hayatımın en radikal kararını vericem hele bi toplaşın kızlar

Hani çocuklar büyüyüp evlenmiş falan olsa sizin yaşlar kemale erse ve deseniz ki eşimle köy hayatı istiyoruz okey süper...

Ama geleceği herşeyden mühim olan 2 evlat var ortada...

Evet aslında olabilir ama şimdi değil daha zamanı var gibi...

peki çocukların geleceği? köydeki okulların yetersizlikleri bir kenara, artık hiçbiri güvenli değil. her gün bir olay oluyor, okuyoruz haberlerde, internette.. şehir merkezindeki bi okula gitseler de her gün o yola dayanamazlar. çocuklarınız için iyi bir fikir olduğunu düşünmüyorum ama yine de siz bilceniz

Bizim de böyle bir hayalimiz vardı eşimle, son üç senedir bunu sadece Mart - Eylül arası için gerçekleştiriyoruz. Onun dışında ve o esnada dahi aralarda şehir ortamına kaçıyoruz. Söze şöyle söyleyeyim, dünyanın en güzel mutluluğu mart ayında tohum nemlendirip, nisanda filizlendiklerini görüp, mayıs sonu gibi ekimlerine başlamak.. garip bir sevgi, domates, biber, sebze yetiştirmek.. Dalından meyve yemek.. Hayvan bakımı çok zor bu arada.. Tavuk filan o kadar zor değil de, başka hayvanlar gerçekten zor.. Bizim minik çiftliğimiz İstanbul'a yaklaşık üç saat uzaklıkta ve gerçekten köyde bu arada.. Otantik havayı ve ucuz organik besinleri bazen takas bazen komşuluk hakkı olarak paylaşabildiğimiz bir yerde.. İstanbul'a yakın köyleri bilemiyorum.. Çocuklar okula başlayınca da sanırım artık sadece tatil dönemlerini orada geçireceğiz. Neden derseniz?
- Hastalık durumlarında acile ulaşmak biraz problem olabiliyor bizim bulunduğumuz köyde, en yakını yarım saat uzaklıkta, tam teşekküllü bir hastane arıyorsak..
- Eğitim anlamında benim beklentilerim daha farklı. Elbette köy ortamında da sevimli ve gayet iyi eğitim veren bir okul var mutlaka.. Ama beklenti dediğim gibi, farklı olabiliyor.
- Bir At çiftliği ve içinde Restaurant olan büyük bir nehir parkı var köyün az ilerisinde ancak yine de uzun süreli kalışlarda ilk yıllarda sıkılıyor ve en yakın şehire gidiyorduk. Sonra daha kültürümüze uygun komşular edinmeye başladık. Şimdi uzun süreli kalışlar problem olmuyor. Yine de elbette hiç birimiz yerleşmeyi düşünmedik..
- Bizim köyümüzde doğalgaz olmadığı için kışın ısınma varsa şömine ve diğer evlerde soba ile.. Bu biraz rahata alışmış bünyelere ters gelebiliyor.. odunu mesela, eşim taşımalı değil mi? Ama gelin görün ki bir yerden sonra bu problem olmuştu bizde başlı başına..=) Kışları iki gün dışında zaten yapacak bir şey yok fazla.. Daha çabuk dönüyoruz.
- Ailelerden fazla uzakta çocuk yetiştirmek istemeyen bir yapıdayız eşimle.. Akrabalık ilişkilerine ve birlikte büyüme kavramına biraz daha yakın bakıyoruz. O yüzden de düşünmeyiz sanırım..

Tazminatınızı, tatil dönemlerinde değerlendirebileceğiniz yarım dönüm bir yer için değerlendirseniz İstanbul'a yakın, tatillerde ve müsait zamanlarda ekme ve biçme ile uğraşarak, yarı zamanlı kalarak bir deneseniz daha iyi olur gibi geldi bana... Çok meşakkatli ve fakat güzel bir şey köy yaşamı.. Ancak şehrin tozunu yutmuş bir insan uzun vadede sıkılabilir gibi geliyor bana... Kışlık tarhanayı yapıp, turşuyu kurduktan sonra, yani Ekimden sonra yapacak pek bir şey yok...

Siz daha iyisini bilirsiniz..

-

2000 lira köy yerinde size fazlasıyla yeter. Çocukların da küçükse kısa vadede sıkıntı çekemezsin her köyde servisler var en yakin okula uygun fiyatla götürüp getiriyorlar. Bence çocukların küçük bi köy yada kasaba da büyümesi daha doğru. Küçük yerlerde hem öğretmenler hem eğitim daha iyi bundan emin olabilirsin. Ayrıca şehir okulları çok tehlikeli. Günümüzde okullarda her türlü tip var. Cogu Lisenin kapısında polis bekliyo. Çocuklarimiz çok farklı kültürden tipten birsuru çocukla arkadaş oluyo ve bu çocukların manyağı var, bağımlısı var, Psikolojisi bozuk olanı var. Ama küçük yerlerde ( koy kasaba vs) bu tarz tipler daha az olacaktır. Zaten zamanla orda yaşayanları da çocuklarını da yakından tanıma fırsatın olacaktır. Sanki sehirde yasasan cocugunu ozel okullarda mi okutacaksin. Eve en yakin devlet okuluna vereceksin. Bu kez de dediğim gibi hiç için rahat olmayacak. Senin ve ailenin hayat kalitesini artirmak ve cocuklarini guvende tutabilmek icin hayalini gercekleştirmelisin.Kararını merak ediyorum.

Oooo gel bacım bizim buraya gel bizim buraya gelenlerin çoğu ev aldılar gitmiyorlar vallaha

fazla hayalci olmadan mantık çerçevesinde düşünmelisiniz... çünkü çocuklar var. köy değil ama ilçe daha uygun olur sizin için. sahil kenarı ilçelerini düşünebilirsiniz... akdeniz bölgesinde alanya ya da anamur gibi yerleri araştırın bence oralar daha mantıklı geliyor.

Bizim burda olsan derdim gel coco beraber yasayalim diye bahcemde iki ev var biri bnm biri bos kocamanda bahce hayalin cok guzel insallah gönlüne göre olur canim bnm

Var bi tanidigim yillarca istanbulda cok iyi kariyerde calismislar kadin ressam adam Turkiyenin degerli muhendislerinden.. onlar tamamen hic tanimadiklari bolgeden arsa alip ev yaptilar.bahcelerinde hayvanlari var.herseyide kendi yetistiriyorlar.domates patlican biber vs.. coluk cocuk cokta mutlular.arada gdyrm o evde beynim dinleniyor sakin sessiz..cocugun biri unv basladi biride liseye gidiyor hergun ailesi okula birakip aliyor koyle sehir arasi arabayla 15 dakika..

Merhaba, öncelikle heycanınız anlıyorum cok güzel bir düsünce bende çiftci bir ailenin kızıyım babam hala köyde asla ankara'da yaşamak da istemiyor.Ancak annem sürekli bizim eğitimimiz için bir orda burda.Yani sizin için ilerde sorun olacaktır.Köy hayatı göründüğü gibi kolay değil.Çoçukların eğitimi için bence uygun değil.Yakından bilen biri olarak sormak istediğiniz her soruya cevap verebilirim.

Benimde hayalim bir köyde yaşamak, tavuklarım, bahçem, kedim olsun.Avrupa'da şehrin göbeginde yaşamaktan inanın sıkıldım.İmkan varsa yapın derim.Burada bahçeli bir ev 350.000 eurodan başlıyor, benimki hayal kalıyor.

Hangi köymüş orası ya benım eşimin köyünde insandan çok hayvan var evlerin bahcelerı o kadar buyuk ki mısafırlıge gitcek olsan arabayla gitmen lazım

Annem ilçeden aldı valla hiç gitmedim ama buranin Çatalca'sı diyeyim sen anla

Böyle alternatif olarak sorunca gene Çınarcık geliyo aklıma bi de bursa☺

cok Tesekkur ediyorum şimdiden ☺ aslında buradaki akıl fırtınasindan sonra kesinlikle koy değil kasaba diye kanaat kıldık eşimle. Çünkü ikizlerim daha bebek. Bi de bunun hastalığı fln var.o yüzden hastaneye yakın bi yer olmalı.eczane fln bunlar sıkıntı olmamalı. Ama aynı zman yesillikler olmalı.havası temiz olmalı.bu yüzden kasaba diye düşündük.tabi takdir allahtan biz sadece niyet ettik.ama tıkandıgım yerde sorarım size ☺

Silivri ye bakmistim bi ara .resmen uçmuş oralar. Migros fln açmışlar her yere.doğallık ölmüş yani.ve cidden çok pahalı. Ancak yukarida yazdigim gibi Sakarya Yalova bursa gibi yerler gene Marmara bölgeleri ama kasaba ..

Ayy ne guzel açıkladın ya ellerine sağlık ☺ yok inek fln onlar çoook sonra bi 5 10 yıl hatta. Ben tavuk çiftliği istiyorum ileriye dönük. Sizin gibi profosyonel hayvancılıktan ziyade kendimi doğuracak şekilde başlayıp arazi alınca inşallah tavuk Çiftliği kurmak. Esim inek bahçe hiç bulasmaz ztn anlamaz da .o.da tavuk Çiftliği hayali ile yaşıyor. Ama suan bi kasaba düşündük. .bulsam geniş arazi istediğim yerde baliklama atlicam da inanılmaz yüksek fiyatlar. O yüzden şuan Kendimi riske atmadan önce kiralık sonra satılık düşünüyor evi

Eşime okudum suan bu yazını. ...ne şanslı bence gitmeli dedi...bizim gidecek bi evimiz yok.hepsini biz kurucaz sifirdan. Sen ise daha sanslisin maşallah diyeyim ☺ valla öyle bi yerim olsa kim tutar beni burda

Evini çok merak ettim desem.huzurla oturun ailece inşallah.

Ne güzel ya huzuru bulmussun.ahh bende öyle bi yerde yaşayıp ölmek istiyorum gerçi insan ölmez de kolay kolay. Ömrü uzar öyle yerde ☺

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…