hayatımın en radikal kararını vericem hele bi toplaşın kızlar

Bizim burda olsan derdim gel coco beraber yasayalim diye bahcemde iki ev var biri bnm biri bos kocamanda bahce hayalin cok guzel insallah gönlüne göre olur canim bnm

Yaaaağğğğğ nerde yaşıyorsun dee bakiyim hele ❤

Çoook güzel ifade etmissiniz ..çok teşekkürler bir solukta okudum inanin ki

Bizim de niyetimiz kasaba. Eşimle ona karar kıldık. Kismet☺

Bi an ben konu mu açtım,ne zaman dedim:)
Senin düşünduklerini ben yillardır düşünüyorum,hayata geçiremedim o ayrı:)
Biraz da gerçekçiyimdir ben.buradaki imkanları arar mıyım?en güzel tatilde bile bir haftada sıkilan ben ,keşmekeşini bile özlemez miyim istanbulun?iki arada bir deredeyim.iyice düşün derim ,hatta dene bi şekilde.

Neresi bu koy acaba:) oyle guzrl anlatmissiniz ki.bizimde esimle istanbula yakin bi koy arayisimiz varda.

Esimde belki bir iki seneye turkiyeye donebiliriz diyor dönersek eğer zannetmiyorum donecegimizi kesinlikle tavukçuluk üzerinden para kazanmak istiyor...ya et tavuğu alip yetiştirip kesim fabrikalarına gonderiyosun yada yumurta tavuğu alip yumurtalarini satiyosun suanda bizde iki yüz yumurtlayan ikiyuz bir aya yumurtlayarak tavuk yüze yakin et tavuğu var hem yumurta satiyoruz hem etlik piliç alip kesip satiyoruz.bu iste uygun yerin ve profesyonel ekipmanin varsa güzel para kazandiriyor,özellikle organik patenti alip organik et ve yumurta üretiminde çok ciddi paralar kazanabilirsin.şuan yumurtlayan tavuklarimizin bir kismin yumurtadan kesildi ikiyiz tavuktan ortalama günlük yüz otuz yumurta toplaniyor kisin bu sayi elliye bile dusebiliyor ona rağmen kayinvalidemler ikibin belki daha fazla yumurtadan para kazaniyorlar yumurtlayacak olan tavuklarla iki aya dört binden fazla para kazanırlar türk parasiyla dokuz milyara yakin bir para aslında hiç de fana bir is degil bende çocuklar biraz buyusun bin tavuk aldirip bakmayi düşünüyorum acikcasi.esimle gecen hesapladik on iki bin kanada dolari yapiyor ama şuan yapmam zor dört cocukla...dediğim gibi kendine guvemiyorsan altindan kalkabilirim dersen neden olmasin ama iki günlük bir heves gibiyse hic girme bu ise çünkü kolay degil...gecen eşim birinden bahsetti adam köyde küçük bir kulübede beslediği tavuklarin yumurtasiyla on bin kazaniyormus,burada bir aile dostumuz bir sene içinde turkiyeye donecekler planlarına göre sanirim tavukçuluk isine gireceklermis bu donem de tavuk isine giren cogaldi galiba...

Esimde belki bir iki seneye turkiyeye donebiliriz diyor dönersek eğer zannetmiyorum donecegimizi kesinlikle tavukçuluk üzerinden para kazanmak istiyor...ya et tavuğu alip yetiştirip kesim fabrikalarına gonderiyosun yada yumurta tavuğu alip yumurtalarini satiyosun suanda bizde iki yüz yumurtlayan ikiyuz bir aya yumurtlayarak tavuk yüze yakin et tavuğu var hem yumurta satiyoruz hem etlik piliç alip kesip satiyoruz.bu iste uygun yerin ve profesyonel ekipmanin varsa güzel para kazandiriyor,özellikle organik patenti alip organik et ve yumurta üretiminde çok ciddi paralar kazanabilirsin.şuan yumurtlayan tavuklarimizin bir kismin yumurtadan kesildi ikiyiz tavuktan ortalama günlük yüz otuz yumurta toplaniyor kisin bu sayi elliye bile dusebiliyor ona rağmen kayinvalidemler ikibin belki daha fazla yumurtadan para kazaniyorlar yumurtlayacak olan tavuklarla iki aya dört binden fazla para kazanırlar türk parasiyla dokuz milyara yakin bir para aslında hiç de fana bir is degil bende çocuklar biraz buyusun bin tavuk aldirip bakmayi düşünüyorum acikcasi.esimle gecen hesapladik on iki bin kanada dolari yapiyor ama şuan yapmam zor dört cocukla...dediğim gibi kendine guvemiyorsan altindan kalkabilirim dersen neden olmasin ama iki günlük bir heves gibiyse hic girme bu ise çünkü kolay degil...gecen eşim birinden bahsetti adam köyde küçük bir kulübede beslediği tavuklarin yumurtasiyla on bin kazaniyormus,burada bir aile dostumuz bir sene içinde turkiyeye donecekler planlarına göre sanirim tavukçuluk isine gireceklermis bu donem de tavuk isine giren cogaldi galiba...

Köy hayatı cazip geliyor uzaktan ama düşününce köy teyzeleri ne giymişsin ne yemişsin ne içimişsin, evine kim geliyor gidiyor. Yani bana gideceğin mahalleye eğlence çıkar gibi geliyor. Köy deyince böyle mıçmıç olmuş komşuluklar gözümün önüne geliyor. Daha sessiz sakin yerler rahat olur onda da korkarım ıssız yerden ben. Kısaca bana çook zor geliyor böyle radikal değişiklikler. Sabah erkenden kalk soba yak. Ekmeğini salçanı peynirini kendin yap, sütünü kendin sağ. Çok zor yaav.

Benim dedem ananem izmirin iki ayri koyunden. Cocuklugum oralarda gecti. Dönüm dönüm bahcede enginardan misira maydonoza bamyaya kadar herseyi ektik sattik tavuk civciv vs o cümbüşte büyüdüm. Ama yerlesik olarak hep merkezdeydim. Cok cok guzel bi hayat ama sehirden giden biri icin zor. Cunku cok az insan cok az sosyallik. Ve eninde sonunda bi sıkılma geliyo cnku aliskin oldugunuz bi duzen degil. Ustelik cocuklarinizin egitimi zorlasir. servislerle okula gitmek zorunda kalirlar gerci istanbul sehir icinde de ulasimi zor bi il bilemiyorum. Ama köy hayatinin da kendine göre zorluklari vardir benden soylemesi.

Yaa o kadar guzel anlatmissin ki ozendim resmen. Bende ilerde bir sahil kasabasina yerlesmeyi dusunuyorum hatta Kavak Yelleri hayraniydim ve o zamandan beri boyle bi hayalim var. Tabi zorluklarida olabilir sonucta buyuk sehirde dogup buyumus insanlariz, buralari birakmakta kolay olmucak, bide ben senin gibi degilim yani sehiri seviyorum ama sen hic sevmiyosun, evli barkli kadinsin zaten yasicagini yasamissin o yuzden bundan sonraki hayatina koyde devam edersin rahatca. Yerinde olsam hic dusunmez yapardim bu dedigini. Yanliz koy hayati istiyosan istanbul degilde EGE yi öneririm.

Evini çok merak ettim desem.huzurla oturun ailece inşallah.

Ne güzel ya huzuru bulmussun.ahh bende öyle bi yerde yaşayıp ölmek istiyorum gerçi insan ölmez de kolay kolay. Ömrü uzar öyle yerde ☺
Evini çok merak ettim desem.huzurla oturun ailece inşallah.

Ne güzel ya huzuru bulmussun.ahh bende öyle bi yerde yaşayıp ölmek istiyorum gerçi insan ölmez de kolay kolay. Ömrü uzar öyle yerde ☺
Resim yüklenecektim ama boyut yüzünden olmadı yarın pc de küçültüp bir iki balkon fotosu yükleyeceğim

Cok uzun yorumlar okuyamadim
Ama senin yazdiklarin tam da benim hayalim ..
Surekli bununla yatip kalkiyorum
Ustteki uye gibi 1000 tavuk alsam
900 yumurtlasa oh oh paraciklar gelse kafasinda degilim
Benim ki daha cok inzivaya cekilde
Yiyecegim kadar kazanma tarzinda ..
Yoruldum artik
Kafam ,vucudum ,sinirlerim yoruldu
Umarim gidersin ..

Ha bu arada anadolunun bi koyunden bahsetmedim oralarda bunalirim ben
Biraz daha kalburustu insanlarin yasadigi sahil yerlerinden bahsediyorum
Yoksa mahalle dedikodusu ayyuka cikmis
Kim ne yapiyo kim geliyo gidiyo diye kapi araliklarindan bakan teyzeler degil hayalim :)
Oralar gelmez sehir insanina
Mutsuz ederler insani ..

29 olcak inş ☺ Ayy 30 de sen suna
bende 31 yasindayim ayni hayaller icerisindeyim.. tabi bu soruyu sana sorduktan sonra tum yorumlari okudum..ve bende koy hayati osterken yorumculara hak verir oldum ve kasabamsi koyun daha mantikli olacagini dusundum.. ama ben bu hayalde yalnizim malesef esim istanbul hayrani vazgecemez koy hayatinda yardimci olmaz. insaallah hayallerin gercek olur . hepimizin herkezin..amin

Cok iyi yaparsin
Gecen ay arkadaşımın köyündeydik esimle
Ben hayatimda boyle yogurt böyle yumurta boyle yesillik yemedim tadi hala damagimda eşimle bahçelerini gezmeye doyamadik
Nasil belli etmissek cok begendigimizi biz giderken arkadasim da yumurta tuzlu yogurt keci peyniri dolduruyordu cantamizi
Ben de su an müstakil bir evde oturuyorum sehirden uzakta ama büyük sehirde yasamanin bana göre olmadigini anladim her gün yol stresi cekiyorum kalabaliga tahammülüm yok evden bir ciksam ise gitmem kac saatimi aliyor
Bu dediklerini ben de yapmak isterim ama benim icin erken
Sen yap bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…