- 20 Mart 2008
- 142.025
- 214.089
- 1.423
- 60
- Konu Sahibi coco_cambo
-
Biz de Çanakkale istiyoruz, köy değil ama en azından İstanbul'dan daha sakin bir yer. 7 sene sonra atama istemeye başlarım, 20 sene içinde çıkar herhalde
Sizin orası neresi?Ahcoco_cambo aynı hayalden bizdede var :)
Bizim ev kredimiz ortalama 4 yıl kadar sürecek ondan sonra aynı sizin gibi köye yerleşmeyi düşünüyoruz, bir yerden para gelirse direk kapatır borcu gideriz.
Ailem istanbula 2 saat kadar uzaklıkta köyde yaşıyor. Merkeze 10 dk mesafede, doğalgaz var ( gerçi annemler döşetmedi ama kapıya kadar var) Kendi çapında tarlası var annemin. kışlık dolap hazırlığımızı oradan sağlıyoruz, yazın her çeşit meyve ağacımız var tadına doyamıyoruz. Market meyvesine,sebzesine benzemiyor hiç. Okul, eğitim imkanları mevcut. Araba olduğu halde babam bakkala falan bisikletle gider, spor önemli
Toplu alışveriş için market, pazar 10 dk mesafede. tarlayla uğraşmazsan, pazarda köylü kadınlar satıyor zaten her çeşit sebze, meyve, tereyağ, süt tazesinden.
Yola mesafe olduğundan Ağaçlık bölgede olduğundan toz çok olmuyor, temizlik pratik oluyor.
Yeşillik olduğu için envayi çeşit böcek varama 3 aylık denen ilaçtan evin etrafına sıkıyor. İçeri girmiyorlar Allah tan.
En önemlisi de , gürültüsüz bi yaşam var , huzur var, sabahları tavuk ve kuş sesiyle uyanmak var. Bahçede çardak altında edilen kahvaltılar var.
Özetle ben ailemden biliyorum köyde yaşamanın kolaylıklarını da zorluklarını da, borcum olmasa hiç durmam burada. İnan ki orada aldığım nefes ciğerlerime iniyor da buradaki sanki beni boğuyor,
Ayy bak yine duygularım depreşti
Sizin orası neresi?
coco_cambo sen gider misin bilmem de bu gidişle karnım burnumda beni göndereceksin.
Ev fiyatlarına baktım Tekirdağ, Yalova, Çanakkale gibi yerlerde ev fiyatları İstanbuldan bi tık ucuz fazla değil yani ama Balıkesirde oldukça ucuz fiyatlar var. Bi ev bi araba alabilirim sanırsam. Bu konuda biri zeytincilikten bahsetmişti geçenlerde ben de yıllık iznimizde gidelim bi kaç gün kalalım dedim ama yola gidince hastalanıyorum diye kocam pek sıcak bakmıyo. Yine de peşini bırakmayı düşünmüyorum 2 ya da 3 dönüm zeytinlik almaya yetiyo paramız sanırsam 2 dönümden geçindirecek para çıkar mı onu falan araştırmak lazım. Tabi zeytinlik alırsam ev almaya yetmiyo.
Sakaryaya gitmiştim daha önce iş imkanı da var oralarda aslında.meltemje sakaryada? Gitmeye niyetiniz olursa oraları da araştırın derim.
selam kk'nın tatliş hatunları toplanın bi safları sık edelim .burda muazzam zeki hatunlar var ..hem benim gibi düşünüp hemde yol yordam bilmeyenlere tecrübelerinizi akıtın...çok düşündüm kesinlikle ama bi de burda yaşayanlara sormak istiyorum madde madde yazayım..kısa tutmaya çalışıcam (inşallah) :)
istanbulda doğdum istanbulda büyüdüm.ailem burda..3 vesait yol çekip işe gidiyorum .eşim de dahil..eve giren paradan krediler ödemeleri yaptıgımzda kalan 1400..bununla geçinıyoruz 4 kişilik hane olarak.evımız bizim..ikimizde özel sektör çalışanıyız..çok kasıntı maaşlarımız yok 2000i gecmez.buraya kadar tamam...
şimdi deliliğimi açıklıyorum ..arakadaşlar ben bu sehirden bu manyak şirket çalışanlarından, egolu kendını bişey sanan beyaz yaka ortamından cok sıkıldım...onu da gectım metrobus otobus kahrından trafıkte çıldırmaktan,300 tl yol parası vermekten cook sıkıldım..yolda bomba patlar mı..aman saldırı olur mu.bunları düşünmekten yılladır bende geçmek bilmeyen anksiyetem daha da ayyuka çıkmış durumda..avm ye gitsem laan şimdi isid gelse bızı silahla tarar mı demekten magazada gezerken bile keyıf alamıyorum..inanılmaz sosyalim ,ınsanlarla konusmadan durmam .sokagımdakı köpeklerle kedilerle selamlaşır öyle işe giderim.ama işyerimdeki egolu ınsanlar için aynısını düşünmüyorum...yani üst rütbelılerden bahsedıyorum..dıyorum kı her gun kedı köpek tavuk goreyım daha iyi.en azından küfür etmem arkalarındanbu yuzden düşündüm taşındım köyde yaşamak istiyorum ulaaan dedım..tezek kokayım istiyorum ...eşim benden daha istekli bu arada.anama daha konuyu açmadım en sakat o ztn... kızlarıma cok duskun çünkü göremez istediği zman..
olay şu kadınlar...ben 2bın tl ye orda gecınebılırmıyım. kredi için tazmınatımı verıp kredılerı kapatıcam..ama ben calısmıcam..eşim cok kolay iş bulabilecek sektörde.ama böyle köyden kasabaya gdecek o da bi köy dolmuşuan binecek maaşı 1700 olur ,(araştırdık ).şöyle ki ıstanbula yakın bıldıgınız bır köy dusunun burda 2000 tl ye ben yasar mıyım.öyle gıda dısında bi harcamam olmaz kendimden yana .seneye kızlar bezi de bırakacak...şöyle 100 120 metre kare müstakil bi ev.bahçeli.domatesi biberi maydanozu ektiğim .çilek diktiğim...kümesi olan,içinde 10 tavuk 1 horozu olan,bahcesınde tandırı olan yüksek duvarlı ,bi eğitimli köpeğimin olduğu (bunu kesin yapıcam ) böyle bir hayal..yani kanada da yerlesmek gibi kırmızı mercedes gıbı hayallerım zaten hayalde kaldı.ama bunu da gercekleştıremeyeceksem gebereyim o zaman.otur oturdugun yerde coco ,manyak mısın yahu demeyın.ben ruhumun artık kırlendıgıne ınanmaya başladım..arınmak ıstıyorum en cok da kızlarım ıcın huzurlu bır ortam.ancak köy ortamı guvenlı mı..yani ne yapmam lazım...nooğğluuur heycanımı baltalamayın
ya giden yaşayan var mı..yada en yakınım gitti coco suan cok mutlu fln.gercekci yorumlar bekliyorum ama şunu da soyleyeyım 1, 1,5 sene içinde bunu hayata gecırmek ıstıyorum...
cok heycanlıyım nasıl yorumlar gelecek bakem :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?