- 2 Aralık 2013
- 2.460
- 2.493
- 448
- Konu Sahibi coco_cambo
-
Hic durma yap ...cok mantikli benim anam da yapacak evi felan halletti oda gidior sende durma git ...
23 sayfa olmuş coco_cambo neye karar verdin canım?
Oooo hadi yine iyisinEşimle cinarcikta is bakıyoruz yani sadece ona..evler 500 tl hemde yeni bina ben şok ben bim☺
Bizim burda olsan derdim gel coco beraber yasayalim diye bahcemde iki ev var biri bnm biri bos kocamanda bahce hayalin cok guzel insallah gönlüne göre olur canim bnm
Oooo hadi yine iyisin
Oooo gel bacım bizim buraya gel bizim buraya gelenlerin çoğu ev aldılar gitmiyorlar vallaha
Bizim de böyle bir hayalimiz vardı eşimle, son üç senedir bunu sadece Mart - Eylül arası için gerçekleştiriyoruz. Onun dışında ve o esnada dahi aralarda şehir ortamına kaçıyoruz. Söze şöyle söyleyeyim, dünyanın en güzel mutluluğu mart ayında tohum nemlendirip, nisanda filizlendiklerini görüp, mayıs sonu gibi ekimlerine başlamak.. garip bir sevgi, domates, biber, sebze yetiştirmek.. Dalından meyve yemek.. Hayvan bakımı çok zor bu arada.. Tavuk filan o kadar zor değil de, başka hayvanlar gerçekten zor.. Bizim minik çiftliğimiz İstanbul'a yaklaşık üç saat uzaklıkta ve gerçekten köyde bu arada.. Otantik havayı ve ucuz organik besinleri bazen takas bazen komşuluk hakkı olarak paylaşabildiğimiz bir yerde.. İstanbul'a yakın köyleri bilemiyorum.. Çocuklar okula başlayınca da sanırım artık sadece tatil dönemlerini orada geçireceğiz. Neden derseniz?
- Hastalık durumlarında acile ulaşmak biraz problem olabiliyor bizim bulunduğumuz köyde, en yakını yarım saat uzaklıkta, tam teşekküllü bir hastane arıyorsak..
- Eğitim anlamında benim beklentilerim daha farklı. Elbette köy ortamında da sevimli ve gayet iyi eğitim veren bir okul var mutlaka.. Ama beklenti dediğim gibi, farklı olabiliyor.
- Bir At çiftliği ve içinde Restaurant olan büyük bir nehir parkı var köyün az ilerisinde ancak yine de uzun süreli kalışlarda ilk yıllarda sıkılıyor ve en yakın şehire gidiyorduk. Sonra daha kültürümüze uygun komşular edinmeye başladık. Şimdi uzun süreli kalışlar problem olmuyor. Yine de elbette hiç birimiz yerleşmeyi düşünmedik..
- Bizim köyümüzde doğalgaz olmadığı için kışın ısınma varsa şömine ve diğer evlerde soba ile.. Bu biraz rahata alışmış bünyelere ters gelebiliyor.. odunu mesela, eşim taşımalı değil mi? Ama gelin görün ki bir yerden sonra bu problem olmuştu bizde başlı başına..=) Kışları iki gün dışında zaten yapacak bir şey yok fazla.. Daha çabuk dönüyoruz.
- Ailelerden fazla uzakta çocuk yetiştirmek istemeyen bir yapıdayız eşimle.. Akrabalık ilişkilerine ve birlikte büyüme kavramına biraz daha yakın bakıyoruz. O yüzden de düşünmeyiz sanırım..
Tazminatınızı, tatil dönemlerinde değerlendirebileceğiniz yarım dönüm bir yer için değerlendirseniz İstanbul'a yakın, tatillerde ve müsait zamanlarda ekme ve biçme ile uğraşarak, yarı zamanlı kalarak bir deneseniz daha iyi olur gibi geldi bana... Çok meşakkatli ve fakat güzel bir şey köy yaşamı.. Ancak şehrin tozunu yutmuş bir insan uzun vadede sıkılabilir gibi geliyor bana... Kışlık tarhanayı yapıp, turşuyu kurduktan sonra, yani Ekimden sonra yapacak pek bir şey yok...
Siz daha iyisini bilirsiniz..
-
adıyaman beklerizKonum bildir çekirge
Neresi bu koy acaba:) oyle guzrl anlatmissiniz ki.bizimde esimle istanbula yakin bi koy arayisimiz varda.Ahcoco_cambo aynı hayalden bizdede var :)
Bizim ev kredimiz ortalama 4 yıl kadar sürecek ondan sonra aynı sizin gibi köye yerleşmeyi düşünüyoruz, bir yerden para gelirse direk kapatır borcu gideriz.
Ailem istanbula 2 saat kadar uzaklıkta köyde yaşıyor. Merkeze 10 dk mesafede, doğalgaz var ( gerçi annemler döşetmedi ama kapıya kadar var) Kendi çapında tarlası var annemin. kışlık dolap hazırlığımızı oradan sağlıyoruz, yazın her çeşit meyve ağacımız var tadına doyamıyoruz. Market meyvesine,sebzesine benzemiyor hiç. Okul, eğitim imkanları mevcut. Araba olduğu halde babam bakkala falan bisikletle gider, spor önemli
Toplu alışveriş için market, pazar 10 dk mesafede. tarlayla uğraşmazsan, pazarda köylü kadınlar satıyor zaten her çeşit sebze, meyve, tereyağ, süt tazesinden.
Yola mesafe olduğundan Ağaçlık bölgede olduğundan toz çok olmuyor, temizlik pratik oluyor.
Yeşillik olduğu için envayi çeşit böcek varama 3 aylık denen ilaçtan evin etrafına sıkıyor. İçeri girmiyorlar Allah tan.
En önemlisi de , gürültüsüz bi yaşam var , huzur var, sabahları tavuk ve kuş sesiyle uyanmak var. Bahçede çardak altında edilen kahvaltılar var.
Özetle ben ailemden biliyorum köyde yaşamanın kolaylıklarını da zorluklarını da, borcum olmasa hiç durmam burada. İnan ki orada aldığım nefes ciğerlerime iniyor da buradaki sanki beni boğuyor,
Ayy bak yine duygularım depreşti
Esimde belki bir iki seneye turkiyeye donebiliriz diyor dönersek eğer zannetmiyorum donecegimizi kesinlikle tavukçuluk üzerinden para kazanmak istiyor...ya et tavuğu alip yetiştirip kesim fabrikalarına gonderiyosun yada yumurta tavuğu alip yumurtalarini satiyosun suanda bizde iki yüz yumurtlayan ikiyuz bir aya yumurtlayarak tavuk yüze yakin et tavuğu var hem yumurta satiyoruz hem etlik piliç alip kesip satiyoruz.bu iste uygun yerin ve profesyonel ekipmanin varsa güzel para kazandiriyor,özellikle organik patenti alip organik et ve yumurta üretiminde çok ciddi paralar kazanabilirsin.şuan yumurtlayan tavuklarimizin bir kismin yumurtadan kesildi ikiyiz tavuktan ortalama günlük yüz otuz yumurta toplaniyor kisin bu sayi elliye bile dusebiliyor ona rağmen kayinvalidemler ikibin belki daha fazla yumurtadan para kazaniyorlar yumurtlayacak olan tavuklarla iki aya dört binden fazla para kazanırlar türk parasiyla dokuz milyara yakin bir para aslında hiç de fana bir is degil bende çocuklar biraz buyusun bin tavuk aldirip bakmayi düşünüyorum acikcasi.esimle gecen hesapladik on iki bin kanada dolari yapiyor ama şuan yapmam zor dört cocukla...dediğim gibi kendine guvemiyorsan altindan kalkabilirim dersen neden olmasin ama iki günlük bir heves gibiyse hic girme bu ise çünkü kolay degil...gecen eşim birinden bahsetti adam köyde küçük bir kulübede beslediği tavuklarin yumurtasiyla on bin kazaniyormus,burada bir aile dostumuz bir sene içinde turkiyeye donecekler planlarına göre sanirim tavukçuluk isine gireceklermis bu donem de tavuk isine giren cogaldi galiba...Ayy ne guzel açıkladın ya ellerine sağlık ☺ yok inek fln onlar çoook sonra bi 5 10 yıl hatta. Ben tavuk çiftliği istiyorum ileriye dönük. Sizin gibi profosyonel hayvancılıktan ziyade kendimi doğuracak şekilde başlayıp arazi alınca inşallah tavuk Çiftliği kurmak. Esim inek bahçe hiç bulasmaz ztn anlamaz da .o.da tavuk Çiftliği hayali ile yaşıyor. Ama suan bi kasaba düşündük. .bulsam geniş arazi istediğim yerde baliklama atlicam da inanılmaz yüksek fiyatlar. O yüzden şuan Kendimi riske atmadan önce kiralık sonra satılık düşünüyor evi
Esimde belki bir iki seneye turkiyeye donebiliriz diyor dönersek eğer zannetmiyorum donecegimizi kesinlikle tavukçuluk üzerinden para kazanmak istiyor...ya et tavuğu alip yetiştirip kesim fabrikalarına gonderiyosun yada yumurta tavuğu alip yumurtalarini satiyosun suanda bizde iki yüz yumurtlayan ikiyuz bir aya yumurtlayarak tavuk yüze yakin et tavuğu var hem yumurta satiyoruz hem etlik piliç alip kesip satiyoruz.bu iste uygun yerin ve profesyonel ekipmanin varsa güzel para kazandiriyor,özellikle organik patenti alip organik et ve yumurta üretiminde çok ciddi paralar kazanabilirsin.şuan yumurtlayan tavuklarimizin bir kismin yumurtadan kesildi ikiyiz tavuktan ortalama günlük yüz otuz yumurta toplaniyor kisin bu sayi elliye bile dusebiliyor ona rağmen kayinvalidemler ikibin belki daha fazla yumurtadan para kazaniyorlar yumurtlayacak olan tavuklarla iki aya dört binden fazla para kazanırlar türk parasiyla dokuz milyara yakin bir para aslında hiç de fana bir is degil bende çocuklar biraz buyusun bin tavuk aldirip bakmayi düşünüyorum acikcasi.esimle gecen hesapladik on iki bin kanada dolari yapiyor ama şuan yapmam zor dört cocukla...dediğim gibi kendine guvemiyorsan altindan kalkabilirim dersen neden olmasin ama iki günlük bir heves gibiyse hic girme bu ise çünkü kolay degil...gecen eşim birinden bahsetti adam köyde küçük bir kulübede beslediği tavuklarin yumurtasiyla on bin kazaniyormus,burada bir aile dostumuz bir sene içinde turkiyeye donecekler planlarına göre sanirim tavukçuluk isine gireceklermis bu donem de tavuk isine giren cogaldi galiba...Ayy ne guzel açıkladın ya ellerine sağlık ☺ yok inek fln onlar çoook sonra bi 5 10 yıl hatta. Ben tavuk çiftliği istiyorum ileriye dönük. Sizin gibi profosyonel hayvancılıktan ziyade kendimi doğuracak şekilde başlayıp arazi alınca inşallah tavuk Çiftliği kurmak. Esim inek bahçe hiç bulasmaz ztn anlamaz da .o.da tavuk Çiftliği hayali ile yaşıyor. Ama suan bi kasaba düşündük. .bulsam geniş arazi istediğim yerde baliklama atlicam da inanılmaz yüksek fiyatlar. O yüzden şuan Kendimi riske atmadan önce kiralık sonra satılık düşünüyor evi
Evini çok merak ettim desem.huzurla oturun ailece inşallah.
Ne güzel ya huzuru bulmussun.ahh bende öyle bi yerde yaşayıp ölmek istiyorum gerçi insan ölmez de kolay kolay. Ömrü uzar öyle yerde ☺
Resim yüklenecektim ama boyut yüzünden olmadı yarın pc de küçültüp bir iki balkon fotosu yükleyeceğimEvini çok merak ettim desem.huzurla oturun ailece inşallah.
Ne güzel ya huzuru bulmussun.ahh bende öyle bi yerde yaşayıp ölmek istiyorum gerçi insan ölmez de kolay kolay. Ömrü uzar öyle yerde ☺
bende 31 yasindayim ayni hayaller icerisindeyim.. tabi bu soruyu sana sorduktan sonra tum yorumlari okudum..ve bende koy hayati osterken yorumculara hak verir oldum ve kasabamsi koyun daha mantikli olacagini dusundum.. ama ben bu hayalde yalnizim malesef esim istanbul hayrani vazgecemez koy hayatinda yardimci olmaz. insaallah hayallerin gercek olur . hepimizin herkezin..amin29 olcak inş ☺ Ayy 30 de sen suna
Cok iyi yaparsinselam kk'nın tatliş hatunları toplanın bi safları sık edelim .burda muazzam zeki hatunlar var ..hem benim gibi düşünüp hemde yol yordam bilmeyenlere tecrübelerinizi akıtın...çok düşündüm kesinlikle ama bi de burda yaşayanlara sormak istiyorum madde madde yazayım..kısa tutmaya çalışıcam (inşallah) :)
istanbulda doğdum istanbulda büyüdüm.ailem burda..3 vesait yol çekip işe gidiyorum .eşim de dahil..eve giren paradan krediler ödemeleri yaptıgımzda kalan 1400..bununla geçinıyoruz 4 kişilik hane olarak.evımız bizim..ikimizde özel sektör çalışanıyız..çok kasıntı maaşlarımız yok 2000i gecmez.buraya kadar tamam...
şimdi deliliğimi açıklıyorum ..arakadaşlar ben bu sehirden bu manyak şirket çalışanlarından, egolu kendını bişey sanan beyaz yaka ortamından cok sıkıldım...onu da gectım metrobus otobus kahrından trafıkte çıldırmaktan,300 tl yol parası vermekten cook sıkıldım..yolda bomba patlar mı..aman saldırı olur mu.bunları düşünmekten yılladır bende geçmek bilmeyen anksiyetem daha da ayyuka çıkmış durumda..avm ye gitsem laan şimdi isid gelse bızı silahla tarar mı demekten magazada gezerken bile keyıf alamıyorum..inanılmaz sosyalim ,ınsanlarla konusmadan durmam .sokagımdakı köpeklerle kedilerle selamlaşır öyle işe giderim.ama işyerimdeki egolu ınsanlar için aynısını düşünmüyorum...yani üst rütbelılerden bahsedıyorum..dıyorum kı her gun kedı köpek tavuk goreyım daha iyi.en azından küfür etmem arkalarındanbu yuzden düşündüm taşındım köyde yaşamak istiyorum ulaaan dedım..tezek kokayım istiyorum ...eşim benden daha istekli bu arada.anama daha konuyu açmadım en sakat o ztn... kızlarıma cok duskun çünkü göremez istediği zman..
olay şu kadınlar...ben 2bın tl ye orda gecınebılırmıyım. kredi için tazmınatımı verıp kredılerı kapatıcam..ama ben calısmıcam..eşim cok kolay iş bulabilecek sektörde.ama böyle köyden kasabaya gdecek o da bi köy dolmuşuan binecek maaşı 1700 olur ,(araştırdık ).şöyle ki ıstanbula yakın bıldıgınız bır köy dusunun burda 2000 tl ye ben yasar mıyım.öyle gıda dısında bi harcamam olmaz kendimden yana .seneye kızlar bezi de bırakacak...şöyle 100 120 metre kare müstakil bi ev.bahçeli.domatesi biberi maydanozu ektiğim .çilek diktiğim...kümesi olan,içinde 10 tavuk 1 horozu olan,bahcesınde tandırı olan yüksek duvarlı ,bi eğitimli köpeğimin olduğu (bunu kesin yapıcam ) böyle bir hayal..yani kanada da yerlesmek gibi kırmızı mercedes gıbı hayallerım zaten hayalde kaldı.ama bunu da gercekleştıremeyeceksem gebereyim o zaman.otur oturdugun yerde coco ,manyak mısın yahu demeyın.ben ruhumun artık kırlendıgıne ınanmaya başladım..arınmak ıstıyorum en cok da kızlarım ıcın huzurlu bır ortam.ancak köy ortamı guvenlı mı..yani ne yapmam lazım...nooğğluuur heycanımı baltalamayın
ya giden yaşayan var mı..yada en yakınım gitti coco suan cok mutlu fln.gercekci yorumlar bekliyorum ama şunu da soyleyeyım 1, 1,5 sene içinde bunu hayata gecırmek ıstıyorum...
cok heycanlıyım nasıl yorumlar gelecek bakem :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?