hayatımın en radikal kararını vericem hele bi toplaşın kızlar

Biz de Çanakkale istiyoruz, köy değil ama en azından İstanbul'dan daha sakin bir yer. 7 sene sonra atama istemeye başlarım, 20 sene içinde çıkar herhalde

Denize yakın olsun yeter bize,buralar artık yaşanacak hali kalmadı trafiği gürültüsü boğuyor artık.
Hadi bakalım hayırlısı olsun şimdiden,hiç belli olmaz bir bakmışsın sende gelmişsin oraya

Sizin orası neresi?

@coco_cambo sen gider misin bilmem de bu gidişle karnım burnumda beni göndereceksin.
Ev fiyatlarına baktım Tekirdağ, Yalova, Çanakkale gibi yerlerde ev fiyatları İstanbuldan bi tık ucuz fazla değil yani ama Balıkesirde oldukça ucuz fiyatlar var. Bi ev bi araba alabilirim sanırsam. Bu konuda biri zeytincilikten bahsetmişti geçenlerde ben de yıllık iznimizde gidelim bi kaç gün kalalım dedim ama yola gidince hastalanıyorum diye kocam pek sıcak bakmıyo. Yine de peşini bırakmayı düşünmüyorum 2 ya da 3 dönüm zeytinlik almaya yetiyo paramız sanırsam 2 dönümden geçindirecek para çıkar mı onu falan araştırmak lazım. Tabi zeytinlik alırsam ev almaya yetmiyo.

meltemje sakaryada? Gitmeye niyetiniz olursa oraları da araştırın derim.

Bir yakınınız varsa bir hafta gidin koyde kalın derım buyuksehırde yasıyorum ama cocuklugum koyde gectı ve arasırada gıder gelırız
Sızın bahsettıgınız gıbı bır koy hayatı kalmadı yumurtayı bıle marketten alıyorlar tezek kokusu falan dıyorsunuda artık ahır hayvancılığı kalmadıkı koylerde buyuk besıcılık işleri yapılıyor yanı hayal ettiğiniz gibi bi koy malesef yok istanbula yakın koyler kucuk yer olunca akraba koyuyse bıde dedıkıdusu hıç bitmez
Sonra cocuklarınızı dusunmek zorundasınız
Yanı küçük bi ile gıdebılırsınız hiç olmadı bir ilçeyw ama koyu kesınlıkle onermem

eşimin hayali ama emeklilikten sonra.
bana der ki emekli olunca koyde hayvancılık yapacağım sende süt sağacaksın,tezek yapacaksın
aslında çok mantıklı.
bende böyle birşeye hazır hissetsem imkanda olsa neden olmasın.
siz gerçekten istiyorsunuz b yüzden bence çok da güzel olur.
yaşanılmaz bir ülkedeyiz.
daha dün eşimle kanadaya gitsek falan diye konuştuk...
tabi şuan için mümkün gözükmüyor.
ülkeyi terkedemesenizde şehri terketmek,insanları terketmek çok ama çok güzel bir fikir.

1700 2000 civarı parayla da köyde pekala geçinilir.
sonuçta yol masrafınız olmayacak,sebzeyi kendiniz ekeceksiniz.
sosyal hayatta şehirdeki kadar çok ve pahalı olmaz.
haliyle geçinilir rahatça.

Köy fazla radikal bir karar bence.İstanbulda yaşamak gerçekten zor ama merkeze yakın yeşillik ilçelerden birisini seçebilirsiniz.Beykoz,Şile,Silivri gibi .Y a da Büyükçekmecede Güzelceyi önerebilirim.

Sadece siz olsanız neysede çocuğunuz var.Eğitimi hastanesi bunları da düşünmek lazım.Siz küçük yerde sıkılırsınız gibime geliyor.Oradaki insanlara ayak uydurmakta mesele.Dedikodu bol olur.

Köy deyince yeşilliğin temiz havanın yanında aklıma soba geliyor.

Ben konforlu hayatı seviyorum bu saatten sonra sobayla kömürle hiçç uğraşamam.Herşey elimin altında olmalı.Egede doğalgazlı bahçeli bir evim olsa yeter

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…