışından gelecek parayla alacağımız arabadan vs.hayallerimden oldum.bir de çocuğumdan ayrılamam.Allah korusun..bugün eşime ek iş baktık bir sürü yeri aradık bir şey çıkmadı.inşallah bir yer çıkar.
ya anneme bile anlatamıyorum bu durumu konuşmaya ihtiyacım var.ama öyle bir anam var ki ağzında bakla ıslanmaz hemen etrafa yayar.
bir de bir şey sormak istiyorum bilgisi olan varsa.şimdi biz başka bir bankadan kredi çekip borcu yatırmak istiyoruz.en azından peşin yatırırsak belki mebla biraz azalır diye onu da otomotik ödemeye başlatacağız.yalnız bizim bu borç avukata verilmiş. bu durumda bize kredi vermezler mi bilgisi olan var mı?

Yeniden kredi almanız bu durumda zor canım, ama avukatla konuşup anlaşabilirsiniz, belli bir vadeye yayabilirsiniz, size ödeme kolaylığı sağlayabilir, miktarı da düşürebilir, tamamen avukatın insafına kalmış bişey.

Ama allahaşkına hayatımın en kötü günü deme, benim her günüm böyle geçiyor :)
Allah dermansız dert vermesin inşallah.
Bunlar gelir geçer... herkesin başında.

evet Allah başka bir dert vermesin.dün o kadar şoktaydım ki arkadaşlar bir anda herşey değişti sanki.bir şekilde kapatırız diyorum artık.eşim ek iş bulursa hiç etkilenmeyiz ama bulamasa bile kira öder gibi 300-400 öderiz ne yapalım.
peki sizce dertlerşmek amaçlı bu konuyu anneme açayım mı?

olan olmus artik ne yapsaniz bosa

1500 maas aliyorsa bu borcu isteseniz bir , bir bucuk yilda bitirirsiniz

nasilsa kirada vermiyormussunuz ,insallah kisa zamanda bitirir yavruna her istedigini yapabilirsin

600 milyonla gecinen aileler var canim bir de bunlari gözünün önüne getir,kaldiki iyi bir memur maasi aliyormus esin ...

hamile olarak lütfen kendinizi çok üzmeyin unutmayın her gelen bebek rıskıyla gelir Allah yarımcınız olur 17000 ödenmeyecek bi para değil mutlaka ödenir biraz zorluk çekersiniz ama herşey yoluna gelir bebiş size uğurlu gelicek buna inanın yeter

çok teşekkür ederim.dünden bu yana baya düzeldim.eşim nasıl bunu benden bunca zaman sakladı inanamıyorum.aslında onun içinde üzülüyorum.insan kafayı yer sır saklamak kadar kötü bir şey var mı?onun psikolojisinin bozlmasından da korkuyorum,onu çok seviyorum.inşallah geçecek bu durumlar.bir daha böyle bir şey yaşamak istemiyorum.umarım bundan sonra maddi ya da manevi hiç bir şey saklamaz benden.hayatımın mallığını yaptım diyor sürekli.Allah'ım gerçekten evlilik çok zormuş.

bence taksitlendirin borcunuzu ayda 1000 tl ödeyin 1 buçuk yılda biter ,500 tl de size kalır ,2 yıldır yaşadığınız lüksten feragat edip kıt kanaat geçinmeyi öğrenin ..
bir kadın kocasını hesabını bilmeli ,ne harcıyorsunuz ,nereye harcıyorsunuz, bu değirmenin suyu nerden geliyor hiç sormamışsınız ,şimdi de sıkıntıyı biraz siz çekeceksiniz mecbur ..

olan olmuş canını sıkma canını sıksanda bişey değişmez borçsuz insan çok az öyle düşün içini ferah tutumaya çalış bebeğin için ......allah yardımcın olsun

off ya
o kadar bu bolluk nereden geliyor diyecek kadar ahım şahım yaşamadım kızlar.bilmiyorum artık eşim ek iş yapacak mecbur buna.bir daha böyle bir şey yaşatmasın rabbim.borçtan nefret ediyorum ya.ama ne yapalım artık bundan sonrasına bakacağız artık.bugün biraz daha iyiyim.ama gözlerim şişmiş mahvolmuş.

bolluk yaşamadım diyorsun ama aşağıdaki yazında eşinin bu parayı eve harcadığını,gezip tozmadığını,ama eğer bilseydin ona göre az harcayacağını,tasarruf yapacağını sen yazmışsın.yani demek ki bolluk içinde yaşamışsın ama belkide işine öyle geldiğinden sorgulamamışsın.

açıkçası eşim hep ev için harcadı.kendi gezmedi.ama ben bilsem tasarruf yapardım.ona göre harcardım.ayağımı yorganıma göre uzatmaya çalışırdım.sakladı benden hem de 2 yıl.ne olacak şimdi.ben o yurtdışı parasıyla ikinci el bi araba alırız. yarısını da oğlumuz için bankaya atarız,içimiz rahat olur diye düşünürken.o para daha gelmeden gitti.ki Allahtan o varmış yoksa nasıl öderdik.

eşimin çalışma durumu ek iş yapmaya çok müsait.ben ek iş yaparım diyor ama bu da şans işi yani bulabilecek mi bakalım?sigara bile içmem,bi eşeklik yaptım affet diyor.

düşünsenize ilk bebeğim daha rahatça ona bir şeyler bile alamayacağım.annemle bile dertleşemem. ona anlatsam bütün kardeşlerim,sülalem öğrenir.daha da çok yıpranırız.sıkıştım kaldım.sabahtan beri gözümde yaş dinmedi yollarda bile ağladım.

ayrıca aşağıdaki cümlen çok talihsiz olmuş.
harcarken iyiydi de borcu ödemeye sıra geldimi ben çalışmaı düşünmüyorum ne demek.
çok nankörce bir yaklaşım.
eşini bu zor gününde yalnız bırakmak iyi günde-kötü günde sözüne ne kadar uyar acaba?
eşin bu borcu öder.
eninde sonunda öder.
düzenli maaşı olan ve kira vermeyen insanlar için öyle ahlanıp vahlanacak,gözlerini pörtletecek kadar ağlanacak bir para değil.
dediğim gibi bu borç biter.
biter de bu sıkışık anında "aa valla kusura bakma ben çalışmama.zaten araba hayalim bitti.ne halin varsa gör" diyen bir eşe karşı insanın gönül kırgınlığı geçer mi?
sen onu düşün...

kusura bakmasın ama ben çalışmayı hiç düşünmüyorum.ben Allah'ımın izniyle doğurup,en az 2-3 yıl büyüteceğim çocuğumu kendi çalışıp ödeyecek bu borcu.zaten ben o yurt dışından gelecek parayla alacağımız arabadan vs.hayallerimden oldum.bir de çocuğumdan ayrılamam.Allah korusun..bugün eşime ek iş baktık bir sürü yeri aradık bir şey çıkmadı.inşallah bir yer çıkar.?

arkadaşımben zaten hep çalıştım.ama şu an 6 aylık hamile halimle nasıl çalışabilirim ya da çocuğum doğunca nasıl bir yere bırakabilirim?
ama şu konuda haklısın ben yeterince iyi bir eş olamadım.eş olmak sadece yemek yapmak,seks yapmak,temizlik yapmak değilmiş.tasarruf etmeliydim.geliri gideri iyi bilmeliydim.eşime şunu almayalıım desem bozulur ya da kavga çıkarırdı ama ben yine de kavga da çıksa engellemeliydim onu.kendi hoppalığımda var açıkçası.kıyafetlere,gezmeye dayanamam.hamile kalınca anladım bunları aklım beş karış havadaymış.aslında benim o sıralar bazı sorunlarım vardı onlar olmasa daha düşünceli davranırdım.sorunlarımdan kaçmak için para harcadım çoğu zamanda.büyük suç eşimde ama onu çekip çevirmeliydim.eşim bir şeyi düşünmüyorsa ben iki kere düşünmeliydim.bu bana çok büyük ders oldu.eşimi suçladığım taraf keşke borç daha ufakken söyleseydi o zaman daha kolay olurdu.çocuk olayını erteleyip çalışmaya devam edebilirdim.
off bu olaydan sonra canım çok sigara istiyor.ama hamile olduğum için içemiyorum.öyle sıkılıp duruyorum.eşim artık rahat uyuyor ama şimdi de ben uyuyamıyorum.

Back
X