• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hayatımın hatasını yapabilirim!?

taewang

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2015
155
77
13
Hanımlar iyi geceler hepinize..

4 yıllık evliyim.Evlendim ve esimin yasadıgı memlekete gelin gittim.Sonra bazı sebeplerden benim yasadıgım sehirde düzen kurduk.

Bayram tatillerini esimin ailesinin yanında geciriyoruz.Ve her dönüş zamanında kendimi suclu hissediyorum.Esimin buruklugunu hissedebiliyorum.Kardeslerinin nasıl üzüldügünü de..Arkadasları hala buraya gelirsen şu iş var bu iş var diye konusuyor.Esim çalışkandır.Cevresinde aranılan tiplerden..

Memeleketine dönelim desem doner..Onların ortamında aileler kardesler birbirlerine cok destek oluyorlar.Hepsi bir yerlere geliyor yani.Maddi olarak..Ve dedigim gibi esim ailenin en büyük oglu ve kardeslerine düskün..Memleketi suan yasadıgımız yere 6 saat uzaklıkta.Bazen kendi kendime diyorum esin de rahat etsin artık ama sonra vazgeciyorum.Zor bi karar..

Hanımlar sizce mantıklı mı burdaki düzeni bırakıp esimin memleketine donmek.Orda esime is imkanları daha fazla.Simdi de durumumuz kötü degil ama yapabileceklerimiz kısıtlı.Ozellikle 3-4 yıl kadar daha.Tatil dönüşleri icimde hep bir sıkıntı oluyor bu mevzular yuzunden..Siz olsanız ne yapardınız..

Son düzenleme:
Maddi olanaklar artarken, aile huzurunuz ve mutluluğunuz azalır. Değer mi?
Ya ailesine 1-2 saatlikte yerde oturacaksınız (ki o zaman da "ay gece geç oldu, en iyi sizde kalalım" diyebilirler, ya da kıpırdamayacaksınız.

Sakın dönmeyin tabii ki.
Sırf ailesiyle beraber olacak diye evlilik düzeniniz huzurunuz bozulur.
Bu sefer de siz buruk kalacaksınız, siz ağaç kovuğundan mı çıktınız, sizin aileniz yok mu?
Çok mutsuz olursunuz, ailesi inmez tepenizden.
En iyisini yapmışsınız uzaklaştırmakla, dönerseniz bu aileciliğin önüne geçemezsiniz, siz arka planda kalırsınız.
Yuvayı dişi kuş yapar, sizin huzurunuz olmazsa o yuvadan hayır gelmez.

Ben olsam ikinci hatayı tekrarlamam yani yakın oturmak iyi degil yasamışsin bir kere anlaşamıyorsanız da tamam is imkanları iyi olabilir ama huzurunuz olmaz

Hanımlar iyi geceler hepinize..

Derdimi uzatmadan anlatmaya calıscam.Mantıklı fikirlere ihtiyacım var.Duygusal mı davranıyorum?

5 yıllık evliyim.Evlendim ve esimin yasadıgı memlekete gelin gittim.Annesinin üst katında oturuyorduk..Yasımız kücüktü bizim hatalarımız fevri hallerimiz,anne babasının hataları vs orda yasamak istemedim..Sürekli kavga ediyorduk sacma sebeplerden..Annesi babası ogullarını üzdügüm gerekcesiyle bosanmamızı bile istediler..Yine bir kavgadan sonra memleketime döndüm bosanmaya kararlıydım..Esim benim memleketimde yasamayı teklif etti,cünkü cok sevdik birbirimizi her seye ragmen..Ve toplasan 6 ay kalmısızdır ailesiyle.Esimin askerliginden dolayı 2 sene sonra tam manasıyla düzenimizi benim memleketimde kurduk.Esim evini,işini,kardeşlerini (cok düskünler birbirlerine),cevresini bırakıp buraya geldi.İs konusunda sıkıntılar cekti.Kira da oturuyoruz.Ev almaya niyetlendik olmadı nasip.Ama sukur uzun yıllardır mutluyuz..Herkes zamanla birbirini tanıdı simdi ailelerle kimseyle sorunumuz yok..

Asıl konuya gelirsek..Bayram tatillerini esimin ailesinin yanında geciriyoruz.Ve her dönüş zamanında kendimi suclu hissediyorum.Esimin buruklugunu hissedebiliyorum.Kardeslerinin nasıl üzüldügünü de..Ailesi bizden sonra üst kata tasındı mesela esim belli etmeden ic gecirir her gittigimizde.Maddi durum iyiydi.Arkadasları hala buraya gelirsen şu iş var bu iş var diye konusuyor.Eski patronu gelirse yanında iş vermeye hazır.Esim çalışkandır.Cevresinde aranılan tiplerden..Hayatını mahvetmiş gibi hissediyorum..Bazen git hayatını yasa benim için cektigin sıkıntı yeter demek istiyorum ama gitmicegini biliyorum.Gitmesine de dayanamam zaten..

Acık acık konustum.Hadi memeleketine dönelim desem doner misin diye sordum evet dedi..Ev buluruz.Araba alırız sen okuluna devam edersin vs hayaller kurdu..Onların ortamında aileler kardesler birbirlerine cok destek oluyorlar.Hepsi bir yerlere geliyor yani.Maddi olarak..Ve dedigim gibi esim ailenin en büyük oglu ve kardeslerine düskün..Memleketi suan yasadıgımız yere 6 saat uzaklıkta.Bazen kendi kendime diyorum hadi bırak bencilligi esin rahat etsin artık ama sonra vazgeciyorum.Bu cok zor bi karar..

Hanımlar sizce mantıklı mı suan burdaki düzeni bırakıp tekrar esimin memleketine donmek.Yapabilecegimi sanmıyorum ama bazen hem esim hem kızım icin düsünmüyor degilim yalan yok.Orda esime is imkanları daha fazla.Maddiyat önemli bu zamanda..Simdi de durumumuz kötü degil ama yapabileceklerimiz kısıtlı.Ozellikle 3-4 yıl kadar daha.Yani ben okulu bitirip calısana kadar ömrümüz var ise..Tatil dönüşleri icimde hep bir sıkıntı oluyor bu mevzular yuzunden..İkilemde kalıyorum..Zamanında cok sıkıntı cektim.Once asla diyorum sonra olabilir mi acaba diyorum.Tabi istemeyen yanım agır basıyor.Siz olsanız ne yapardınız..
çok huzursuzluk yaşayacaksınız gibi hissettim her şey hayal kurmak kadar basit değil.

Haklısınız..Bende aynı sekilde düsnüyorum ama bu sucluluk duygusunun önüne de gecemiyorum.İlk zamanlar sanki zafer kazanmıs gibi hissediyordum.Esimin tarafında aile akraba cevre bu sekilde davranan kimse yok yani ailesinden uzaklasabilen.Esim kimseyi dinlemedi sagolsun.Kimler kimler engellemeye calısmakı ki buraya gelmesini.Hatta tasındıktan sonra ilk bayram tatilinde gitmek istememiştim eşim de sen bilirsin demişti.Ama şimdi vicdan yapıyorum.Sacmalıyorum galiba

kısacası gitmeyin etmeyin eşini mutlu edeyim derken bir süre sonra ikinizde mutsuz olursunuz

Uzaktan destek veremiyorlarmi?
Nasil destek olacaklarki oraya gidince hayaller farkli hayatlar farkli eşinin işi iyiyse geciniyorsaniz mutluysaniz hic bozmayin duzeninizi

Destek istemiyorum aslında kimseden..Kendi aileme bile birsey soylemem sıkıntılı zamanlarda.Şükür kendimizce geciniyoruz.Orda olsaydık esimin cevresinden dolayı imkanımız fazlasyla iyi olurdu.İş fln yani.Bir de kardesler birlikte iş yapabilirdi.Muhakkak o zmn da bu sorun olurdu..

Burdaki yorumlar hep olumsuz arkasim kimse senin evinin ailenin yasantisini bilemez bence kendi fikrini ve düşünceni kullan ona göre hareket et birde iyi tarafından bak belkide gerçekten eşinin ailesi de yaptıklarının farkına varıp pişman olmuşlardır. Bu hayatta mutluluk, huzur ne kadar lazımsa maddiyatta okadar önemli eğer gidip te eşinin ailesi yine aynı tepkiyi verirse eminimki eşin seni kimseye ezdirmez.birde her sıkıntıyı ailenle paylaşmamam çok iyi bende 10 yıllık evliyim birgün bile aileme bişey söylemedim işin içine aileler girince çok farklı şeyler çıkar pireyi deve yapmak gibi mesela . inşallah hakkında en iyi kararı verirsin ve ilerde pişman olmazsınız. Ama şunu da soylim gelen yorumlar hep olumsuz olcak inşallah kafan karismaz

Düzenini bozarsin sadece.uzakta olan kıymetli olur.siz kendiniz bi ailesiniz bunu unutma.yine düşkün olsun kardesler arasın sorsun destek olsun ama en önemlisi siz mutlu olun.

Esim bugüne kadar hic ezdirmedi zaten o yuzden ailesinin bana zararı olcagını sanmam..Durumlar değistigi icin böyle düsünüyorum yine de belli olmaz.Kardeşlerini seviyorum ama annesine karsı hissizim.Unutmadıgım mevzular laflar var...Gitseydik 20 dk uzaklıkta ev tutardık.Maddi dururumuz kötü degil sadece daha iyi olurdu diyorum yanlıs anlasılmasın..Bir de esim cok mutlu olurdu asıl takıldıgım nokta bu.Ama arkadasların dedigi gibi maddi durum simdikinden 2 kat fazla iyi olup huzurum olmazsa pişman olurum ve geri dönemem.Ya da esim mutlu ben mutsuz olursam gecinemeyiz heralde.. Burda esim mutsuz orda ben mutsuz olurum..Yine de esim benden güclü diye kendimi avutuyorum.Düsün düsün aynı noktaya geliyorumm anlıcagnız..Cıkmaz sokak gibi..Bazen keske esimle hic tanısmasaydık diyorum..Onu ailesinden koparmıs gibi hissediyorum..

Esime dedim ki benim pişmanlıgım yok ailenin evinde oturmadıgımız icin pisman degilim.Buraya geldigin icin de suclu hissetmiyorum cünkü ben yolumu secmiştim sen bırakmadın iyi ki de bırakmadın.Tek üzüldügüm kardeslerinden ayrı kalman ve her ayrılısınızda kendimi suclu hissetmek.... Gözleri doldu o ara kızım gelince toparladı kendini..

Yani hanımlar gercekten hemen her bayram sonrası kendimi berbat hissediyorum.Sanki kötü bir insanmışım gibi..

Hiç boş yere 3 kuruşun hesabını yapmayın boşanmanın eşiğinden dönmüşsünüz bir kere... Üstelik bir daha giderseniz dönüşü olmaz. Yapamadılar Nasıl da döndüler derler. 3 sene sıkın dişinizi bence..

Esim bugüne kadar hic ezdirmedi zaten o yuzden ailesinin bana zararı olcagını sanmam..Durumlar değistigi icin böyle düsünüyorum yine de belli olmaz.Kardeşlerini seviyorum ama annesine karsı hissizim.Unutmadıgım mevzular laflar var...Gitseydik 20 dk uzaklıkta ev tutardık.Maddi dururumuz kötü degil sadece daha iyi olurdu diyorum yanlıs anlasılmasın..Bir de esim cok mutlu olurdu asıl takıldıgım nokta bu.Ama arkadasların dedigi gibi maddi durum simdikinden 2 kat fazla iyi olup huzurum olmazsa pişman olurum ve geri dönemem.Ya da esim mutlu ben mutsuz olursam gecinemeyiz heralde.. Burda esim mutsuz orda ben mutsuz olurum..Yine de esim benden güclü diye kendimi avutuyorum.Düsün düsün aynı noktaya geliyorumm anlıcagnız..Cıkmaz sokak gibi..Bazen keske esimle hic tanısmasaydık diyorum..Onu ailesinden koparmıs gibi hissediyorum..
Eşinin ailesi sen ve çocuğun artık. Boş yere vicdan azabı çekme. Ha çekiyorsan senin memleketin de olmasın onunki de gidin başka bir şehire.

Back
X